Blogginlägg

Trollius

Nu är Trolle Lenas alldeles egna häst. Foderavtalet gick ut och hon ville köpa honom vilket hon så klar fick. Vi var och hälsade på dom och fixade med alla papper. Trolle är fin!! Han har vuxit, skaffat sig muskler och trivs med sina nya kompisar. När vi kom hade de just fått en ny hösilagebal som de stod och mumsade på så han hade lite svårt att slita sig från maten för att hälsa på oss .


Skor...

Nu handlar det om skor till mig, inte hästarna för en gångs skull. Åkte till Hööks för att kolla på nya jodpurs, minns inte när jag köpte de jag har nu men de behöver definitivt bytas ut. Så klart fanns inga i min storlek, tänkte inte på att det säkert var fler än jag som drogs av 15 % rabatt på skor .
Åkte vidare till Granngården men de hade stängt , de har rabatt på Blundstone...

Sen blev det Sunnersta och gropen där. Trodde Isa skulle rymma till dom som grillade men hon lyckades hålla sig. Axa snokade runt som en galning, lycklig att få vara med.
Caos och Essie fick lite träning, de springer ju av sig själva. Upp och ner, fram och tillbaka. Nu är det faktiskt ganska lugnt här hemma .

Ska fixa lite med PM till vår spårtävling 15 september nu. Antar att alla anmälda väntar på att få det.


Chip och träning

Idag fick Zin Fire sitt chip och alla registringshandlingar är inskickade till ASVH. Har även skickat in Speysides pass så hon hamnar med i deras register och inte bara i Svensk galopps register.
Nu är de hemma igen och Wilma, Frank och Gyleen blev glada över att se dom igen. Efter välkomstgnäggen så vandrade de iväg på rad till bortre hagen för att beta. Det märks att de är flockdjur.

Tisdag är lika med skyddsträning i Knivsta. Essie gick riktigt, riktigt bra, det går verkligen framåt nu. Så kul att se. Fina bevakningar, bett, släppanden och modprov. Hon höll även ihop sig bra "mellan momenten".

Caos fick ha kul, bevaka, bita, kämpa lite. Även här släppanden och flykt. Hon kom närmare figgen och satt riktigt bra där, hon backade inte ut som hon gjort tidigare. Ska jobba lite mer på skallkondition bara men det har redan blivit bättre mot första gångerna vi körde.


Ultraljud - igen

Dags för koll inför betalning av 90 dygns avgiften och även för att kunna försäkra magen på Speyside. Matts tog med henne och ZF till Myrsjö för koll och så klart var hon dräktig . Han fick se ett litet foster med pickande hjärta. Tror han blev lite rörd över att se det, och att första utvecklingen går så fort. Det är trots allt 8 månader kvar av dräktigheten. Mycket kan hända än men vi är en bit på väg.

Canvas Plus har visst haft uppåt 60 ston den här säsongen. Så vi var inte direkt ensamma om att falla för honom .


SM helg

Den här helgen gick fort! I fredags åkte vi ner till Linköping för att kolla på SM samt ställa ut Isa. Vi bodde på Glyttinge camping i ett litet hus med sovrum, stort allrum med pentry och badrum med tvättmaskin. På vägen dit såg vi Pizza Hut och givetvis åt vi middag där .
På lördagen skuttade vi upp och letade oss ut ur Linköping och for till Mantorp. Isa ställde jag ut i championklass på utställningen som var intill SM området. Hon blev BIR med ck, så skönt!! Sen hon började gå i championklass har hon inte varit lika fin, enligt domarna.. Men den domaren gillade verkligen Isa. I finalen så åkte hon ut, men då var det en annan domare .
Tittade på IPO och brukslydnaden, riktigt duktiga hundar som klarar av att fokusera och arbeta med all publik och i den stämning som det är på ett SM. Efter en ganska lång dag så köpte vi med oss mat hem, lagade den, åt, vilade en stund innan vi gick till klubbkamraterna från Tierp, Ann, Lena och Lisa för att prata lite hund och ha trevligt. Men det blev en tidig kväll.

Söndag, skyddsmomenten! Varvat svensk skydd och IPO. Spännande in i det sista!! Tänk att det i ett SM kan vara så små skillnader i slutpoängen för de tre bästa i svenskskyddet.
Häftigt att se Isas bror Ike, såg vissa likheter...synd att han var lite för på efter att ha fältt figgen. Arko är också härlig att se, hans och Towas samarbete, Frida likaså. Peppande och inspirerande.
Under IPOt hade vi lite svårt att höra bedömningarna, kanske bättre högtalare nästa år? Hundarsom fastnade här var Kulan och såklart Tréon. 

I bilen hem var det först tyst, började smälta alla intryck, sen diskussioner om allt vi sett, bra och dåliga saker och planering framåt! Längar till nästa träningspass med mina fina små tjejer .

 


Racerspår

Matts brukar säga att Essie far fram som ett berusat vildsvin när hon spårar, den rollen har Caos tagit över nu . Hon har ju tidigare spårat relativt lugnt men ikväll var det turboladdning i lilla mallen. Det känns verkligen som att hon, jag tidigare skrivit, är med igen och att vila och rehab har gjort sitt.
Nåväl, hon fick tre spår som hon verkligen jobbade på i. En BSL start närmare sig...

Isa har de senaste dagarna verkligen ändrat sinnestämning, plötsligt kommer hon på att hon ska gå som en prinsessa intill en på promenaden och inte leka med Caos. Dräktig? Ja, jag tror verkligen det.


 


Slut på semestern

Imorgon är det dags att arbeta igen. Tre veckors semester går fort. Har hunnit med,och det har även hänt en hel del under de här veckorna men som vanligt skulle jag velat hunnit mer.

Under de här veckorna har vi hunnit med en resa till Spaksjön, fölvisningar, parning av Isa, en tävling, träning av hundar, fix i fårhuset, donande inomhus och så givetvis lite slappande också.

Nu ösregnar det ute och är mörkt, hösten är på väg och det gillar jag. Luften blir klar och solen värmer så där lagom mycket. Svamparna växer i skogen och hästarna slipper de flesta insekterna.

Nästa helg är det Bruks SM och dit ska vi åka och heja på alla bra ekipage som kämpat och kvalat för att komma dit. Ju mer man håller och tränar själv på desto mer så så förstår man vilket jobb som ligger bakom dessa topprestationer.

Undrar förresten om inte Isa redan känner sig dräktig. Tigger mer än vanligt och det känns som hon är lite förmer än de andra hundarna. Hoppas verkligen det är så.


251 poäng

Det var ett tag sen vi tävlade, tränat har vi gjort men på sparlåga. Först parning, dräktighet, skador och vila men nu är vi på gång igen.
Startade lk 3 idag hos OTBK, samling kl 13 med fem startande. Sitt i grupp platsliggning , dumt att vrida sig ett havt varv... resten av momenten var sådär, en 10:a på sättandet men det var också riktigt bra. Genomgående dåligt tempo i alla moment. Nära ett förstapris men det räckte inte ända fram. Vi hade behövt 256 men fick 251 Bra jobbat ändå, nu så ska vi träna vidare och hoppas på högre betyg nästas tävling.

På sena em kom spekulanter och hälsade på Frank och han visade sig från sin allra bästa sida, som vanligt. De blev väldigt förtjusta!

Dagen avslutades med kräftskiva hos Cathrine och Micke i Långalma, väldigt trevligt men vi kunde tyvärr inte stanna så länge då vi inte planerat så väl med häst och hundvakt. Men nästa år - när vi har husvagn, så kommer vi stanna längre


Kennelnamn

Nu så är överklagandetiden förbi och vi har inte hört något från SKK. Alltså är det klart att vi kan kalla vår kennel för Cherberos!


Knoppat igen

Frank somnade nästan när jag knoppade hans man idag. I ösregn åkte vi sedan till Stjärnborg för elitfölsuttagning och han blev filmad!! Bästa fina Frank. Nu får vi se hur det går, på fredag kommer resultatet.
Wilma blev glad när hon hörde mamma Fea som var där med sitt föl Hekto som tyvärr inte filmades .

Isa verkar lite "frånvarande" är väl fortfarande kvar i löp och helgens äventyr.
Matts och Essie har varit hos Jonas på kurs dag. Han kom hem med massa tankaroch idéer om träningen framöver.


Vilken helg!

Zin Fire visade upp en skritt och trav som verkligen gjorde mig glad när han var på CC Stud och fölmönstringen där. Att galoppen inte var riktigt lika bra kan jag förstå med tanke på hur överbyggd han är just nu, samt att han är 50 % fullblod. Kroppen kommer han att växa i och då kanske han få några poäng till. Idag blev det 45. Det var domarens första Zaladin föl, är hans första årgång och det ska bli intressant att se hur det går för de andra fölen som kommer visas längre fram i augusti. Mälardalen är ju ganska tidiga med sina visningar.
Både Zin Fire och Speyside skötte sig fantastiskt fint. Ridhus är inte vardagsmat för någon av dom så lite spännande var det allt därinne . Sen är det lite lyxigt att ha visare till hästarna, Anita tog Zin Fire och Evelina tog Speyside så jag kunde stå på läktaren och "bara" titta på.
Tack även till Annelie som hjälpt mig under helgen med lastning, slutfix av knoppar och som vanligt trevligt sällskap!

Matts rapporterar att de nu är i Sverige och kommer hem i natt nån gång. Det blev en parning till imorse, med 50 minuters hängning...De åkte ner till Tyskland i torsdags kväll så det har blivit några mil i bilen för dom.
Lite synd att jag inte kunde åka med men det går ju inte att göra riktigt allt. Nu ska det bli spännande att se om midjan blir större på Isa. Hoppas på lagom många valpar, hon har själv 10 syskon...
Det här blir både Messi, Isas och vår första kull med valpar. Håller verkligen tummarna för att allt kommer gå bra nu.

Nej nu är det dags att sova lite, har varit en händelserik och skojig helg på alla sätt. Har en vecka semester kvar innan det är dags att börja jobba igen. Imorgon står lydnadsträning med Caos och besök hos Hazze i hingsthagen överst på agendan. Och givetvis även en massa gos med Isa som jag aldrig varit ifrån så här länge .48 poäng!

Duktiga Frank! Han visade upp sina fina gångarter som han fick 8 8.5 9 för  . Han och Wilma skötte sig utmärkt på Stjärnborg idag. Domaren berättade att Frank verkligen visade att han hade tre gångarter och att han gick emellan dom på ett tydligt sätt.

Ny rapport från Matts - ytterligare en parning gjord!

Nu dags för lite middag och sen ska Speyside och Zin Fire förberedas till imorgon.


Parning!

Har både bruna och svarta snoddar nu. Kvällen utmaning var att knoppa Frank, trodde jag, men han stod still som en staty hela tiden. Knoppade även Wilma som ju har lite mera man. Det blev bra det med. Borstade och försäkte få dom så fina det bara gick men båda har kåda lite här och därsomfår följa med imorgon  .

Rapporten från Matts som jag väntatoch väntat på sa att det blivit parning! Häftigt! Isa hade visserligen visat var skåpet skulle stå men med hjälp av familje Stienstra så löste det sig. 


Mot Tyskland

Nu har Matts och Isa börjat resan mot Tyskland. De åker inte ensamma utan Matts kompis Jonas åker med. Bra med två som kan dela på körningen. Nu hoppas vi på parning i morgon.. Håller verkligen tummarna för det. Känns bara lite trist att jag inte kunde åka med på äventyret men har en fantastiskt sambo som kommer fixa det galant.

Zin Fire var något halt på ett framben igår, bättre idag. Lite puls men ingen hovböld vad Matts kunde hitta. Jag tror han lekt lite vilt och fått en smäll, eller vrickat sig.
Förhoppningsvis är han ohalt imorgon, annars börjar jag verkligen bli nervös för hans fölmönstring!


Fårskit och träningstävling

Lina (systerdotter) och jag började skotta ur fårbädden idag, den är mindre än förra året men det finns ändå en hel del att ta ut. Svettigt och varmt var det men vi är nästan klara.
Vi var även en sväng till tippen men lite brädor och tomma spån och fodersäckar. Ingen soppolis fanns på plats och det gick snabt och smidigt att slänga, våra ordenligt sorterade, sopor.

OTBK hade en träningstävling som jag och Caos var med på i kväll. Kul och bra initiativ, mycket av sådana här aktiviteter ligger ju annars nere på klubbarna under sommaren.
Vi hade kul på planen och det gick hyfsat, like ofokuserat men med knorrande glädje så körde vi igenom lk 3. Har ju anmält till tävling så det gäller att hålla i gång nu.


Lite arg i dag igen

Speyside fick framskor ikväll. Zin Fire var kvar i boxen med mamma precis utanför. När han inte fick krafsa och gräva i boxen så blev han arg! På en fluga . Den satte sig ett av benen och han blev så arg att han hoppade rakt upp och sparkade åt alla håll. Han har verkligen humör den lille gossen..

Sen var det dags att träna lite lydnad, är ju lite svalar på kvällen. Caos var überladdad.. Knorrade under fria följet och var så där rolig som bara hon kan vara. Matts skrattade högt åt henne. Körde igenom alla Lk 3 moment och det känns rätt så bra. Ingångarna får vi jobba lite mer med och sen har jag svårt att se var i rutan hon hamnar. Har missat det där med mitti när vi började med den och det får jag äta upp nu. Fjärren har en del framdrift men det blir bättre med stadgeövningar och övningar med fällteknik
Isa gick finfint! Gasad hon med men på ett annat sätt. Var en hel del klapper med tänderna.


Ledträning

Alltid ska man göra saker i sista stund. Men nu har vi varit ute på ridbanan och sprungit, måste ju träna inför fölmönstringen i helgen. Frank var relativt städad nedan Zin Fire blev så arg på Matts att det lät som han morrade :-). Det löste sig i alla fall tack var min alldeles egna Monty Roberts och båda pojkarna gick sen fint i grimma. Stona tog det hela med ett lugn som bara kloka stona kan göra. De är riktigt bra mammor båda två och det är guld värt


Spån...

Årets varmaste dag har det visst varit. Märkte det när vi hämtade spån  men nu finns det hemma så det räcker ett tag. Hästarna kommer att se ut som kokosbollar några dagar men det går över.
Har även fortsatt träningen med fölen så de kanske uppför sig nästa helg. PM och listor tll visningen har kommit nu.

Hundarna har jag luffat runt med i skogen, tror faktiskt de tyckte det räckte idag. Hann även med att vaccinera Isa hos Rembacken på deras drop in. Nu så är hon resklar!

Lite lustigt det här med värme, tyckte det var kallt när vi satt ute och åt middag. Kollade och det var 25 grader, kroppen vänjer sig fort vid att ha det varmt och skönt .


Bus och gos

Gissa om småpojkarna var busiga i morse!! De fick ju gå in relativt tidigt i går då det regnade en hel del. Zin Fire galopperade och pep hela vägen ut i hagen, han är så söt när han gör så.

Annars har det varit en lugn dag. Vi har fyllt det ena hästsläpet med hö och kört ut till fåren och det var populärt.  De har inte så mycket bete kvar.
Har även lagt ut en annons på Blocket, på vi har en gammal gödningsspridare som vi inte behöver. Många har tittat på annonsen men ingen har ringt..
La även ut en annons på två gutebaggar, de är jättfina så det vore kul om de kunde gå i avel. Men den annonsen har bara en tredje del av gödningsspridarens tittare...

Tränade med Mia och Matts på kvällen, Caos är verkligen tillbaka på banan. Pigg som tusan och det känns så skönt!!

Men en av de bästa stunderna på dagen är ändå att få natta hästarna och gosa så där kravlöst med fölen. Båda gillar att bli kliade och slutar att äta för att bara umgås, lovar gott för framtiden!


Grillat är gott

Upptäckte att slangen ut till hästarna och fårens vattenkar hade fått två hål. Har under en period tyckt att att det varit dåligt tryck i slangen och nu fick det sin förklaring. Matts lagade det så nu går det fort att fylla vattenkaren igen.
Pysslade sen i stallet och sen var det städning inne. Två löptikar och fyra hårande hundar gör att det behövs..

Hade goda vännerr på middag, grillat med bea och sweet baby ray, så himla gott! Kunde nog serveras som Nobelmiddag . Somnade sen mer än mätt!!

Stinas lilla blogg

062

Blogghistorik

«augusti 2013»
tiontofr
01020304
05060708091011
12131415161718
19202122232425
262728293031

Senaste inlägg
Hundra sommardar
Hunderbanan och lite flera får
Cajsa och Carola
Kastrering...
Hipp hipp hurra!!
MH
KORAD
It takes a village to raise a child
En semester inriktad på hund – och lite häst också såklart
Lite hästuppdateringar

Senast kommenterade
Hipp hipp hurra!!
KORAD
Perfekta kombinationer
Skyll aldrig på...
Rasmästerskap
Team Frenesi
Knorr och morr
Hundmässan 2018
Balders röntgen
Grattis på tvåårsdagen

Arkiv
2021
2020
2019
2018
2017
2016
2015
2014
2013
 •    December
 •    November
 •    Oktober
 •    September
 •    Augusti
 •    Juli
 •    Juni
 •    Maj
 •    April
 •    Mars
 •    Februari
 •