Blogginlägg

Speyside dräktig

Jaa!! Blev mer än glad när sms’t kom från Myrsjö där det stod att Speyside var dräktig med Heartbeat. Känns skönt att det inte var något fel på henne utan att det inte stämde förra året när hon inte tog sig. Det är visserligen hur lång tid kvar som helst och hur mycket som helst kan hända men nu vet vi att hon i alla fall är dräktig på 16 dygn .


IPO DM

Idag har Caos fått medalj. Hon fick en i silver efter att ha kommit två på IPO DM hos Enköpings BK.
Så stolt över vår lille krigare som idag fick ihop 240 p. 74-77-89. I spåret försvann en apport och två hamnade i bristfälligt. I lydnaden så blev det inget läggande utan ett sättande under språng och inte heller något klättrandes över A-hindret. Men Caos var glad ändå 😊. I skyddet så var det lite dåligt med övergångsfasen och så ett dk. Kan inte annat än vara nöjd med tanke på den lilla träning i spår och lydnad hon fått senaste tiden.
Det här var hennes tredje DM silver, hon har även fått det -14 & -15.
19399937_10155430391684197_7436032855073756549_n
Fick även träffa Kerstin och Can som jag inte sett sedan i november. En härligt glad "plupp" som påminner om sina syskon.

Hemma igen och efter lite mat så körde vi Speyside till Myrsjö, imorgon väntar hennes dräktighetskoll och gissa om vi håller tummarna


Dräktighet

Så var Olympia hemma igen efter omsemineringen och Ascention är kollad på 16 dygn och var dräktig! Härligt!


Håller hårt i äggen

Olympias fortsätter hålla hårt i sina ägg. Det hade inte gått nu på dagens koll så det blir en seminering till. Nu hoppas vi då att ägget håller sig kvar tills skicket kommer. Tur att vi inte valde en hingst med utlandsskick i till henne.
Har förstått att det är lite krångligt med dräktigheterna i år, speciellt på 30 dagars brunsten vilken annars ses som den säkraste att seminera på.

Hade superbra träning med Kotten och Beck som båda hade humöret på topp. Ja det har de väl i och för sig oftast men det finn nyanser även där J
Caos fick ett spår som Matts lagt i den nyslagna hagen och hon var duktigt, lite tuffare när det var lite längre (kring ratorna) och enklare när det var lägre växtlighet.
Isa gick efter med Matts och letade uppe de godisbitar Caos slarvat med och de jag släppte efter mig för att hon skulle få lite kul hon också.

Avena är ju lite bekväm av sig  på kvällarna och ligger gärna och slappar när det är kvällsfodring – antar att det kommer gå över när hon förstått det där med kraftfoder. Hon är en rätt skön fölunge som på ett sätt går sina egna vägar och på ett annat sätt är väldigt social.


Lite nya resultat

Så imponerad!!
Cora har gjort två starter i startklass, en i fredags och en i går, båda med strålande uppflyttningspoäng. Stort grattis till husse Hampus.
Mackan (Carma) gjorde även hon ett superbra resultat går  i sin startklass och fick fina poäng och en uppflyttning. Stort grattis till matte Frida.
Cora och Mackan blev precis 10 månader och de är redan så duktiga. Vilka ⭐️🌟.

Sen så har Beckie varit på utställning i Örebro och klämde till med att få excellent, ck, cert och sedan bli BIR! Stort grattis till Birgitta.
19250977_664582293743003_748973917_n
Här hemma har vi svettats – det har ju varit rätt varmt. Matts har klippt planerna och putsat tre av hagarna. Jag har putsat lite inne och i stallet. Sen har vi fått hem ett rejält lass spån som nu ligger på plats i ladan.

Peppad efter träningen med Åsa i fredags så har vi även kört lydnad och även spår. Kotten var så klart bäst på allt

Nu hoppas vi att Olympias ägg har släppt så hon kan komma hem imorgon kväll. Sen är det Ascentions tur att kollas.


Omseminering

Olympia var inte dräktig nu på 16 dygns kollen, semineras om redan idag då det fanns ett rejält stort ägg. Bara hålla tummarna en gång till.


Fölen börjar busa

Inte världens bästa film, fölen är lite långt bort men nu börjar de busa och springa mer med varandra. Underbart att titta på dom. Det roliga är att Fideli gillar att springa på gräset medan Avena gärna letar upp lite knöligare terräng där hon kan skutta över stockar. De fortsatte efter det här med attleka följa John på stigarna som går i lilla skogsdungen.


Hemma igen

Speyside hade ovulerat och fick åka hem idag. Matts var och hämtade henne medan jag var och hämtade Fodax till Beck. Vi blandar ju torrfoder och fodax till Beck eftersom han är lite kräsen och rätt "dyr i drift" när han bara går på torrfoder.


Lördagspyssel

Nu så är även Speyside seminerad. Koll på måndag igen så får vi se om ägget släppt eller om det behövs ett skick till.
Har varit hos Omnia och hon är lika fantastisk som vanligt! Churchills ord "Det är något med utsidan hos en häst som är bra för insidan hos en människa" är ett väldigt passande ordspråk när det gäller min relation till henne.

IMG_9639  IMG_9632
Hundarna har fått knapra märgben och sen fick Kotten och Beck köra uppletande. Första gången för Kotten som tyckte det var lika skoj som Beck. Caos fick ett spår som hon löste på ett riktigt bra sätt.
Matts har klippt både gräsmattan och träningsplanen, tänk vad gräset växer nu! För några veckor sedan trodde vi inte det skulle explodera så här i växandet.
Sen har jag myst med finaste fölen.
IMG_9621  IMG_9619
Avena myste ner sig rejält i spånet när hon kom in och såg sen ut som en gullig kokosboll.
IMG_9649


Kommande skyddshelg!

Den 29-30 juli kommer Gustaf Ebers till oss för en skyddshelg med IPO inriktning
Gustaf är en mycket skicklig och uppskattad figurant både på tävlings-och träningsplanen.
Kostnaden för helgen är 1 500 kr och vi blir max 10 ekipage.
Anmälan är bindande, och betalning görs till Stina via swich (070-592 18 27) senast den 15 juli.


Unghäststester

I tidningen Ridsport stod det om resultaten så här långt på årets unghästtester. På tredje plats totalt ligger nu ett sto efter Van Vivaldi – Dionysos. Roligt då Dionysos har både Donnerhall och Rubinstein i sig precis som Omnia. Van Vivaldi har även en till avkomma med diplom (han har tre registrerade föl i Sverige -14).
Canvas Plus som också har sin första, och tyvärr enda, årgång som nu är tre år har hittills tre avkommor med diplom.
Förra året när Zaladin MI hade sin första årgång med treåringar så visades 17 stycken varav 12 var klass I eller fick diplom.

I år har vi ju föl efter Frontier Ask som har sin första årgång nu och det ska bli väldigt spännande att se vad som blir av dessa fina föl om några år.

Jag gillar ju att använda nya oprövade hingstar vilket vi som sagt gör även i år med Ironman (ligger i topp på betäckningsstatistiken 31/5), men har även valt ”ett säkert kort” som Heartbeat.  Det
tredje valet i år är ju Cristallo II som även om han inte har några avkommor i Sverige har väldigt bra linjer och dessutom en tävlande stolinje bakom sig.

Om allt går vägen så får vi om några år se om jag tänkte rätt i dessa hingstval.


Sura föl

Oj så arga fölen var när de skulle in idag.  Det var ju minst sagt regnigt och både Avena och Fideli tyckte jag var lite sen.
I boxen for sedan Fideli runt och bockade, rullade sig, strök sig mot väggarna och mot Olympia för att visa hur obehagligt det var att bli blöt!! Kommer ihåg att Frank var likadan som föl när han blev blöt av regn.
Avena var mer obrydd när hon kom in (ute for hon runt och bockade) och nöjde sig med att äta. Nyss när jag kvällsfodrade låg båda och sov, Avena med hängande underläpp.

Det slutade ju regna så kvällspromenaden med hundarna blev riktigt skön.
IMG_9580
Skogen blir så fräsch och grön efter regn när allt pollen spolats bort. När jag gick där och filosoferade i skogen kom jag plötsligt att tänka på älgkon som brukar vara här med sin nyfödda kalv men vi såg som tur var ingen älg (hon brukar kunna vara lite sur..), inte heller såg vi några vildsvin. Tydligen har de börjat gå in till grannens hästar och böka i deras hage på kvällarna. Inte roligt!

Speyside var inte redo för seminering idag heller. Nu hoppas vi på fredag istället och att vi då kan få hämta en "låda med Heartbeat".
heartbeat_940_2


BIR veteran

Isa blev BIR veteran och sedan BIS veteran 4. Så skoj att ställa henne i veteranklass nu. Det var en varm och solig dag på Roslagens BK och Isa brukar tycka att finalerna inte är så roliga. Då har hon tröttnat på att visa upp sig. Men idag så höll hon hela vägen. Still going strong som det stod i den fina kritiken.
18839061_10155367520179197_6015187466988649845_n
Nu med alla sociala medier så är det så lätt att följa de med och motgångar andra har i sin avel och med vårens fölningar. Det är ju så mycket som kan gå fel och jag är så glad för varje dag som våra föl och ston fortsätter att vara pigga och friska.
Sen blir jag ju extra glad när Fideli gnäggar när hon ser oss när och hon och Avena sedan möter upp oss när det är dags att gå i på kvällen. Så härliga, sociala, busiga och underbara föl!


Speyside

Idag kollades Speyside och det var inte dags för seminering. Håller tummarna för att det blir på onsdag.
Har fortsatt utbildningen till tävlingsledare i lydnad och ikväll byggde vi banor. Tycker det är riktigt skoj att planera för de olika klasserna.


Ny hage

Nu när Ascention och Avena hemma så öppnade vi grinden ut till gräset. Stona vet ju vad som finns där och blev rätt stolliga när det förstod vad som var på gång innan de kom ut i på gräset. Fölen undrade nog vad som tagit åt deras annars rätt stillsamma mammor som plötsligen for runt och bockade.

Det har ju inte varit sådär supervarmt idag och det var rätt så skönt. Blev en lång träningsstund med alla hundarna, gladast och busigast, var nog Isa  .


Hundra sommardar

Var glad min själ åt vad du har,
nu har du hundra sommardar,
och detta är den första.
När solens lopp sin ände tar,
då har du nittionio kvar,
och någon blir den största.

Ge noga akt på var du står,
imorgon är med ens igår,
det går så fort att vandra.
Lägg märke till att vad du får,
är hundra sommardar per år,
imorgon är den andra.
(Kajenn)

Stinas lilla blogg

062

Blogghistorik

«juni 2017»
tiontofr
01020304
05060708091011
12131415161718
19202122232425
2627282930

Senaste inlägg
Hundra sommardar
Hunderbanan och lite flera får
Cajsa och Carola
Kastrering...
Hipp hipp hurra!!
MH
KORAD
It takes a village to raise a child
En semester inriktad på hund – och lite häst också såklart
Lite hästuppdateringar

Senast kommenterade
Hipp hipp hurra!!
KORAD
Perfekta kombinationer
Skyll aldrig på...
Rasmästerskap
Team Frenesi
Knorr och morr
Hundmässan 2018
Balders röntgen
Grattis på tvåårsdagen

Arkiv
2021
2020
2019
2018
2017
 •    December
 •    November
 •    Oktober
 •    September
 •    Augusti
 •    Juli
 •    Juni
 •    Maj
 •    April
 •    Mars
 •    Februari
 •    Januari
 • 2016
  2015
  2014
  2013