Blogginlägg

Vecka 8

Nu på kvällen fick Matts ett mail från Danmark där det stod att Essie har bestått IPO1!! Åh vad glada vi blev! Får säkert veta mer kring det senare. Men det är bra jobbat av Steen och gänget där nere.

Måndagkväll träffade jag Mia för lite lydnadsträning. Blev fokus på fritt följ för mig, Isa och Caos. Då vi tränar på asfalt så håller jag mig ifrån snabba moment med tanke på skaderisken. Väldigt nyttigt med all störning omkring. En lite annorlunda med härlig känsla nu är att Isa känns bättre än Caos i fria följet. Helt otroligt!! Isa har en energi och fokus som jag aldrig känt förr.

På allmänlydnadskursen pratade vi bl.a. om samspelet med hunden. Det blev en timmes teori och Amira satt i mitt knä och myste mest hela tiden. Ute var det blankis på planerna så vi fick samsas på parkeringen sen där vi bl.a. övade på att leka med hundarna och att mötas. Amira var såklart superduktig.

Laggaträningen i fredags blev lydnad för oss. Jag avstod skyddet med mina hundar och satt med Amira på läktaren och tittade på när de andra skyddade. Amira försåg sig med en hel del korv och köttbullar från de andra i gänget. Hon är som sin mamma, vet att förse sig med godis. Hade med mig Beck, Caos och Isa till lördagslydnaden medan Amira var hos Niclas. Hundarna går fantastiskt fint, håller tummarna för att det håller i sig nu. Kommer bli en spännande säsong.
På eftermiddagen tog vi en skön skogspromenad, skönt att slippa pulsa i snön och att slippa halka på isen.
photo.php

I eftermiddags var jag och Mia i hallen och tränade, skönt att vara inne på bra underlag. Var lite trist med nattens snö eftersom jag hade hoppats på en snöfri vall att spåra på idag. Får bli senare det.

Har under veckan även badat Gyleen som inte var så vit som hon ska vara. Alla hästarna är även verkade. Speyside och Gyleen har börjat fälla rejält medan Olympia inte börjat än. Nu har ju hon typ hälften så mycket vinterpäls så det kanske är därför.

Besökte Bälinge RF idag söndag där Anneli red en LB:1 med sin Dowra. Såg så fint ut och jag blev allt lite sugen att sitta upp igen. Ska bli spännande att följa dom framöver!


Vecka 7

Våren börjar komma! Solen värmer och fåglarna kvittrar, så även skatorna som nu är tillbaka på gården igen. Vi hade en skatfamilj här förra året och skatungar är söta men de låter väldigt illa….

Har träffat Mia för lydnad måndag och torsdag, gått på allmänlydnadskurs med Amira på tisdagen och på onsdagen blev det lydnad på KBK.

Fredagkvällen innehöll som vanligt lydnad/skydd och alla hundar gick fantastiskt bra.

Lördag och tävling med Caos. Momentordningen var annorlunda och vi började med fjärren, sen vittring, metall och fjärrdirigering sen bröt vi… Både hon och jag var ofokuserade och när hon missade på dirigeringsapporteringen så klev vi av planen. Men vad jag ångrade mig, och nu vet jag det till nästa gång.

Lördag var ju också alla hjärtans dag, Matts har planerat en god middag. I veckan sa jag att planerar men något sådant så händer det något med hästarna eller hundarna. Och mycket riktigt. Speyside kom in från hagen men ett rejält skrapsår på höger bakben. VI börjar få vana att tvätta sår nu.

Idag har Hazze startat men han gillar verkligen inte att hamna i sprutet bakom de andra. Han galopperar mer uppåt än framåt det fungerar ju inte. Det 15 startande och så många har han aldrig gått med förr.
Nu kommer Ninna att ta över honom helt från 1 mars och fortsätta träna honom och det känns så bra att han får stanna hon henne ett tag till. Det har varit otroligt roligt att få vara med på resan från oriden unghäst fram till start. Men det kostar och vår grej är att föda upp hästar och troligen så kommer Hazze att få ett gäng småsyskon som kan starta framöver.
Det gäller bara att vi kan bestämma oss för vilken hingst vi ska lägga för hingst på Speyside.


Vecka 6

I måndags åkte Aa’Qe hem till sin familj igen. Han blev alldeles överlycklig att få träffa dom igen. Amira tycker nog det är lite trist att inte ha brorsan kvar att busa med men det är skillnad på att ha en lite randig mot att ha två små rackare. Aa’Qe’s resultat från scinten visade inget konstigt alls så nu får vi se hur vi ska gå vidare. Valpar ska vara friska, så trist och tråkigt när de är krassliga. Speciellt när det dessutom är svårt att hitta vad som felar.

Det är annars svårt att träna lydnad nu när det är snö överallt och där det är plogat är det gärna lite is under. Slirigt värre…
Under veckan kom katalogen över fullblodshingstar som är i aveln nu under 2015. Finns en del riktigt trevliga hingstar som nog kan passa Speyside.
10292143_10153033060994197_4700503609696295122_n
Funderar fram och tillbaka på om hon ska gå till en hopphingst eller en fullblodshingst. Tänker jag med hjärtat är det fullblod medans hjärnan säger hopp.  

Amira var ju till Ultuna på torsdagen för sin hälta och nya röntgenbilder visade att det var sesambenen som var av och att hon var väldigt stel i lederna fram. Ingen av de tidigare prognoserna stämde nu. Det togs en hel massa blodprov inget visade något konstigt. Prov togs även på ledvätskan men det svaret får vi vänta på till nästa vecka.

Helgen har innehållit en hel del hundträning, först fredagen och den vanliga lydnad/skyddsträningen. På lördagen for vi till Nykvarns hundhall för att vara med på figgeträffen med Isa. Otroligt bra och Isa fick jobba på. Har ju en del konditionsarbete att göra med henne framöver.
Fick även se Crash in action, hanen som Caos ska paras med. Han är en riktigt trevlig hane!! Men det visste vi ju redan
Riktigt roligt att se hur figgarna jobbade med de olika hundarna och så klart även att se fler holländare.

Söndagen var ju egentligen vikt för Rättvik och lydnadselit för Caos men nu valde jag att stryka mig då jag prioriterade Isa på lördagen. Nu blev det en skön promenad i skogen i solen.
10984807_10153047603294197_1450370374_n 
Blev även inbjuden att vara med och träna lydnad i ett ridhus under sena eftermiddagen och det blev två riktigt bra pass med Isa och Caos.


Vecka 5

Först massa is och halka sedan mängder med snö och redan februari!
I övrigt har det hänt rätt mycket den här veckan. Matts har jobbat på FHTE alla dagar utom i onsdags, då var vi till Frida för lite lydnadsgenomkörande i blötsnöandet. Riktigt skitväder men toppenträning.
Jag jobbade på med Isa och Caos under två timmar och fick som vanligt massa bra idéer med mig.  Med Isa gick vi igenom IPO 3 programmet och tittade på vad som var bra och vad som vi ska jobba mera på.
Caos fick träna på att ligga still när det kommenderades, hon har ju börjat fara upp så fort jag kommer fram, speciellt på tävling.  Sedan klurade vi lite på hennes vittringsapportering.

På tisdag eftermiddag kom Aa’Qe ner från Bollnäs. Han skulle på lite mera utreningar på Ultuna för sitt kisseri. Tidigare prover har inte visat något så vi får se vad de här ger, provsvar kommer nästa vecka.
Han stannade hos oss sedan veckan ut och han och Amira har haft så kul!! De har brottats och busat, släpat varandra runt i köket på pläden och ätit ikapp. Tror Amira saknar honom nu när han åkt hem till sin familj igen. Försökte ta lite bilder på syskonen men det var inte det enklaste...
10965398_10153035783954197_1562283557_n
Amira har fått remiss till Ultuna även hon nu och ska dit för vidare utredning av sin hälta. Panostit eller något annat? Hon är ju så pigg och full liv men haltar ju som sagt, ibland inte alls och ibland lite mer. Vill verkligen inte att hon ska behöva ha ont.

Fredagkväll är ju Lagga och skyddsträning. Vi börjar alltid med lydnad och jag fortsatte på ”Fridavägen” och det kändes bra! I skyddet är Isa lite väl på men jag tycker ändå att det går rätt så bra. Även Beck fick köra ett pass lydnad och ett pass skydd och båda gick fint! Han har ju energi så det räcker och blir över men är ändå så lättstyrd, en kul kille!

I lördags hade vi besök från Åland. Lena kom med Aranya och det var så härligt att se hennes utveckling sedan hon flyttade i september. Vilken fin liten hund. Aranya är det den valpen som bl.a fastnade på det här härliga kortet när hon var liten.
IMG_0890
Det var lite trist med snöstorm hela dagen och även om vi trotsade den för lite skyddsträning så är det ju lite trevligare i sol, eller åtminstone uppehåll. Hoppas nu på att det inte blir så mycket snö på Åland så vi snart kan åka dit och spåra.

Hazze skulle startat på Täby under söndagen men tävlingarna blev inställda. Nu får vi se när nästa start blir. Han löshoppades under veckan och det är verkligen något han gillar och gör bra.
10959662_953721167972792_8704956324520362167_n

Matts tyckte även lite synd om Olympia som har fått ha lite små täcken så han har köpt henne ett nytt och fint Horseware . När jag ställde in det så såg Olympia så stolt ut! Den hästen är så fin och hon vet det, en riktig prinsessa.

Speysides sår har fortsatt att läka fint och det känns så skönt.  Trodde inte alls det skulle gå så här snabbt och bra. Har använt medicinsk honung och jag tror att det hjälpt till att snabba på läkningen eller åtminstone hindra bakterietillväxten som borde komma i den typen av sår.
Matts har testat honungen på sig själv nu i ett sår och även det har läkt snabbt. Har köpt mina tuber hos Mia på Brukshundcenter.
142160
Och så har jag anmält mig och Isa till VM....
10517695_809492342402312_6185748813406700830_n

Stinas lilla blogg

062

Blogghistorik

«februari 2015»
tiontofr
01
02030405060708
09101112131415
16171819202122
232425262728

Senaste inlägg
Hundra sommardar
Hunderbanan och lite flera får
Cajsa och Carola
Kastrering...
Hipp hipp hurra!!
MH
KORAD
It takes a village to raise a child
En semester inriktad på hund – och lite häst också såklart
Lite hästuppdateringar

Senast kommenterade
Hipp hipp hurra!!
KORAD
Perfekta kombinationer
Skyll aldrig på...
Rasmästerskap
Team Frenesi
Knorr och morr
Hundmässan 2018
Balders röntgen
Grattis på tvåårsdagen

Arkiv
2021
2020
2019
2018
2017
2016
2015
 •    December
 •    November
 •    Oktober
 •    September
 •    Augusti
 •    Juli
 •    Juni
 •    Maj
 •    April
 •    Mars
 •    Februari
 •    Januari
 • 2014
  2013