Blogginlägg

IPO 1

Idag har Beck bestått IPO 1! Det är en rätt härlig känsla även om poängen inte blev så höga i lydnad och skydd.  Han var som vanligt laddad när han klev ur kärran på EBK och visade att han var bra på att skälla innan ID kontrollen..

Spåret gick på vall, ca 2 dm högt, och vid första apporten så stod han till jag kom fram, då la han sig så där försvann lite poäng. Andra apporten markerade han fint! Sträckor och vinklar var mestadels bra med lite kontroller så vi är nöjda med 87 poäng.

Lydnaden ska jag nog inte skriva så mycket om, rätt ofokuserad på ett sätt som vi inte riktigt känner igen. Visserligen öste regnet ner men det ska inte påverka så mycket. Blir att ta nya tag så vi får mer än 71 p nästa gång.

I skyddet så ”missade” han femman och vek av till sexan och började bevaka direkt. Sen tittade han snopet ut på mig som om att fråga om det var rätt för att sen börja bevaka igen. Resten gjorde han rätt bra, tyvärr så var han i och grisade efter varje släppande samt var lite ostabil vid anslutningarna vilket är en grej som kommit på sista träningarna. Modprovet gick bra och vi slutade på 72 p.

Det finns massa att jobba på, framför allt att vara still när det krävs… Men vi har också skaffat oss en hel del erfarenhet som vi ska använda oss av framöver.


Trevlig midsommar!!

Nu är det strax dax för Matts att starta grillen.
Det har trots det svenska midsommarvädret varit en bra dag. Olympia är dräktig på första kollen. Alla hästarna är hemma. Träningen av Beck på EBK gick rätt bra. 

Nu önskar vi er alla en trevlig midsommarkväll!


Två dit och två hem

Olympia och lilla fröken föl fick resa till Myrsjö ikväll för imorgon är det är som sagt dax för dräktighetskoll. Lite nervöst är det allt. Vi har funderat på vad vi gör om hon mot förmodan inte skulle vara dräktig. Den vill vi inte tänka, klart hon är dräktig.
Fick förslag från en tjej som har föl efter Highcruiser att vi kunde ju ta honom vilket jag svarade nej på. Kanske lite otrevlig men jag betäckte Cyrinette med honom redan 2009 och tyvärr så fick jag ta bort henne når hon var dräktig. Känner mig fast det var väldigt länge sedan och att han är fin inte redo att använda honom än. Helt enkelt ett känslosamt beslut. Att använda Firenze känns för mig på ett annat även det känslomässigt sätt.

Med oss hem hade vi i alla fall Ascention och Speyside. De reste fint tillsammans, borta är de ju de mot världen och här hemma så är det lika tajta.


Mjuka öron

Beck har varit lite risig i magen idag. Nu verkar det ha vänt så vi håller tummarna för det. Det blev ingen träning som jag tänkt utan Beck fick ta en stillsam promenad istället. Kanske inte Becks melodi men så fick det bli.

Olympia har ju lite svårt att ha grimma i hagen. Den sitter ofta på sne om den ens sitter kvar när det är dags att gå in. Hon har så mjuka öron så den är lätt att klia av.
Vi låter ju oftast hästarna gå utan grimma men idag fick hon den på sig. Var glad att den satt kvar när hon skulle in. Att jag dessutom valt en grön grimma gör ju att den inte är alltför lätt att hitta när den trillat av. Men den är fin när den sitter som den ska .
13495241_10154245103459197_773495801301842181_n

Lilla fröken föl verkades ikväll. Så underbar att hålla på med. Guldstjärna för hennes uppträdande!! Gissa om vi är förtjusta i henne .

Ascention är fortsatt dräktig och det känns verkligen bra! Imorgon ska Speyside semineras sen håller vi tummarna igen för en dräktighet.


Apporter i spåret

Beck tyckte inte det hör med att markera apporter i spåret var så viktigt förrän han kom till den sista (hade tre), spåret var mycket viktigare. Kanske för han fick så smaskiga köttbullar att snoka efter. Spår nr 2 med fokus på apportmarkeringar löstes som jag ville.

Ascention och Speyside är ju båda på seminstationen och Olympia och lilla stjärnan är hemma. Hann precis få in dom innan värsta skyfallet kom. Makalöst vad himlen kan öppna sig när man minst anar det. Väderappens risk för regn på 40 % höll inte riktigt...


- +

Speyside var tom på kollen i dag . Hoppas på fortsatt + för Ascention på onsdag och + för Olympia på midsommarafton. Vore så skönt med fler + på språngrulla!
FullSizeRender1


Regn igår, sol idag

Det var ju synnerligen blött igår med allt regn som öste ner mest hela dagen. Hundarna slappade och var inte alltför ivriga på att traska några längre promenader.

Hästarna var ute ett par timmar och det var ett mycket upprört föl som högt påtalade att jag helt klart låtit henne vara ute för länge. Hon kom gnäggande i full galopp när hon såg mig. Sen kliade det över hela kroppen när hon väl var inne i boxen. så himla charmig liten häst!!

Idag var det desto varmare. Var i skogen med tjejerna och när vi kom hem så fick Isa bada! Vill verkligen inte ha en hund inne som luktar så illa som hon gjorde. Antar att hon rullat sig i rävbajs. sedan fick Beck ett spår i hästhagen. Spårarbetet var ok men han missade en apport . Efter det blev det lite lydnad. Varför ska det vara att sätta sig snabbt?? Ja det vet bara Beck .

Nu har vi lämnat av Speyside som ska dräktighetskollas imorgon. Hoppas verkligen hon tagit sig!!


Aranya

Ikväll så ringde Lena som har Aranya och berättade att hon var röntgad med HD B/ED UA. Härligt!!Det är alltid lika roligt att prata med Lena som har en sådan fin inställning till Aranya och såklart även sina andra hundar. Hon berättade att de kommer att ställa ut i Gävle den 16 juli och gissa vilka som kommer att vara där!

Nu är 4 av de 6 hundarna från A-kullen som är röntgade fria på både höfter och armbågar!


Bita

Har haft besök av Bita med matte Marie-Louise som kom på besök tillsammans med sin kompis Alba och hennes två mallar.
Det blev lite skyddsträning för alla hundarna. Första gången för Bita som nog tyckte vi var lite märkliga först. Men hon hade ett bra tillkämpande när hon  kom på vad det var vill var ute efter .
Marie-Louise är så nöjd med sin Bita och tycker det är en fantastisk hund. Märks att Bita tycker att hon har en fantastisk matte också . Isa fick också vara med och hon visade att hon taggar igång på skyddet och att det ganska onödigt att släppa när man väl fått fatt på den där kudden.

Sen blev det gofika och såklart en massa hundsnack medan Isa och Caos turades om att ligga i kökssoffan och bli kliade på magen.


Piggen

Piggen och Malin har tävlat lydnadsklass 2 i Svalöv. Ikväll gick det vägen och det blev ett 1:a pris.
Stort Grattis!! Här är en stilig bild från prisutdelningen. Tycker båda två ser lika stolta ut!
FullSizeRender


Caos & Magi

Ikväll har Caos haft sin andra date med Magi. Vilken trevlig hane det är! Caos är ju lika förtjust som vi är så det är bara att hålla tummarna igen för att det blir valpar.

Här är en länk till kombinationen som vi lagt upp på working-dog: Caos Magi


Fina resultat

Stort Grattis till Malin som ställde sin Piggen på Höganäs Hund där de fick ett excellent. Domaren hade bara superkritik, förutom svansen som var för hög,,, så då blev det inget ck. Isa har också fått den kommentaren, om hög svans.
13432199_10153419471166534_8032355656409211900_n
Även ett Stort Grattis till Cissi som ställde sin Hetsa i Borlänge där de blev BIR. Inte nog med det utan de blev även BIS 2!
FullSizeRender


Ett sista försök

Vi kommer göra ett sista försök att få valpar efter Caos. Hoppas att det kan bli något den här gången. Hon är ju bra på så många sätt. 

Caos började ju löpa förra helgen så idag tog vi ett progesteronprov för att se om det hänt något och det var en liten, liten ökning. Spännande!! Parningen närmar sig. Hoppas nu hon gillar hanen lika mycket som vi gör


Alla hemma

Ordningen återställd. Alla hemma från seminstationen och går nu tillsammans i hagen. Ascention är som sagt dräktig på 16 dygn, Speyside ska kollas 20 juni och Olympia på midsommarafton.
13346710_10154211007109197_7788384069100477090_n
Kvällen bjöd på lydnad och skyddsträning på KBK för Beck. Caos och Isa fick nöja sig med att åka med den här gången. Vi hade pysslat på lite under dagen.
IMG_2140 2


Två hemma

Nu är Ascention och Speyside hemma igen. Båda såg rätt nöjda ut när de klev ur sina transporter och såg att de var hemma igen. Vi hade lånat Annelies släp så de skulle slippa åka tillsammans eftersom de inte varit direkt bästisar innan de åkte. Nu var de mer som siameseiska tvillingar så de blev lite gnäggande när upptäckte att de lastats i varsitt släp.

Imorgon ska Olympias kollas för att se om ägget släppt som det skulle efter semineringen natten mellan måndag och tisdag. Så himla bra att det går att få fram seminlådorna under röda dagar som det nu var i måndags!

Ascention är nu dräktig på 16 dygn . Speyside ska kollas första gången den 20 juni.


247 p

Det var det här med lydnaden...
Dagens IPO 3 resultat blev 89-70-88. Har inte så mycket att säga om varken spåret eller skyddet. Det var ett för oss ett helt nytt underlag i spåret, vårsådd.
I skyddet blev det ett missat modprov. Men tror det är dags att ta sig en funderare på vad om händer mellan oss i IPO lydnaden.
Kanske inte är helt optimalt att varva elitlydnad med IPO't som jag gör?
Var sak har sin tid finns det visst ett ordspråk som heter. Den som lever få se är ett annat. Men nu ska vi sova på saken. Imorgon är en annan dag


250 p

I kväll var det lydnadstävling på KBK. Caos och Isa var med i eliten.  Trodde det skulle bli en riktigt varm och svettig kväll men det blev ett väldigt behagligt väder under tävlingen.
Caos gick riktigt bra i många moment men en dubbelkommendering ner på platsen kostade 2 poäng, likaså att hon hade svårt att hitta till vänster på dirigeringspporteringen. Men hon kom in med rätt efter en hel del dirigerande. På fjärren så låg hon så stabilt så vi missade ett skifte och jag fick använda massa kommandon. Det blev i alla fall 250 poäng. Några ynka ifrån ett första pris och ett lydnadschampionat. Men det kommer som sagt nya tävlingar och känslan var det stora hela bra!
13315519_10154196348944197_8244576741359883161_n

Isa däremot valde att gå upp på platsen, som de körde före sitt i grupp, och försökte bjuda upp en annan hund till lek. Hon har aldrig någonsin gått från plats i grupp och vi trodde att det var en tillfällighet när hon gick från sitt i grupp för ett par veckor sen.  Nu får vi försöka lösa det här, blir att besöka ett antal onsdagsträningar framöver.

Tidigare på dagen så visade det sig att Olympia inte tagit sig så hon kommer semineras om i början av nästa vecka. Då hoppas vi att det tar sig!!


Hingstbyte!

Hingsten vi valt till Speyside ville inte vara med idag när det var dags att beställa en seminlåda. Även om man funderar hit och dit på hingstar så är det ju så att när man väl bestämt sig så är det den hingsten som gäller.

Hur som helst så bokade vi snabbt om till Fetcher N, (Feliciano – Cortez) en hingst som vi varit intresserad av och tittat på tidigare. Han fick dubbeldiplom som treåring 2006 med 2 gånger 52 poäng. Sen blev han bruksprovsvinnare -07, breederssegrare -08 och har nu placeringar upp till 150 hoppning. Han A-premierades 2014, hans pappa, mamma, morfar och mormorsfar är elitpremierade. Känns som en genuint avlad och komplett hingst som med sitt blod borde passa Speyside.  

Fetcher N

Både Speyside och Ascention semineras med hingstar som har Cor de la Bryere i sig och både Ascention och Olympia har samma hingst i sina stamtavlor, då på sina pappors sida . Kanske inte så konstigt med tanke på hans förvärvning.
CordelaBryere-img05

Stinas lilla blogg

062

Blogghistorik

«juni 2016»
tiontofr
0102030405
06070809101112
13141516171819
20212223242526
27282930

Senaste inlägg
Hundra sommardar
Hunderbanan och lite flera får
Cajsa och Carola
Kastrering...
Hipp hipp hurra!!
MH
KORAD
It takes a village to raise a child
En semester inriktad på hund – och lite häst också såklart
Lite hästuppdateringar

Senast kommenterade
Hipp hipp hurra!!
KORAD
Perfekta kombinationer
Skyll aldrig på...
Rasmästerskap
Team Frenesi
Knorr och morr
Hundmässan 2018
Balders röntgen
Grattis på tvåårsdagen

Arkiv
2021
2020
2019
2018
2017
2016
 •    December
 •    November
 •    Oktober
 •    September
 •    Augusti
 •    Juli
 •    Juni
 •    Maj
 •    April
 •    Mars
 •    Februari
 •    Januari
 • 2015
  2014
  2013