Blogginlägg

Däckbyte

Det hotas ju med massa snö och oväder kommande dagar så Matts bytte däck på lilla bilen ikväll. Kotten var med och assisterade, helt obrydd av mutterdragaren. Vilken tuffing. Han har även fått en liten lampa som han har i halsbandet så han syns när han skuttar runt i mörkret. Det här med vintertid var ju inte så skoj.


Ajour

Nu är Ajour äntligen i Sverige. Det var en lång resa från Holland och hit, en resa som gått fantastiskt fint! Det var övernattning i Malmö lördag till söndag innan resan fortsatte.
Hon en kavat dam med stora fötter som ikväll har härjat loss med Kotten. Han var till en början lite skeptisk men det la sig rätt snabbt. De tre vuxna hundarna har hon inte fått träffa mer än genom staketet än. Nu har hon och Matts gått och lagt sig, det tar på krafterna att resa långt.
Det ska bli så spännande att följa hennes utveckling och framtid. Verkar vara en så härlig tjej .
14925378_642012582635427_380626822571401912_n


Mera sol

Återigen en härligt solig höstdag. Var med och gick ut spår på Uppsala BK’s IPO tävling på morgonkvisten. Var förbi och kollade på lydnad och skyddet sen. Skoj att titta på och se hur förarna jobbade med sina hundar.
Hemma har det blivit ett par svängar i skogen med hela gänget hundar. Kotten har fått öva lite på yogamattan. Han gillar verkligen det! Provade även på att kliva upp på pallen och det var också roligt.
Men bäst i dag var i alla fall att Kotten lyckades hoppa över lilla stocken i skogen, han såg lite snopen ut när han kom över utan att fastna någonstans.


Efter regn kommer sol

Släppte ut hästarna i morse och sen öppnade sig himlen. Tur att det var lite varmare idag med +10 grader. Men efter lunch så släppte molnen och solen sken igen.
Ascention visade snabbt vad som passar i sådant här väder - lerinpackning. Fäster bra i blöt päls och torkar snabbt i solen. Kan inte bli bättre, eller..? Nu börjar hon se lite dräktig ut och den sportiga profilen hon haft bra länge börjar försvinna. Hon är för mysig den här hästen
image

Kotten kom på att det var superskoj att fara upp och ner i stora diket. Samma dike som Isa åkte kana i när hon var valp.
image


8 år

Tiden går fort och Isa fick lite extra topping på sin middagsmat eftersom hon fyller år. Tror inte hon noterade det ens. Mat är till för att ätas, och det ska göras snabbt!
Grattis Isa, hoppas vi får fina många fler år tillsammans!!
14877092_10154617076224197_662015207_n


En liten tjuv

Idag när jag skulle göra rent vattenkaret så försvann diskborsten med en liten Kotte...Full fart iväg bara
IMG_0267
Matts fick ju en kamera när han fyllde år och idag blev det lite fotografering. Omnia fastnade på bild. Det festliga är att det finns en bild på Zin Fire på nästa exakt samma ställe när han också är ett halvår. Verkar vara ett populärt ställe att stå och spana på.
IMG_0214 

ZF131006


Regn

Äntligen lite regn. Det behövs verkligen!! Kan nog stå ut med lite lera ett tag. Vintern är ju snart här och då blir det ju vitt och fint - eller?? Volvon är servad och har fått nya fina vinterhjul så nu ska den i alla fall vara redo för den vargavinter som sägs vara på väg.

Kotten har gjort några små spår och det är för häftigt att höra hur näsan jobbar sig fram för att inte missa en endaste del av det som blev över av söndagssteken. Vi har äve pysslat lite med sitt och ligg samt lite kamplekar. Han är så festlig!!
image
Beck har också fått spåra, han gillar också söndagsstek i spåret. Han var ju tidigare rätt kinkig med vad han åt men det släpper mer och mer. I lördags så kunde han till och med äta ostbågar med mig när vi kollade på TV.

Isa är lite avis på Kotten som har så mycket leksaker så idag tog hon med sig en till sin stol.
image
Omnias lugg föll för regnet idag, hon är lite olik sig när den inte spretar rakt upp. Men hon är lika fin ändå vår lilla stjärna.
image


MH´n

Nu har fem av de sex hundarna som finns kvar i A-kullen gjort MH/BPH. De har alla imponerat på sina beskrivare och de har alla varit skottfasta!
Det är Aria, Angus, Arwen och Piggen som gjort MH och Astra har gjort ett BPH.


Peptalk...

En härlig morgon, eller? Klockan ringde kl. 05.00. Skuttade snabbt upp, nja, kanske inte riktigt så snabbt. Matts fixade ut hästarna medan jag fixade med hundarna.
Sen fram med frukost. Då kaskadspyr Caos över den nytvättade pläden och Kotten är snabbt där för att dölja det hela...Mysigt med hundar . Fredagsfeelingen kom liksom av sig en stund.

Kom att tänka på Olof Röhlanders peptalk och efter att ha lyssnat på Godmorgon spåret på Spotify så kändes det bättre .


6 månader

Idag så blir Omnia 6 månader. Hon är fortfarande lika fin och härlig som när hon föddes.  Lite busigare ha hon kanske blivit men det känns ju rätt sunt att vara det i hennes ålder.  

Ascentions dräktighet börjar närma sig 150 dagar och det jag tycker allt det börjar synas på henne, både kroppsligt och även i ögonen som börjar få den där dräktighetsblicken. En blick som även Olympia börjar få.
Den här bilden är rätt intressant att titta på när man funderar över storleken på fölfostret.
201521014201290601067319_sbig
Speyside däremot har rätt mycket spring i benen just nu. Hon är trots allt bara 12 år och har haft en väldigt lång semester nu efter senaste fölet.  Känns ibland märkligt att hon trots allt fått fyra föl, känns ju så länge sedan Cartman, var liten.


D'Olympic

Det dök upp en fråga på FB i ett avelsforum där en tjej som hade ett sto e D’Olympic (Olympias pappa) funderade över hingstval till nästa år. Stoet var i år dräktig med Firenze! Världen är liten må man säga. Det finns kanske 10 ston i Sverige efter D’Olympic och två av dessa är dräktig med samma hingst!

Firenze_Sofie  Olympic


Lördag

Trivsam dag. Varit hemma och donat. Haft besök av Lena från Åland som kom förbi tillsammans med Aranya. Det är något speciellt att träffa Isabarnen.

Sen kom ett meddelande från Cissi som sa att det blivit ett första pris för henne och Hetsa i lydnadsdebuten! De fick 165,5 p i lydnadsklass 1. Stort grattis!!

Kotten har fått börja med att äta godis ur handen och det är populärt. Festlig valp.
Kotten 161014
Beck och jag har jobbat vidare i fria följet och idag fick vi till det riktigt långa sträckor, kändes så himla bra! Jobbade även med lägganden och sättanden, sakta men säkert så blir momenten snabbare.
Matts tog Caos och gick fritt följ med, körde lite fjärr. Lycklig hund var bara förnamnet! Blev en liten film på instagram av det.

Hästarna busade runt i hagen, eller rättare sagt Omnia och Speyside skuttar runt. Se andra är mer måttfulla just nu. Tänkte på att det fortfarande är torrt och rent ute. Inget klafs i lera än. Men det lär väl rätta till sig när de höstregnen kommer, eller så blir det kanske snö direkt? Det skulle jag verkligen föredra!


B-kullen fyller år!

Isa brukar ju vara bästis och bundis med de flesta, speciellt de som har godis eller något att kampa med. Någon som är bra på att klia är inte heller helt fel.
Men när det är dags för valpning så är det matte som är tryggheten och den hon helt förlitar sig på. Det är en rätt mäktig känsla att upptäcka det.
För precis ett år sedan, 14 oktober 2015 var det dags för Isa att få sin andra valpkull. Det märktes att hon ville att hon och jag skulle vara ensamma tills den första valpen kommit. Efter det så var det ok att Matts också fanns med.
Det blev som sagt en rejäl kull med 11 valpar varav 10 stycken sedan klarade sig och idag är de alla helt underbara härliga hundar! Alla är de älskade hundar som säkerligen gett sina familjer ett och annat grått hårstrå under det här året. Vi tycker det är så roligt att kunna få följa deras uppväxt via meddelanden, facebook, instagram och telefonsamtal.
Vi kommer ju alltid minnas dom som de små söta valparna med vassa tänder som for runt här och ägde huset under åtta veckor förra hösten.
15


Äntligen lite lydnad

Beck och jag drog till KBK för lydnadsträning på kvällen. Måste säga att Beck höll ihop förvånansvärt bra med tanke på att det inte varit så mycket träning sista dagarna. Fria följet, sitt, ligg, stå och apporteringarna är ju verkligen egna kapitel i den här hundens träning. Inget kommer direkt gratis, ska vara energin då .
Och ja, vi jobbar på...har ett mål. Den som väntar får se
power-is-nothing-without-control


Fina hovar

Så har hästarna fått fina hovar. Omnia är så himla duktig och står som ett ljus på gången. Hon börjar bli stor nu men när Olympia kommer ut på gången så är det en som verkligen är stor! Det tar ett tag, ett par år, innan Omnia når hennes storlek .
image
Kotte fick följa med ut till fåren idag och fixa med deras foder. Spännande!! Den äldsta tackan nosade snällt på honom. Hon har sett ett par valpar genom åren och har alltid varit snäll och nyfiken när de velat hälsa.
image


Kottens nya kompis

Så har Kotten varit själv utan sina syskon i två nätter. Han har somnat med oss vid tio halv elva och vaknat när klockan ringt halv sex. Helt fantastiskt!! Nu vill vi att det håller i sig så.
Han har även en ny idol, Beck. Han vill så gärna leka med honom men jag är lite försiktig. Beck är snäll men lite stor...
14522870_10154558276329197_2271446917109838698_n
Rapporterna från de fyra som flyttat är positiva och så roliga att få. De äter, busar, kampar och verkar ha intagit sina nya hem på ett rätt självklart sätt


Cora och Carma

Så var det Carmas tur att flytta, hon har rest med Frida till Göteborg. Cora reste lite kortare, med  Hampus in till Uppsala.
Nu är det bara Caspar kvar här och han verkar rätt nöjd med egen matskål, sovlåda och att få ha alla leksaker för sig själv.
IMG_4905
Caos tar det hela med ro, det här att valparna flyttat, och vill nog ta tag i sitt liv igen . Hon och Matts har en plan..


Can och C-Upp

Idag har Can flyttat till Kerstin & Kalle och C-Upp har flyttat till Christina. Båda valparna såg så nöjda ut när de skulle åka. Can var först fram när Kerstin & Kalle kom och sedan var C-Upp först fram när Christina kom. Så underbart, de hade liksom redan flyttplanerna klara för sig.

Klart det känns när de små liven ska ut i stora världen men när jag sedan ser glädjen och lyckan hos deras nya familjer så går det över!
Så nu är det tre små busungar som ligger i köket och knaprar grisöra, eller Kotten och Cora knaprar medan Carma hoppar runt dom och skäller...

Van Vivaldi vann 6-års finalen nu på eftermiddagen. Hann se hans uppvisning och den gav rysningar. Han är helt fantastisk, kanske jag är partisk som har Omnia här hemma men han har verkligen något som uppenbarligen fler än jag gillar .


Besiktning

Kl 9 var det dags för besiktning av de fem. Fullt ös i undersökningsrummet kan man ju säga...
Alla uppförde sig bra, eller Kotten ville inte riktigt vara med, han ville busa och inte bli klämd och känd på. Men med lite godis så ändrade han uppfattning och kunde vara stilla.

Nu är det sista kvällen med gänget och de här åtta veckorna har gått otroligt fort.
14563468_10154549312029197_4408496018203569937_n

Valppaketen är packade och i morgon så flyttar Can och C-Upp till sina nya hem


L-test

Idag har Angus gjort ett fantastiskt fin L-test hos polisen i Örebro.
Omdömet blev " Den bästa holländaren vi testat". "Det är med tacksamhet att vi fick äran att testa honom". "Det värmer i hjärtat att få se en sån hund, tack!"

Håkan har gjort ett fantastisk fint jobb med Angus som han tog över förra sommaren. Han har verkligen utvecklat hunden och gjort honom till den härliga individ han är idag. Hatten av för er!!

14492326_10153997216027951_632041497833872157_n


Breeders

Fina Van Vivaldi vann 1:a omgången för de 6 åriga hästarna i Breeders Trophy som nu går nere på Flyinge. Han gick fantastiskt fint i programmet och hoppas formen håller i sig till finalen på lördag.
När jag ser honom så förstår jag varför vi valde att betäcka Olympia med honom. 
Tänk så fina och duktiga unghästar det finns som är och tävlar nere på Flyinge nu. Även om allt livestreamas så vill jag verkligen åka ner och titta nästa höst. Kommer inte ifrån att jag saknar doften av ridhus, spån och spänning.
Van_Vivaldi__KCL_IMG_9783


Helg

Helgen har gått i ett, valparna har haft många besök som de bitit på och busat med. Caos börjar tycka att de små kan klara sig mer själv och sköter avvänjningen så bra.
De små har även varit på utflykt till stallet och det var så spännande, de är rätt nyfikna allihopa och de undersökte alla boxarna. Rätt spåniga så for de sedan över stallbacken hem igen för att köka mat och vila middag.
IMG_4540  IMG_4546
Cotten Caspar som ska bo kvar lyckades bita ett litet hål i mig. Det första av vad jag tror kommer bli ett antal. Kommer bli en spännande resa med honom . Buset liksom lyser i ögonen hjela tiden.
IMG_4520
Hästarna fortsätter njuta av värme och att det finns gräs att knapra på. Omnia, som ockå är rätt busig nu, börjar mer och mer vänja av sig och håller sig gärna med Speyside eller Gyleen som hon retar och försöker skrämma, det går väl så där.
IMG_4533
Olympia njuter nog av att ha mer egentid och ser nog fram emot att Omnia flyttar till egen box inom en snar framtid.
IMG_4537

Stinas lilla blogg

062

Blogghistorik

«oktober 2016»
tiontofr
0102
03040506070809
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31

Senaste inlägg
Hundra sommardar
Hunderbanan och lite flera får
Cajsa och Carola
Kastrering...
Hipp hipp hurra!!
MH
KORAD
It takes a village to raise a child
En semester inriktad på hund – och lite häst också såklart
Lite hästuppdateringar

Senast kommenterade
Hipp hipp hurra!!
KORAD
Perfekta kombinationer
Skyll aldrig på...
Rasmästerskap
Team Frenesi
Knorr och morr
Hundmässan 2018
Balders röntgen
Grattis på tvåårsdagen

Arkiv
2021
2020
2019
2018
2017
2016
 •    December
 •    November
 •    Oktober
 •    September
 •    Augusti
 •    Juli
 •    Juni
 •    Maj
 •    April
 •    Mars
 •    Februari
 •    Januari
 • 2015
  2014
  2013