Blogginlägg

Magen växer

Oj vad magen växer på Caos. När hon ätit middag så sträcker hon gärna ut sig på den gröna mattan. En matta vi köpte så hon inte ska kunna halka när hon går ner från soffan. Nu är mattan rätt stor, en sisådär 4 meter och tar upp typ halva rumemt så det finns gott om plats. Tänkte att den blir toppen till valparna sen.
Hon är även ännu mera glupsk och på morgonen när hon ätit frukost står hon under köksbordet och väntar på att Beck ska bli klar så hon kan dammsuga hans skål på eventuella rester.
IMG_5414


En hel vecka utan inlägg...

En hel vecka utan blogginlägg! Har haft beredskap på jobbet och då blir det av någon anledning inte så mycket skrivet här. Det innebär ju dock inte att det inte händer något…
I torsdags kväll var Caos plötsligen blockhalt på ett bakben och efter ett besök hos veterinären på fredag så var vi övertygade om att det var en korsbandsskada. Gissa om det gick mer än tusen tankar genom huvudet då!! Det är mycket man inte kan göra med en dräktig tik när det gäller undersökningar av sådana skador. Men redan på lördagen var hon så mycket bättre och idag går hon i princip rent. Håller tummarna för att det vara var en rejäl stukning och att det fortsätter åt det här hållet. Tjock börjar hon också bli så vi vill verkligen ha henne haltfri .
Caos 171126

I lördags hade vi besök av Erika och Grim, vilken härlig kille! De satsar ju mot svenskskyddet och det blev förutom lydnad lite transporter
IMG_1924

I går så var det skyddsdag med Gustaf och vi hade verkligen tur med väder och underlag. Beck kändes så fin och även vi har våra saker att jobba med så tar det sig för varje pass.
Kotten var i sitt esse och han växer på sig så bra. Han är så charmig och älskar verkligen när det är besök.  Då kan han gå runt och se till att alla kliar på honom.
Som vanligt är det intressant att följa de andra hundarna på  träningen och se hur de utvecklas pass för pass.
img_5381  img_5281
Hästarna var rätt nöjda med att det var fruset i hagen men idag med lervälling igen blir i alla fall jag rätt less. Det är ju så skönt med lite fruset och vitt på marken.
Men det är ju mindre än fyra veckor kvar till det är vintersolstånd och det går mot ljusare tider!!

Sist men inte minst så har Cora & Carma (Mackan) tävlat lydnadsklass 1. Cora blev uppflyttad med sina fina 271,5 p och Carma fick ett andrapris. Nästa gång så kommer även de att bli uppflyttade. Båda hade så fantastiskt fina betyg på sina moment. Det är unga hundar som ännu inte har så mycket rutin så det är så bra gjort .


TL lydnad

Var lite pirrigt i morse men det gick ju bra och numera är jag inte bara provledare i IPO utan även auktoriserad tävlingsledare i lydnad. Vi började med ett teoretiskt prov, sen lämnade vi in vår tidsplanering för en lydnadstävling.  När proven var rättade så delades vi in i två grupper och fick bygga en plan för lydnadsklass 3. Efter lunch var det dags för kommendering på våra byggda planer och det gick också bra. Sen in i stugan igen för lite prat och några till frågor innan vi fick vårt godkännande.

Blev även lite sugen på att tävla lydnad igen. Var i och för sig bara ett år sedan jag startade Caos sist men det känns som det var så länge sedan…Men jag har ju även Kotten att sätta fart på .


Malleträff

Christina och Impa är ju nere i Stockholm och vi passade på att ha en liten malleträff i Långhundrahallen. Hampus kom Cora så det var tre mallesyskon och så Beck såklart. Mia kom också och Hanna fick vara ”katten bland hermelinerna” under kvällen . Alla hundarna jobbade på så fint och jag blir så glad när jag ser hur fint Cora och Impa tränas.
Becks bästa moment under kvällen var sitt i grupp .
IMG_1835


Tjohoo!

Vilken bra förmiddag .
På morgonen kom det sista röntgenresultatet för Caos & Magikullen och det visar att alla är fria .
Lite senare var det dags för ultraljud för att se om Caos är dräktig och ja!!! det är hon .

Röntgen C  Ul 171115


Full fart

Full fart hela helgen!
Det var en väldigt trevlig träff i Lervik i lördags dit vi åkte med Kotten och Beck för att träffa Astra, Grim, Bita & Impa .
Sen har Isa, Badja och Can har varit på utställning i Insjön där det blev fina resultat. Isa blev BIR, BIR veteran och BIS veteran 4, Badja fick ett VG och Can ett G .
Rani har också varit på utställning, i Flyinge, och där blev hon BIR-valp .
Roligt att alla fyra fick komplimanger för sina fina temperament i sin kritik
Och så har Beckie debuterat i startklass .


Frost i gräset

Idag var det frost kvar i gräset på lunchpromenaden. Jag tog med kameran och det blev några fina bilder.
img_5023 

img_5043

img_5039

img_5049 

img_5010


Stygnen borta

Nu är stygnen (eller det kvarvarande stygnet) taget på Kotten. Han kastade sig in på Rembacken, överlycklig att få vara där igen. Festligt med en hund som gillar att gå till veterinären. Såret hade läkt fint nu och det är så skönt!!

Det är ju även läge för pannlampa nu om kvällarna. Har skaffat en ny som lyser lite bättre, men om det är bättre vete katten. Så många ögon som spanade på oss när vi var ute. Och när det var ett par ögon som gick emot oss då vände jag och gick hem


IPO 3, igen

Idag är en stor dag, inte bara för att Beck fyller fyra år utan för att vi fått 91 p i IPO 3 avd C. Det är inte länge sedan det kändes som det var ett rätt högt satt mål att ha med "naturkraften från Nordtyskland".
Spårade gjorde han också idag och fick där 79 p med en apport helt bort och en blindmarkering...Men surt nog blåste vi lydnaden. Nu så ska vi ägna vintern åt att träna vidare mot nya mål.


Mera vall

Nu är avtal skrivet på vallen som legat i träda i så många år. Vi hoppas få liv i den igen och kunna ta foder, beta och såklart lägga ett och annat spår på den. Matts har putsat av den en gång och den ser redan så mycket bättre ut.
IMG_1576  IMG_1577


Trolle på tävling

Trolle har ju redan hunnit bli sju år, när han var tre så flyttade han till Lena och hon har utvecklat honom så fint. Idag var de och tävlade dressyr på hemmaklubben Aspeboda. Det gick strålande!!
Trolle tävling


Cartman

Ikväll så var det hoppträning på Jälla och vi var där och tittade på Cartman. Så stor, så fin och så duktigt!! Han skötte sig strålande och såg så ridbar ut.
IMG_1662  IMG_1666

Stinas lilla blogg

062

Blogghistorik

«november 2017»
tiontofr
0102030405
06070809101112
13141516171819
20212223242526
27282930

Senaste inlägg
Hundra sommardar
Hunderbanan och lite flera får
Cajsa och Carola
Kastrering...
Hipp hipp hurra!!
MH
KORAD
It takes a village to raise a child
En semester inriktad på hund – och lite häst också såklart
Lite hästuppdateringar

Senast kommenterade
Hipp hipp hurra!!
KORAD
Perfekta kombinationer
Skyll aldrig på...
Rasmästerskap
Team Frenesi
Knorr och morr
Hundmässan 2018
Balders röntgen
Grattis på tvåårsdagen

Arkiv
2021
2020
2019
2018
2017
 •    December
 •    November
 •    Oktober
 •    September
 •    Augusti
 •    Juli
 •    Juni
 •    Maj
 •    April
 •    Mars
 •    Februari
 •    Januari
 • 2016
  2015
  2014
  2013