Blogginlägg

Gott Nytt År!!

Vill sammanfatta det här året på samma sätt som jag gjorde med det förra.

Kan inte mer än säga att det varit ett fantastiskt år! Tänk vad jag fått varit med om. Alla människor och spännande händelser som har berikat mitt liv och mitt sätt att se på saker.
Det går inte att sätta något framför det andra, alla upplevelser har sitt alldeles egna värde.

Tack alla som varit en del av mitt 2017, nu ser jag fram emot 2018  .


Hovböld och blodöra

Blää. Becks öra är inte bättre och har fått tömmas och få kortison igen. Hoppas det ger sig nu. Speyside var superhalt och står med en rejöl hovböld. Nu vill vi ha nytt år och friska djur!!


Lydnadstävling i Östhammar

Annandag jul innebär ju lydnadstävling i Östhammar och i år var hela tre Cherberosar med 🙂.
Beckie/Birgtta & Ace/Elisabeth var med i startklassen och båda fick godkänt resultat 👍.
I lydnadsklass 1 var Cora/Hampus med och kom där på en tredje plats med ett andra pris 👏.
Alla var så duktiga under förutsättningar som inte var de enklaste med rätt så slirigt underlag. Stort grattis till er alla och så roligt att få se "valparna" på planen.


Isigt värre

Fy sjutton vad isigt det blev ute. Fick åka och hämta sand för att kunna ta in hästarna. Vår väg var rena isgatan, eftersom det regnar på isen så försvinner ju all sand ner nästan direkt och isen är tillbaka. Bilen gick på tvären från tallen och hem, mer än spännande. Men det blev sandat och hästarna kom in.
Avena bestämde sig för att flytta in i lösdriften ikväll och hängde på Speyside och Omnia som om hon inte gjort annat. Hon är för festlig den lilla bruna krabaten. Vi tog in henne i stallet och till hennes box när vi kvällsfodrade men hon hade gärna stannat kvar ute.


God Jul

Önskar er alla en riktigt God Jul! Hoppas ni firar den med era nära och kära och fyrbenta kamrater. Ska bli spännande att höra vad de tyckte om jultomten .
Förberedelserna här har varit lite annorlunda. Ovant att inte ha Isa att passa när julmaten ska göras. Hon missar ju inte ett tillfälle till lite extra tilltugg. Tror i och för sig att Kotten ligger nära till att ta hennes plats vid köksbänken . Han vet nog att jag rullat lite extra köttbullar till honom som han ska få idag.


Dan före dan

Redan dags för jul! Valparna äter, knorrar och växer. Caos är väldigt mån om de små och donar och pysslar. Jag fyller på valparnas fotoalbum med jämna mellanrum. De är så fina.
Kotten är avis för att han inte får vara i lådan och Beck är så nyfiken.
Vi ska också ta och kontakta alla som vill ha valp så de får besked om hur det blir.
IMG_2359  IMG_5691
Det är ju rätt isigt och halt ute nu. Hästarna och vi tycker det är lika tråkigt. Tur är att hästarnas bortre del av hagen är snöig och isfri så där kan de yngre fara runt och skutta.
Matts har byggt om foderhäcken vi hade till fåren och nu hoppas vi den kommer passa hästarna.

I går var jag med pojkarna i Långhundrahallen och tränade. Det tar sig med båda. Beck gjorde ett par hopp helt tyst och Kottens fria följ börjar ge Caoskänsla.  
Både Kotten och Beck är så laddade nu, säkert av valparna och att Isa löper i grannhuset att det är som två laddade galopphästar på väg till start när de väntar på att gå ut.

Så har Beck fått blodöra, tyckte det vippade lite lustigt. Får se hur det slutar. Ingen veterinär i Uppsala hade tid att titta på det idag, får göra ett nytt försök på UDS imorgon.


Atjoos röntgen

Atjoos HD röntgen visade HD C/ED UA. Det var ju inte så roligt men hon är ju även med C höfter en härligt underbar hund. Tyvärr så kommer vi inte kunna använda henne i vår avel som var tänkt men som familje- och sporthund är hon perfekt!


Valpar!!

Så har valparna kommit, stora mörka och fina! Det blev fyra hanar och en tik och Caos är noga och pysslar och donar med de små.
Vi märkte på måndag kväll att Caos var lite orolig, sedan på natten var jag övertygad om att det skulle sätta igång men sen somnade hon och sov gott fram till morgonen.
Första valpen kom sedan 10,40 den sista kom sedan 14,10. Alla valparna kom med så bra mellanrum att de han äta innan det var dags för nästa att titta ut.
De är så skönt att valpningen gick bra, mycket kan hända än men nu är de i alla fall ute och äter, piper och kravlar omkring.
Caos vill, precis som förra gången knappt lämna valplådan. Fick dra ut henne för att kissa och äta gör hon helst liggande med skålen framför. Lägger upp bilder på valparna i deras fotoalbum
IMG_2245  img_5638


Söndag i träningshallen

En rolig dag i Knivsta hundsportcenter. Var ju bokat för ”vad tittar domaren på” tyvärr så var det många som inte kunde så nära inpå jul men vi som var där fick mycket träning.
Båda mallepojkarna skötte sig fint och så fick vi träffa fina Beckie som jag inte träffat sedan i våras. Atjoo kom också med sin familj. Hon är en riktigt roligt hund 
Det är allt något speciellt med holländarna.
171217
Hemma står valplådan redo och mest sugen är Kotten, han älskade att få bo i den lådan när vi hade den i hallen.  Caos är så där lagom imponerad av den än men det ger sig nog, hon var likadan sist.

Fölen är så gosiga nu när man kvällsfodrar och de är nog även lite avundsjuka på varandra. Tycker även de har lagt på sig lite nu när de har varsin box och det är ju bra. Ibland brukar det ju kunna vara lite tvärtom när de delas.


Svensk Vinnare -17

Idag har vi varit på Stockholms hundmässa. Jag och Isa var där redan 8.20 för att sitta i rasmontern fram tills det var dags för henne att ställas. Det var många som kom och var nyfikna på rasen, kul att den väcker sånt intresse, det är ju verkligen en allsidig ras. Fanns även de som berättade att de saknat rasmontern förra året så extra kul att den kom upp i år.

Till slut så var det dags att ställa och först ut var Novak & Ace som båda fick excellent, sen blev Novak bästa hane av de två och då även SE JV-17! Båda var fantastiskt duktiga i ringen och det var en glädje att se de visas så fint.

Isa visade sig lika fint som vanlig men föll inte domaren i smaken och var inte riktigt rastypisk och fick en VG. Snopet är väl allt jag kan säga att det kändes eftersom Isa fått excellent på alla utställningar utom en sedan 2009. Hanen som blev BIR förra året fick också VG så domaren i år gillade helt klart en annan typ av hund än den förra året. Men så är det med utställning J.

Tog sen en sväng runt bland alla försäljare och träffade på en och annan bekant. Lika roligt att kolla runt här varje år.


Veckans mage

Caos älskar snö. Nu far hon ju inte runt så mycket men att klia sig på ryggen går alldeles utmärkt


Inga får

Nu är alla fåren borta, väldig tyst och tomt. Första dagarna tyckte jag att det lät från fårens hage men det var bara inbillning.
Speyside och Omnia har fått flytta ut där fåren bodde och Speyside trivdes alldeles förträffligt direkt. Omnia var mer skeptisk i början men nu så har hon boat in sig där hon också och myser i halmen om kvällarna. De har ju en fantastisk utsikt över alla hagarna när de står under taket och spanar ut. Känns väldigt skönt att ha dom där.


Bus

En skön, rätt lat helg har passerat. Varit ute en del i skogen vilket jag tycker är så skönt så här års. Gillar när det börjar frysa på och träden är lite frostiga. Nu vill jag verkligen slippa lera.
Fölen är riktgit busiga nu och de far runt i hagen med en väldig fart, precis som det ska vara. Man märker att de gillar att ha varandra och Omnia att härja med.
Avena bus
Och så ett grattis till Frida och Mackan som nu är uppflyttade till lydndsklass 2! Bra jobbat!!


Magen växer...

Magen växer som sig bör  .  
Caos mage 171207


Vuxna föl

Blev inget besök på Stockholm Horse Show i år. Saknar doften som är på dessa tävlingar men med min förkylning hade jag säker t inte känt den.  Blev en del TV därifrån istället och det var mer än en häst som gav mig gåshud.

Här hemma så blir fölen så klart mer och mer självständiga. De busar mer och mer med Omnia och så hänger de med Speyside. Hon har verkligen tagit över rollen och den trygghet som Gyleen gav fölen och hon gör det så bra!
Jag har oftast inte brådska med att vänja av fölen utan de får vara med och bestämma ( i lagom dos såklart) och det fungerar ju bra när det inte är flera föl än två. De brukar vara rätt tydliga med när de vill ha en egen box. Så även i år, plötsligen en dag så har de inte bråttom med mamma in i boxen utan funderar på om det kanske finns ett alternativ med egen krubba. Så sköna tjejer! Plötsligen är de så stora, Fideli är i och för sig redan rätt så stor...


Snorigt värre..

Fy vilken förkylning jag inleder december med! Halsen svider och jag snorar på som bara den, längesedan det gick åt så här mycket bafucin och näsdukar.
Kvällen spenderades i alla fall i Knivsta hundsportcenter tillsammans med Marie och Elsa där vi blandade lydnad och skydd. Väldigt skönt att vara inomhus när det var snöblandat och blåst ute.
Badja & Elsa tränade på transporter, bevakningar och överfall.
IMG_5586 
Kotten jobbar jag med att få till lite stadga och mera tryck i fria följet, sen blev det även hopp och apportering. Jag har ju varit lite mesig med apporteringsträningen men nu tycker jag det börjar ta sig.

IMG_5507
Beck, som inte hamnade på bild, var lika glad som vanligt över att få komma till hallen och efter en uppvärmning så var fokus på hoppteknik, och vara tyst. En inte helt enkel kombination. Men vi avslutade med ett helt tyst hopp 

Stinas lilla blogg

062

Blogghistorik

«december 2017»
tiontofr
010203
04050607080910
11121314151617
18192021222324
25262728293031

Senaste inlägg
Hundra sommardar
Hunderbanan och lite flera får
Cajsa och Carola
Kastrering...
Hipp hipp hurra!!
MH
KORAD
It takes a village to raise a child
En semester inriktad på hund – och lite häst också såklart
Lite hästuppdateringar

Senast kommenterade
Hipp hipp hurra!!
KORAD
Perfekta kombinationer
Skyll aldrig på...
Rasmästerskap
Team Frenesi
Knorr och morr
Hundmässan 2018
Balders röntgen
Grattis på tvåårsdagen

Arkiv
2021
2020
2019
2018
2017
 •    December
 •    November
 •    Oktober
 •    September
 •    Augusti
 •    Juli
 •    Juni
 •    Maj
 •    April
 •    Mars
 •    Februari
 •    Januari
 • 2016
  2015
  2014
  2013