Blogginlägg

Fina grimmor

Idag jobbade jag halvdag och efter lunch så drog vi iväg och spårade på en förväxt fotbollplan.
Beck körde ner näsan och jobbade på. Han är så duktig!!
beck spår
Caos och Isa spårade och markerade apporter så bra att jag fick rysningar, så underbart att få sådana här fina spår. Vädret och underlaget måste varit perfekt idag. Inga myror men däremot en hel del sniglar i spåret.
sniglar
Har köpt nya färgglada grimmor till Wilma och Cartman. Speyside fick en ny i läder, den är mer mjuk än färgglad. Wittra får ärva Frank grimma.
grimmacartman4
Caos var med mig i stallet pysslade, hon höll koll över stallbacken och så att jag gjort rent ordentligt i boxarna. Hon är ju inte sen att hjälpa till om jag säger så…
caos stallcaos11


Debut

Det räckte inte ända fram idag men det var en fantastiskt känsla att få se Hazelburn göra debut i ett riktigt löp. Mer slimmad nu är sist jag såg honom, så fin!! Dessutom var han riktigt lugn i ledvolten, till skillnad mot i kvalet .
HB ledvolt
När de sedan skulle ner till startboxarna så trodde han att det var dags att gå hem så gissa vem som var sist till dit.…
I starten så var han i obalans och kom iväg helt galet ur startboxarna men sen tycker jag att han kämpade på så gott han kunde. Det lösa underlaget gjorde det inte enklare, gissa om han var sandig när han kom i mål.

Efteråt var han rätt så oberörd och hämtade sig snabbt. Han är för go. In i boxen, dricka vatten och sen göra sig hörd! Sparka lite i väggen och visa att han vill vara i centrum.
HB efter löp
Det kändes väldigt konstigt att bara stå vid sidan om, att inte behöva tvätta, spola, linda, putsa, lasta och göra allt annat som hör till när man är ute med hästar. Men rätt så skönt på sitt sätt.

Är fantastisk glad att han har Catharina som tränare!!

Kan inte låta bli att lägga in den här bilden på Cartman, gillar hans lurviga öron .
Cartman3


Shopping

Besökte Börjes i Bro i kväll. Har inte varit där förr, fanns ju en del att klämma och känna på .
Matts shoppade skor och söm. Vi fick även med oss några elgrindar och annat smått och gott hem.
Helt klart värt att åka dit om man tittar på priserna på det vi köpte 


IPO hela helgen

Underbara, duktiga Caos har bestått IPO 1.
Tävlade hos SK Älvkarleby, alltid lika trevligt att vara där. Caos gjorde sitt BH prov där för två år sedan och även Isa gillar ju planerna där ;-).
Det var ju supervarmt ute så jag var lite fundersam på hur hon skulle orka, eller rättar sagt hur jag skulle hålla henne pigg hela dagen men det visade sig inte vara något problem. Spåren låg på fina vallar vid Gårdskär med det var svårspårat.
När jag skulle lägga ut mitt spår så var det bara en av tre IPO 3 hundar som klarat spåret och då på 70 p, även BSL 2 hunden bröt.
Men Caos gick fint i spåret med lite kontroller i vinklarna och något hög nos på sista sträckan som var i motvind. Tyvärr missade hon apporten på andra benet, slutet däremot lade hon sig perfekt vid. Det gav 84 poäng.

Tillbaka till klubben och strax dags för lydnad. Vi körde sist efter IPO 3 hundarna tillsammans med BSL hunden. Jag körde lydnaden först i vår grupp och Caos var duktigt. Det domaren ville se mer av var högre tempo i apporteringarna (slät och häck)och något snabbare läggande i framåtsändandet.
Hunden som sen skulle gå lydnaden under vår platsliggning gick bara ett par steg i fria följet innan den stack på en rondering och sedan vidare runt skjulet där Caos låg. Men hon låg kvar som tur vad, blev nog mest förvånade över att en hund for runt så på planen. Fick lösa upp henne och sedan lägga om. Hunden som stack blev bruten och under BSL hunden lydnad så blev det en lugn platsliggning. Lydnaden slutade på 89 poäng.

Skyddet körde vi först och jag valde att inte köra inträning på figuranten. Hon gick fint även här, lite mindre fart i angreppet i flykten och under modprovet tappade hon greppet men var snabbt på igen. Det är ju en av sakerna vi jobbar med, att hon ska hinna stänga munnen och hålla i när det går i full fart. Figuranten gav henne massa beröm och att hennes missar berodde på orutin samt att vi inte kört någon inträning på honom. Fick även lite träningstips som vi ska testa. Skyddet slutade på 90 poäng.
Efter skyddet så gick vi ner till Dalälven och kylde oss. Caos stod bara och njöt, precis som jag.
Caos140524

Grattis till vår träningskompis Lasse med Qosso som var med till Skutskär och bestod IPO 3.

Idag har vi varit och tittat på IPO tävlingar i Enköping. Vår träningskompis Marie bestod IPO 1, stort grattis till henne! Måste vara kul att få tävla med en egenuppfödd hund. Hoppas själv få göra det en dag.
Det var SM kval och vi fick se fina prov på lydnad och skydd. Helt fantastiskt att få se Jonas och Frost göra 100 poäng i skyddet!!

Var även förbi och sa hej till Zin Fire som verkar ha det riktigt skönt med sina sommarkompisar.Han är en där i högen.
Sommarbete

 Fölen växer så det knakar och har börjat ta kontakt med varandra, snart kanske de börjar leka tillsammans. De är för goa båda två.

Helgen har gått otroligt fort och har inneburit massa glädje över att få se underbara hundar och lyckliga förare. Även Isa som tillbringat tiden hemma tillsammans med Niclas verkar nöjd trots att hon inte fått vara med. Hoppas det är ett tecken på att hon är dräktig….

Nu väntar en ny spännande vecka, på onsdag ska Hazelburn göra sin första riktiga start på Täby!


Glädje

Matts har varit och kollat skyddsträning hos Jonas och Frida under eftermiddagen så vi träffades i Knivsta för lydnad och skydd efter det.

Beck fick lyda lite, så härligt att se han och Matts glädje när de är på planen!
Jag tror att Beck är Matts ballong
ingen kan vara nere
Caos och jag körde delar ur lydnaden och skyddet i IPO 1 och det känns rätt så bra måste jag säga.

Hästarna tycker det är varmt ute nu. Massa mygg och flugor är det också. Fölen verkar klara sig rätt bra men stona tycker definitivt inte om flygfäna.


Knallpåk

Mera Stockholm, mera spår.
Caos fick ett med boll efter vinklarna och med apporter mitt på benen. Det löste hon fint.
Beck fick även idag två spår som han tuggade sig igenom.
bollspårflagga
Vi beställde en knallpåk i söndags och den kom idag och testades såklart. Den fungerar riktigt bra! Bra att ha egna möjligheter till skotträning framöver.
Knallpåk


Kul att minnas

Tillbringat dagen i en källarkonferenslokal i Stockholm så det var rätt så skönt att komma ut efter jobbet idag.

La ett par spår åt Caos, det första blev en katastrof, det andra bättre och det tredje blev bäst, och tur var väl det! Beck spårade två ganska så länga spår och Isa gå ut efter och äta upp det som de andra missat.

Scannade in lite gamla kort på hästar och hundar. Kul att minnas!!
Axa och Mina


Allt på en gång.

I torsdags var vi och tog ett progesterontest på Isa inför parningen. Jag hade en tid på fredagen men med tanke på hur tikarna betedde sig här hemma så vågade jag inte vänta tills fredag. Fick inget svar från veterinären så till slut ringde jag upp och fick svaret att nivån låg på 3.1. Jag ifrågasatte det hela men de stod fast vid nivån.
Fick en ny tid på fredag morgon kl.9.00. Kom dit och när de kollar upp gårdagens nivå, som ännu inte var införd i journalen, så säger dom att varför är du här hon hade 21.1 igår, är inte du på väg till Tyskland.
Gissa vem som blev galen!!!!

Panik ut från kliniken för att få fatt på Matts som var på väg för att hämta en nybadad Essie och åka till Malmö för att lämna över henne till Amagers Kennel som ska låna henne. Får hejd på Matts, han packar om i bilen och tar Isa och Essie med sig och drar mot Tyskland.
Jag hade meddelat Sabrina som äger Arax, att vi skulle höras runt lunch. Nu fick hon veta att Matts var på väg och att det behövdes paras när han kom fram vilket skulle bli framåt tio - elvatiden på kvällen.

Matts gasade på och efter att ha lämnat av Essie hos Steen så for han vidare mot Schuby och Arax. Parning direkt när de kom fram, Isa var inte speciellt svårflörtad.
Sen slocknade hon snabbt på hotellrummet. Ny parning på lördag förmiddag och sen åkte de hemåt. Jisses vilken resa och nu håller vi alla tummar för att det blir valpar.
Klicka på bilden så kommer du till Arax hemsida.
Nordherder.de


Medan Matts var på väg hem så tog jag hans Beck och åkte på spår och lydnadskurs hos Fredrik Danielsson. Svårt med en hund som jag egentligen aldrig tränat utan bara gått i skogen med men det gick riktigt bra.

Idag fortsatte vi. Matts tittade på eftersom han var ganska mör efter allt bilåkande. Även Caos fick spåra och köra lite lydnad. Skoj!! Som vanligt får man massa bra idéer och påminnare med sig hem.

Nu är det bara tre hundar i huset, känns tomt men samtidigt väldigt skönt. Första gången på 16 år som jag inte har en schäfertik vid mina fötter när jag sitter i köket.


Kval!

Trodde inte den här dagen skulle komma. Att få se Hazze kvala på Täby även om det så klart alltid varit en dröm.
När han skulle in i ledvolten blev det lite känslosamt, min lilla kille med de stora öronen var plötsligen vuxen. Men det vände snabbt när han fort runt och busade med tränaren i grimskaftet.
Han hade aldrig varit i ledvolten förr, dessutom var det två nya hästar med. I vanliga fall är det ju stallkamrater som han går med.
Tjejen som skulle rida såg inte så lycklig ut när hon så honom skutta runt men så fort hon satt upp så verkade det som han förstod vad det hela gick ut på.
Hazze kval1Hazzze kval2
Han var superduktig ner på banan och in i startboxarna. En av de andra hästarna var där för att kvala om efter startboxvägran….Men det gick bra även för den.
Hazze var inte snabbast ut startboxarna men sen höll han ett bra fint tempo genom hela loppet. Det slutat på en finfin tid!!
Han var knappt andfådd efteråt och var ganska så pigg och glad när jag ledde honom till stallet.Det hamnade som tur var inte på bild .
Nu ska han landa i det här och trimmas för nya uppgifter. Distansen kommer vara längre framöver, uppemot 2000 meter. Spännande!!!
Hazze kval 3Hazze kv4


Kolik och födelsedag

Idag firar vi Zin Fire som blir ett år! Tänk vad tiden går.
IMG_0396

 Har släppt ihop stona idag. Gissa vem som var nyfiknast?? Cartman så klart men Wilma tyckte han kunde hålla sig på lite avstånd i alla fall.
14051221405121
Var på UBK med Mia och tränade på em, det blev gruppmoment och lite annat ur eliten för Caos. Tycker de ska skaffa större kikhål i planket bara, så det blir enklare att fotografera.
caos kikhål1caos kikhål2
Ikväll när vi verkade stona, skulle givetvis gjort innan fölning men nu är det gjort, upptäckte jag att Wittra har päls som sammet och Cartmans päls är sträv. Konstigt.

Märkte att Wilma inte mådde bra och det visade sig att hon hade kolik, vi har gått och gått. Nu har hon vilat och verkar pigg igen. Troligen är det för mycket gräs i hagen som gjort det så imorgon blir det vinterhagen igen. Kan ju säga att Wild Wittra känns som ett bra namn på fölet, jisses vad den lille for runt, sparkade och gjorde konster när jag gick med Wilma. Både mor och dotter vilade en bra stund tillsammans när de kom in efter sista promenaden
trötta
Ska ta en sväng till och se så allt är lugnt innan jag också går och lägger mig.


Regn

Det var väl den vad det skulle regna nu då! Blött, kallt och halt för föl och lamm. Jag gillar det inte heller. Funderar på ett nytt regnställ, då kanske det slutar regna.
regnställ

Igår var jag och Mia till Tierps BK och körde uppletande och lydnad med alla våra tjejer. Alla gjorde fina uppletanden utifrån vad vi kan begära av dom. Varken Essie, Isa eller Caos gör ju detta speciellt ofta men de plockade in alla saker.
uppletande
Lydnaden gick fint och Caos börjar verkligen fatta framåtsändande. Vi har ett litet hemligt samspråk innan hon får gå iväg. Nu ska vi bara lösa det här med lekandet med apporterna. Är det inte det ena så är det något annat. Men det är ju charmen med hundträning.

Idag har Caos fått en heldag med spår, lydnad och så skydd. Det känns bra inför IPO om starten om två veckor men allt kan som sagt hända…
vallspår

Så klart har vi gosat med fölen. De är så fina!! Tänk vad de kan göra en glad, så nyfikna och fulla av liv. Lite olika till sätt, modell och temperament. Ska bli spännande att se vad det blir av dom.
WW4WW6Cartman 1

En spännande vecka väntar nu. Imorgon ska jag boka tid för Isa och ett progesteronprov, resan till Tyskland närmar sig med stormsteg och onsdag ska Hazze kvala. Gissa vilka som kommer vara på Täby då. Är väl inte speciellt orolig eftersom han har en så duktig tränare men visst känns det lite pirrigt.
HB 1

Passar även på att gratulera Trollius som i går fyllde fyra år. Känns som igår han föddes och charmade oss alla.
DSC00777


Vacker

Hon är vacker, Wilmas föl, brun, långbent, korrekt och så har hon såklart en liten stjärn.
Tycker lite synd om henne som nu haft två dagar med regn och rusk. Men det har gått bra och de har varit ute i omgångar för att slippa de värsta regnet.
Wilma är mamma på ett annat sätt än Speyside, hon är väldigt noga med att hålla kolla på sitt föl och låter henne inte springa iväg på egen hand.
Hoppas verkligen på bättre väder i morgon så det blir lite bilder.

Caos, som också börjat löpa, har fått spår och skyddsträning. Har fått hjälp med modprov och lite annat smått och gott. Tävlingen närmar sig… Spännande och lite pirrigt.

Isa löper ju som sagt och nästa vecka ska vi ta progesteronprov och se var hon ligger i löpet. Hoppas verkligen det går vägen nu.


Så har Wilma fölat!

Wilma stod lugnt och åt när jag tittade till henne i hagen kvart över tre. Jag gjorde rent i stallet och bäddade lite extra då jag nog trodde hon skulle föla i natt.
När vi sedan gick för att ta in hästarna en timme senare så märkte vi att det var dags för Wilma att föla. Vi lät henne vara kvar ute, tänkte att det skulle vara minst oroligt för henne så. Allt gick toppen och det var otroligt skönt med ytan ute när fölet skulle ta sig upp, inget halt golv eller väggar att falla emot.
Sen när fölet var uppe, ätit och bajsat så traskade vi emot stallet. Då märkte plötsligt Gyleen att det kommit ett föl och Wilma stod stilla och såg så stolt ut när Gyleen ville titta lite närmare på fölet (typ 5 meter ifrån)

Ikväll så har det hoppats, skuttats och ätits i boxen. Wilma verkar så nöjd med sitt vackra fina stoföl.
Imorgon ska jag se om det blir några bilder när hon står upp på sina långa ben
Wild Wittra 1WW2

Vet en annan som är bra nyfiken på vad som händer i boxen intill!
Sföl


Bara en hund..eller?

Många runt om oss har förlorat sina älskade hundar senaste veckan. Så sorgligt och det känns i hjärtat varje gång jag hör om det.

Mina tankar går ofta till Axa. Tystnaden och saknaden efter en älskad hund är obeskrivlig. Bara den som fått känna den kärlek som en hund kan ge förstår vad det hela handlar om.

Samtidigt spirar livet på gården. Lammen skuttar i hagen och fölet övar sig på att göra galoppombyten.
Det gäller verkligen att våga leva här och nu. Göra det bästa av det som sker, för visst har väl allt en mening??
livet-som-ett-nytt-kapitel


Mysiga måndag

Nu har jag semester under två veckor. Ska bli skönt att kunna hålla fokus på fölen. Wilma blir rundare och rundare, hoppas hon fölar snart!! Pysslade och borstade henne lite extra ikväll. Det märks att det börjar bli tungt att släpa runt på magen nu. Men än håller hon sig och har idag haft det skönt i hagen. Hon och Gyleen trivs bra ihop.
Spaning 2

Speysides föl är riktigt busig . Ikväll ville han leka med mig i boxen, det är första fölet som gör det. Undrar var det här ska sluta. Det slutade i alla fall med att vi stod och myste en stund. Kloka Speyside la sin mule på mig, sen på fölet och sen tillbaka på mig som om hon visade hur han skulle göra.

Idag har vi även spårat med Beck och Caos. Det blev stadsspår vid KAP och Caos fick rejält med störning. Lite svaj i vinklarna och tveksamt läggande vid sista apporten. Hon har lite svårt och får bråttom när det är riktigt kortklippt men det är väl bara öva på .
Beck gick sitt köttbullsspår med en fin precision .

Idag när jag gick med hundarna i skogen kom jag att tänka på att det skulle vara kul med typ en terrängbana för hundar. Knasigt kanske och jag vet inte hur jag skulle få dom att springa och hoppa helt själva. Kanske bara var så att jag blev lite ridsugen när vi trampade runt i skogen.
Aktivitet i skogen

Hundarna hittar allt som oftast något ben eller något annat som jag inte vill ha med hem i skogen, så även idag. Då bara ett par klövar i och för sig .
Rådjursklöv

Beck blev trött och somnade gott på soffan när vi kom hem. Fast jag tror bara han ligger på laddning..
Trött Beck


Ännu en helg..

Som vanligt springer tiden iväg. Har i och för sig inte gjort så mycket under helgen mer än att titta på fölet, lammen och pyssla lite inne. Så klart har vi även tränat lite med hundarna.
IMG_1443[1]IMG_1459[1]

I fredags så släppte vi ut fåren på bete. Matts sprang först och Hugo efter… Tackorna hade inte riktigt lika bråttom men alla hamnade i hagen. Lammen har busat som tusan i den lilla backen som är i hagen och verkar så nöjda med sin nya hage.
IMG_1403[1]

Fredag kväll blev det lite skyddsträning här hemma. Kul att se hur alla utvecklas.

Lördag och jag har tid hos tandläkaren… Kanske behövde de jobba igen lite? Var det vanliga, tandtråd och skölja med fluor.
Grillat till middag och gissa om vi åt!! Vi hade inspirerade av ett TV program gjort P-rulle till middag, mumsigt värre.

I morse vaknade vi av att Essie ylade, det har aldrig hänt förr. Det visade sig att hon stängt in sig i ett rum. Troligen har hon lagt sig bakom dörren som då gick igen. Har haft trevlig besök idag av Annelie som kollade fölet och Mia som kom med goda kakor.
IMG_1461[1]
Caos fick två bra skyddspass i kväll och Isa blev besviken som ”bara” fick en platsliggning.


Betessläpp

Snö!! Ja inte vad vi ville ha idag när det är betessläpp på Myrsjö. Speyside och fölet fick stanna inne medan vi åkte iväg. Det var sju glada pojkar och åldermannen Gigolo som skulle åka till hagen.
Gissa om dom gillade sin nya hage. Fick inte en endaste bild på Zin Fire.. Hade jag försökt hade det blivit på svansen.
Hur som så gick han rakt i transporten, förbi sin kompis som för att visa hur det går till. Ska åka dit om någon dag och se hur han har det tillsammans med de andra i gänget, säkert helt underbart!!

Det var ju som sagt lite snö på marken i morse och en del låg kvar när vi kom hem och släppte ut fölet. Han for omkull en gång och tröstade sig snabbt med lite mat. Mjölken rinner runt munnen på honom när han ätit klart, det syns så bra mot den mörka mulen. Skönt att Speyside har gott om mat.

Har även klippt av lite ull på tre av tackorna och märkt lammen. Det är 7 tackor och 4 baggar. Imorgon får de byta hage och vara ute dygnet runt. Ska bli skönt. Tackorna är inte nöjda nu, varken hö eller hösilage duger längre.

Wilma verka vänta med att föla. Inga nya tecken på att det närmar sig ikväll. Men vem vet...

Stinas lilla blogg

062

Blogghistorik

«maj 2014»
tiontofr
01020304
05060708091011
12131415161718
19202122232425
262728293031

Senaste inlägg
Hundra sommardar
Hunderbanan och lite flera får
Cajsa och Carola
Kastrering...
Hipp hipp hurra!!
MH
KORAD
It takes a village to raise a child
En semester inriktad på hund – och lite häst också såklart
Lite hästuppdateringar

Senast kommenterade
Hipp hipp hurra!!
KORAD
Perfekta kombinationer
Skyll aldrig på...
Rasmästerskap
Team Frenesi
Knorr och morr
Hundmässan 2018
Balders röntgen
Grattis på tvåårsdagen

Arkiv
2021
2020
2019
2018
2017
2016
2015
2014
 •    December
 •    November
 •    Oktober
 •    September
 •    Augusti
 •    Juli
 •    Juni
 •    Maj
 •    April
 •    Mars
 •    Februari
 •    Januari
 • 2013