Blogginlägg

Gnägg i natten

I går kväll när vi lagt oss och nästan somnat så var det en häst som gnäggade, inte bara en gång utan många. Vi for upp och ut i hagen där vi hittade Hazze ensam! Stona hittade vi sen lie längre in i hagen i en skogsdunge där de stod helt tysta. Antar att de ville vara ensamma en stund.

Plötsligt så är det hål i båda hästarnas vattenkar och de tycker inte att den lilla svarta vattenbaljan som fåren haft duger. Kanske luktar den förmycket ull?
Som tur är har vi ett till badkar som vi ska ta ut imorgon. 


30-dygnskoll

Olympia är fortsatt dräktig nu vid kollen på 30 dygn. Skönt!


Sol och värme

Äntligen kom solen och värmen!
Daniel och Linda kom ner från Sveg för att hälsa på under helgen. Tiden har verkligen gått supersnabbt. Vi har tränat hundarna i både spår, lydnad och skydd. Sen har vi ätit gott, skrattat en hel del och bränt oss i solen.
Linda har tagit massor med bilder som jag snart hoppas jag kan ge er smakprov på. Har sett en del riktigt häftiga bilder på framför allt Beck.

I lördags hade vi även besök av Annika och Aria. En härlig liten hund som det var full fart på. Intressant att höra om hur de har det och vad de pysslar med. Vi bor ju inte alltför långt ifrån varandra men det gör det inte enklare att få till att vi träffas.

Idag lyckades hästarna, eller om det var fåren, ha sönder staketet mellan deras hagar. Vi hörde ett knak och ett brak och att fåren sprang åt ett håll och hästarna åt det andra. Det slutade i all fall med att hästarna lyckligt skuttade runt i fårens hage…

Olympia har vi nu ikväll kört i väg för en 30 dagars dräktighetskoll som ska göras imorgon.


Blöta fötter

Blöt om fötterna blir man när det är hål i stövlarna. Undrar varför jag tog de trasiga när vi skulle ut ikväll?
Beck fick två spår, första var Matts inte nöjd med så så gjorde vi om och då gick det bättre. Lugnare och med mer fokus. Matts till och med småsjöng på vägen från spåret
Angus fick först ett rakt spår som han fixade galant, var ju i och för sig en hel del godis i det.  Sen fick han även ett typ bruksspår på vallen som han förvånat tog sig an med samma noggranhet.
Isa spårade hur fint som helst. Gick bara och log längst ut i spårlinan. Härligt när det känns så bra.
Caos är hos Olle så hon fick inget spår, hon spelar nog TV spel eller så är hon och badar.

Hästarna är så himla gosiga just nu. Speyside och Hazze är riktiga linslusar.
 11652185_444777345692286_1914514485_n  11541156_444777375692283_1145354504_n  11650552_444675199035834_651786427_n


Klia föl

Hängde med Matts när han skull verka ston. Kliade på lite föl och ston. Wilmas föl är en charmig och snygg kille.
18716_10153386624099197_3326522578642937240_n
Contessa fick fina hovar och Matts passade på att gosa lite med henne. Den 1 juli är det dags för dräktighetskoll. Känns som en evighet dit.
11651068_10153386458239197_1440523566_n
Hundarna och jag tog en tog en skön promenad på en av vallarna. De blev nog rätt snopna när de fick busa runt och inte spåra där.


Midsommar

Midsommarafton bjöd på träning med alla våra hundjuveler, grillat gott till en middag som avslutades med jordgubbar. En härligt avkopplande dag.

Idag var det tävling. IPO 3 och DM hos Enköpings BK.
Summerar det så här: fint spårarbete men jobbigt i vinklarna gav 90 poäng.
Lydnaden glömmer vi, Caos hade inte riktigt rätt fokus vilket var första gången och jag blev som sagt rätt snopen så där landade vi på 70.
Skyddet då? Efter en lite ostyrig rondering så slutade det på 93 poäng.
Slutade med att vi fick DM silvret i år igen men nu med mycket bättre resultat. Ett stort grattis till Camilla som med sin Ess fick DM guldet.

Hur som helst, trots vår lydnad, var det en rolig dag med fina hundar och fina prestationer i detta varierande väder.
10418219_10153375463264197_4880741548445396561_n

Spåren gick så när vi väntade kunde jag spana in fölen på Myrsjö och jag lovar att det är svårt att inte le när man ser de små krabaterna skutta runt i hagarna. Såg det senast födda och hur mamma häst höll koll så galopprundorna inte blev för stora. Wilma höll också koll på den lille, småsyskon ska man ju vara rädd om. Hästar är speciella på ett härligt vis.


Kompisar

Gyleen är ju något av en ensamvarg i hagen. Visst gillar hon kompisar men emellanåt känns det som hon trivs rätt bra i sitt eget sällskap, eller i sällskap av människor.
Olympia är av en annan uppfattning, går vi tillsammans så ska vi umgås. Klia varandra, beta på samma ställe och chilla tillsammans. Det känns rätt skönt att se dom tillsammans.
1964907_10153365619854197_4544233971762066769_n
Hazze är helst nära Speyside, släkten håller ihop kan man nog säga. Minns hur lycklig Gyleen var när Trolle kom hem efter en sommar på hingstbete och funderar på vad Speyside tänker nu när Hazze är hemma igen. Som vanligt är det bara hon som vet...


Fina föl

Åkte med Matts som skulle fixa lite hovar på Myrsjö.
Åh vad föl de har! Känns verkligen tomt utan några små juveler i år. Kanske är det därför jag missat att det snart är midsommar?
Tog in Contessa från hagen och hon är lika fin som vanligt, gillar den hästen och hon har ett riktigt fint föl vid sidan. Ska bli spännande att följa honom framöver.

Passade såklar på att lägga spår åt Caos och Angus, båda spårade på bra. Angus hör man riktigt hur näsan jobbar på och det är neråt sen framåt som gäller. Caos var på och markerade alla apporterna fint.


SBM och dräktigt

Summerar helgen efter att ha varit på SBM som i år gick på Ängelholms BK. Ett vackert BK som låg mitt ibland villorna. Det fanns även två hundbad av vilka vi provad ett och det var superfint.

Innan vi åkte ner till tävlingen sa jag att jag inte ville komma sist men det var precis vad jag och Caos gjorde. Kanske inte ska säga eller tänka så framöver.

Men så här en dag efteråt så känns det faktisk helt ok ändå. Det är skillnad att åka långt bort, bo på hotell med tre hundar, ha årets varmaste dag och samtidigt kunna spåra. Lydnaden och skyddet är jag hyfsat nöjd med men Caos var lite väl olydig.
Hon har t.ex. alltid följt med på ett här-kommando efter transport till domaren. Men nu så hade hon visst glömt bort det…
Hur som helst har det varit en bra helg och jag har sett många fina hundar med sina duktiga förare. Nu ska vi träna mer på det som inte gick så bra och sen kommer vi igen..

Vi passade också på att hälsa på Piggen (Ansgar) och hans familj när vi var så nära. Så roligt att träffa Piggen som vi inte sett sedan han flyttade till Malin. Han är verkligen en älskad hund av alla i familjen. Han bor på en gård och är med sin matte hela dagarna, ett riktigt lyxliv.
Han har en egen plattform/låda bakpå fyrhjulingen så han kan åka med, innan satt han framför Malin men nu är han för stor för det.
Dom tränar också en hel del och innan vi kom hade han gjort ett finfint spår på vallen, ett sådan jag önskat Caos gjort tidigare på dagen.

Är så glad för att valparna som om en månad blir ett år har fått sådana fantastiska hem och att de får vara de prinsar och prinsessor de förtjänar. Med de menar jag inte att de ska få härja fritt utan att de ska få vara älskade och få den hjälp och styrning de behöver för att bli härliga hundar.

Idag var det dräktighetskoll av Olympia och hon är dräktig nu på 16 dygn. Långt kvar men så skönt med tanke på att de nu vill att man ska seminera på Lövsta för att de vill optimera doserna av Van Vivaldi.
ASVH la ut betäckningsstatistiken hittills i år idag och både Hip Hop och Van Vivaldi ligger 2:a på sina listor. Contessa är ju seminerad förra veckan så nu får vi vänta två veckor innan vi vet om det tagit sig.

Fick även en film på Amira som spårade, så duktig liten hund. Svansen som går när hon hittade slutet är så söt!


Buskul

Idag har jag och Angus varit hos Frida på bitkurs. Buskul var det och Angus växte under dagen och både han och jag var supernöjda när vi åkte hem. Angus somnade innan vi hann fram till äggboden.
11324103_438734596296561_1418517911_n
Har bestämt att det bara blir hösilage här efter sommaren, inget "torrhö" som ska upp på skullen. Sista åren har vi i och för sig inte tagit in speciellt myckte hö. Annat var det för när det var knökfullt på skullen och sista balarna pressades in under taknocken. Då hade vi inte ens en elvator på gården...
DSC00858


Sol & värme

Första riktiga sommardagen kan man nog säga att det var idag, soligt och varmt.

Nu är även Contessa seminerad, fölbrunsten dröjde men till slut så kom den igång.

Tog med Caos och Angus till Fjällnora på en liten badutflykt mitt på dagen. Hon simmade och han tittade på. Än är han inget riktigt vattendjur men det kommer nog.

Hade tänkt åka till Enköping för att ikväll men det blev lite träning hemma i stället nu när jag har beredskap. Alla hundarna skötte sig, även om Caos var lite busig


Gräset växer

Matts är ute och klipper planen igen. Fick rapporter från traktorn:
Ett lamm har rymt
Det är i mittenhagen
Ordningen återställd
Hugo tog rymmaren i upptuktelse.

Det växer så det knakar här ute trots att det inte varit så väldans varmt än.

Idag har Caos och Angus har fått spåra, Caos har ronderat och det gick galant. framåt kvällen så blev det lite lek, bus och lydnad och då var även Isa med.
Imorgon kväll är det lydnad och skydd i Enköping. Då hoppas jag vi klarar av att rondera så vi slipper skämmas...

Hästarna verkade lugnare ikväll, de är ju rejält insmorda med myggmedel nu.

Contessa är på gång i sin brunst nu och idag beställdes det ett skick från Hip Hop. Spännande!!

 


Helgen

Lördag fm tog vi oss en sovmorgon jag och hundarna. Matts jobbade. På eftermiddagen var det premiärbesök i systers nya lägenhet på Vattholma vägen. Supermysigt! Förutom balkongerna då.. Men det beror nog mest på att jag är lite höjdrädd..

När är Matts sen kom hem åkte vi till Anita och Anders. Matts skodde om Highcruiser och verkade ett sto medan vi andra tittade på. Wilma och Contessa har så fina föl, de andra är såklart också fina men de här två betyder mer för mig.
Föl Contessa 15
Sen blev det pizza, var ett tag sen nu och lika gott som sist.

Idag har det varit utflykt dels till Täby för att kolla på ZTP med Mia, intressant att få se det. Sedan vidare till Knutby för att fixa med spåren till nästa helgs tävling. Åkte vackra vägar i Roslagen till Knutby och det är verkligen underbart så här års. Åkrar, ängar, hagar och betande djur, en verkligt levande landsbygd.
Efter middagen så verkade Matts tre av hästarna och jag gnodde in dom ordentligt med myggmedel.
verkning


Spår, eller...

Tänkte vi skulle spåra innan middagen idag. Men, vallen som vi brukar spåra på ska strax slås och det kändes inte riktigt bra att trampa ner den. Grannbonden där hade precis slagit men ej tagit in det som låg. Sista vallen vi kollade var slagen, intagen och nydränkt av dynga...
Det blev i alla fall små korta spår för alla fyra. Ska kolla med lite fler bönder för att se om vi kanske kan få lägga spår på deras vallar.

Hästarna tycker inte om att vara ute nu när det är så mycket mygg. Hazze var först in i stallet och ville gosa. Han är bra mysig och har verkligen taggat ner sedan han kom hem igen.


Lite lydnad

Igår kväll så blev det lite lydnad med apporteringar för Isa och Caos. Angus fick skälla lite på Matts i skogen och det tyckte han var superkul.
Hästarna var inte svårflörtade utan traskade snällt in när vi tränat klart. Skönt att de var inne med tanke på det enorma regn och åskoväder som passerade senare.

Nu har jag kommit hem från lite träning på KBK. Var rejält mycket mygg, kommer säkert bli ännu mer nu när sommaren verkar ha kommit.
Hästarna fick en "ny" hage och alla fyra verkade rätt nöjda. Olympia har ju inte varit i den hagen förr så hon började med att kolla av var staketen satt. Klok häst.

Contessa har inte brunstat efter fölningen men vi hoppas hon kommer igång snart.


Mera regn...

Förstår inte varför det ska regna så mycket, eller framför allt vara så kallt!
Funderade på långkalsonger men skippade oturligt nog dom när vi åkte till SK Enköping för tisdagsskydd.
Blev lite kall väntan, tur det finns kaffe att köpa. Caos gick sedan himla fint! Flykterna börjar bli ännu bättre nu när hon siktar lite mer dit hon ska och det underlättar såklart 


Juni

Läste det här på idag och det ligger en del i det.

Var glad min själ åt vad du har,
nu har du hundra sommardar,
och detta är den första.
När solens lopp sin ände tar,
då har du nittionio kvar,
och någon blir den största.

Ge noga akt på var du står,
imorgon är med ens igår,
det går så fort att vandra.
Lägg märke till att vad du får,
är hundra sommardar per år,
imorgon är den andra.
(Kajenn)

Här har häggen har blommat klart och syrenen doftar gott. Marken är mättad av allt regnande och vallarna är lite för blöta för att bönderna ska kunna börja köra in första skörden. 

Det är ingenting som hästarna bryr sig om. Hazze är nöjd att ha två tjejer att charma, eller de kanske är dom som charmar honom?
Alla  O & H

Hundarna gillar också att det är blött, finns många små vattenhål att plaska i på promenaderna.
11205995_10153329301089197_5780160048166054668_n

Lammen skuttar runt och busar och Hugo har nästan släppt all vinterull. Men det blev det ingen bild på.


Stinas lilla blogg

062

Blogghistorik

«juni 2015»
tiontofr
01020304050607
08091011121314
15161718192021
22232425262728
2930

Senaste inlägg
Hundra sommardar
Hunderbanan och lite flera får
Cajsa och Carola
Kastrering...
Hipp hipp hurra!!
MH
KORAD
It takes a village to raise a child
En semester inriktad på hund – och lite häst också såklart
Lite hästuppdateringar

Senast kommenterade
Hipp hipp hurra!!
KORAD
Perfekta kombinationer
Skyll aldrig på...
Rasmästerskap
Team Frenesi
Knorr och morr
Hundmässan 2018
Balders röntgen
Grattis på tvåårsdagen

Arkiv
2021
2020
2019
2018
2017
2016
2015
 •    December
 •    November
 •    Oktober
 •    September
 •    Augusti
 •    Juli
 •    Juni
 •    Maj
 •    April
 •    Mars
 •    Februari
 •    Januari
 • 2014
  2013