Blogginlägg

SM

Jag har varit hemma och suttit vi datorn och kollat på SM. IPO avd C och planskyddet. Vilka härliga hundar och duktig förare och figuranter.
Vilket jobb det ligger bakom dessa prestationer, att ta sig till SM är så stort!!
Hade en liten valp i knät som tittade på skyddet lika intresserad som mig. Eller så var det ljudet som var spännande. Vad det blir av den lilla nyfikna krabaten får framtiden utvisa.
Kollar på SM
Extra roligt var att se tre holländare, owa och Arko, Magnus och Hucca samt Marianne och Freke. De var alla superduktiga. Vilka fina resultat!! Fastnade även för en och annan malle.

Min förkylning håller i sig och det mesta går ganska segt att göra, har mellan passen framför datorn suttit på en stol ute i solen och njutit av valparna som härjat på.
Fixade stallet och tog bara in hästarna, det fick räcka för idag.

Har även studerat fåren och lammen lite närmare, det börjar bli dags att bestämma vilka som ska vara kvar och vilka som ska skickas till slakt. Det är även dags att byta ut några gamla tackor. Lika trist varje gång för när man står där och tittar lite extra kommer alltid just den tackan man funderar på fram och tittar så där speciellt på en...
Tror jag bestämmer mig för hur jag ska göra en annan dag istället.


Lördag

Idag blir det tre bilder på valparna.
En på trappan under förmiddagen då det var dags för vila.
IMG_4094[1]

En på promenad
IMG_4093[1]

En på pläden i köket, alla tillsammans.
IMG_4102[1]

Hästarna fastnade inte på bild idag. Hade fullt i minnet på telefonen, igen...
Gosade lite med Wittra och hon är så fin!
Cartman gick fel på väg in och hamnade hon Gyleen. Han vände snabbt när han insåg sitt misstag


Hazelburn, föl och valpar...

Kände mig mycket piggare i morse. Åkte iväg för att hälsa på Hazze på Ullbolsta. Det var ett tag sedan jag såg honom och det har hänt massor under sommaren. Han såg ut som han landat och även om han som vanlig sparkade i boxväggen för att få uppmärksamhet, vilket han så klart får, så hade han en annan blick. Vuxen, mogen och världsvan.
Anna som har hand om honom red ut tillsammans med tränaren och en tjej till. De cantrade på en volt ute på en vall och jag stod bara och log när jag såg hur fin han är!
Kör ett favoritordspråket igen. Det är något med utsidan av en häst som är bra för insidan av en människa..
Nu planeras start nästa vecka och då ska jag vara där!
Gjorde en lite film när de tränade som du ser om du klickar på bilden.
Hazze 29 aug
Valparna har varit ute mellan skurarna och de röjer på bra nu. Tänkte på att när man tar ut fölen så vill man ha rent på hela stallplan och när valparna ska ut så vill jag ha prylar överallt. Ovant. Valphagen ser så rörig ut men de har så skoj!
IMG_4023
Nu ikväll ville de knappt gå in men nu ligger de och snarkar och drömmer under min stol. Jag som fixat en mysig pläd, den duger inte, mina fötter är mysigare. Goa galna valpar.
IMG_4074
IMG_4017
Här har vi överst till vänster blå hane och bredvid lila tik.
Under det grön hane och sen hanen utan halsband.
IMG_4058
Sen har vi gul och röd tik. Under det svart tik samt lilla Pyret som är lite mindre än de andra men nog så kavat.
IMG_4059

Fölen tappar mer och mer av sin fölpäls. Wittra kommer nog att ha tappat all sin fölpäls och vara läckert mörkbrun när vi reser ner till Flyinge. Cartmans fölpäls ser så där urblekt ut och under är han nästan svart. Han kommer nog vara en riktigt mörk skimmel länge. Det som är så fint!!


Förkyld!

Kände redan igår att jag var på väg att bli dålig. Mycket riktigt, idag har jag feber, hostar och nyser. Trist att ligga i sängen men går jag upp blir jag trött på en gång. Jag som vill busa med valparna!
Har i alla fall varit uppe en stund på kvällen och varit med dom ute efter kvällsmaten, vilka snabba rackare det börjar bli . Nu händer det verkligen saker med finmotoriken varje dag.
image
Satte mig i köket en stund sen och lilla röda tiken, Astra, ville upp och sova i mitt knä. Sen somnade de alla runt mina fötter. Så söta!
image


På upptäcktsfärd

Efter middagen fick valparna gå på upptäcktsfärd. Vi gick till stallet och sen till traktorn. Det var åtta modiga små valpar som knatade iväg med svansen i vädret för att upptäcka världen. Isa stod för lite stödmatning under vägen.
IMG_3945[1]IMG_3930[1]

IMG_3944[1]

Kvällen har även bestått i kloklippning. Alla ligger så snällt på rygg i mitt knä medan jag klipper klorna. Här är fröken gul, Arwen.
IMG_3942[1]
Nu snarkar alla här på köksgolvet och det ser så skönt ut! Fyra ligger vid mina fötter och de andra ligger under kökssoffan.
10617299_10152636786234197_510892897_n


Fölmönstring

En dag i hästarnas tecken. Fölmönstring på CC Stud.
Speyside och Cartman var först ut. De har inte varit ut någonstans tillsammans och det var alltså första gången Cartman åkte släp men han klev snällt på transporten både hemma och där.
Han var ganska stökig för Anita att visa då han inte ville skritta utan mest skutta omkring. Omdömet blev välutvecklad, energisk med långa linjer, taktmässiga gångarter, traven lätt och galoppen vägvinnande. Det blev poängraden 8, 7.5, 8 totalt 23.5.

Hem och knoppa Wittra och Wilma sen tillbaka till CC Stud.
Wittra fick lite mer text i sin bedömning. Ädel, välutvecklad, högställd. Skritten var taktmässig och ganska avspänd, traven lätt, taktmässig med bra påskjut och galoppen rytmisk, lätt och spänstig. Hennes poängrad blev 8, 7.8, 8 totalt 23.8.

Båda har även blivit chipmärkta och så alla papper är klara för registeringen nu. Så skönt.

WW13Cartman 7


IPO DM

Samling kl. 8.00 för dagens IPO tävling. Jag drog spår nr 3 och det var en bit att gå dit. Väl där så trodde nog Caos att vi var ute på en promenad... Hög näsa och så gick hon över första vinkeln. När vi blev brutna vek hon av lite snett bakåt och fann en apport som hon snabbt la sig vid. Surt med 8 poäng.
Lydnaden gick bra. Hon var fin i fria följet, tittade bort kanske tre gånger. Fick tyvärr ge ett dubbelkommande på ställandet då hon var lite väl på och med mig där. Hon hade lite bråttom ut till apporterna som domaren så fint uttryckte det. Hon hinner ju inte stanna utan liksom knuffar iväg dom. Samma på alla tre apporterna idag. Framåtsändandet gick bra och hon la sig direkt! Så skönt.
Platsliggningen gick bra även den. Lydnaden slutade på 88 p.
I skyddet så ronderad Caos inte tredje skjulet. Hon var sedan lite sned i bevakningen, kom fint på utkallandet och var fin fram till läggandet. Bra fart i flykten men med ett lite dåligt bett, sen var det dåliga övergångsfaser och efterbevakningar. Transporten var fin! I modprovet så gled hon tyvärr ur menvar snabb som en vessla uppe och på det igen.
Domaren sa att Caos var lite för snabb för sitt eget bästa vilket jag kan hålla med om, speciellt idag. Skyddet slutade på 80 p.
Vi kom i alla fall 3:a på DM.
DM

Caos pappa Solero des Teutones har många bra avkommor (föruom Caos ) samt själv varit en bra tävlingshund själv. Här en länk till en film med honom.
Här är en länk till en film när Junker de Alphaville Bohemia gör ett modprov...han är efter Solero.

Dagen var ju inte slut där utan nu så har jag knoppat Speyside och Cartman inför morgondagens utflykt. Wilma och Wittra får bli fina precis innan de åker.

Har såklart även gosat med alla valparna som nu somnat. En ligger nedanför stolen och snarkar. Så söt
IMG_3898[1]

 


Fredag

Valparna börjar bli ännu mer sugna på att upptäcka saker, både inne och ute. Idag var en vattenkanna och en petflaska superkul. Även en uppochnervänd vattenskål var populär. En handuk ledde till en riktig dragkamp. Andra "riktigt" leksaker är även de populära och bärs omkring i huset.
IMG_3892IMG_3876

Caos och Beck fick varsitt spår på fotbollsplan under em. Caos hade suveräna markeringar av sina 4 apporter. Hoppas hon minns imorgon!
Det blev även lite lydnad och platsliggning med skott från knallpåken och såklart även lite lek med bollen.
IMG_3882

Sen har Speyside har fått framskor och hon gillar det. Tror hon känner sig fin när hon är nyskodd. Imorgon kväll ska hon få flätor, då borde hon känna sig ännu finare.

Nu hopppas jag att alla valpar sover gott inatt. En har i alla fall redan slocknat.
10638095_10153099822864447_1038087115_n


Torsdag

I morse innan jag åkte till jobbet var det såklart valpmys. De kan ju faktiskt vara still en stund fortfarande .

10617482_10152627069564197_784781113_n10638062_10152627069264197_1048402881_n
Hade lunchbesök från jobbet och valparna visade upp sina fina sidor. Tror bara de knöt upp ett par skor medans vi åt.

Har även hunnit med ett kort skyddspass med Caos. Lite genrep inför lördagens tävling. Det känns inte som jag har riktigt fokus på tävlingen. Just nu är det mycket med jobb, valpar och föl som får och i det läget ska gå före en tävling. Men den går ju på hemmaplan så vi ger det en chans i allafall.


Nyverkade

Nu är både Wittra och Cartman verkade. Fröken W var superduktig och stod som ett ljus, den andra hade lite mer åsikter om det här med att stå still...
Hur som helst har båda fina hovar nu. Gick även över dom en sväng med ryktsten och magic brush. Det lossnar en hel del fölpäls.
Tidschemat för söndagen är nu mera klart. Hoppfölen gå på förmiddagen och dressyrfölen på eftermiddagen. Blir till att åka två svängar då istället för en gång.

Valparna har fått börja vara mer i huset nu, köket är en favoritplats. Just nu ligger ett helt gäng och sover under soffan och intill Matts fötter.
De har inte varit ute så mycket idag då det regnat så mycket. Trist då de verkligen gillar utelivet.


Ny vecka

Vi flyttade gårdagens skyddsträning till idag istället. Caos har ju inte gått så många pass senaste månaden så det var lite ostyrigt första passet idag, andra gick bättre.
Beck var i gasen, som vanligt ,skojig kille måste jag säga. 

Valparna har kommit på att det är skojigt att vara ute och härja. De har ju en altandörr i sitt rum så det är bara för dom att kasta sig ut när dörren är öppen. Sen har de fått lite nya leksaker som var uppskattade!
10601291_10152620621149197_1129372667_n

Här är två små rackare som ligger och snarkar under sängen.
IMG_3738


Har även försökt göra en lite film på valparna och den ser du om du klickar här.


Söndag

Imorse när alla valpar var ute så började det såklart att regna, bara att lyfta in hela gänget igen. De har i och för sig kommit på hur man tar sig ut och in men jag ville inet att de skulle bli blöta.
På eftermiddagen blev det en längre stund ute och de var tiktigt busiga och vågar sig längre ut i hagen nu. Det bli mer och mer kamp i alla och de gillar att brottas och bitas, både med varandra och med mig.

Fick även till två bra spår under eftermiddagen. Vallen har perfekt längd nu och Beck var med från början idag och inte så busig som han kan vara vid spårstart .
Caos hade bråttom och var lite hög i näsan i början men fick ner den efter ett tag.

Fölen fick sig en omgång med magic brush ikväll, Wittra var mer förtjust än Cartman. Blir lite gnidande på dom nu i veckan inför söndagens visning. Fölmönstringen har ju slagits samman till en dag och jag funderade på att åka med Cartman till Högbo istället. Nu har det löst sig så att Annelie kommer och kör ett av stona så kan vi åka samtidigt.Känns bra, är trots allt närmare till CC Stud än Högbo.


Bilder

Lite bilder bilder från dagen. Lagom varmt, lagom soligt och så skönt!
Först två på en hane med grönt halsband
10508329_10152615909724197_328792388_n
2
Sen lite vassa tänder
10621890_10152615909364197_989057342_n
En "kaxig" hane med blått halsband
IMG_1062
Fortsätter med tiken med gult halsband
IMG_1106
IMG_1100
Och så en mysbild.
IMG_1117


Ja!!

Idag kom mailet som vi väntat på, Wittra är uttagen till Elitfölsauktionen dom går av stapeln den 13 september på Flyinge! Vilket äventyr.. Vi kommer åka ner på fredagen och på lördag kl. 8.00 börjar det med veterinärbesiktning sen är det förvisning innan auktionen börjar kl. 15.00
WW12

Var förbi sommarbetet och hälsade på Zin Fire. Oj vad han växer!! Nog för att han har en pappa som är 176 cm men han behöver inte bli riktigt så stor.
ZF 140813
Hälsade även på Frank som även han har växt på sig sedan jag såg honom sist. Fick bara en bild på deras rumpor, inte precis några småkillar längre.
ZF o Frank
Fölmönstringen som skulle vara 23 och 24 augusti är hopsatt till en dag, den 24:e. Funderar på om jag ska stryka Cartman och köra honom till Högbo helgen efter istället. Blir lite bökigt att åka med båda samma dag. Varje resa tar ju trots allt minst tre timmar totalt med visningen inräknad. Tänker hur Myrsjö och Anita ska få ihop det som ska visa åtta stycken. Hade ju varit bra med två dagar trots allt.
Cartman 6

Valparna, ja vad ska jag säga. De äter och växer, busar och bråkar på. Personligheterna utvecklas för var dag. Två blev riktigt trötta efter att glufsat i sig middagen.
mätta


Lite spår

När jag kom hem från jobbet började det mullra och mörka moln rullade in över skogen. Hann få in hästarna innan åskan och värsta regnet kom. Som tur är varade det inte så länge men jisses vad det regnade!!
Fölen är helt oberörda av att det smäller och dånar ute, de bara tuggade vidare på sitt foder.

Mia och jag träffade senare för att spåra vilket blev i stan på gräsmatta. Jag la ett lite klurigt spår tilll Caos med många vinklar, bågar och så. Hon jobbade på och blev inte störd av joggare och cyklister.
Tyckte lite synd om kille som kom med sin lilla hund lös över planen när vi spårat klart. Han hade en bra spårhund! Sög tag i Caos spår direkt och killen fick knappt med sig den därifrån . Kanske fanns det lite godis kvar?
Spår 140812
Valparna är riktiga matvrak nu, de kastar sig över matskålen och glufsar i sig allt de får. De har även börjat brottas mer med varandra, de biter en i byxbenen och är liksom Isa förtjusta i strumpor.


Randiga rackare

Det växer och frodas. Busar och bits. Äter och sover. Gläfser och skäller. De är underbara!!
Här är lite bilder från dagen. Hanarna fick ett grönt och blått halsband sen är en utan halsband än. Han är så stor och välväxt så han känns igen ändå :-)
IMG_0877IMG_0890IMG_0901IMG_0903IMG_0904IMG_0912IMG_0917IMG_0924IMG_0926IMG_0929IMG_0941IMG_0955


Debut i elitlydnad

Idag har jag och Caos debuterat i elitlydnad. Tänk att vi är där nu!! Det var dubbeltävling så vi startade två gånger, kanske lite dumt med tanke på orutin och värmen som var. Krävs trots allt en del att hålla ihop ett helt elitprogram.
På fm började vi med 10-10-8-9, kändes fint!! Fortsdatte med lite lägre betyg. Caos la sig vid första konskicket och vid dirigeringsapporteringen så blev det fel apport .
På eftermiddagen började vi nästan lika bra, 10-8-8,5-9 sen nollade vi tyvärr rutan och vittringen men fixade dirigeringsapporteringen och fick till en bra fjärr.

Skoj att vara på gång i den här klassen och att ha en sån härlig känsla i hunden!

Nu laddar vi om för en IPO start den 23 augusti, mer lydnadstävlingar blir det framåt vinter, om jag kan hålla mig så länge .Så goa

Nu börjar det kännas när de små gullungarna smakar på en. Minitänder som sticks .
De har börjat få "riktig" mat, tänk vilken instinkt de har. Alla kastade sig ner i matskålen när den ställdes ner första gången. Men efter maten så blir de så trötta. Spänner nog lite i magarna då.
trötta efter maten 140808


Inte helt enkelt..

Det är inte helt enkelt att ta bilder på de små liven.. Antingen sovs det och dom bilderna blir ju ganska "livlösa" eller så fars det runt i lådan. Sällan de sitter still när de är vakna. Men här är några bilder av blandat kvalitet i alla fall. De är tagna efter att de ätit middag och var still en liten stund

 10595871_10152590118484197_1225733732_n10596096_10152590118299197_1102339067_n10589726_10152590118099197_793680134_n10596105_10152590117959197_602186541_n10589509_10152590117699197_1243852267_n10592508_10152590117359197_383642804_n10576914_10152590117109197_1095668409_n10592265_10152590116784197_1405229455_n


Spårdags

Har fått tillgång till lite fina vallar här hemma i Funbo. Så skönt att ha två kilometer till spårmarken stället för 2 mil. Caos var på hugget. Måste bli bättre på att planera och göra en bra spårplan för henne. Men hon markerade i allafall sina apporter idag och tog vinklarna hyfsat.


Selektering inför elitfölsauktionen

Olidligt varmt! Var lite orolig för hur Wilma och Wittra hade det bak i transporten på väg till Eklunda stuteri i Örebro där de skulle visas. Biltermometern visade på 32 grader... Men de var inte alltför svettiga när vi kom fram.

Wittra visade en trav som vi visserligen sett här hemma men nu förstod vi att den var riktigt bra! Det blev filmning och så blev vi inkallade i ringen för att göra upp eventuellt utropspris om Wittra skulle gå vidare.
Inget är skrivet och inget är säkert än men jag kan säga att resan hem gick lätt trots värmen.

Kommer bli en spännande höst...

Stinas lilla blogg

062

Blogghistorik

«augusti 2014»
tiontofr
010203
04050607080910
11121314151617
18192021222324
25262728293031

Senaste inlägg
Hundra sommardar
Hunderbanan och lite flera får
Cajsa och Carola
Kastrering...
Hipp hipp hurra!!
MH
KORAD
It takes a village to raise a child
En semester inriktad på hund – och lite häst också såklart
Lite hästuppdateringar

Senast kommenterade
Hipp hipp hurra!!
KORAD
Perfekta kombinationer
Skyll aldrig på...
Rasmästerskap
Team Frenesi
Knorr och morr
Hundmässan 2018
Balders röntgen
Grattis på tvåårsdagen

Arkiv
2021
2020
2019
2018
2017
2016
2015
2014
 •    December
 •    November
 •    Oktober
 •    September
 •    Augusti
 •    Juli
 •    Juni
 •    Maj
 •    April
 •    Mars
 •    Februari
 •    Januari
 • 2013