Blogginlägg

v. 47

En rätt intensiv vecka. Måndag till torsdag gick i ett huj, ja resten av veckan också.
Fredagen tillbringades till stor del på Friends och Stockholm Horse Show. Fina hästar, mässa och så den där speciella doften som det blir på dessa ställen. Spån, hästar, läder.
Vi fick även vara med på Lövstas mingel därdet var en del kändisar, bl.a. Carl Hester. Där delades det ut pris i Lövsta Future Challenge och sen Lövsta Future Star där vi fick en gratis betäckning nästa år. Så roligt att de visar sin uppskattning till uppfödarna.
Lördag-söndag har det varit kurs med Beck och Kotten för Åsa och Micke. Nyttigt, intressant och rejäla kliv framåt med Beck. Massa jobb på fokus, koncentration och belöningar börjar så sakta ge resultat. Rak och tydlig kommunikation låter hur enkelt som helst men är lättare sagt än gjort…Skyddslydnaden var näst intill magisk. Plötsligt händer det. Jag var mer än glad efter våra pass och peppandet av de andra som var med kändes bra!!
Kotten jobbade vi med i fooddrive och lek. Fick tekniska tips och andra bra tankar att ha med framåt i träningen. En festlig liten kille.
Glad och tacksam över den här veckan. Tänk vad vi får uppleva med dessa hästar och hundar vi har!


BIS Veteran

Har varit i Rättvik under helgen och den årliga dubbelutställningen som var i körhallen.
Isa ställdes ut idag och blev förutom BIR även BIS veteran!! Gissa om vi blev glada! Det var hennes första utställning som veteran.
image
Hetsa som också ställdes ut fick VG båda dagarna. Hon fick superfin kritik men behöver växa i sig själv lite grann. Hon visades så fint av Cissi, ett härligt team.

Sen har vi träffat Kaos och Andreas som kom förbi idag. Inte nog med det utan vi har även träffat Can och hans matte Kerstin och husse Kalle.
Det är alltid så roligt att få träffa ”våra” valpar och deras härliga ägare som gör ett fantastiskt jobb med sina inte alltid helt enkla hundar.

Rättvik är ett trevligt ställe att åka till, Fyrklöverns stugby där vi brukar bo har fina och mysiga stugor. Kan verkligen rekommenderas. I vår blir det nog boende där när det är lydnadstävlingar.


v. 45

Oj vad fort veckan har gått. Fantastiskt fint ute med snön som kommit. Vi har haft fullt upp varje kväll. Förutom att skotta en del snö så har vi hämtat foder, tränat hundarna och donat med hästarna.
Tror alla våra djur gillar att det är vitt ute. Rent och ljust, ingen lera och faktiskt alldeles lagom kallt. Vore ju fint om snön kunde ligga kvar men så verkar det tyvärr inte bli.
IMG_5504
Fick mail från Lövsta i veckan och blev inbjudna till prisutdelningen i Lövsta Future Star under Sweden International Horse Show fredagen den 25 november. Spännande!!

Hundarna är ju oftast med i stallet, ibland så tar det lite längre tid att få klart för de är rätt busiga, speciellt när de var med där med mig under snöstormen.
15078738_10154666886554197_198802363443451901_n
Har pysslat lite med Kotten inne på vår yogamatta och han gillar verkligen att göra saker för godis. Känns lovande för kommande träning och spår. Det vi gjort är sitt, ligg och så lite ingångar. Även markeringsövningar som han snappade väldigt fort. Så har vi kört lite kamplekar och det är också populärt!

Caos och jag startade elitlydnad i dag och kan inte vara annat än nöjd!! Tyvärr så nollade vi rutan och så var tempot lite för dåligt på inkallningen. Men i de andra momenten hade vi så fina betyg! Bästa Caos!!
15095040_10154672687404197_1941776474964117126_n


Tävling

Blåst, kallt och inte alls skönt ute, så var det idag när Caos fick starta elitlydnad igen. Vi var allt lite ringrostiga så jag får vara nöjd. Det var som sagt inte helt enkelt idag. Mest besviken är jag över vårt fria följ som idag bara gav 6,5. Kommentarerna var att hon trängde och att jag styrde henne med höger hand?? Jaja får tänka på det nästa gång. Sen var det flera ”slarvfel” som vi får ta tag i under veckan. Skönt i alla fall att vittringen gick bra och att hon rörde sig bakåt i fjärrdirigeringen får ju trots allt ses som att vi lyckats med träningen .

Hemma och upptinad så var jag taggad att träna vidare, Beck fick ett pass som innehöll, tro det eller ej, en slätapportering utan vare sig tugg eller ljud, hoppas det kommer fler sådana.

Kotten övade vidare på sina sitt och ligg samt lite frysmarkeringar. Det gillar han! Lite träning på pallen blev det också.

Hästarna tyckte inte heller det var så skönt ute idag med den kalla blåsten och var rätt nöjda med att få komma in lite tidigare.
Stona är förövrigt verkliga divor nu för om jag klappar på Ascention så är Speyside avis och tvärtom medan Gyleen nöjer sig med att vara avis på Speyside. Olympia däremot är sig själv nog


Mot vintern

Halvdag på jobbet idag. Blev en skön promenad med alla hundarna i skogen på eftermiddagen. Gillar det här vädret, med lite dis och lätt frusen mark. Känns att vintern är på gång. Dessutom är det tyst ute, hör inte till vanligheterna här.
Tränade lite med Kotten, en läraktig festlig liten krabat! Men störta utmaningen för honom var den lilla körsbärstomat han fick när jag lagade mat. Den var rysligt farlig . Såg sen att hans farbror Maho just vann Belgiska Mästerskapen i IPO på 99 p i avd C! Vilken uppvisning!
Släkten är värst eller kanske bara bäst!


Statistik

Så har årets betäckningsstatistik kommit ut på swb´s sida, alltid lika spännande.
Läser att Frontier har haft 54 ston och 96 % dräktigt, Firenze har haft 27 ston och 85 % dräktigt. Fetcher har haft 17 ston och 64 % dräktigt. Där läser jag också att de var 3 ston på AI, alla blev dräktiga, och av resterande 14 som gick på TAI så blev 8 dräktiga. Det gör att jag inte funderar så mycket på om det var något knas med Speyside.
Det finns även hingstar jag funderat på som inte har så bra statistik på dräktighet, men det kan ju svänga från år till år och kan beror på så många saker!

Nu har äntligen filmen från sommarens selektering kommit. En rätt bra dag att få en sådan fin film från sommaren. Regnet öser ner och sol och värme känns rätt långt bort.

Stinas lilla blogg

062

Blogghistorik

«november 2016»
tiontofr
010203040506
07080910111213
14151617181920
21222324252627
282930

Senaste inlägg
Hundra sommardar
Hunderbanan och lite flera får
Cajsa och Carola
Kastrering...
Hipp hipp hurra!!
MH
KORAD
It takes a village to raise a child
En semester inriktad på hund – och lite häst också såklart
Lite hästuppdateringar

Senast kommenterade
Hipp hipp hurra!!
KORAD
Perfekta kombinationer
Skyll aldrig på...
Rasmästerskap
Team Frenesi
Knorr och morr
Hundmässan 2018
Balders röntgen
Grattis på tvåårsdagen

Arkiv
2021
2020
2019
2018
2017
2016
 •    December
 •    November
 •    Oktober
 •    September
 •    Augusti
 •    Juli
 •    Juni
 •    Maj
 •    April
 •    Mars
 •    Februari
 •    Januari
 • 2015
  2014
  2013