Blogginlägg

Lite filmer

Idag blir det två filmer. En på valparna och en på Omnia som är lite mer fartig . Hon blev inte uttagen till elitfölauktionen men är lika glad för det verkar det som .


Svart guld

Nu går det undan, valparna blir starkare i sina kroppar för varje timme och nu så tar de sig rätt snabbt tvärs över valplådan. De är också mycket mer alerta och vakna på omgivningen även om de sov sig igenom dammsugningen av deras rum. Filmer på valparna finns på instagram då det går snabbast att lägga upp dom där. Här nedan är en bild på den ljusaste tiken.
image
Jag tog alla hundarna på en sväng i skogen efter middagen och hittade en hel del svart trumpetsvamp. Det finns på ett ställe i skogen men växer inte varje år men nu så finns det gott om ”det svarta guldet” så på nästa promenad så åker svampkorgen med.
14102301_10154436221064197_851294743325939643_n

Agria har bestämt sig för att ändra tidigare beslut om att inte ersätta Speysides skada. Det känns bra att det faktiskt gick att få en förändring och få ersättning som i alla fall täcker en del av de kostnader som skadan innebar.


1 kg

Valparna har nu passerat 1 kg och är runda och välmående. En del är enklare att väga än andra
image
De har fått små ögon och snart så bär benen och de kommer ta sig runt i lådan lite snabbare.
image
Antar att de kommer vara ”på rymmen” om en dryg vecka. Det morras, småskälls och springs i sömnen och de fem har redan egna på identiteter som bara kommer växa sig starkare för varje dag. Än så sover de ju mest och bilderna blir rätt enahanda på sovande och ätande valpar. Tror att de kommer att vara svårare att få bra bilder inom en snar framtid.
image  image
Caos är en bra mamma, hon har koll men unnar sig att vara ute på gården och gå promenader. Ibland kommer hon upp intill mig när vi är ute och vill gå en bit i ett fritt följ. Det är så Caos.

Vi håller också på att klura ut vilka namn valparna ska ha, vi är inte helt ense om alla namn än men snart så kommer de alla att ha ett.

Isa var in och tittade på valparna idag, hon är nyfiken men har inte varit nära förrän nu. Tror hon kommer bli en bra lektant om några veckor.

Har även följt bruks-SM och imponerats över alla duktiga ekipage och fina resultat!! Att få vara med där är såklart ett framtida mål.


Selektering

Soligt varmt och vackert väder! Omnia och Olympia gillade att få visa upp sig på selekteringen som var på Stjärnborg under eftermiddagen.

Olympia var mer på tårna idag än på fölmönstringen medan Omnia uppför sig mer världsvant. Gillar verkligen dessa två! Att Omnia klev rakt in i transporten efter mig när vi skulle hem gör ju inte saken sämre.
Nu får vi vänta till mitten av nästa vecka innan vi får reda på hur det gått.  De tyckte i alla fall att hon var vacker och hade en fin sida.
14040070_609571482546204_2904164476605813475_n  14125769_609571549212864_3347924308677707901_o

Valparna växer och växer. De börjar ha små läten för sig, morr och miniskall. Ögonen börjar glipa lite så det står inte på förrän vi får se ögonen. Än sover de bra på nätterna, Caos ligger där hela tiden utslagen på sida så de kan äta när de blir sugna. Idag är de tio dagar och den största valpen väger nu 830 gram.
14022206_10154416357184197_6773790848553913429_n  14064302_10154416355169197_7760855947818603983_n


Skåneresa

I helgen har jag och Beck varit i vackra Skåne. Otroligt grönt och vackert, varmt och soligt.
Det var Hovdala International Horse Trial som gick av stapeln och på programmet stod skyddshunduppvisning som vi skulle vara med på.
Genrepade och la upp lite planer tillsammans med Fredrik på lördag kväll och Beck var som vanligt på ”hugget”.
Söndag och uppvisning vid Hovdala slott. Beck var fantastiskt duktig, och lydig. Han fick publiken att dra efter andan ett antal gånger, överfallet i ryggtransporten överraskade många.
Efter kom flera fram och var imponerade, roligt att få visa lite IPO moment för publik som inte har en aning om vad det handlar om.
När vi var klara så åt vi en god lunch innan vi spanade på fälttävlan och terrängen.
Det är en fantastiskt miljö runt slottet och jag hoppas verkligen att tävlingen kommer att vara återkommande för då har det i alla fall en som kommer att var på plats!
14068211_1718827511711742_6110284781934855413_n 


90 dygn

Koll av Ascention på 90 dygns dräktighet och det fanns ett litet liv där i henne. Om allt går som det är tänkt så är beräknad fölning 20 april nästa år.


Regn och nya stövlar

Idag har det regnat, en hel del, tänkte att det är bäst att ta på sig gummistövlarna. Men det var ett stort misstag.  Det luktade väldigt konstigt om dom….inte fotsvett utan ättika. Ogräsättikan hade smitit från sin flaska över till mina fina lila muckboots. Undrar vem den skyldige är?
Hmm, blev till att köpa nya stövlar. Nu så har jag ett par gröna fina Sulman, undrar om de heter så för man måste skaffa en rejäl iläggssula för att de ska vara sköna? Men de är väldigt lätta att komma i och ur, ett stort plus för det!

Sen har jag hämtat Volvon från verkstan, det var en slang som släppt så det var därför den blev så osedvanligt trött och inte ville gå mer än i 50 km. Nu så hoppas jag den inte hittar på något mer tok utan rullar som den ska i helgen när Beck och jag ska ner till Hässleholm och Hovdala International Horse Trials... Vi ska göra en uppvisning där tillsammans med Fredrik på söndagen, är lite lätt spänd inför den!

Hästarna fick byta hage på em. Speyside som är lite vaken så att det var på gång så hon var snabbt på plats där. Sen kom de andra och så blev det plötsligen fart. Hopp, skutt, bockande och en och annan capriole. Härligt att se så glada hästar!
14031160_10154396610994197_2114378089_n
Valparna fortsätter äta, sova och gå upp i vikt– inte mycket annat nytt där.
14030803_10154396610474197_803962257_n


Fem valpar

Valparna gör som valpar ska när de är så här små, äter och sover. Det går inte att beskriva skillnaden i att ha fem valpar mot tio. Så mycket enklare att ha en överblick.
Vid första anblicken så ser de små rätt lika ut men rätt snart ser man skillnaderna. En tik är lite större och ljusare, en hane har mycket vitt i fram på bringan och sen andra hanen har en rätt mörk mask. De två tikarna som är kvar skiljs åt med hjälp av det vita som den ena har på tassarna. Bilder på alla valparna finns i fotoalbumet Caos/Magic valpar

Isa är så himla nyfiken men hon får hålla sig bort från valprummet ett bra tag till. Beck han anar ingenting utan är bara glad och lycklig som vanligt. Han vet inte vad som väntar…

Nu har vi hämtat hem höstens första hösilagebalar. Gräset växer dåligt i alla hagarna och nu när även fåren behöver extra så är det lika bra att börja med hösilaget. Hästarna har hittills fått hö men nu när alla djuren ska fodras så passar hösilaget oss bättre.

Har även anmält Omnia till selekteringen inför elitfölauktionen. Selekteringen är den 26 augusti på Stjärnborg. Spännande att se om hon vill visa upp sig ännu mer än på fölmönstringen.
Omnia går gärna med Ascention, som av någon underlig anledning har tappat en del man... Tror nog jag vet vem den skyldige är
Omnia och Ascention


Vilken dag!

Dags för fölmönstring på Myrsjö, fölen var verkligen fina och gillade verkligen att visa upp sig. Många fina poäng utdelades under dagen.
När allt var klart så visade det sig att Omina blev tredje bästa gångartsföl av i Mälardalen, det bland 47 startande. Så häftigt och vi är allt lite stolta över henne

Niclas var hemma med Caos medan jag var på Myrsjö och fölmönstringen där. Vi hade tät kontakt om vad Caos gjorde eftersom jag var lite orolig för valpning men det enda jag fick till svar på mina frågor var – hon sover. Precis det hon brukar göra när jag är borta.

När jag kom hem så bestämde sig Caos för att det var dags att valpa. Isa gjorde samma sak vid sin senaste kull, väntade tills jag kom hem.
Allt gick sedan supersmidigt och hon är en helt fantastiskt ompysslande mamma. Det blev 2 hanar och 3 tikar. Alldeles lagom och lätt att räkna. Det har varit lugnt och stilla i valplådan och mamma Caos har knappt tid att gå ut och kissa.
Med tanke på att veterinären vid röntgen skrämde upp oss med att valparna var stor och låg med sätesbjudning och att vi skulle förbereda oss på kejsarsnitt så var vi väldigt lättade när det var klart.

Har gjort ett fotoalbum till valparna som ligger i menyn på första sidan. Än är det inte så många bilder men det kommer nog att fyllas på snabbt.
13934848_605298936306792_4127401357589766293_n   


Lördag

Än så länge så ligger Caos helst hos mig i sängen. Undrar varför vi inte köpte en något större säng..
IMG_3009
Men snart så är det valplådan som kommer vara bästa stället att vara på för henne.
IMG_3008
Beck assisterade mig när jag fixade stallet i dag. Men tänk att han glömde sin fina nätboll i en av boxarna. Tränade lite apportering senare under dagen med honom och det gick riktigt bra!
IMG_3006
Fick en bild på Cartman igår, han börjar verkligen bli en stor och ståtlig kille
qw


Sprattel i magen

Sitter i soffan med Caos som ligger tätt intill. De kvällar vi inte har våra stund i soffan blir hon lite besviken. Det är rätt fasta rutiner på vissa saker för henne. Först middag, sen grisöra eller något annat gott och efter det ska det mysas en stund i soffan.
Det är lite extra mysigt nu när man kan känna att det rör sig i hennes runda magen. Valparna verkar redan rätt så aktiva .
Innan Isa valpade så var Beck väldigt intresserad av henne, det var hormonomställningen som gjorde det och det ska bli intressant att se om han reagerar likadant nu med Caos. Än har vi inte märkt något.


Hatar halta hästar

I söndags morse var Ascention redigt halt på ett bakben. Såg direkt när jag kom ut att det var något som inte stämde där de stod i hagen. Hon var öm och svullen längs hela skenbenet på höger bak. 
Efter lite vila i box och alsolspritbandage så är hon nästan som ny igen.  Skönt när det gav med sig så snabbt vad det nu var hon hade som gjorde ont.

När jag skulle ge hästarna sen lunch så sprang Speyside runt som en raket i hagen och spanade upp mot skogen och hygget. De andra tre var mest intresserade av att äta.
På kvällen förstod jag vad det var som gjort henne upprörd då det stod två älgar i havreåkern längs vägen innan oss.
Skottkärra hästar
På bilden syns en liten brun prick bakom Olympia, det är Speyside som kollar efter älgar.

Caos tar det rätt lugnt nu och satsar på att äta det mesta som hon tycker kan ses som mat i hennes ögon. Jag har dock inte alltid samma uppfattning.Juvren börjar fyllas på nu så det står inte på förrän det är dags.
Caos 160809


Kennelträff

I helgen har vi haft vår allra första kennelträff. Dagarna har gått fort och varit innehållsrika med full fart från start till mål.
Att Aik kom på besök från Tyskland med sin familj Heymanns var ju också fantastiskt roligt.
Det var fyra hundar från A kullen och sex stycken från B kullen som kom. Sammanlagt under helgen har det varit fjorton holländare på KBK. Det var var förutom valparna då Isa,Aik, Heymanns andra holländare Lollipop och så Isas bror Iggy.
Förutom en hel del hundprat, intressant att höra hur de olika hundarna är och har varit under sin uppväxt, körde vi lydnad, spår, uppletande och skydd. Förutom det så åt vi en hel del, skrattade och hade väldigt trevligt tillsammans, som sagt, tiden gick fort!

Är så stolt över alla hundar och deras familjer som verkligen älskar sina randiga juveler.
Det värmer mer än man kan ana hos mig och Matts.


Olympias syskon

Tanken finns att anmäla Omnia till selekteringen inför elitfölsauktionen. I samband med anmälan ska man skicka med de meriter som finns på mamma, mormor och mormorsmor. På horsetelex finns en del och där står även att ett par av Olympias syskon sålts på Hannovers elitföls- och ridhästauktioner.  
Kom på att det kanske kunde finnas filmer på Clip My Horse från någon auktion och den från 2011 fanns. Där var två bröder med, en som föl och en fyraåring. Fick även en glimt av mamma Rubinie
på filmen med fölet.
Olympia har ett helt gäng syskon, nio stycken som jag hittat och fler av dom har tävlat men det är inte så lätt att hitta resultaten.


Hästväder

Äntligen är det skönt ”hästväder”, lite svalare, blåst så alla otäcka insekter far bort. Alla fyra stod verkligen och bara njöt mitt på dagen. Även jag tycker det är lite skönare när det inte är tokhett och vindstilla mitt på dagen. Gillar ju hösten och den är på väg.

Caos börjar verkligen bli rund men det hindrar henne inte från att busa och skutta runt med sin lilla blå boll som hon alltid gömmer noga innan hon går in. Inte ens Beck har hittat den än.

Stinas lilla blogg

062

Blogghistorik

«september 2016»
tiontofr
01020304
05060708091011
12131415161718
19202122232425
2627282930

Senaste inlägg
Hundra sommardar
Hunderbanan och lite flera får
Cajsa och Carola
Kastrering...
Hipp hipp hurra!!
MH
KORAD
It takes a village to raise a child
En semester inriktad på hund – och lite häst också såklart
Lite hästuppdateringar

Senast kommenterade
Hipp hipp hurra!!
KORAD
Perfekta kombinationer
Skyll aldrig på...
Rasmästerskap
Team Frenesi
Knorr och morr
Hundmässan 2018
Balders röntgen
Grattis på tvåårsdagen

Arkiv
2021
2020
2019
2018
2017
2016
 •    December
 •    November
 •    Oktober
 •    September
 •    Augusti
 •    Juli
 •    Juni
 •    Maj
 •    April
 •    Mars
 •    Februari
 •    Januari
 • 2015
  2014
  2013