Blogginlägg

Lycklig och stolt!!

Underbara lilla Caos!!
Den 24 maj bestod hon IPO 1 och i fredags, efter en lång dag, så bestod hon nu IPO 3.
Vi drog så klart startnummer ett. Ut i spåret och ja, med en matte som glömde lägga spårlinan mellan benen så kan jag förstå att Caos var lite tveksam ut. Hon stannade vid första apporten och gick sedan vidare. Vinklarna var det lite si och så med och näsan blev lite hög. De andra apporterna markerade hon fint!
Är trots allt rätt nöjd, i vintras spårade vi i skogen och hon plockade in apporterna. I april började vi med liggmarkeringar och IPO spår. De som såg det spåret, skakade på huvudet. Nu vet vi vad vi behöver jobba på med i spåret och det ska vi verkligen göra!
Hon har ju tappat en apport i varje start och det är bra poäng att få med.

Lydnaden då. Caos var laddad, fria följet var bra. Släppte lite vid skotten och i gruppen och så blev det plötsligt en felaktig ingång efter ställandet. Lite lek med släta apporteringen men de andra var två fina. Men sen då, tre kommandon för att få till ett läggande i framåtsändandet… !! Kanske träna lite på det??
Platsliggningen gick jättebra. Domaren gillade hennes energi och koncentration. Jag fick lite ”skäll” för att jag inte väntat på hans tecken att flytta mig, det var dels efter uppsättandet efter framåtsändandet och efter uppsättandet i platsliggningen.

Var ju lätt fundersam på hur ronderingen skulle gå men den gick över all förväntan . Enda var att hon i fyran vände efter att ha tittat in och konstaterat att ingen var där.
Bevakningen var i ”Caosstil” lite dåligt skall, kom sen bra på utkallandet och hade bra bett i flykten och trängningen. Transporten kändes fint, precis som överfallet.
I modprovet blev bettet något sämre men hon satt kvar! Efter sista släppandet var det en leende Stina som gick för att hämta sin hund. Caos fick sedan beröm för sina fina bett där hon försöker göra sig så tung hon kan, sin snabbhet och transporter. Det vi måste jobba mer med är att få ett högre tryck i bevakningarna.

Det hela slutade med poängen 78-87-90. Kan inte vara mer än nöjd med tanke på våra förberedelser.

Min lilla guling imponerar på mig med ett fantastiskt balanserat temperament.
Nu ska vi träna vidare och så får vi se vad det kan ge. Är lite sugen på att starta elitlydnad…

Men vi har inte bara tävlat. Vi har under helgen även hunnit med att spåra, gå i skogen, cykla, mysa med fölen och äta en massa god mat. Gillar vår nya grill som Matts gärna står vid.

Har såklart även gosat med Isa och hennes stora mage. Undrar just hur många valpar den innehåller. Hon är en riktig mattjuv. Fick ett godisspår igår och hon missade inte en endaste liten bit. Gäller att passa och inte glömma något framme. Hon är mer än hungrig nu.
Isa mage


Lat dag

Idag har vi inte gjort mycket. Luffat runt i skogen, varit och handlat lite, slappat på altanen.
Blev lite träning på kvällskvisten. Matts var ivrig fotograf
Caos 140626


Wilma och Wittra hemma igen

På förmiddagen fick Caos ett spår med blandat underlag, lite halvhöga maskrosor, lite längre gräs, kortklippt och sen in i ”djungeln” igen. Hon var lite svajig första sträckan men markerade apporterna fint, idag blev det kräftost som belöning. Vinklarna i början var som dom brukar, har lite att jobba på där. Men de två sista tog hon precis där jag hade gått. Kändes skönt.

Efter lunch kom Wilma och Wittra tillbaka. Gyleen skuttade runt och såg lycklig ut, sen pratade hon en stund med Wittra. Wilma rullade sig och hade bråttom ut till gräset. Speyside verkade också väldigt nöjd över att flocken var samla igen. Nu ska Wilma kollas den 11 juli för att se om hon är dräktig.
W & S 1W & S 2

Wittra har börjat tappa fölpälsen och ser lite maläten ut just nu
Wittra fäller

Ikväll har vi kört lite skott, platsliggning, ställande och framåtsändande med Caos. Hon fick även köra några flykter och öva på att sitta still vid modprov. Hon hade lite myror i brallan där.
Beck fick skälla lite han också, det gör han bra.


Spårande

Matts skulle som varje tisdag till Myrsjö även idag och eftersom jag nu har semester så passade jag på att åka med för att spåra med Beck och Caos. De fick två spår var. Caos fick först ett lite längre med fyra vinklar och tre apporter och sen ett med lite fler vinklar. Hon markerade apporterna fint nu, beror nog på skinkosten, där fick välja mellan mina hemtorkade fiskbullar och skinkosten. Gissa vad hon valde?
Becks första spår var ett med godis i varje steg. Det känns som det stressar honom lite så näste blev ett med depåer vilket han tog bättre och var riktigt noggrann i.

Tittade såklart på fölen och klappade på Wilma som skulle semineras under eftermiddagen. Det blir Highcruiser så den andra hingsten hade ont i ryggen och inte kunde tappas nu heller. Såg även ett vackert föl efter Canterbury. Han verkar lämna läckra avkommor, kanske kan passa till Speyside nästa år?

Kvällen övningar har, efter en middag med grillade hamburgare, bestått i lydnad på Knivsta BK med Mia. Caos och jag gjorde momenten i IPO 3 och det kändes riktigt bra, har ju inte tränat på dom så supermycket. Platsliggningen körde jag två gånger då hon satte sig upp första gången!! Har väl aldrig hänt på träning förr men nån gång ska väl vara den första…

Isa som börjare bli rund om magen hjälper mer än gärna till i köket. Bortskämd? Nej inte alls
Isa i köket


Regn

Usch vilken regnig dag. Började med en cykeltur i regnet. Gillar min nya cykel och än så länge väger det upp det dåliga vädret.

Efter lunch fick jag för mig att det var dags att torka fiskbullar.
fiskbullar
Hundarna satt som klistrade vid mig när jag skar upp dom och sen satt de även och tittade in i ugnen när de torkade. Men, jag glömde att sätta på köksfläkten så det osade lite fisk inne efteråt. Matts var inte så glad men med en spray av Air Wick så doftade huset som nyskurat ;-). Det är en hel del vätska i en fickbulle, torkad blev den ju knappt som en Frolic.

Blev även en tur till Thun´s. Var ett tag sen vi var där, ibland hittar jag massor och ibland ingenting. Nu åkte jag därifrån med en full kasse.


Utflykt till Gefle

Efter en skön sovmorgon så åkte jag till SK Gefle för att träna lite inför fredagens tävling. Där träffade jag Marie med Hexa och Lotta med Undra.
Caos fick börja med att rondera och för att vara Caos gick det riktigt bra. Efter en stund i bilen så blev det apporteringar och några framåtsändanden. Nu får vi se vad som sitter kvar till på fredag….


Fredagen den trettonde

Fredagen den trettonde var en bra dag.
Började med ultraljud av Isa kl. 9,00 och väl där så räknade veterinären till åtta blivande valpar. Det är ju alltid lite osäkert med ultraljudet och hur många valpar det blir med helt klart var att det fanns ett gäng valpar i magen. Så spännande det ska bli. Nu håller vi alla tummar och tassar för att det ska gå bra under resten av dräktigheten och så klart även efter den.

På kvällen så var det dags för IPO 2 start för Caos och mig. Tre startande, samling kl. 18,00, sen ut till spåren. Jag fick spår nr 1… Det blåste en del så Caos blev lite hög i nosen och sen så tog hon upp sista apporten så där tappade vi en hel del poäng. Avd A slutar på 77 p.

Fick en dålig start i lydnaden då jag trodde vi skulle in och hälsa på domaren, gå ut och sen få gå in igen när första hunden gjort sin lydnad. Men när vi hälsat så sa domaren att vi skulle börja med platsliggningen! Caos hade satt sig en gång platsliggningen, kanske inte så konstigt då hon kom direkt från bilen, så det blev lite poängavdrag. Under lydnaden sen så var Caos lika laddad som vanligt och gick suveränt ända fram till apporteringarna då det blev lite lek på släta apporteringen. När hon kom tillbaka efter häcken så flyttade jag en fot = avdrag. A-hindrets apportering gick fint. På framåtsändandet behövdes två kommandon för att hon skulle lägga sig. Avd B slutade på 85p.

Så skyddet då. Fullt ös i ronderingen, med lite styrande kommandon från mig. Bra bevakning, utkallande och läggande för flykt. Sen missar hon i första flykten, går av för tidigt, men hon far upp igen och får ett bra grepp i ärmen. Sen går resten så himla bra! Avd C slutar på 92 p.

Så himla nöjd med vår insats och stolt över lilla Caos som kämpar på med en enorm arbetslust i allt hon får ”sätta tänderna i”.


Embryo?

Idag har jag pratat med Lövsta stuteri, de söker mottagston för embryotransfer och jag tyckte att Speyside skulle passa. Det gjorde även dom och nu ska de höra av sig efter helgen då de pratat med ägaren till stoet de sökte mottagare till. Spännande!!

Fick även till ett spår på kvällen på en fantastiskt fin och bra vall! Caos var inte riktigt med på noterna men vi gör ett försök imorgon så får vi se vad som händer.


Roliga saker!!

Flera roliga saker idag!
Studentfirande för systerdotter Lina som gick ut från Katedralskolan idag.

Hazelbrun har startat på Täby. Det var 1 200 m, kanske inte en favoritdistans men efter att ha hamnat bakom i sprutet kämpade han sig fram till en femteplats och lite pengar. Fantastiskt!!

Wilma och Wittra är hemma igen. Verkar nöjda med att stå i sin box igen. Wittra kollade direkt så hennes Himalayasten var kvar. Wilmas tänder är fixade och hon ser nöjdare ut när hon äter kraftfoder. Semineringen hade inte gått bra…hingsten ville inte hoppa på bocken när hon behövde ett skick till…Blir ett nytt försök snart.


Seminerat!

Wilma är nu seminerad med Deodoro i. En hingst efter otroliga Damon Hill och sen är det Lauries Crusador xx – Bolero. Eftersom Wilma lämnad stora avkommor och så även Highcruiser så har Anita valt den här hingsten, som är lite mindre, istället.

Vi var förbi Enköping en sväng och kände på planen och hindren. Det gick finfint, hoppas det gör det även på fredag.


Wilma och Wittra på utflykt

Idag hämtade Anita Wilma och Wittra. Det är dags att seminera Wilma. Hon klev snällt in i transporten och Wittra skuttade efter. Skönt med så kloka hästar.
Det var väldigt tomt utan dom när jag kvällsfodrade. Tror att Cartman kommer sakna sin kompis imorgon. Hoppas Gyleen står ut med hans bus i hagen, antar att hon får vara lektant ett par dagar tills Wittra kommer tillbaka


Ny hage

Idag fick hästarna beta i en annan hagen en stund. Gissa om de gillade det!! Fölen tyckte nog det var skönt att nå gräset utan att böja benen .
BeteWW8

Cartman vill leka med Wittra men hon är tveksam.....Men han är envis och går gärna med henne och Wilma.
NyfikenWilma med båda

Isa höll sig i skuggan.
Isa i skuggan

Cartman fick testa sin nya fina grimma ikväll. Han var inte lika förtjust som jag....
cartman ny grimma

Stinas lilla blogg

062

Blogghistorik

«juni 2014»
tiontofr
01
02030405060708
09101112131415
16171819202122
23242526272829
30

Senaste inlägg
Hundra sommardar
Hunderbanan och lite flera får
Cajsa och Carola
Kastrering...
Hipp hipp hurra!!
MH
KORAD
It takes a village to raise a child
En semester inriktad på hund – och lite häst också såklart
Lite hästuppdateringar

Senast kommenterade
Hipp hipp hurra!!
KORAD
Perfekta kombinationer
Skyll aldrig på...
Rasmästerskap
Team Frenesi
Knorr och morr
Hundmässan 2018
Balders röntgen
Grattis på tvåårsdagen

Arkiv
2021
2020
2019
2018
2017
2016
2015
2014
 •    December
 •    November
 •    Oktober
 •    September
 •    Augusti
 •    Juli
 •    Juni
 •    Maj
 •    April
 •    Mars
 •    Februari
 •    Januari
 • 2013