Avena

Avena är född 20/4 2017. Avlivad p.g.a. bäckenfraktur i feb -18 
Hon är nyfiken, social, trygg och välhanterad. Har pass, är regelbundet verkad, avmaskad och vaccinering är påbörjad. Visad på fölmönstring.
Stammen är Frontier Ask - Careful - Al Cantino - Cardento
Frontier Ask hade två föl med på 2017 år elitfölauktion och Careful var morfar till det sto som vann hoppningen för treåringar samt även segrarna i Breeders sex- och sjuårsklass.
Stona i den närmsta fyra generationerna bakom Avena har alla presterat på tävling.
IMG_4787
Avena avlivades den 8/2-2018 efter att ha fått en bäckenfraktur.
"För drygt två veckor sedan hittade vi Avena halt i hagen. Hon var inte med de andra och gick med möda in i stallet, när hon försökte springa så höll hon bara upp benet.
Jag ville åka in med henne till klinik direkt och ringde Mälarens hästklinik men fick inget svar och testade då UDS som ville att en veterinär skulle kolla henne innan vi kom in med henne. Ambulatoriska kom då ut och tyckte nog vi var lite fånig, de kollade igenom henne, trodde mest det var en hovböld - vi var mer inne att det är något som inte stämmer högre upp! De slutade med att de ville ha henne på boxvila med kommentarerna att det var ju tur att vi inte åkte in eftersom hon knappt är halt och det här besöket är betydligt billigare än att åka in till UDS.

Efter ett par dagar utan minsta förbättring och utan att vilja ligga och vila så åkte vi in akut till UDS, ville fortsätta där eftersom de sett henne från början. Där konstaterades det att det knastrade i bäckenen men att ingen syntes på röntgen eller ultraljud så ordinationen blev fyra veckor på box med en fem dagars kur av Metacam och en trolig fraktur. De var inte de minsta orolig för hennes välbefinnande utan prognosen var bara god, det här skulle läka!

Vi körde henne då till Myrsjö där vi tänkte att hennes konvalescens skulle vara roliga än hemma hos oss, lite mer liv och rörelse och saker att se. Där visade det sig att de tidigare haft hästar med liknande skador och där hade Mälaren genom rektalt ultraljud kollat och kunnat konstatera frakturerna. Vi lät Mälaren kolla på Avena och de konstaterade rätt omgående att det var en fraktur och att den inte hade god prognos. Vi hade redan innan förberett oss på att det var riktigt illa men hur det än är ju aldrig roligt att behöva ta bort en så ung häst.
Hoppa och skutta så mycket du bara kan nu däruppe i hästhimlen lilla fina Avena  ."

Gyleen

Ett riktigt rejält tinkersto, det är Gyleen det. En fantastisk häst som passar till allt. Gyleen har bott hos oss sedan december 2005. Lite kul är att hon gillar kaffe och bananer  .

Gyleen har varit med på pay and jumps, bruksridning, lokala dressyr och voltigetävlingar. Men det bästa hon vet är nog motorsågar och att få arbeta i skogen.

2010 fick Gyleen ett hingstföl, Trollius.

Gyleen togs bort 161222 och hon lämnar ett stort tomrum efter sig. Hon blev 20 år.

481249321

 

Hazelburn

Hazze, en brun valack e: Heart of Oak född 29 april 2011. Han har "benen fulla med spring", precis som ett fullblod bör ha. Annars är han en cool kille som inte blir upprörd över mycket.

Hazze är född här hemma och han var kavat på en gång! Han tog för sig på ett bra sätt och var lätt att hantera och pyssla med. Första sommaren gick han här hemma och andra sommaren, som åring, gick han på hingtsbete vid Myrsjö gård. Han flöt in väl i flocken och hade, vad jag tror, en skön sommar. Innan han kom hem igen så kastrerades han. 1 maj 2013 åkte han åter på bete vid Myrsjö och tog direkt plats i flocken på ett självklart sätt.

Hazze har varit i galoppträning mellan oktober -13 till maj 15. Han gjorde där ett antal starter men tappade sugen i maj så då fick han komma hem igen. Han har sedan dess vilat och bara gått i hage/bete.
När han skulle besiktigas i slutet av juli för försäljning så visade han böjprovsreaktioner på tre av sina ben...Han fick efter det en metacam behandling fortsätta vila.
Han är nu besiktigad ua på böjprov i början av december.

Hazze är häst som gillar att vara i centrum, han rör sig bra och hoppar gärna, är både löshoppad och hoppad under ryttare. Han är efter sin tid i träning van "vid det mesta", åka transport och buss, badas, klippas, skos, ridas ute och i ridhus o.s.v. Han är ca 165 cm.
Då jag idag inte har möjlighet att sätta igång honom så hoppas nu kunna hitta ett hem där han kommer sättas igång lite lugnt (vet inte om Hazze har samma tanke :-))

När så Hazze skulle sättas igång så visade han de han tydligt att något inte stämde. När han fick på sig sadeln drabbades han av panik, inte bara en gång...Efter en del funderande kring det som hänt och vad som kan hända i sådana situationer så bestämde vi oss för att låta honom galoppera vidare till Trapalanda 160125, där råder fri fart och han slipper sadeln   .

Länk till hans fotoalbum

Länk till en liten film

Länk till Svensk galopp

 1796482_752952928049618_921877553_n1688401_752952604716317_1451698198_n

 

Contessa della Vita

Contessa della Vita är ett sto fött 2004 som importerades från Tyskland för att tävla hoppning. Det har hon också gjort, upp till 140. Hon skadade sig sedan i hagen och håller nu inte för tävling i det högre klasserna. Stammen är fin. Hon är nämligen efter Colander som i sin tur är efter Contender. Hennes mamma är efter Caretino - Lavall II. Samma namn som finns i Casalls stamtavla. Hon kommer ur holsteinerstostammen 474a.
Här är en länk till hennes stam
.

Föl:
-15 hingst e: King Louie uppfödare Anita Rostner.
Contessa seminerades med Hip Hop men resorberade tyvärr och tog sig inte på omsemineringen så nu har vi valt att vänta med att betäcka om till nästa år.

I oktober -15 så tog vi blodprov på Contessa som visade att hon hade PPID. Det tillsammans med ett krånglande bakben gjorde att vi bestämde oss för att inte avla på henne och vi tog bort henne 151207.
  11651068_10153386458239197_1440523566_n

Wild Wilma

Wilma har vi fått låna av Anita på Myrsjö Gård för att ta ett föl på 2014. Wilma är född -04, AB-premierad, har dressyrdiplom och har deltagit både i Avelschampionatet och Kungakannan. Hon har även placeringar i 120 hoppning. En riktigt allsidig häst med andra ord! Stammen är Warstainer - Nactus (mamma är elitstoet Nymphaea). Du kan läsa mer om Wilma, hennes mamma och syskon på Myrsjös hemsida.

2013 fick Wilma en finfin hingstunge efter Firenze, Frank Wild. Han fick 48 p på fölmönstringen och deltog i Riksföl 2013. Här är en  film på Frank.
Vi valde att betäcka henne med fina Sir Donnerhall II. Det blev ett vackert stoföl som föddes 7 maj 2014, vi har döpt henne till Wild Wittra.
Nu är Wilma dräktig med Highcruiser.
IMG_9698

Cikooria

Cikooria var född 2006 e. Looping u. Cyrinette. Hon var en vacker häst med en och annan bestämd åsikt. Jag började rida in henne på hösten som tvååring och sedan fick hon under våren som treåring flytta till Annelie Isberg för att komma i form till treårstestet.
Cikoria 011 (12)blandat från annelie 009DSC00238
Hon blev sedan kvar hos Annelie med tanken att jag senare skulle ta föl på henne. De tränade och tävlade dressyr men det fanns även en stor talang för hoppning i hästen.
Tyvärr så fick hon artros i sina bakben. Vi provade att betäcka henne med Hermes men det tog sig tyvärr inte. Kanske ett sätt att säga att hon var för dålig för att klara en dräktighet. Hon fick då sluta sina dagar i september 2012.

Cyrinette

Cyrinette var född 1991 och e. Cyrill u. Mountain Michinett xx.
Hon var häst som gav mig mycket glädje genom våra år tillsammans.  Vi tränade hoppning och tävlade dressyr. Det var en otroligt snäll häst med massa energi. Kanske inte den enklaste att rida alla gånger men gjorde aldrig något dumt.
Cikoria 011 (50)C080628blandat från annelie 01510156860_10152305416359197_2060508564_n
En skada i en bakkota satte stopp hösten 2009 och vi fick avliva henne, då dräktig med Highcruiser. Ett föl som jag fortfarande kan sakna att jag aldrig fick men jag gläds åt alla våra år tillsammans.

Freesia xx

Freesia xx föddes 1996 och var e Regal Parade u Mountain Michinett. Hon var liten, 155 cm, brun utan tecken. Det fanns bara några mörka fläckar på kroppen. Det var en otroligt snäll häst, det enda hon inte gillade var sprutor!
Cikoria 011 (27)
Freesia flyttade till Birgitta Hult där hon blev en mycket älskad och omtyckt ridhäst. Tyvärr skadade hon sig allvarligt i en olyckhändelse och fick sluta sin dagar alldeles för tidigt.

Dovre

Dovre var en fjording som vi hade i två år. Han hade innan han kom till oss skrämt ett och annat barn genom att plötsligt fara iväg i galopp under sin tid som ridskolehäst. Han kom till oss då vi ville ha en trygg kamrat till våra unghästar.
Vi hade roligt ihop men han fick tyvärr fång, dålig prognos gjorde att vi valde att ta bort honom.

Jannis

Jannis var född 1986 och e. Labrador u. Tinja-Lombard. Han var en fux på 168 cm, det var stort på den tiden.
Det tog ett tag innan han växte i sina långa ben men sedan blev han en härlig ridhäst åt mig.
Vi tävlade på klubb- och lokala tävlingar i dressyr och hoppade hemma.
Jannis gick även som riddarhäst i Celeres Nordica under ett år vilket han tyckte var superkul. Han som kunde vara rädd för en liten sten hemma bangade inte när han hade sin riddare på ryggen.

Trettondagen -99 bröt Jannis benet i hagen och det gick tyvärr inte att laga.

Mountain Michinett xx

Michinett var född 1981 e. San Michele u Honette-Toe Hold. Ett fantastiskt snällt fullblodssto som inte gjorde en fluga förnär. Hon kom till oss då hon skulle säljas men blev så klart kvar.
Michinett var en perfekt promenadhäst. Hon gillade inte att hoppa alltför högt men att jobba på dressyrbanan tyckte hon var kul.
Vi fick två fina avkommor från henne. Januari 1997 gjorde en hovbensfraktur att hon fick sluta sin dagar.
10154786_10152305459504197_316388916_n

Mountain Triumph xx

"Trumpen" var född 1977 e Triumph u. Honette-Toe Hold och hade haft en kort karrriär på galoppbanan innan han som femåring fick följa med oss som sällskap till vår ponny Knatten på semester till Spaksjön. Där rymde han och var borta i fyra veckor innan han återfanns! Trumpen ville efter det inte vara ensam.
10178347_10152305416354197_1286290981_n

Han var en lat häst, förutom när det gällde att hoppa, då blev det fart!! Vi tävlade upp till 120 cm men det fanns en hel del kapacitet kvar. Han var också en häst som man fick lirka med en hel del när man red, de som försökte annat placerade han snabbt på marken.
Trumpen blev 18 år.

Primula II

Primula var född 1972 e. Knightwood Rocketer u. Newtown Primrose. Ett gulbrunt sto, C-ponny, som alltid hade gasen i botten, vilket gällde både vid ridning och vid körning. Det var min syster Lenas häst och de hade massa kul ihop.
Primula kunde hoppa, och springa fort. De tävlade en hel del i hoppning och det gick oftast bra. Det hände däremot att Primula ibland vägrade på hinder nr två i kombinationerna, då var det väldigt svårt att sitta kvar...
Primula blev 24 år.

Primus Wonder

"Knatten" var född 1978 e. Ashurst Wonder u. Primula II. En brun valack, D-ponny. Han var vår första häst och köptes som treåring, då lite riden i skritt.
Vi hade massa roligt tillsammans och han var en perfekt ponny för oss. Han kunde hoppa hus, på träning, men på tävling var det lite läskigt. Med åren fick vi den där härliga känslan oss emellan som man inte får så ofta, den där när man förstår varann utan ord
Knatten gav oss en hel massa år med glädje, närmare bestämt 22 år.