Blogginlägg

Igen

Idag startade Hazze igen, nu på 1200 m, och han kom 3:a!! Bästa lilla kämpen. Det här är kanske inte riktigt hans distans men han slet på ända in över mållinjen. Nästa start är planerad till 14 december och då över 1600 m.

Själv var jag inte på plats på Täby och såg Hazze utan i Friends arena för att se Grand Prix Kür. Fantastiskt duktiga hästar och ryttare. Minna Teldes program med julmusik var så häftigt.
Såklart skulle det shoppas på mässan men det blev inte speciellt mycket. Nu när jag inte rider så är behovet av alla bra och ha saker lika påtagligt utan det är mest täcken och grimmor som går åt.

På lördagen gick jag runt i skogen bakom oss som de börjat hugga i. Tänk vad timmer det blir av träden som står där, och även en hel del massa ris. Kommer ta ett tag innan stigarna blir gåbara igen..
Amira som har haft ont i sina framben en längre tid är nu piggare och fick skutta runt i skogen. Hon gillade verkligen att hoppa runt i riset.


Spår

Träffade Maria och Marie för att spåra på förmiddagen, så bra att få gå spår som någon annan lagt. Alla hundarna spårade fint trots att det kanske inte var så enkelt då frosten försvann efter det vi lagt spåren.
Caos är duktig och försöker verkligen jobba sig framåt och det känns som hon har mer spårork nu än för bara en månad sen. Vill bara få bort tempohöjningearna som hon emellanåt har när hon blir lite osäker på var spåret går.
Beck var lite ivrig på sin första sträcka men andra var mycket bättre.

Gick en sväng i skogen bakom oss på eftermiddagens och det är otroligt vad med timmer, och ris, det blir när de börjar hugga där. Amira gillade verkligen att skutta runt in allt ris. Hon har ju haft ont i sina framben er en längre tid men nu verkar det vara bättre. Hon är i alla fall mer vild och galen än hon varit förr :-)


Dirigering

Har ju fått bra tips om hur vi ska få till didirgeringsapporteringen och jag tror verkligen Caos gillar det.
Beckebus och jag övade vidare på sitt och ligg. Snart kan han sitta som en kanin

Har även uppdaterat hemsidan med val av hane till Caos. Kommer bli en bra kombination det här!! Förhoppningvis kommer hon att löpa i mars.


Egentid

Egentid med Isa och Caos på UBK under kvällen. De är verkligen glada i att få göra saker mina tjejer. På planen intill kördes det lite skydd och Isa försökte påtala för mig att det nog var hon som skulle vara där genom att ha ett underbart fritt följ. Belöningen brukar ju kunna vara ett revirkommando .


Mera Frida

Mera Fridaträning . Mera fokus med Beck. Övade på att få lite snabbare sitt och ligg. 
Caos, eller framför allt jag, fick öva på dirigeringsapporteringen...

Har även varit på återbeök med Amira och tagit nya röntgenbilder av frambenen. Men det fanns ingen som kunde läsa av plåtarna, trist.


Trea!

Hazze startade i lopp fem på Täby idag. Han var mycket samlad i ledvolten och galopperade sedan snyggt ner till startboxarna. Han lastades in bland som första och han stod helt still därinne. Matts och jag stod och tittade på när han lastades och när starten gick.
Idag var han med från start och han fick ett fint lopp och slutade som trea. Men han var inte direkt trött efter loppet...
Skönt att han gick så fint efter att i senaste starten inte varit helt fräsch.

När vi kom hem kom Kristina med son över och hälsade på. Massa hästprat blev det så klart! Saknar att inte träffa henne oftare.
Även planer på att resa ner och hälsa på henne i Nairobi blev det. Biljetterna är rätt billiga nu. Får försöka få till det. Vore ju skoj att åka på safari och träffa lite stora djur igen...
giraff


Grattis!!

Idag har Piggen (Ansgar) och Malin varit på sin första utställning. Han blev BIR valp med fin kritik och sedan 4:e bästa valp!! Så roligt och grattis!!


Sitt

Sitt är inte så enkelt som det låter alla dagar speciellt inte när man heter Beck. Men det blir bättre och bättre. Var på UBK under kvällen och jobbade med fria följet och halter, blev även en del fokusövningar under sitt kvar och så lite platsliggning.
Vi stämde även av slätapportering och oj vilken skillnad mot sist vi tränade på det. Märks verkligen att våra andra övningar börjar kunna plockas ihop till en helhet.

Caos gjorde fyra dirigeringsapporteringar, alla rätt och med full fart. Underbart!! Även fjärren blev bra trots att jag kanske hade en lite för stark "snettbakåt" drift av en köttbulle .
Är anmäld till Rättvik första helgen i december, ska bli skoj att tävla igen och se om träningen gett rätt resultat.

Amira har övat på fokus, sitt och ligg samt att plocka upp en liten apportpinne. Hon är så duktigt!!
Hon är bra busig och gillar att hoppa högt. Snart far hon väl upp på diskbänken. Sen gillar hon att bära på saker, allt från strumpor till metallprylar som hon samlar på sin pläd.

Stallet känns väldigt tomt nu när det bara är Gyleen och Speyside som står där, de har inte varit ensamma i stallet sedan Trolle föddes 2010.
Men vilken skillnad att bara göra rent åt dom två. Det var lite trångt i boxarna för stona med föl på slutet och då blir det ju lätt lite smutsigt.


Beckebus

Skyddsträning hos Jonas, efter en timme var vi bra trötta både jag och Beck.
Det blev hållafastövningar, fokus, bett, springa, sitta still och även bevakningar i skjul. Är supernöjd med hur Beck utvecklas och att han trots all energi och kamplust kan samla ihop sig och ta till sig vad vill vill att han ska göra.

Hittade den här bilden på Off the leash och den är så mycket Beck (och Matts) på kvällarna.
Beck off t l


Rättvikshelg

Fick rapport om att Anita lastat Wittra själv och att resan ner till Johan gått jättebra. Han tyckte hon var lika fin som sist han såg henne vilket kändes toppen.

Vi kom fram till Rättvik och stugan vid sextiden och gick då en sväng med hundarna innan vi lagade middag. Blev en rätt tidig kväll.
Rättvik kväll
På lördagen var det utställning i körhallen och Isa blev BIR med ck, i gruppfinalen så åkte hon, som vanligt, ut..
När vi väntade på finalerna så blev det en tur till Dalhalla och deras parkering där Isa och Beck kunde fara runt och springa av sig lite bus.
Fick även träffa fina lilla Aa'Qe, så lik sig som liten, en glad kille som ville busa med Isa.

Aa'Qe

Middagen blev sedan fyra små rätter och friterad banan till efterrätt innan vi tittade på "så mycket bättre".

På söndagen så gick vi på långbryggan, vi har pratat om det många gånger men det har aldrig blivit av. Var sedan upp till körhallen och gjorde lite reklam för holländarrasen till en tjej som var intresserad av rasen.

På vägen hem passerade vi först Leksandsknäcke
Knäcke 

och sedan Lundhags och Haglöfs outlet. Fanns mycket fint där...

 


Flytt

Wittra klev på transporten nästan oförskämt snällt. Hon står nu på Myrsjö bredvid sin mormor och imorgon så ska hon resa vidare ner till Skåne.
Wilma klev även hon på sin transport lika snällt, det var i och för sig väntat. Hon står nu bredvid sin syster Prinsessan som hon ska hålla sällskap i vinter innan det är dags för fölning.


Gas och broms

En behöver bromsas i sin iver den andra gasas på. Inte helt enkelt för mig att sortera men är väldigt nöjd över kvällen hos Frida. Fick lite nya tips, en och annan påminnelser och så klart en läxa till nästa gång.

Beck gick som vanligt ut hårt och det var så fascinerande att se honom sista minuterna innan han fick gå till bilen. Lugn, tyst och samlad. Nu ska vi köra på med bytaövningarna.

Caos fick vi lite fart på och tipsen jag fick för dirigeringsapportering ska jag testa imorgon.


Isa tigger

Isa är ju alltid sugen, speciellt efter att vi tränat. En kvällsmacka kanske?
Isa tigger
Hon och jag hade egentid i hallen ikväll och "lekte lite" med elitlydnadsmomenten. Bästa fina Isa tyckte verkligen det var skoj!


Elitlydnad x 2

Vore synd att säga att vi har övertränade moment i elitlydnaden och är supernöjd med våra resultat från helgens tävlingar på UBK.
Gruppmomenten båda dagarna gick urbra. De avdrag på betygen som var berodde helt på mig.
Fria följet kändes fin och hon var med, hade något snett sättande samt så tror jag att hon var lite seg i sättandena vid vändningar på stället.
Zätat var inga problem, jag gick lite långt henne ifrån på tillbakavägen på lördagen men det ändrade vi på till på söndagen.
Inkallningen på lördagen var sådär och på söndagen plockade jag av någon anledning bort handtecknet vid ställandet så då blev Caos lite tveksam och tog ett antal steg innan hon stannade. Rutan på lördagen… gul kon i kanten av planen blev en extern bollbelöning efter inkallningen i Caos ögon, när hon upptäckte att det inte var en boll skuttade hon tillbaka till konen och gjorde en superb ruta. På söndagen blev det dk för att jag tittade lite mycket åt rutan innan jag skickade henne.
Om dirigeringsapporteringen säger jag bara att vi behöver öva mer….
Hopp apport, lek på lördagen gjorde att jag kastade lite kort på söndagen vilken ledde till ett något tveksamt gripande.
Vittringen var underbar förutom tempot.
Fjärren var också fantastiskt! Fick en 9 på söndagen!!

Här är protokollet från lördagen.
Protokoll lördag

Kan inte annat än vara nöjd! Kände också fint att hon höll ihop hela programmet, det tar ju trots allt en stund att genomföra alla moment. Nu är vi anmälda till Rättvik i december och till dess vet jag vad vi ska träna på.


Cartman flyttar

Så var det då dags för Cartman att flytta. Han gjorde det om än lite motvilligt i går kväll. I sitt nya stall så var han högljudd till en början men ingen av de andra hästarna brydde sig. Han åt, han drack, kissade och bajsade, rullade sig och var lite stollig ett tag.
Frampå kvällskvisten hade han tystnat och idag fick han gå ut tillsammans med en klok gammal farbror som sett ett gäng föl genom åren. Cartman blev besviken när det inte gick att dia men sen så blev de bästa kompisar. Skönt!!
Här hemma gnäggade inte ens Speyside när han åkte, imorse var det lite gnäggande i hagen och så under dagen. Men det var mest Wittra som saknade sin kompis.


Snö...

SMHI hade en varning för kraftig med snö men vi slapp!! Så skönt. Gillar snö men det är bättre om den kommer när det är lite fruset på marken.
Däremot regnade det så hästarna var lite frusna när de kom in. Regn och runt noll är inget höjdarväder för hästar.
Har stämt av med Tina och när Cartman ska komma i morgon. Hoppas han har samma plan som vi vad gället att gå in i transporten.

Det klarnade upp lite senare och då åkte vi med Beck och Caos till UBK för lite träning tillsammans med Mia.
Beck var fortfarande riktgit koncentrerad och vi tränade på fokus och momenten stå och ligg samt inkallning. Lite slirigt dock = lite skrajsen Stina när Beck kommer i full fart och sladdar in i en.. Apporteringen, sitta och hålla var så himla fin!!
Caos var på som vanligt, hon är ju en tyst hund utan ljud förutom vid ett moment. Dirigeringapportering. Då piper hon och det kom tom ett skall!! Tänk att just det ska vara så skojigt. Känns spännande att tävla henne på lördag, var ju ett tag sedan vi tävlade lydnad...


Beck firar 1 årsdagen!

Idag fyller Beck 1 år.
Beck 1 år 2
Han fick fira med ett rejält skyddspass hos Jonas.
Det var ju ett tag sedan han senast fick göra dessa övningar men det gick otroligt bra!! Beck och jag har ju inte heller tränat alltför mycket ihop men det börjar ta sig i vårt samarbete.

I början var han lite stollig men han kunde snabbt fokusera på tyst bevakning, bett, springa runt och hålla fast samt stå still i en rätt så läng rofas. Det blev också lite skällande bevakningar som jag startade och även så blev det till att skicka in i skjulet för bevakning! Gick fantastiskt bra.
Sedan återgick vi till fokus och tysta bevakningar.

Tror Beck var rätt nöjd när vi åkte hem, det var i alla fall jag och Matts!!


Tidig träning

Bestämde mig för att börja lite senare idag (flex) och träna lite med Beck innan jobbet. Han gick fantastiskt fint och Matts tog några fina biler på "lilleman".
10685563_347103945459627_5122285487060998965_n  10302214_347103922126296_8626509058826943621_n

Wittra fick egen box idag, hon tog det bra men blev lite sur när hon inte fick följa med mamma in i boxen. Cartman såg mest snopen ut över att Wittra tog hans box! Hästar slutar man aldrig att förundras över.

Liselott hade varit i slagsmål med någon grannkatt mitt på dagen och var lite ärrad över nosen men vi hittade inga andra sår som tur var!!
10511184_347263322110356_7750285599443750931_n


Igen!

Idag startade Hazze igen och kom 3:a!! Bästa lilla kämpen. Han startade på 1200 m som är i kortaste laget för honom. Men han jobbade på under upploppet och slutade som sagt 3:a.

Jag var inte och såg loppet utan var på Friends och tittade på Grand Prix küren. Vilka duktiga hästar och ryttare. Minna Telde och Santana var fantastiska i sitt nummer med julmusik.
Sen skulle vi shoppa! Blev inte så mycket faktiskt. Det är skillnad när man rider och allt nytt man vill ha då. Nu är det mest grimmor och täcken som nöts och behövs.

Skogen bakom oss ska ju avverkas helt. Nu börjar det bli tomt och det är otroligt vad med timmer det blir. Var ute en lång stund i lördags och gick runt och tittade på allt de fällt.
Amira tyckte det var superskoj och for runt sm en liten stolle i riset. Hon verkar bättre i frambenn nu och det känns så skönt.


 


Skogen intill

Skogen intill där vi bor har ny ägare och skogen kommer nu att slutavverkas och på sina ställen gallras. Trist men väntat vilket men det gör det inte roligare.
Vet inte hur många timmar jag traskat runt i den skogen tillsammans med hundarna eller hur många timmar jag suttit i sadeln och guppat runt på stigarna. Är inte bara en unghäst som jag tagit premiärturen ute på där på stigarna.
1621796_10152801447799197_4756606842053373160_n  1920482_10152801447954197_370985456361273391_n  13029_10152801448029197_7331864117722468549_n
Det finns även en gammal sommarhage i skogen som vi had för en herrans massa år sedan. Den håller nu på att växa igen helt och hållet.
Blir till att finna nya stigar att promenera på. Vi får se hur det kommer att se ut, kanske går att ta sig fram där maskinerna kört.  Men det visar sig.


Så mycket bättre

Skulle egentligen tävlat Isa i BSL 2 idag men känner mig fortfarande inte bra. Somnade tidigt i går och kände mig inte utvilad imorse.
Blev en stilla hemmadag som slutade i soffan med Amira och så mycket bättre.
10423741_10152799888284197_1694607786387705232_n

 

Stinas lilla blogg

062

Blogghistorik

«november 2014»
tiontofr
0102
03040506070809
10111213141516
17181920212223
24252627282930

Senaste inlägg
Hundra sommardar
Hunderbanan och lite flera får
Cajsa och Carola
Kastrering...
Hipp hipp hurra!!
MH
KORAD
It takes a village to raise a child
En semester inriktad på hund – och lite häst också såklart
Lite hästuppdateringar

Senast kommenterade
Hipp hipp hurra!!
KORAD
Perfekta kombinationer
Skyll aldrig på...
Rasmästerskap
Team Frenesi
Knorr och morr
Hundmässan 2018
Balders röntgen
Grattis på tvåårsdagen

Arkiv
2021
2020
2019
2018
2017
2016
2015
2014
 •    December
 •    November
 •    Oktober
 •    September
 •    Augusti
 •    Juli
 •    Juni
 •    Maj
 •    April
 •    Mars
 •    Februari
 •    Januari
 • 2013