Blogginlägg

Helgen

Fredag kväll och vi summerar en trivsam helg.
Så otroligt tyst, och lugnt, i huset utan någon valp. Det har ju varit full fart här sedan första gången valparna tog sig ur lådan första gången i slutet av oktober.

Det blev en sovmorgon i lördags efter att hundar och hästar fått sitt på morgonkvisten. Sen tog vi  en skogspromenad innan stallfix och lite annat pyssel.
På eftermiddagen åkte vi till Myrsjö där Matts verkade ett gäng ston, sen blev det pizza.

Speja hade tagit hemresa samt första natten bra. Hon gillar sin nya kompis och det var bara positiva rapporter från hennes familj.

Idag har vi städat ridbanan, Ascention fick gå där innan vi släppte ihop henne med de andra stona. Det märks att hon är yngre än de andra två. Rätt som det är så far hon runt galopp och skuttar och bockar. De andra springer lite lojt med. Idag så såg jag att hon stod och drog i Olympias svans, modigt… Så gjorde Hazze på Trolle när han var liten.

Träffade Mia för lite lydnad och Isa fick följa med. Det är så skoj att köra med Isa, hon är verkligen glad och lycklig när vi håller på. Caos var också riktigt fin ikväll, finns en del att pyssla med i elitmomenten. Dagen höjdpunkt vad gäller henne var i alla fall vittringsapporteringen!!


Bonnie har flyttat

I kväll så har Bonnie, som numera kallas Speja, flyttat till sin nya och det är väldigt stillsamt här nu. Hon busade loss när de kom så jag hoppas hon sover hela vägen.
12626089_10153860978634197_266666177_n

Beck passade på att äta sitt grisöra i Bonnie lilla säng .
12650217_10153860930384197_1659060423_n
Nu har jag och tjejerna klämt ner oss i soffan och ska se om vi klarar resmålen i På spåret.


Hovböld!

Ibland är det extra skönt att hästarna har täcken, snacka om lortiga de var idag.
lera
Det typ rann lervatten av dom. Bara Olympia som inte smutsat ner sig.
Speyside var rejält halt på höger fram när jag tog in henne, hovböld... Blää!

Något bra är i allafall att Bonnie är besiktigad och imorgon ska hon flytta till sin nya familj. Hon är smart, när vi kom ut från veterinären gick hon direkt fram till rätt bil, runt den och ställde sig vi vänster bakdörr. Där innanför stod hennes bur och väntade. Hittills har hon gillat att åka bil, snabbt in och sen vill hon knappt ut.
Det känns klart lite trist att kängurun flyttar, hon har ju en härlig personlighet, full i bus och klurigheter. Hon kommer helt klart ge sin nya familj många glada skratt och kanske ett och annat grått hår


Märgben

Vad ska man säga… Vi satt och åt en sen middag och hundarna hade just fått mat. Då pep Isa till, hoppade upp i kökssoffan till Matts med ett märgben som fastnat på underkäken.
12654561_10153858222024197_1224199870256437243_n
Vi lyckades inte bända bort det, Isa ville inte gapa och så tyckte hon det gjorde ont när vi höll på. Det blev till att åka in till UDS.  Rackarns hund alltså!
12647009_519358978234122_4105355788025251478_n 
När vi kom in sa vi att benet borde gå att tråckla bort men vi kan inte göra det för Isa blir lite kinkig när vi håller på. Men vi blev sittande fram till kl. 22,30 då de skrev in oss. Vi fick lämna kvar Isa då de inte hade tid att sedera henne på en gång. Isa var helt nöjd med att få stanna och drog iväg med sin djurskötare i korridoren.

Sen hann vi inte mer än någon kilometer bort så ringde det från UDS och benet var borta. Precis som vi sa gick det alldeles utmärkt att både gapa och sitta still när vi inte var kvar. Bara vända och hämta hem Isa. Skönt!!

Kan ju säga att det inte finns några märgben hemma på golvet nu. När jag tar fram nya kommer de garanterat att vara mycket längre!!


Hazelburn...

Idag lämnade Hazelburn oss och galopperar nu vidare i Trapalanda, hästarnas himmel.
Det var ju inte nu det skulle sluta, utan det skulle fortsätta till något ännu bättre.

Hästar man hjälpt ut i världen kommer alltid att vara en extra nära. Hazelburn är en sådan häst, han fick hjälp ut av mig och dessutom var han Speysides första föl.  

Hazze har gett oss så mycket glädje och gråa hår genom sitt finurliga, envisa och charmiga sätt. Han visste precis hur han skulle reta mig, lika väl visste han när gränsen var nådd. Han var speciell på så många sätt.

När galoppkarriären var över och det vanliga ridhästlivet skulle ta vid gav vi honom en lång vila. Hela sommaren fick han gå tillsammans med stona och vara herre på täppan.
Vi trodde inte det skulle vara några problem att sätta igång honom men när han fick sadel på sig igen fick han panik, inte bara en gång. Jag har haft hästar med sadeltvång förut och det är inte att leka med.  

Efter en hel del vånda och funderande så beslutade vi oss för att han skulle slippa sadel och ridning. Ett tufft och jobbigt beslut men det känns rätt. Jag skulle aldrig kunna förlåta mig om han får en sådan panikattack och någon skulle komma till skada.

Det är väldigt tyst i stallet nu. Hazze hördes liksom, de som träffat honom vet vad jag menar, han såg till att alltid hamna i centrum.

Finns så mycket jag skulle kunna skriva om honom men vet inte var jag ska börja…, kvällen när han föddes, när han överföll hösilagebalen på betet, känslan av att se honom på Täby o.s.v.

Hur som helst, bland alla tankar och i alla sorg, så är jag glad att ha fått lära känna en sådan speciell individ som Hazelburn.
7787_752952234716354_775331182_n


Domarutbildning och hopsläpp

For iväg till Södertälje BK imorse då det var domarexamination för några "nya" domare på holländare. Det var 4 korthår, 2 strävhår och 1 långhår som visade upp sig. Isa tyckte det var spännande att vara på utflykt, men när femte domaren skulle titta utan att hon fick godis så blev hon allt lite besviken. Lite synd är det också att det inte kommer fler hundar så domarna verkligen kan få se lite olika modeller av holländarna och ha en diskussion utifrån det. Nu var ju korthåren rätt olika i modell så det hade varit roligt att fått höra vad de sa efteråt .

Innan jag åkte så hade vi släppt ihop stona, gick superlugnt till. Hela dagen har de strosat omkring och verkar så nöjda med att vara samlade i en hage.

Nu har jag och Bonnie lekt lite och hon är så skoj att hålla på med, gillar både kamp och godis (mest). Man ser verkligen hur hon försöker tänka ut vad det är jag vill att hon ska göra.


Skolös

Nu är Prinsessans skor av och imorgon ska vi släppa ihop damerna. Ska bli spännande att se vad de tycker om varandra när de kommer närmare.


Excellent

Fick ett samtal från ett snöigt Åland och Lena. Hon hade varit i Åbo med Aranya på utställning under helgern och belönats med ett excellent och blev bästa tik på det. Ett stor grattis till er!!
De hade tänkt fortsätta till utställningen i Lathi men med -30 grader valde de att åka tillbaka till Åland igen. Klokt!


Uppskattning

Uppskattar verkligen alla uppdateringar som görs om Isas valpar, ur båda kullarna, på facebook och via meddelanden. Alla är så ambitiösa, nyfikna och hjälpsamma med varandra när det dyker upp frågor av de mest varierande saker.


Gångbanor

Tog med Caos och Bonnie in till stan när jag skulle hämta paket. Tog en promenad runt i Slavsta och fick lite stadsluft. Som vanligt så gillar hundarna att få komma in till stan och alla spännande dofter som finns där. Bonnie var väldigt nyfiken på regnvattenbrunnarna som och undrade vad som kunde gömma sig därnere. Hon var även med in på Brukshundcenter och där fanns det också massa spännande saker, både för henne och mig 


Buskul

Caos och Beck var med till Jälla körde lydnad och sedan vart det två pass skydd för Beck. Caos får vänta ett tag till innan hon körs igån..

Båda gillar verkligen att komma in och jag och Caos busade mest . Utnyttjade de hunder som stod uppställda

Beck var riktigt samlad under skyddet och fick till några fina ronderingar som inte var lika vida som de brukar vara.


Lite varmare

En riktigt underbar vinterdag, sol, snö och äntligen varmare än -10. Blev en längre promenad x 2 för alla glada hundar. Fattades bara en lite eld och korvgrillning. Men nu när jag fått min brödrost för korv så tror jag inte det blir så mycket grillande i skogen.

Är så nöjd över våra värmebaljor som fåren och hästarna har. Det känns bra att inte behöva oroa sig för fruset vatten och törstiga djur. Sen slipper vi ju ishögen som blir när man tömmer ur ishinkarna.

Speyside hade nog vårkänslor för hon for runt och skuttade som bara den när det var dags att gå in. Alla hästarna har börjat släppa vinterpälsen. Känns tidigt men det ger hopp om att våren är på gång.


18 månader!

Redan 18 månader!! Isas och även vår första valpkull.
Minns hur overkligt och samtidigt så verkligt det var när första valpen kom till världen.  
De har sedan dess utvecklats till härliga hundar som är älskade av sina ägare, precis som det ska vara. 
Är så stolt över er alla!!


3 månader!

Grattis till alla små Busungar som idag blir tre månader!!


Vintersol

Kan det vara så att solen i all den här kylan trots allt värmde lite grann idag? Var ute med alla hundarna samtidigt i skogen vilket var ett tag sedan. Det har löps efter varandra men nu är det en paus. Tror i och för sig att Isa är på gång, kanske dags för löp om en två veckor?
Hundarna for som stollar i snön, det är ju rätt mycket snö på vallen men i skogen så är det mindre och lite lättare för Bonnie att ta sig fram. Hon är så nyfiken på Beck och är efter honom i allt han gör.
12540396_10153828341199197_644662496_n
Beck är fantastiskt snäll och låter henne hållas. Det var samma sak när Amira var liten, då låg han på golvet och lät henne klättra fram och tillbaka över honom.
Det blev lite vila i kökssoffan efter skogsäventyret.
12540641_10153828724144197_8217819863125518797_n
Isa och Bonnie fick även en promenad längs vägen och det var spännande, i alla fall för Bonnie.
12571392_10153828111704197_717231662_n
Nu äts det märgben så det står härliga till, populärt kvällsnöje.  Finns lagom stora märgben att köpa på Citygross.

Ikväll så var det en väldig aktivitet i Olympias mage. Tror fölet övade på galoppombyten och piaff. Prinsessan verkar känna sig mer och mer hemma och börjar bli riktigt kelen och vill bli kliad på halsen vid kvällsfodringen. Kanske har hon sett att Speyside blir kliad?

Rapporten från Hazze igår är att det gått bra och att han är snäll. Idag skulle han ridas efter att ha blivit linad i två dagar. Ska bli spännande att få höra hur ridningen gått.

Igår så visade det sig att Lövsta stuteri har köpt in Heartbeat och att han kommer stå på Stjärnborg. Blir perfekt för Prinsessan! Hon är ju inte seminerad förr och vi vet inte hur brunster och så kommer vara så då är det ju fiffigt att kunna hämta skicken själv.
heartbeat_exteriör_webb


Rosa raketen

Idag så har vi kört över Hazze till Rebecca vid Jälla. Hon ska ha honom där för träning och försäljning. Han var nöjd med sin box där, stor fin och nyspånad. Vet inte hur många gånger han rullade sig innan han var nöjd.

Har varit i skogen men hundarna, skönt när det inte är så kallt. Bonnie far fram i sitt rosa täcke så snön yr. Hon har inte brytt sig ett dugg i täcket utan det vara bara att klä på det och sen var det full fräs.  Har även övat lite kontakt och fokus med lite gotta och det fixade hon galant.

Nu ligger hundarna och knaprar energiskt på varsitt märgben. Bonnie skäller till ibland, jag tror hon tycker det går för sakta att skala rent benet.


Amira

Så här skrev Niclas i går.

Redan när du var åtta veckor gammal så visste vi att allt inte riktigt var rätt med dig och ditt skelett men du var så gosig och söt att vi såklart inte ville ge upp på dig, även om du vissa dagar var mer hjulbent än en cowboy.

Men det gick över ett år och du blev bara stelare och stelare och efter längre promenader så kunde du knappt röra dig så idag det var tyvärr dags för dig att gå vidare mot grönare ängar där du kan springa i timmar utan att känna någon som helst smärta.

Vila i frid Amira.
12528079_10153815186754197_1983549825_n

Amira var en underbart rar och go hund som tyvärr redan som liten visade att hon hade problem med sina framben. Det gjordes en del utredningar och provtagningar under vinter 2014/2015 men veterinärerna kom aldrig fram till var det var mer än att sesambenen var av och att hon hade minskad rörlighet i sina leder.
Hon blev bättre och mådde bra under sommaren och hösten. När sedan det blev vinter igen så återkom problemen med stelhet och hälta även vid korta promenader.
Veterinären konstaterade då att hon saknade brosk i tassarna och att det var det som gjorde att det blev sämre på hårda underlag, som nu när det frös på ute. Stelheten i lederna var fortfarande oförändrad.
Då det aldrig skulle bli bra eller bättre så fick hon somna in 8 januari 2016.


-18

Det är ju lite kallt nu… eller det är bara förnamnet nu när man inte är van vid vinterväder.
 -18 ikväll och tom fåren som aldrig brukar bry sig tittade frågande på mig när jag kvällsfodrade. 
Hästarna blir ju lite stolliga i kylan. Jag vill inte ha de ute så länge nu närvattnet ute är fruset. Stackars nya stjärnan som är helrakad undrar nog var hon hamnat. Packar in henne så gott det går i täcken.
12494759_10153811317104197_6900686050715044173_n

Vi har köpt två värmebaljor nu, en till fåren och en till hästarna så vi slipper fundera på att vattnet fryser. Imorgon ska Matts fixa med kablarna sen så slipper vi isiga vattenkar.
varmebalja-och-elvarmebalja-pa-65-liter-till-hastar

Av hundarna är det Beck som är mest oberörd av kylan. Alltid lika glad och oberörd av allt. Tikarna fick lite kramp i tassarna när de var ute men det kan jag förstå. Frös en del jag med…


Busige Berk har flyttat

Nu har Berk tagit sin ”resväska” och flyttat till Andreas i Falun. Berk var i högform när de kom för att hämta honom och han for runt i köket och ute på gården som bara den. Nyfiken och påhittig som han är tror jag han kommer att underhålla sin nya familj. Käka sniglar och så .
Berk i snön
Det är rätt tomt utan den lille filuren men Isa är rätt så nöjd över att få ha groda för sig själv nu. En rätt seglivad groda som överlevt det mesta en valpkull kan hitta på.
Isa o gron


Ascention TS

Längst ner i Skåne fanns hon, fina Ascention TS. Ett vackert sto som var till salu för att avel. Vi fastnade ganska omgående för henne när vi såg annonsen, både hennes stam och hennes uppsyn tilltalade oss.

Vi hade tur och fick köpa henne. Matts fick äran att åka ner till Tomelilla och hämta henne. Det var en spänd väntan här hemma innan de kom. Väglaget var ju allt annat än bra.
Ur släpet klev en fantastiskt vacker häst som sedan snabbt gjorde sig hemmastadd i sin box.

Ska bli spännande att lära känna henne!

Stinas lilla blogg

062

Blogghistorik

«januari 2016»
tiontofr
010203
04050607080910
11121314151617
18192021222324
25262728293031

Senaste inlägg
Hundra sommardar
Hunderbanan och lite flera får
Cajsa och Carola
Kastrering...
Hipp hipp hurra!!
MH
KORAD
It takes a village to raise a child
En semester inriktad på hund – och lite häst också såklart
Lite hästuppdateringar

Senast kommenterade
Hipp hipp hurra!!
KORAD
Perfekta kombinationer
Skyll aldrig på...
Rasmästerskap
Team Frenesi
Knorr och morr
Hundmässan 2018
Balders röntgen
Grattis på tvåårsdagen

Arkiv
2021
2020
2019
2018
2017
2016
 •    December
 •    November
 •    Oktober
 •    September
 •    Augusti
 •    Juli
 •    Juni
 •    Maj
 •    April
 •    Mars
 •    Februari
 •    Januari
 • 2015
  2014
  2013