Blogginlägg

Snuskigt

Halvdag på jobbet och kom hem strax efter lunch. Blev lite shopping och sedan en skön skogspromenad tillsammans med Isa och Caos. Det bor ju en och annan räv och grävling i skogen och just idag så tyckte Isa att det var dags att rulla sig riktigt ordentligt i deras bajs... Fy bubblan vad äckligt, luktade så fasansfullt illa och gissa om vattnet var svart när hon fick bada. Både Caos och Amira var förvånade över att Isa luktade så illa och stod och tittade på henne i duschen.
10600359_345643205605701_4448595208922158055_n
Blev i alla fall en skön TV kväll till slut.

Cartman börjar fatta det här med egen box, tror han trivs att få smaska kraftfoder ensam och slippa trängas med mamma.


Blää...

Har haft ont i huvudet sedan i söndags och börjar så smått ledsna på det nu.
huvudvärk
Idag har fölen fått sin första vaccinering. Jag har inte velat vaccinera tidigare då de varit småförkylda och snoriga under en längre tid men nu verkar det ha släppt. De var väl inte överförtjusta i sprutorna men nu är det gjort.
spruta2
Åkte även in en sväng till UBK ikväll för att träna lite med Isa och Caos. De blev så glada och lyckliga över att äntligen få göra något skoj. Bästa små hundarna!
Har bestämt att stryka mig från helgen BSL 2 i Hagatorp med Isa eftersom jag inte känner mig speciellt pigg och vill verkligen inte bli sämre.
Får bli sovmorgon och träning på hemmaplan på lördag.

Håller tummarna för Marie och Hexa som ska tävla där.


Isa 6 år

Redan 6 år!
Tiden går så fort. Minns det som igår när vi hämtade hem lilla Isa, kanske minns jag det så bra eftersom hon kräkte ner hela Niclas efter 50 meter i bilen. Vi svängde in på en mack och skakade av all hundmat som kommit upp och sen for vi vidare hem.
Azurill 011_edited
Isa fick sova i sängen, har inte varit uppe en endast natt med henne sedan hon kom, otroligt men sant. Kanske beror på att hon haft bra kvällslektyr....
Isa O Liselotte
Under de här 6 åren har jag fått vara med om så mycket roligt, lärt känna så många nya härliga människor och lärt mig så otroligt roligt det är att träna hund.
  Isa ro
Allt detta bara för att jag bestämde mig att skicka iväg det där mailet om att jag letade hund.

Ikväll får Isa ett extra stort grisöra för att fira sin födelsedag. Men jag vet inte om hon njuter något extra av det. Någon finsmakare har hon ju aldrig varit 
Isa 141027


v.43

Veckorna far iväg och det har verkligen inte blivit mycket skrivet i bloggen den här veckan. Ingenting alls faktiskt förrän nu.
Gillar hösten och nu med nya varma stövlar och ett nytt regnställ känns det ännu bättre. Mitt gamla regnställ panikköpte jag på rea när Isa var 8 månader och vi skulle till Avesta på kennelträff och utställning. Lovar att jag var glad över regnstället den helgen!!
aaa-baby-nalle-puh-och-ru_124089620_141552714

Måndag och tisdag tillbringade jag i Stockholm på en utbildning. Tisdag kväll så blev det en tur till ”hallen”. Premiär inne för den här hösten. Alla tre hundarna var riktigt lyckliga över att få komma in och köra. Visade Matts lite hur vi jobbat med Beck hos Frida. De andra två fick fortsätta med att göra snabba inkallningar och så lite fjärr.

Hästarna har nog tyckt det varit lite småkallt ute för de har ätit massa hösilage. De har ju fri tillgång ute och balen hade gått åt i ett nafs så det blev till att hämta hem mer på onsdagkvällen. Hann faktiskt också in och handla på nyöppnade Maxi.

Torsdag, blåsigt, kallt och duggregn blev till en bra träningskväll på UBK även om Matts tyckte det var lite väl kallt.

Fredag, återbesök och gipsbyte för Matts. Och sp fick han tvätta handen som han säger har krympt och ser ut som en undulatfot. Kvällen blev en lugn och stillsam hemmakväll – skönt. Pratade med Lena som har Aranya och vi konstaterade att Zin Fire inte bor så långt från henne. Skoj!! Kollade så klart på hel del hingstar på nätet. Finns många fina att välja på. Tittade även på ston till salu. Finns några riktigt intressanta… Ser också att det dyker upp fler hästar efter Nicolotte som verkar hoppa bra. Känns bra och lovande inför kommande Speysideföl.

Lördag blev också en lugn och stillsam hemmadag, lite shopping (Maxi) och träning med Mia blev det innan soffan och Så mycket bättre började.

Vaknade i natt med värsta huvudvärken. Hela dan har försvunnit, jag som skulle hinna så mycket idag. Blev inget spårande och ingen lydnad i hallen, trist.

Väntar på PM för nästa helgs tävling med Isa men inget dyker upp. Vore bra att veta hur tidigt det börjar. PM till UBK om två veckor har däremot kommit. Samling kl. 08.00 båda dagarna.

Har bokat en stuga i Rättvik inför vår minisemester i november i samband med utställningen där. Nu bokade jag en större stuga än förra året, den tyckte tom jag var lite väl liten.

Fölen börjar sätta riktig vinterpäls nu så även stona. Gyleen har redan varit lurvig ett längre tag.


Redan söndag

Så var det då söndagkväll igen. Fick en fantastisk god middag bestående av egenodlat lamm och potatisbakelser. Gjorde en egen kryddblandning till lammet som stektes lite lätt. Är svag för rött kött.
Har under dagen varit hos Frida och tränat med Beck och Caos. Beck och jag har ju inte tränat tillsammans mer än kanske fyra fem gånger men jag fick fram och med det som vi behöver jobbar på. Koncentration, hålla fast, sitt och lite annat smått och gott bestod vårt program av. Caos är Caos, en underbar hund att föra, på och avknapp som är fantastisk och det är svårt at inte le hela tiden i fria följet. Men även solen har fläckar och dom jobbade vi på idag. T.ex. gripanden vid apportering. De andra som var med gjorde så fina framsteg, skoj att se och lära.

Hästarna var rätt loja när de skulle in. Kanske beroende på att det plötsligen är 15 grader varmt och vindstilla. Fölen ska under veckan börja tillbringa tid i egna boxar, de ska ju faktiskt snart flytta. Tiden går så fort!!

Valprapporterna jag fått under helgen är helt underbara. Så roligt att höra hur det går för de små ivriga liven.

Blir en tidig kväll, hundarna snarkar redan och hästarna väntar på kvällsfodringen, sen så kommer även jag att gå till sängs. Imorgon ska jag till Stockholm på en tvådagars utbildning. Hade önskat att jag kunnat träna vidare med hundarna i morgon men det kommer fler dagar.


Spår och lydnad

Matts har ju av förklarliga skäl lite svårt att spåra med Beck. Men lägga spår kan han. På eftermiddagen fick han lägga ett spår till Beck och ett till Amira.
Beck såg lite förbryllad ut när husse inte följde med i spåret men han var noggrann och jobbade sig igenom spåret och fick sin kattmatsburk som belöning.
Amira letar nog mest korv än men det är så häftigt när man hör hur näsan jobbar.

Caos och Isa fick lite klurigare spår, avsteg, spetsvinklar, underliga apporter och båda tog sin an uppgiften med stor koncentration och noggranhet

Träffade Mia på UBK ikväll och körde fritt följ, inkallningar och apporteringar med Isa och Caos. Blev även en platsliggning var för dom. Båda tjejerna hade ett riktigt bra tempo i båda inkallningar och apporteringar vilket känns så skönt!! Nya kampdutten har gett resultat.

Hästarna börjar bli lite leriga, kanske inte så konstigt, det är ju faktiskt höst. Är väl bara bara någon vecka kvar tills det är dags att ställa om klockan till vintertid.

Hazze var på Täby igår, är anmäld till ett lopp nästa vecka. Han gick fint med tappade sista 200, kanske svier av förkylningen. Bara vänta och se.


Ett litet snitt

Började dagen tidigt då det var dags att slakta några lamm.
Hann inte så långt innan Matts lyckades skära sig ovanpå handen. Det var bara att avbryta och fara in till akuten där de konstaterade att en sena var av . Den syddes ihop medan Matts tittade på, själv gick jag ut innan
Nu är det gips och sjukskrivning ett antal veckor. Undrar just hur Matts ska kunna hålla sig stilla. Blir att lägga om lite rutiner hemma ett tag framöver och så hoppas vi att veckorna med gips går fort.


Spår

Igår var det träning på KBK. Isa fick en spår och sedan blev det en hel del skyddslydnad för både henne och Caos. Träffade Angus som växer och blir finare och finare för varje gång jag ser honom.

Träffade Mia i morse och la ett spår åt hennes Hanna och hon la ett spår åt Caos. Båda hundarna gick fantastiskt fint.

På sena eftermiddagen var det Beck och Isas tur att spåra. Matts fick även gå med Isa. Dom är anmälda till en BSL 2 så nu gäller det att dom ligger i och tränar. Caos är anmäld till en IPO 3 samtidigt, ska bli kul att få tävla tillsammans.

Har även hunnit hämta hösilage, tre balar. Fårens foderhäck har fungerat fantastiskt fint. Allt uppätet och knappt något spill.

Hästarna är lika förtjusta i hösilaget som fåren. De har en bal ute och de är så nöjda och glada när de tas in. Klart de är sugna på kraftfoder men de är mycket lugnare nu när de kommer in än när de "bara" fick hö ute. Vi märkte det i våras när vi började med balar i hagen.
Får uppfinna något bra sätt att fodra i hagen sen när det är två hästar. Men jag har en månad på mig att fundera


Matglad

Rapporten från Åland ikväll säger att resan gått bra och att Zin Fire gillar sina nya kompisar. Han är även matglad, låter bra det!!

Beck var med Matts på jobbet så jag och tjejerna hade det väldgt stillsamt på dagens promenader.

Har även hunnit med en resa till Börjes tillsammans med Annelie. Köpte en ny vattenkopp till fåren, en med flottör samt en massa skor som Matts ville ha hem.
vattenkopp
Kikade även in på Karlssons och gjorde även en del små fynd även där. Blev lite sugen på en uggla att ha som dörrstopper, fast kom på andra tankar när jag tänkte på huliganerna hemma. Den skulle nog inte få stå ifred speciellt länge...
uggla


Flytt

Just nu är nog Zin Fire på väg ut i sin nya lösdrift. Han är nu såld till Patricia på Åland där han så småningom kommer att bli hennes nya ridhäst.
Vid lunch idag besiktigades han och fick senare på eftermiddagen kliva på transporten som skulle ta honom till Åland. Med sig i transporten fick han sin älskade himalayasaltsten.
Han var så fin när han visade upp sig i paddocken vid besiktningen! Han travade runt och visade hur vacker han är. Tyckte mig se ett rätt stort leende på Patricia då.
Hoppas få en rapport i morgon om hur resan och mötet med de nya hästkamraterna har gått.

Fölen här hemma var på riktigt bushumör i dag. De for som galningar runt i hagen, bockandes och hoppades. Stona var som vanligt rätt oberörda. Det var bara Gyleen som blev sur när de ville leka med henne.

Rapporterna från valparna fortsätter komma. Det är helt klart ett gäng med rejäl aptit, både på mat och allt annat skoj här i livet.

 


Spår

Började dagen med en skogspromenad, hittade lite kantareller men hade inget att ta dom i. Får bli en ny promenad dit under veckan.

På eftermiddagen blev det spår för alla hundarna sig även om bara tre hamnade på bild.
Beck fick även ett lydnadspass med ff och apporteringar.
Lilla Amira gick leta sina korvbitar och det gjorde hon finfint.
Isa fick ett kort spår med tre apporter som hon markerade bra. Sist "glömde" hon bort att markera, godiset i spåret var viktigare.
Till Beck lade jag ca 300 steg med två vinklar. Idag hörde jag hur näsan jobbade på hela vägen.
Caos hade kunnat spåra till Stockholm idag, lite väl ivrig men för att vara hon så tyckte jag hon även var noggrann i sin iver.
IMG_4645  IMG_4648  IMG_4654

Imorgon kommer en familj från Åland som ska om allt känns bra köpa och ta med sig Zin Fire. Känns bra att han får en egen familj som kan forma honom.


Lat lördag

En stilla dag hemma. Matts jobbade, åkte halv sju och då var hästarna ute och hundarna rastade så jag kunde krypa ner i sängen och ta lite sovmorgon.

Har varit i skogen med alla hundarna. Amira är ju lite liten men hänger med på det hon kan.
IMG_4631  IMG_4630  IMG_4632
De har även fått varsitt märgben. Amira och Beck delade på sina. Han bar ut och hon bar in.
IMG_4623
Nu är det klart, Cartman är såld och flyttar till sitt nya hem den 7 november. Känns fint och jag vet att han kommer få det väldigt bra.

IMG_4614


Torsdag

Zin Fire tog det lugnt idag sa rapporten från Myrsjö. Kan förstå honom. Har nog en rejäl baksmälla idag efter allt lugnande igår. Antar även att det stramar en del i skapet.

Caos är besiktigad för att höja försäkringsvärdet och Amira har fått en vaccination. Båda var superduktiga hos veterinären.

Blev lite lydnad på KBK tidigare ikväll. Isa gillar att vara igång, känns så bekant att pyssla med henne på planen. Fritt följ, apporteringar och framåtsändande sen lek och bus.
Caos var på hugget, som vanligt. Fick göra samma saker som Isa fast jag la till ronderingar.

Gosade lite extra med fölen i kväll, om lite drygt en månad är det dags för Wittra att flytta. Cartman kommer också att flytta, antingen till nya ägare eller så till Myrsjö.
Wilma ska ju också flytta så det kommer bli tomt i stallet.

Hazze är pigg efter måndagens lopp och är nu anmält till ett lopp på 2000 meter den 8/10.


Kastrering

Kastrering… Aj då sa nog Zin Fire när han kvicknade till efter kastreringen. Han var lite motsträvig och tyckte inte det var speciellt kul trots en rejäl dos lugnande.
Men nu är han i alla fall kastrerad och vi hoppas att det läker snabbt och fint.
ZF kastrering

Blev även några spår medan Matts verkade några föl. Det var riktigt skoj att spåra i mörkret men nästa gång ska pannlampan med så jag har lite koll på var jag är.

Isa spår mörker

Stinas lilla blogg

062

Blogghistorik

«oktober 2014»
tiontofr
0102030405
06070809101112
13141516171819
20212223242526
2728293031

Senaste inlägg
Hundra sommardar
Hunderbanan och lite flera får
Cajsa och Carola
Kastrering...
Hipp hipp hurra!!
MH
KORAD
It takes a village to raise a child
En semester inriktad på hund – och lite häst också såklart
Lite hästuppdateringar

Senast kommenterade
Hipp hipp hurra!!
KORAD
Perfekta kombinationer
Skyll aldrig på...
Rasmästerskap
Team Frenesi
Knorr och morr
Hundmässan 2018
Balders röntgen
Grattis på tvåårsdagen

Arkiv
2021
2020
2019
2018
2017
2016
2015
2014
 •    December
 •    November
 •    Oktober
 •    September
 •    Augusti
 •    Juli
 •    Juni
 •    Maj
 •    April
 •    Mars
 •    Februari
 •    Januari
 • 2013