Blogginlägg

IPO 3

Idag tävlade jag och Beck vår första IPO 3. En spännande upplevelse .
Tyvärr så var han inte alls i spårmode och efter tre sträckor så virrade han ur spåret. Vi drog "tyvärr" spår nr 1 och jag tror att Beck hade behövt vara ute en längre stund innan det var dags för han att spåra. Inte bara jag som inte kände igen honom. Så synd då spåret känt som ett rätt säkert kort men det är väl det som är tjusningen med djur, men vet aldrig riktigt säkert även om man förberett sig på bästa sätt.
I lydnaden kändes han fin och fick 88 p. Det blev en kort uppvärmning och jag hade planerat för en lång sådan men det funkade ju bra ändå.
Under skyddet som landade på 83 p var han lite döv ett par gånger så det blev några extra kommandon för att få honom att släppa . Men är så glad över att vi kommit så här långt. Beck fick sedan en extra stor kalkonhals när han kom hem och den slukade han snabbt .


HD B/ED UA

När Kotten skadade sig så passade vi ju på att röntga honom när han ändå var sederad. (Han hade röntgentid dagen efter). Som vi väntat på resultatet! Men nu kom det till slut
22815120_10155804568649197_7144979348683596275_n


Isa fyller nio år

Hipp, hipp, hurra!!
Idag fyller Isa 9 år. Hon bor ju numera hon mina föräldrar och ser till att de får regelbunden motion och inte sover för länge på mornarna. Isa verkar trivas alldeles utmärkt med att få vara ensamhund och ha katten Liselott som kompis. Dom har ju kamperat ihop förr och känner varandra väl. När Isa var valp så sov hon på ena sida av mig och Liselott på den andra.


Reparation av såret

Idag blev det en liten reparation av Kottens sår. Det behövdes lite nya stygn eftersom det gått upp. Såret sitter ju inte helt bra till och det är inte det enklaste att hålla den glada gossen på marken. Det som ändå var bra var att muskeln som är sydd invändigt såg bra ut och den hade inte gått upp.
IMG_1513


SM guld för Kaos och Andreas

SM guld i barmarksdrag kickbike!! Grattis!!
Kaos och Andreas var så snabba på den tunga banan vid årets SM i barmarksdrag som gick i Falun.
22555058_1625034894225207_1822949513562185105_n
Badja och Elsa var också med och de kom på en femteplats i scooter 2 spann där Badja hade sällskap av Curry. Badja startade sedan även i stafetten för Knivsta BK med en av Elsas söner. Strongt gjort!!
Själv skulle jag inte våga stå därbakom hundarna, det går ju rasande fort!! Det var flera holländare med som fick fina placeringar och även guldmedaljer. Snacka om allsidig ras.

B-kullen är helt fantastisk, och allsidig, de jobbar på i det som deras familjer önskar, spår, lydnad, skydd, hemvärnet, IPO, drag, är vackra på utställning och helt underbara kamrater (om man gillar fullt ös ).


En härlig höstdag

Är så glad åt nya objektivet till kameran och idag blev det lite bilder på Caos & Beck i det vackra höstvädret. Det finns flera bilder i deras fotoalbum
IMG_4878  IMG_4932


Breeders, så här en vecka efteråt..

Förra veckan var det ju Breeders Trophy på Flyinge. Det var synd att vi inte kunde åka ner och titta på alla fantastiska unghästar.
Sex och sjuårsklassen i hoppning vann två Carefulston.
I Rikssto, hoppning hade segraren Careful till morfar.
På elitföl auktionen var två Frontier Ask föl med. Även Van Vivaldi hade föl med även i år.
I hoppningen hade Heartbeat flera avkommor i flera årgångar.
I fältävlans fyraårsklass deltog en häst efter Firenze.

Säg även att två av hästarna uttagna till hopphästauktionen i slutet av oktober är efter Canvas Plus, Cartmans pappa.

Avel är spännande, på många sätt.


Tredje parningen

Efter en tredje parning med en megahängning på en timme och fyrtio minuter så är det nu bara att avvakta och se om magen på Caos kommer bli rundare .


Vilken smäll....

Stackars lilla Kotten. Han satsade allt på att komma först ut på promenaden och sprang rakt in i hundsläpet, så hårt att den svarta stötfångaren som sitter fastskruvad flög loss. Det blev ett rätt så rejält och djup så in i muskeln vid ljumsken. Jag trodde minst han hade brutit benen som han skrek och rörde sig precis efteråt ! (Jag brukar inte låta hundarna fara iväg som de gjorde i går utan se till att antingen Beck eller Kotten håller sig vid mig, gissa om jag kommer fortsätta med det!)
Vi for direkt till Rembacken som tog in honom och röntgade och sedan sydd ihop honom. Nu går han här med tratt, är lite vinglig efter narkosen och ser ledsen ut, jag håller tummarna för att det läker som det ska och att det inte blir någon infektion i såret.
Kotten hade ju SKK röntgentid imorgon men den avbokade jag såklart. När veterinären hörde det så sa hon att vi kör en sådan här och nu då, han är ju i alla fall sederad och det hon behövde se skulle hon kunna se på en sådan röntgen. Så nu är det bara att vänta på det resultatet…och det är lite nervöst.

Och så är Caos parad en gång till .


Parning

Det blev en bra parning i kväll och nu ligger Caos utslagen på rygg i soffan .


Caos löper

Nu löper ju Caos. Idag tog vi ett progesteronprov som visade 7,2 så imorgon så är det dags att hälsa på Monster och så hoppas vi att hon blir lika förtjust i honom som vi är. I helgen var vi och träffade honom när han tävlade och blev uppflyttad till IPO III. Träffade även en av hans valpar från hans första kull och henne blev vi väldigt förtjusta i!
Länk till parningen mellan Monster & Caos: https://en.working-dog.com/breed/Cherberos-23773/planning

Vi är så överväldigade över det intresse som den här kullen gett! Måtte nu Caos bli dräktig och vi får ett gäng minimonster att fira nyår tillsammans med .


Omnia hemma igen

Så var sommarkollot över för Omnia. Det blev ju lite längre än tänkt , vi ville inte ta hem henne när vi skulle iväg till Åland, men nu så är hon hemma.
Lika snällt som klev på transporten i våras, lika snällt lämnade hon sina kompisar för att kliva in i transporten som stod mitt på stallplanen och åka med hem. Det märktes inte att hon stod där bak och när vi kom hem så stod hon helt lugnt och vilade. Hon är helt underbar den här hästen.
22405770_10155768236689197_4463123204688626116_n
Idag när vi släppte ihop dom så var Olympia lite sur medan Speyside och Ascention bara konstaterade att Omnia var hemma. Fölen var såklart nyfikna på nykomligen men det gick inte lång stund innan de alla stod och åt tillsammans i hösilagebalen.


B-kullen två år

Idag fyller B kullen två år. Minns så väl när de tio valparna för två år sedan myllrade runt här hemma och morrade och skällde, jagade skurmoppen och våra byxben för att sedan plötsligen ligga i en hög och sova.
Nu är de ju vuxna och självständiga individer som har satt sina familjer i aktivitet. De spårar, skyddar, drar, söker och lyder. Fler är röntgade och har gjort MH och de har visat att de är härliga individer som speglar sina familjer. Är så glad att jag får följa er i båda vardag och fest, blir lika glad för alla uppdateringar som kommer.

Och så ett extra grattis till Bhetsa som tillsammans med matte Cissi firade sin födelsedag med att få stå överst på prispallen i lydnadsklass 1 med 268 poäng!


SM i IPO för belgare

I helgen var jag och vår tappre lille krigare Caos med på SM i IPO för belgiska vallhundar. Vi kom inte först men heller inte sist utan slutade på en 5:e plats. Poängen blev 80-72-86. Klart det vore roligt med högre poäng men om jag ser till den träning vi fått till så kan jag inte vara mer än (nästan) nöjd. Blev ju ingen inträning och sen en lång väntan på lydnad och skydd då Caos började löpa i fredags. Det var en extra laddad liten hund jag hade vid min sida. Men är så åt glad energin och glädjen i allt hennes arbete, är svårt att inte le när man får gå in på planen tillsammans med henne.

I spåret har vi ju haft problem med att hon inte markerar apporter på tävling så nu när hon stannade vid första så tog jag lite i linan och hon blev kvar där. De andra två markerade hon utmärkt. I första vinkeln klev hon ur linan och när de kommer på sidan så blir hon lite mer ”att vi spårar och går promenad” så resten av spåret blev det en hög nos och lite vingligt.
Lydnaden var hon som sagt laddad för. Fick så mycket bra beröm för hennes fria följ . Sättandet och ställandet gjorde hon så bra!! Läggandet däremot behövde jag ett dubbelkommando för att få ner henne. Apporteringarna var hyfsade, som vanligt önskas lite mer tempo och ett fastare tag om apporten.
Så var det dags för framåtsändande och Caos drog snabbt som attan runt treans skärm. Där hade föraren till hunden som ställde upp som extrahund stått och Caos var nog övertygad om att han var en festlig figurant…. Sen på platsliggningen gick hon upp när jag gått tre steg vilket jag märkte och snabbt la henne igen. Tyvärr så hamnade ju flera moment i bristfälligt men vi hade väldigt skoj. Sen hade vi ju lite svårt med tre sekunders regeln vid alla ingångar och avlämningar vilket såklart också gör att en hel del poäng försvinner .
Caos ronderade sedan fantastiskt fint och bevakade även bra. Hon kom sedan halvvägs på utkallningen så där blev det ett dubbelkommando. Flykt och trängning gick fint, jag hade lite fel avstånd i ryggtransporten och sen tappade hon greppet i överfallet och figgen föll. Vi blev nog lika snopna båda två. Modprovet gick sen bra och jag var så nöjd och stolt när jag gick för att hämta henne för sista transporten till domaren. Bästa lilla grånosen  .


A-kullen färdigröntgad

Nu så kom sista röntgenresultatet för vår första kull. Astra fick HD B/ED UA . Aranya har ju sitt resultat (HD B/ED UA) registrerat i Finland.
Röntgen A


Ålandsresa

I helgen var vi till Åland för en liten semester, träffa Isavalpar med familjer och titta på Åland Dog Show.  
Vi besökte Lena som har Aranya och Novak, vilka charmiga hundar . Passade även på att spåra med Caos och Beck som var med. Fick även se Aranya i spåret och vilken härlig näsa och vilken målmedvetenhet och noggrannhet hon visade upp!
Sen blev det middag och en hel del hundprat innan det var dags att åka till hotellet för att sova.

På söndagen så for vi till Eckeröhallen för att träffa Rani och Isas bror Iggy som båda skulle ställa ut. Iggy visade att gammal är bäst och blev BIR och är numera Nord UCH!! Han är så fräsch och pigg, precis som Isa och det är svårt att tro att de blir nio år nu i slutet av oktober. Han fick i kritiken ”full of fire” vilket var passande.
Rani, som vi inte sett sedan hon flyttade i början av april, var lite busig så hon skuttade bort sitt HP men fick i övrigt superbra kritik.
Caos och Beck fick sedan en lång promenad innan det var dags att ta färjan hemåt igen.

Stinas lilla blogg

062

Blogghistorik

«oktober 2017»
tiontofr
01
02030405060708
09101112131415
16171819202122
23242526272829
3031

Senaste inlägg
Hundra sommardar
Hunderbanan och lite flera får
Cajsa och Carola
Kastrering...
Hipp hipp hurra!!
MH
KORAD
It takes a village to raise a child
En semester inriktad på hund – och lite häst också såklart
Lite hästuppdateringar

Senast kommenterade
Hipp hipp hurra!!
KORAD
Perfekta kombinationer
Skyll aldrig på...
Rasmästerskap
Team Frenesi
Knorr och morr
Hundmässan 2018
Balders röntgen
Grattis på tvåårsdagen

Arkiv
2021
2020
2019
2018
2017
 •    December
 •    November
 •    Oktober
 •    September
 •    Augusti
 •    Juli
 •    Juni
 •    Maj
 •    April
 •    Mars
 •    Februari
 •    Januari
 • 2016
  2015
  2014
  2013