Blogginlägg

IPO 3

Jahaja, idag var Caos lite busig och hade ludd i öronen.
Har tävlat IPO 3 i Skutskär och det gick väl sisådär. Spåret gick i rätt så högt gräs, typ Caos syntes inte för de som tittade på. Vi fick ett reservspår då det vi skulle gått låg under vatten eftersom det kommit minst 60 mm regn senaste två dagarna. Spårarbetet har jag inget att säga om men hon markerade inte apporterna mer än med en halvhalt. Blää…   Fick trots det 70 p.
I lydnaden var hon taggad, låg platsen fint och hade ett underbart fritt följ, glömde sedan att sätta sig och att stå på dessa kommandon. Sen var ju det här med framåt visst ett annat ord för rondering. Det landade är på 72 p.
Skyddet då. 93 p och riktigt bra trots att hon halkade precis innan hon skulle stampa av för bett i modprovet.

Kan inte mer än skylla på bristfällig träning och förberedelse på plats. Men lilla hunden är alltid glad och kämpar på. Det är värt många poäng för mig.


Kroppskontroll

Intressant och givande! Både jag och Caos var rätt trötta i huvudet efter att ha varit med som övningsekipage på KBK när Anna Hilding kom för att lära oss mer om hur hon ser på kroppskontroll och fjärrdirigering.
Övningar som inte nudda golv och med hjälp av små kroppssignaler få Caos att flytta en, två eller alla tassar dit jag vill. Även balansboll och andra övningar med tegelstenar, lådor, plankor och kuddar testade vi på.
Caos blir ju inte supertaggad av att belönas med godis men det gick hyfsat bra ändå. Hon fick en liten boll att smaka på emellanåt.

När vi kom till själva fjärrdirigeringsmomentet så pratade vi om låsta fram eller bakben, vad domare tittar på. Caos har ju en förmåga att glida framåt och hon blir lätt rätt lång i läggandet eftersom hon sträcker ut frambenen på något sätt. Ska försöka få henne mer ”samlad” i kroppen när hon lägger sig. Sen ska vi även öva på ”sitt fint” både före och efter läggande så att få det mer snabbt och distinkt.

Hon är lite festlig Caos, rätt som det var när vi stod och väntade på att sätta igång medan det diskuterades moment och hur hunden flyttar i skiftena så lägger hon sig på sida och vilar. Rätt avspänd liten hund! Sen var hon snabbt på när vi började köra igen.

Som vanligt bara att konstatera att visar vi på rätt sätt vad vi vill så är hundarna fantastiskt duktiga på att läsa oss rätt.


Coola får

Har varit ute med knallpåken och det är rätt festligt att se hur fårflocken står där och spanar utan att reagera alls på skotten.
Hästarna hade jag tagit in nu när vi ”knallade” men de brukar inte heller reagera speciellt mycket på att det smäller.


Skiftbyte

Började dagen med spår, ett till Beck och ett till Caos. Beck var lite virrig i början men sen så tuffade han på och markerade sina apporter fint.  Caos fick ett rätt långt spår och jag måste säga att hon verkligen försöker lösa sitt spår. Har ju tidigare haft ett par rätt usla spår så nu börjar vi få tillbaka självförtroendet.

Ikväll var det skiftbyte på Myrsjö. Ascention hem och Speyside dit. Speyside var snabb som en vessla in i transporten, nästan före mig, så hon var sugen på en utflykt. Sist hon åkte var med Cartman till fölmönstringen. Ascention såg rätt nöjd ut när hon klev ur här hem, antar hon lär sova gott i natt.

Kaos har åkt hem och det är lite tomt, man vänjer sig fort att ha en till hund i huset.


Randigt

Vi har ju Kaos (Berk) här ett par dagar. Roligt att få träffa honom igen och det är också intressant att se hur han bara gled in i flocken och accepterades igen. Det är en så go kille!
13275844_10154165636309197_488244978_n
Han gillar att busa med Beck och att försöka springa ikapp Caos. Inte helt enkelt med två hundar med samma namn. Underligt att just dessa två heter likadant...   

13233005_568460189990667_2919566110616231144_n  13236207_10154165637239197_914784287_n
 
Idag har halmbädden hos Olympia åkt ut och det är renbäddat med spån i boxen. Tror väl inte att fölis var lika nöjd som hade ögonfransarna fulla med spån nu ikväll. Men det är ljust och fräscht och luktar gott.
13236080_10154165636909197_1227932527_n  13281946_10154165636874197_1837406275_n

Gillar svansen och manen på fölis, är lika mjukt som det ser ut. Luggen är rätt cool den med. Idag har hon försökt komma nära Speyside vilket Olympia inte tyckte var någon bra idé
13249330_10154165636774197_330299123_n  13285635_10154165636594197_1326727941_n

 


Semin igen!

Ibland går det undan. Igår kväll så körde vi över Ascention till Myrsjö samtidigt som vi hämtade hem Olympia.Idag seminerades hon. Det fanns ett stort ägg så nu håller vi tummarna för att det blir dräktigt.


Mera hingstval

Har bestämt att Speyside ska semineras med Capriano i år. Det är en 10 årig hingst som är väldigt komplett exteriört (40 p) och som har placeringar i 140 hoppning.  Han har tyvärr inte haft så väldigt många ston men har på dessa lämnat flera riktigt fina avkommor. Min tanke är att han ska komplettera Speyside på ett bra sätt med sin överlinje och typ.
capriano_sida 

Ascention seminerar vi med Frontier Ask. Han var premieringens högst bedömda hingst vid Danskt Varmblod nu 2016 med 10-10 i hoppning samt 9 på ridbarhet. Även de andra siffrorna var höga. Stammen med Favorit Ask – Caretino är så bra! Allt i ett i och väldigt snyggt förpackat.
Vi såg Frontier på Eklundas visning och kände efter att ha sett honom att den här hingsten vill vi ha ett föl efter!
1309157_orig


Seminerad

Ja!! Olympia seminerades med fina Firenze idag så nu är det dags att hålla tummarna för att det blir dräktigt. Hon visade ju brunst innan vi åkte så vi hoppas ägget släppte rätt. Det lär visa sig om 16 dagar då det är dags att kolla upp det. Är alltid lika fascinerad över att det går så snabbt att se om de är dräktiga eller inte.
untitled


Underbart spår!

Vilket spår! Caos var helt fantastisk ikväll och gick så noga, så nära med näsan och i ett så lagom tempo så jag fick rysningar. En underbar känsla som jag hoppas å uppleva fler gånger i spåret!!

Ascention är lite ledsen eftersom hennes bästa kompis Olympia inte är hemma, Speyside funderar nog mest hur hon orkar galoppera och gnägga så mycket….
13226941_10154152819914197_2490092616105536551_n


Blåsigt

Blåsten har ju fortsatt hela helgen. Mössan åkte på i går morse och av alldeles nyss.

Olympia klev direkt in i transporten och fölis puttade Matts in och nu är de på Myrsjö inför morgondagens kontroll. Hoppas nu det inte är för sent i den här brunsten.
På väg dit så kommer en vit Ford Focus som uppenbarligen inte tycker vi ska vara ute och åka. Mannen vid ratten passerar tutande och kör tvärt in framför oss så vi får bromsa. Gissa om vi var arga båda jag och Matts!! Tur att mamma häst är van vid mycket efter att ha rest genom halva Europa.

Det var supertyst i stallet ni i kväll med bara Ascention och Speyside. I slutet av veckan är det deras tur att fara till Myrsjö för koll av brunstläge och förhoppningsvis seminering.

På förmiddagen idag så tränade vi lite lydnad här hemma innan det blev lite skydd. Badja var med och det är skoj att se hennes energi och iver, fokus och bett.
13219971_10154150433444197_695371520_n  13219815_10154150433239197_1517030446_n


Iakttagen

Usch vad kallt och blåsigt det blev. Riktigt kallt när jag kom hem från jobbet. Fixade stallet, hästarna och käkade middag innan jag drog till KBK för lite träning.
tjejerna var laddade och det blev fritt följ, hopp, apporteringar och framåtsändande. Båda fick även rondera. Snacka om att de gillar sin röda fina boll. Den kan de göra mycket för!
Isa boll  Caos rb
När jag höll på och lekte med Caos kände jag plötsligt mig iakttagen. Ser en kvinna med en hund stå på planen bredvid och titta. Jag vinkar och säger hej, hon kommer närmare och säger att det ser så trevligt ut och att jag verkar ha så kul med min hund. Det var så härligt att höra! Vi har ju för det mesta väldigt roligt och skoj när vi tränar. Kul att någon annan också såg och även kommenterade det!


Valt hingst till Olympia

Matts skulle verka lite på Myrsjö under kvällen så jag hängde med för att spana in deras nya föl. Alltid lika roligt att se hur de ser ut, växer och utvecklas. Wilma är ju inte hemma där så hennes föl fick vi inte se.
På söndag ska Olympia åka dit för koll på måndag inför semin. Hoppas det stämmer i tid och att det bli seminering. Har valt Firenze till henne. Han är ju tillbaka i svensk avel i år och Matts och jag har funderat  fram och tillbaka kring hingstval till Olympia. Det vi kom fram till är att vi vill ha ett Firenzeföl. Gör vi inte ett nu så kommer vi att stå där nästa år och fundera på samma sak. 
Firenze_Sofie  Firenze_Anna


Knallpåk

Ikväll så la vi in några skott under träningen, var ett tag sedan Beck och Caos hörde det under träning. Knallpåken är en så bra uppfinning!! Tänk att kunna träna skott utan pistol.
Knallpåk
Gräset växer så det knakar, snart dags att klippa planen. Fåren är lite avundsjuka på allt grönt gräs där men jag vill helst slippa halka i fårbajs där och sen så ska det få växa på sig lite mer i deras hage samtidigt som de äter upp sitt sista hösilage. Sen blir det betessläpp för dom.


Träningshelg i strålande sol

Under helgen så har Fredrik varit på plats här hemma och det har varit skyddsträning. Soligt varmt och väldigt roligt har det varit!!

Angus och Speja var med dag 1 och det gladde mig så att få träffa dessa två och se deras attityd i arbetet. Angus var med på noterna och har även en riktigt bra avknapp. Speja som inte testat detta mer än en gång förr växte rejält och under tredje passet med skinnet så var det ingen tvekan om vad som skulle göras .

Jag körde Beck eftersom Matts jobbade. Efter 1½ vecka i koppel och bara lite lös så var han lite ostyrig till en början men dag 2 så kändes det som det lossnade lite mer. Han har ju som sagt var lite svårt med impulskontrollen.

De andra hundarna som var med gick också fint och utvecklades som planerat under helgen.

Hästarna har som vanligt spanat på träningen även om jag tror Ascention var besviken på att det inte kom någon boxer . Fölis har inte brytt sig det minsta om skall, hojt och pisk vilket känns skönt! Inte heller fåren tog någon notis till träning, de låg lugnt intill planen och kollade på. Rätt coola allihopa.


Hoppsan!!

Idag var det elitlydnad för Caos och Isa i Gävle. Vad ska man säga… För första gången på 7½ år så bjöd Isa upp en annan hund till lek. Under sitt i grupp! Snacka om att vi och alla runt om blev förvånade. Hon som aldrig någonsin försökt leka med en främmande hund bara så där. Sen visade det sig att fler hundar var nyfikna på just den här kelpiepojken, han luktade nog extra gott.
Caos kliade sig på näsan under sitt i grupp och sen la hon sig. Resten av momenten gick hon bra i utifrån vad jag tyckte och kände. Ja inte vittringen då där hon tog fel. Men domarna var hårda och tyckte det fanns en del brister. Med tanke på att det var 14 startande och av dessa fick bara en ett 1:a pris på 259,5 poäng så var det rätt tufft. Klassen hade två domare så man bytte plan efter rutan. Hörde domarna prata med varandra om att de var skönt att inte döma allt och att de nog kanske blir tuffare i sin bedömning då.

Fölis (hur svårt ska det vara att hitta på ett namn) skuttar på i hagen och går nu ute hela dagarna utan lunchvila. Mamma häst skulle nog gärna komma in en stund och vila men nu är det ju så skönt ute så då får de stanna där. De har ju dessutom en alldeles egen grön och fin gräshage att vara i.


Gräs

Sista veckan med semester. Fortsatte med staket så Olympia ska få komma ut på gräset och hon blev överlycklig och betade som en galning. Fröken Föl var mest nyfiken, på allt.. och på de andra stora hästarna i hagen intill.
13162039_10154122234439197_394028337_n
Var sedan iväg till Myrsjö och tittade på föl. Så fina!! Är allt något speciellt med de små.


Staket...

I helgen har vi fortsatt fixa staket, förstärkt upp med trä  i ett av hörnen där hästarna gärna står och hänger. Snyggt det blir!!
13100972_10154122236559197_1446686132_n

Det har samtidigt varit skyddsläger på planen här hemma med Fredrik. Tanken var ju att Matts och Beck kulle varit med men han får vila sin lilla onda tå ett par dagar till. Caos och Isa var bra avudsjuka på de hundar som fick skälla och bita under helgen. Men nästa helg så kommer Fredrik igen så då ska de få vara med.

Caos lyckades, när hon spanade ut genom fönstret, fastna i porslinsblomman som klättar upp i gardinstången.  Vips så låg allt på golvet….grrr. Men hon var nöjd med att ha fått en krans med fina gröna blad runt halsen.

Ascention gillar hundar och skyddsträning, hon har gnäggat på hundarna och hållit koll på alltihopa. Speyside var mer ointresserad. Fölis tyckte det var spännande med alla människor.
13087507_10153522104078093_8991103546981445174_n

Sen har Speja varit på utställning och hon blev BIS 4!! Fantastiskt fin kritik och resultat. Stort grattis till henne och matte Erika.

Avslutades helgen med mer träning, då på KBK. Caos fick rondera vilket hon gjorde bra!! Badja som också var med var så häftig att se, vilka bett och energi hon har!

Stinas lilla blogg

062

Blogghistorik

«maj 2016»
tiontofr
01
02030405060708
09101112131415
16171819202122
23242526272829
3031

Senaste inlägg
Hundra sommardar
Hunderbanan och lite flera får
Cajsa och Carola
Kastrering...
Hipp hipp hurra!!
MH
KORAD
It takes a village to raise a child
En semester inriktad på hund – och lite häst också såklart
Lite hästuppdateringar

Senast kommenterade
Hipp hipp hurra!!
KORAD
Perfekta kombinationer
Skyll aldrig på...
Rasmästerskap
Team Frenesi
Knorr och morr
Hundmässan 2018
Balders röntgen
Grattis på tvåårsdagen

Arkiv
2021
2020
2019
2018
2017
2016
 •    December
 •    November
 •    Oktober
 •    September
 •    Augusti
 •    Juli
 •    Juni
 •    Maj
 •    April
 •    Mars
 •    Februari
 •    Januari
 • 2015
  2014
  2013