Blogginlägg

Många bra saker

Jag tog Angus och åkte till Österbybruk för att ställa ut. Träffade Birgitta och Amira och letade sen upp vår ring.
Angus fick sedan excellent och Amira fick förutom excellent med ck även cert!! Så himla roligt. Hon är så duktig på att visa upp sig den lilla söta hunden.
10426635_10153324989834197_5262452372868083501_n
Tror syskonen gillade att träffas då de brottades och busade en hel del.

Matts tog Beck och åkte till Skutskär för att göra MH med Beck. Även han klarade sig från regnet och Beck har numera känd mental status.

Ikväll har vi hämtat hem Olympia som nu är seminerad och ska på koll den 15 juni. Kändes lite konstigt att natta hästarna, minns knappt när vi hade fyra vuxna hästar i stallet senast.

Angus trynar nu på nya dynan jag köpte idag och de andra hundarna är också rätt trötta. Även jag och Matts kommer somna snabbt ikväll.


CERT i IPO

Underbara lilla busiga hund. Hon har alltid en liten räv bakom örat. Jag var lite lätt nervös inför kvällens prov hos SK Enköping. Blåst och tankar på senaste provet som landade på 8 poäng i spåret.

Nu gick det ju bättre i spåret i kväll. 89 poäng med en apport bort.

En lydnad på 93 poäng med ett dk vid sättandet som jag inte hade en aning om, fel ingång på inkallningen efter läggandet och ett rejält islag på hindret. Hon var även lite långsamt ut på framåtsändandet. Men hon hade ett fint fritt följ och bättre apporteringar än förra året.

Skyddet landade på 90 poäng efter en mer än urusel rondering, tre av sex skjul, Caos släppte sedan lite bevakningarna vid anslutningarna. Men hon har så mycket bra saker som ger poäng.

Det slutade i alla fall med att vi fick ihop poäng till mitt första och även Caos första CERT! Känns så overkligt på något sätt.

Det var så duktiga hundar och förare med ikväll, det ger en verkligen inspiration och motivation att träna på. Det är även en så generös stämning mellan alla som är med, man unnar varandra framgång och stöttar när det kanske inte går som man tänkt sig.

Nu ska vi sova, imorgon är en ny dag som bl.a innehåller en utställning i Österby för Angus och Amira, ett MH för Beck och så ska Olympia hämtas hem efter semineringen.Ronderat rätt

Efter tisdagens något märkliga ronderingar så åkte vi till SK Enköping ikväll för att se om Caos hade andra tankar kring skjulen idag. Och det hade hon! Fixade galant allihopa fint och tajt.

Blev även lite fritt följ utan varken lägganden eller ställanden efter tisdagens krångel.
Nu nu kan vi inte göra mer inför morgondagens tävling mer än att ladda batterierna och ha skoj!


Lyckat

Spårade med Angus och Caos och ta mig tusan gick inte Caos som på räls!! Hoppas det håller i sig tills på fredag. Då blir jag lycklig.


Contessa hade inget ägg redo så det bli ny koll på fredag. Matts träffade henne och fölet idag och det är en redig lite kille som redan är fylld med muskler. Måste bero på fullblodet i honom . Det är redan fler som är intresserad av honom vilket är jättekul!!
Olympia seminerades även idag så nu hoppas vi det räcker. Van Vivaldi har visst många ston i år men det kan jag förstå! Hon såg lite snopen ut när jag kom fram och hälsade på henne när hon gick där i hagen med de andra seminstona. Men hon var såklart finast.

Speyside är så glad, tror hon är busigare än Hazze just nu. Det är bråttom ut på morgonen och hon tar gärna ett extra skutt i hagen och rullar ikapp med Hazze. Båda är rätt smutsiga nu.
934778_10153305424534197_2311914587179598195_n


Tokigt

Träningskväll på SK Enköping med Caos. Allt som kan gå fel gick fel. Genrepet inför fredagen kändes väl sisådär. Men de andra hade i alla fall skoj när hon hoppade häcken i stället för att rondera ettans skjul. Inte bara en gång utan typ fem...

Jaja, kan bara skratta åt eländet och hoppas det inte händer på fredag.

Hazze tror nog vi är lite stolliga som låter honom vara ute så länge om dagarna. Han var även bra kelsjuk när han kom in i stallet nu i kväll. Han är bra fin!!
11291972_10153299247669197_2043171583_n


Semineringsdax

Nu så är det dags att seminera Olympia och Matts var till Lövsta för att hämta lådan så den slapp åka runt med posten till Myrsjö. 
På onsdag vet vi om det behövs semineras igen eller Olympia kan kmma hem i väntan på första dräktighetskollen.


Hazze hemma igen

Så står Hazze hemma i sin gamla box. Han klev snällt in i trailern, lika snällt ut ur den och klev världsvant in i sin gamla box. Speyside och Gyleen tittade på honom och såg mest ut att tänka, jaha är det dags att komma hem nu. Hazze kollade av boxen och började äta direkt.
Hazze hmma

Får se om han är lika lugn imorgon när han ska ut i hagen tillsammans med stona .
Nu får han lite vila men sen hoppas jag att vi snabbt hittar en ny ryttare som vill fortsätta utveckla honom, gärna då inom hoppning som han verkligen gillar, eller kanske rent av fälttävlan.
1688401_752952604716317_1451698198_n
Hur som helst är det kul att få ha fått följa honom i träningen under 1½ år. Från en lurvig tvååring till en stilig fyraåring som varit med om en hel del.

Nu har jag även skrivit in Contessa på språngrulla och bokat in henne på Hip Hop. Har länge gillat den hingsten och nu hoppas jag att vi kan få ett fint föl efter honom nästa år.
h2 
Hann såklart med ett spår för Caos och även lite lydnad på KBK. Kändes riktigt bra, och hoppas i  formen håller i sig tills på fredag. Har lite att jobba på i spåret men vi har ju fyra dagar på oss

Sist men inte minst, dagens höjdpunkt, jag har träffat Amira. Lilla söta charmig mojjen!
Amira 150524


Lycka är en egen pöl

I skogen finns det ett antal kärr som vanligen är rätt torra. Nu är det rätt mycket vatten i dom, inte allt för fräscht vatten men hundarna älskar att plaska och gräva runt där.
Vi höll oss där en lång stund under vår fömiddagspromenad.
19419_10153290542924197_6974803399288387530_n
Efter lunch drog jag till Myrsjö för att hämta transporten som vi lämnat där, Hazze ska ju hämtas i morgon. Snackade lite häst, föl och en del annat med Anita medan spåren jag passade på att lägga till Angus & Caos la till sig.

Contessas föl har verkligen växt sedan i onsdags! Så fin och med benen fulla av spring. Contessa är rätt så snygg hon också om jag får säga det själv

Blev mer spår när jag kom hem, gör om gör rätt för Caos, och motivationsspår med falukorv för Isa. Medan jag spårade förberedde Matts middag och grillning. Mums så gott det var. Grillad färskpotatis gör vi tummen upp för.

Nu är vi alla rätt trötta och möra efter dagen och nu blir det en slapparkväll i soffan. Imorgon väntar nya spår, lydnad och så ska vi hämta hem Hazze.


HD B/AD UA

Snabba puckar! Imorse låg Becks röntgenresultat ute på SKK hunddata. HD Aoch AD ua var resultatet. Härligt!!! Matts har varit lite orolig.

Olympia hade inga klara ägg så ingen seminering idag. Då hoppas vi det blir på måndag istället.

Hazze ska avsluta sin karriär som galoppör. Han tycker inte det är roligt att det stänker på honom och då fungerar det ju inte så nu kommer han hem igen. Kan bli livat . Förhoppningsvis hittar han snabbt en ny familj som han kan glädja.


Hit och dit

Olympia åkte med Matts till Myrsjö på morgonen. Förhoppningsvis semineringsdags  .

Lydnad och lite skydd på Angus och Beck på KBK på kvällen. Äntligen sol och varmt ute, men då kommer det såklart en massa mygg 


Lite olika aktivitetet

Efter lunch fick Caos besöka kiropraktorn, inget speciellt hittades utan det såg bra ut. Lite vila en dag eller två sen kör vi på igen.

Sen blev Beck röntgad. Bara hålla tumamrna för att resultatet bli som vi tänkt oss.

Vidare till Myrsjö för att spana in Contessas föl. En stilig kille, brun med stjärn. Precis i min smak.

 


Contessa har fölat

Fick ett meddelande från Anita att Contessa fått ett hingstföl på morgonkvisten. Härligt!! Allt hade gått bra och både sto och föl mådde bra.


Gräset växer

Caos och Angus fick varsitt spår ikväll. Angus var lite fundersam över att gräset var så långt men han körde ner nosen mot marken och jobbade på. Han var lika lycklig som vanligt när han fann slutapportet (kattmatsburken)  .

Caos fick öva vinklar, eller rättare sagt, jag fick öva på att få en bättre tajming för att få till det på ett bra sätt. Jobbade även en del med tempot och får vi ihop det så kan det bli strålande. Men det tar nog sin lilla tid.


Skyddshelg

En riktigt skoj träningshelg är till ända. Sol ena dagen och ösregn den andra. Tur jag läste väderprognosen i onsdags och hann boka inomhushallen till idag.
Fredrik Ehrenflod var här och det var 9 hundar som tränade, sju på igår och sju idag. Det var en väldig blandning på raser vilket var roligt. Alla raser har sina små egenheter. Det var malle, holländare, boxer, dobermann, schäfer och riesen som tränades.

Angus fick köra lite sektorövningar och även koncentrera sig innan bett och upphopp. Inte helt enkelt alla gånger…
Caos tränade på att inte vara så snabb i släppanden utan få en bättre övergångsfas och även på korta modprov.
Beck tränade på allt möjligt. Det är kul att se hur mycket hundarna under den egentligen korta tid de har på sig att öva dessa saker. Vissa grejer fastnar minsann snabbt;-). Såklart planerar vi för en ny träningshelg, då i september, ser redan fram emot den!

Här kommer lite bilder från helgen som Anna var så snäll och fixade åt oss.
_MG_5966  _MG_5698  _MG_5699

_MG_5814  _MG_5611

_MG_5989  _MG_5999


BIR, CK och CERT

Uppe med tuppen eller till och med före! Åkte iväg mot Katrineholm med Mia 05.30 för att ställa ut Angus. Blev en drive-in frukost på Mc Donalds i Strängnäs kl. 07.00.
Det här var Angus första officiella utställning och han skötte sig fantastiskt fint. Stod still i ringen när domaren skulle kolla in honom och sprang en lika fint runt i ringen. Kan ju inte på stå att vi ringtränat alltför mycket.
Kritiken han fick av domaren var toppen och han blev BIR med CERT och CK. Så häftigt!!
Angus BIR  Angus Katrineholm kritik  
Det var en trött Angus som rullade ihop sig i bilen och snarkade på vägen hem.


Ny familj för Astra

Idag har vi varit i Mora och träffat Astra.
11267132_10153270262379197_706680825_n
Det är verkligen en härlig hund, full av energi, kamp och glädje. Så lik Isa på många sätt.
Daniel och Linda har gjort ett fantastiskt fint jobb med henne sedan hon flyttade till dem. Ibland blir ju saker och ting inte som man tänkt och de kan tyvärr inte ha kvar Astra.
I Sälen fanns en familj som gärna ville ta emot henne och idag träffades vi alla i Mora. Astra charmade sin nya matte direkt och har under dagen fått träffa sina nya hundkompisar, undersökt tomt, hus och småfolk.
Känns bra i magen med Astras nya familj samtidigt som jag förstår att det måste kännas tungt och tomt för Linda och Daniel. Tänk vad massa saker de lärt henne, vilken av och på knapp hon visade. Skulle även vilja se Isa på en pilatesboll, eller sitta "kanin" . Astra är verkligen en solstråle.

Hemma igen så tog jag Isa och Caos och for till KBK för lite lydnadträning. Isa har inte varit på planen på tre veckor och var superlycklig över att få jobba lite. Caos var som vanligt, pigg och alert.

Nu torkar jag blodpudding inför morgondagens utställning i Katrineholm. Avfärd 05.30 tillsammans med Mia. Bara hoppas domarna gillar våra hundar och att det blir vackert väder.
11234820_10153270982179197_8555307132966507751_n


Till semin

Så har vi kört Olympia till Myrsjö för seminering. Imorogon bitti är det koll för att se var hon ligger och om det finns något ägg på gång. Har ingen aning själv om var hon kan ligga i brunstperioden.
Har valt Van Vivaldi åt henne. Bilderna är från Lövstas hemsida där det även står mer om honom.
Vanvivaldikollage2-940x505

Fick se ett helt gäng med föl när Matts kollade hur se stod och gick. Den ena sötare än den andra och en de hade även mer spring i benen än andra.

Väl hemma igen släppte jag ut Speyside och Gyleen. Speyside var lite upprörd över att ennes bästa kompis inte var med hem igen medan Gylenn som vanligt mest fokuserade på mat


Fåren på bete

Ikväll fick fåren änligen gå ut till sin sommarhage. Jag har varit lite försiktig och ville vänta så de sist födda lammen hade växt på sig innan det var dags att gå ut i stora hagen.
Tackorna har inte varit av samma uppfattning och högljutt talat om det för mig. Får som bräker är rätt jobbiga .

Men nu är de på plats i sin favorithage och det har aldrig gått så bra som i år att flytta dit dom.
Beror nog på att vi var flera stycken och att Matts och Hugo sprang så fint i täten flocken.

Olympia har fått fina hovar ikväll och imorgon är det dags för henne att åka till seminstationen.


Sovmorgon

Idag tog vi sovmorgon. Inte ens väckarklockan Beck vaknade förrän framåt halv nio! Rekord tror jag.
Blev en sväng i skogen när det värsta regnandet lagt sig och sedan på eftermiddagen samlades gänget för att spåra.
Fick massa bra tips till Caos som jag ska ta tag i. Det är ju det här med att nosen ska jobba och inte benen, lättare sagt än gjort.
Angus spårade, åt korv, lika lugnt och fint som alltid. Han har ju även kommit på att man ska läggas sig vid slutburken med kattmat.
an2  an
Hästarna har gjort lerinpackningar och imorse var det trångt vid lerhörnet. Speyside är mer noggrann än Olympia på att lera in sig. Tur vi har varmvatten i stallet så det bli nog en dusch där snart för båda damerna.
11216443_10153263028099197_29997784_n  photo.php
På tisdag kväll tänkte vi åka med Olympia till Myrsjö. Dags att påbörja betäckningssäsongen för oss våra ston.

Nu är Matts på väg hem från London och det ska bli skönt att han kommer hem igen. Är rätt tomt här utan honom . Beck får åka med till Arlanda och hämta honom ikväll.


Premiär

Premiär för Angus i utställningsringen idag. Jag, Angus med Sven-Ingvars i högtalarna styrde mot Valbo tidigt imorse. Kom på att det kanske skulle varit bra om jag i alla fall testa att ställa upp Angus någon gång innan idag.
Men han skötte sig så himla bra, stod still, satte sig bara när domaren skulle kolla kulorna. Kan förstå honom där. Sprang sedan så fint och fick sedan en bra kritik.
I gruppfinalen kom han femma efter ett gäng lite mer välpälsade vallhundar :-)
Angus Gävle 
Amira var också med men hon hade lite för korta ben idag :-).
Hon var så duktig och Birgitta hade tränat mer på att ställa upp än vad jag hade gjort, det syntes lång väg att Amira visste vad hon skulle göra.
Hon är en riktig retsticka och kastade sig om halsen på Angus för att leka när vi stod och pratade efteråt. Ett riktigt litet charmtroll är vad hon är.
Amira gävle
Nu har vi precis kommit in igen efter att ha myst en stund med märgben på baksidan av huset. Alla har sin egen stil .
Alla 150509


Grönt

Idag har Matts åkt till London för att vara med på dopet av hans brorson som kommer vara på lördag.
Själv har jag jobbat, fixat några stolpar i ett staket och släppt ut hästarna i en lite grönare hage.
Hundarna tyckte det var lagom spännande.
IMG_6792

Blev också ett pass lydnad på KBK med Angus och Caos. Tänk vad bra det går att rondera när Matts inte är i skjul nr 6..
Sen har jag även badat Angus, vattnet var rätt brunt och han ser ut som en igelkott.
igelkott
Får se om han är ljusare och slätare imorgon


Lite ronderingar

Efter jobbet drog vi till KBK för att träna skydd tillsammans med gänget.

Matts körde Beck först på Daniel. Så roligt att se Matts få köra sin egen hund. Det har hänt så mycket med honom! För första gången gjorde han ett utkallande och Beck kom direkt! Vilken kille!

Caos fick köra ett pass med apporteringar innan skyddet. Hon tyckte ju att det där med ronderingar kanske inte var så viktigt sist så Matts varierade skjul till hennes förvåning.

Angus fick leka lite med kudden och han kom igång riktigt bra efter en stund.


VM helg

Hemma efter en härlig helg i Falkenberg. Vet inte riktigt var jag ska börja. Otroligt roligt att se så många holländare på en och samma gång, se programmen och höra bedömningarna om hundarna. Vi höll oss på arenan och såg lydnaden och skyddet för alla hundarna.
De tävlande gjorde fantastiskt bra prestationer och både hundar och förare visade en sådan glädje i allt de gjorde. Det är också härligt att se vilken gemenskap det var mellan alla som var på plats.
Nu får vi träna på så vi kan vara med nästa år när VM går i Tjeckien. Kanske båda Isa och Angus kan vara med då.

Vi bokade ju om och kortade ner resan nu när inte Isa skulle tävla och Beck skulle göra sitt hjärttest till fredag-söndag. Bodde lite lyxigt på Grand Hotell och det märks att man får vad man betalar för. Stort rum, skålar, godis och pläd till hundarna, en fantastisk frukostbuffé och vackra omgivningar att gå med hundarna i. Efter frukost både lördag och söndag så åkte vi ner till stranden och gick med hundarna. De gillade verkligen att springa och ha sand under tassarna.
11206075_10153249723239197_3146817318360403126_n

 

Stinas lilla blogg

062

Blogghistorik

«april 2015»
tiontofr
0102030405
06070809101112
13141516171819
20212223242526
27282930

Senaste inlägg
Hundra sommardar
Hunderbanan och lite flera får
Cajsa och Carola
Kastrering...
Hipp hipp hurra!!
MH
KORAD
It takes a village to raise a child
En semester inriktad på hund – och lite häst också såklart
Lite hästuppdateringar

Senast kommenterade
Hipp hipp hurra!!
KORAD
Perfekta kombinationer
Skyll aldrig på...
Rasmästerskap
Team Frenesi
Knorr och morr
Hundmässan 2018
Balders röntgen
Grattis på tvåårsdagen

Arkiv
2021
2020
2019
2018
2017
2016
2015
 •    December
 •    November
 •    Oktober
 •    September
 •    Augusti
 •    Juli
 •    Juni
 •    Maj
 •    April
 •    Mars
 •    Februari
 •    Januari
 • 2014
  2013