Blogginlägg

Galopp

Hazze har även idag gjort ett besök i storstan . Han var på Täby och fick springa fort. Han utvecklas så fint och verkar ha en bra grundkondition och återhämtar sig snabbt efter jobb. Även startboxträningen gick galant.
Hoppas jag kan komma iväg snart och få se honom in action på banan, vore så kul!
HB140227


Årsmöte, Knivsta BK

Var på årsmöte ikväll. Det var första gången vi har på det hos Knivsta BK. Årsmöten är ju egentligen mest formalia men det var gott om deltagare, nästan rekord lär det som från de som varit med förr .
Sara jobbade på i köket under mötet och efteråt bjöds vi på Tacopaj, sallad och även semlor . Det var årets första semla för både mig och Matts.

Det var även prisutdelning för saker som gjorts under 2013.
Isa blev årets hund i elitlydnad och IPO 3 och Caos blev 3:a i KM lydnad. Mina fina små stjärnor!!
KM Knivsta

 


Får och hösilage...och lite lydnad

Matts hämtade två hösilagebalar idag, jättebalar!! De väger nog 200 kg mer/styck än de vi har till hästarna.
Fåren var inte så tacksamma... De bräkte och bräkte på kvällen och verkade inte fatta finessen med fri tillgång på foder. Är det det då man kallar dom fårskallar?? Nåväl, de kommer säkert på var och hur man äter ur en bal ganska snart.
balar
Blev en sväng till UBK och lite lydnad med Isa, Caos och Beck.
Caos började med att smita upp på stegen! Den hunden har en egen agenda emellanåt. Övade konskick och att få stoppet bakom konen. Gick riktigt bra, från ena hållet.. Får tänka vidare där.
Blev även en del vändningar och stegförflyttningar, stadga där är inte Caos starka sida, än.
Isa fick träna sidoförflyttningar, tror hon glömt att hon har en bakdel :


Sköna söndag

Ännu mera vår! Varmt och skönt. All snö är borta på vår plan och det börjar torka upp.
Hästarna njuter nog lika mycket som oss av våren, full rullning på allihopa.. Lera upp över öronen .

Matts testa vinchen i skogen och verkade nöjd över att kunna börja dra ut de träd han fällt. Det går ju alltid snabbt att få ner dom, värre är det med allt annat jobb innan de är ute ur skogen och riset är borta.
Mot skogen

På em fick Isa ett skogsspår, det blev nog 900 m och hon jobbade på fin och plockade in alla apporter så fint.
Caos fick spåra på vallen, gick lite väl fort där. Har lite att jobba med .

Som vanligt på söndagkvällar så var det skyddsträning. Caos går verkligen framåt och börjar få mycket bättre bevakningar och skall. Isa, ja hon var lika laddad som vanligt 

 

 


Årsfest TBK

Vilken skön dag! Våren är tillbaka och fåglarna kvittrar som bara den. Har hunnit med en hel del idag, aktiverat alla hundar med lydnad och skydd så de skulle sova gott när vi drog till Tierp.

Där var det årsfest och det är alltid en trevlig tillställning, god mat, lite sång, lekar och så utdelning av olika priser för föregående års prestationer på tävlingsbanorna. I år hade jag missat? att det det var mexikanskt tema och många var fint klädda i hatt och poncho.

Isa och Caos fick varsin uppflyttningspokal för IPO 2 och lk3. Sen fick Isa återigen Rolf Lunds VP!! Tänk att vi gjorde om det med tanke på alla fina, duktiga hundar som finns i den höär klubben.
Ett stor grattis till alla andra som fick fina priser under kvällen. Ni är så himla duktiga!!


Minnen..

Har just sett Plus där de visade ett fall med ett föl som tappade hoven. Minnen kom snabbt tillbaka över hur vi förlorade Fireside i en likande händelse. Det som skiljer är att vårt föl hade för korta senor i fram och den i reportaget hade det i bak. Men båda förlorade sin små hovar p.g.a att de lindats för hårt!


Kvällsträning

Har varit i Stockholm på åmöte hela dagen. Extra skönt då att komma ut på kvällen och få träna med hundarna.
Mia och jag träffades på UBK och körde igenom en del elitmoment och jag kände mig ganska nöjd. Har lite problem med Caos och dirigeringsapporteringen nu men det känns faktiskt lite platsbundet. Det går bättre på andra ställen än just här..


Sportlov

Beredskapsledig, sol och korvgrillning! En toppendag helt enkelt .
Lina kom ut och hjälpte till att köra skräp och dra ris från skogen. Givetvis ville jag grilla korv, alltid lika gott och alltid är korven svart runt om som den är kall i mitten.

Sen fick Lina träna lite med hundarna, elitmoment i lydnaden och uppletande. Både Isa och Caos tyckte det var skoj med en ny förare och de gjorde det riktigt bra, så även Lina.

Vi ställde även ut en hösilagebal i hagen. Nu när de är ute så länge på dagarna så är det skönt om de kan äta när och hur mycket de vill. Gissa om det var populärt.
Speyside fick även vara utan täcke, första gången sen i november tror jag. Hon rullade sig inte bara en gång...

14021821402185


Veckan som gått

I måndags hade jag semester och började dagen hos frissan. Skönt att bli av med lite lugg och få resten av håret genomklippt.
Efter lunch var det premiär för Beck hos Frida, han var duktig och hon tyckte han var en fräsig lite hund!
Caos som också var med fick öva ingångar samt så fick vi tips på en del skallövningar som vi ska köra på med nu.

Tisdag kväll var det lydnad med Mia på UBK. Övade såklart på det vi fått med från Frida samt även fjärr samt dirigeringsapportering med Isa och Caos. Är så nöjd med det vi gjorde!

Onsdag kväll och fortsättning på ”Att ha kul på tävling”. Ännu mer spännande tips att ta med sig hem och jobba vidare med. Har lyssnat en hel del på Olof Röhlander som Frida tipsat om och han är bra!

Torsdag, ja vad gjorde vi då? Jo vi hämtade hösilage till hästarna. Snart är det dags att övergå till hö men än håller sig storbalarna fräscha.
Stonas magar börjar bli stora och på kvällarna kan man verkligen se att det rör sig därinne. Mysigt! Som vanligt funderar man på namn, har några på lut men vi får se om föl och namn passar ihop sen.
1796595_10152185825209197_2093734367_n

 

 

 

 

 

 

Fredagkväll och allahjärtans dag firade vi såklart med att träna lite lydnad.
Sen bestämde vi oss för att köpa en till häst…
Contessa della Vita är ett 10 årigt sto som gått 140 hoppningar innan hon skadade sig i hagen. Stammen är superfin precis som hon är. Hon är e. Colander (Contender)-Caretino-Lavall II.

Lördagmorgon åkte vi till Myrsjö, Matts fick jobba medan jag pratade häst med Anita. Tittade även på hur Zin Fire busade med sina kamrater, härligt att kunna se hästarna genom köksfönstret, så bra är det inte många som har
Hemma igen blev det skogspromenad med hundarna. Isa och Caos hittade varsitt jätteben. Sen blev det så klart stallpyssel.
1654000_10152185752149197_1586490022_n993031_10152185752034197_240545773_n

 

 

På kvällen gick jag ut och åt med några arbetskamrater, gissa om maten var god och jag var proppmätt när jag åkte hem.
1891202_10152185751199197_1763154247_n

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Söndagen började vi med en skogspromenad innan jag åkte iväg för att tävla med Isa. Det kändes fint i gruppmomenten men sedan blev Isa spänd i fria följet… Surt. Resten av programmet gick så där och vi nollade vittringsapporteringen. Så inget championat idag.
Grattis till Maria Rick som fick ett första pris med sin Lenka!!

Vidare till hallen och lydnadsträning med ”gänget”. Isa gick bättre men känns lite virrig. Kom på att hon var lite likadan när Essie flyttade in så det kan ju vara det som spökar.
Caos jobbar på och känns mer och mer stabil i elitmomenten, första starten i eliten närmar sig.
Beck var duktig och kunde hålla fokus riktigt bra trots alla aktivitet kring honom.

Inte slut med hundaktiviteter där inte. Matts åkte vidare till Lagga för skyddsträning medan jag tog alla hundarna och åkte hem. Jag åkte sedan dit för att kolla lite, svårt att hålla sig i från träningen.

Det var så gott med Matts gulaschsoppa nu ikväll, mumsig och så värmde den gott i magen.

Har hur som helst haft en riktigt bra vecka!!
1606926_10152185825329197_1820975109_n


Småpojkarna

Började dagen med att åka till Myrsjö. ZinFire skulle tillsammans med två kamrater åka till Hormesta och visa upp sig för Jonathan Medin. De hade inte varit ute på morgonen och det enda jag såg i ZF's box när jag kom var ett par bakben som var uppe i luften.
Hur som helst lastar vi dessa tre åringar på fyra minuter, vilka killar!! De åker lugnt och stilla och kliver försiktigt av transporten. I ridhuset är de först försiktiga men sen lossnar det, fullt race, superlyckliga över att ha ett bra underlag. De visade inte upp någon direkt trav men desto mer galopp .
När vi är klara så lastar vi de igen för hemresan, lastningen går lika bra nu.

På Myrsjö så tar sedan Matts av skorna på ett nytt fint hoppsto som kommit. Kan ju inte säga annat än att jag blev lite kär...

Medan King Louie fick framskor åkte jag med Anita och Highcruiser till Hormesta där han reds av Jonathan, de laddar inför hingsklasserna på Flyinge nu. Han är så fin HC!! Vilken vilja att arbeta.
Hade ju Cyrinette dräktig honom när jag fick ta bort henne, den fölungen saknar jag att vi aldrig fick. Men å andra sidan gjorde det att Speyside kom till oss.

Fick sedan en positiv rapport från Ullbolsta. Vilken snygging Hazze blivit. Helt otroligt!! Han flyttade dit 20 oktober och allt har verkligen gått som på räls med träningen av honom. Vi har alltid tyckt att han varit en bra häst att hantera och ha att göra med, dessutom har han rört sig bra. Han är ganska självständig och trygg vilket jag tror har varit en stor fördel nu när han är i galoppträning. Om det inte skulle fungera så kommer han helt klart att ha en karriär som "vanlig" ridhäst.

ZF och Hazze har så mycker mer gemensamt än bara mamma Speyside. De är faktiskt ganska lika exteriört, är trygga och gillar männsikor. Båda har humör och "tar ingen skit", vet att de är bäst i alla lägen. De är verkligen mammas pojkar i ett nötskal. Kan inte annat än vara stolt över dom .

Blev tyvärr inga bilder på ZF idag men njuter av de på Hazze istället.

1688401_752952604716317_1451698198_n1796482_752952928049618_921877553_n

7787_752952234716354_775331182_n1622265_752952461382998_1892711125_n


OS

Hmm, sport. OS är visst på gång. Jag som sett fram emot Djurskyddsinspektörerna på TV i kväll. Gillar inte att se djur som far illa men det känns skönt att de finns de som orkar arbeta med det hela dagarna.

Har läst bloggen om tjejen som är volontär på Wild Horese Rescue Center i Florida. Usch vilka hästöden hon får se och otroligt vilket jobb de gör.

Tänker även på Svenska hästars värn, Hundstallet och alla andra organisationer som hjälper djur som inte kan bo kvar i sina hem.


Fortsatt kursande

Tredje gången på Fridakursen. Temat var hunden ikväll. Vad har dom för egenskaper som vill gillar och vilka vill vi ha mer av. Hur vill du att momenten ska se ut? Skriv ner! Visualisera din träning/tävling. Fivk massa, massa bra tankar under kvällen. Hade huvudet mer än fullt när vi åkte hem kan jag ju säga.
visualisera


Hälsat på ZF

Hälsade på Zin Fire ikväll. Oj vad han växer!! Stilig är han också. Stod och gosade med honom en lång stund. Det kändes som han verkligen funderade på vad jag gjorde där. Han är ju vuxen och har flyttat hemifrån .
Speyside luktade extra noga på mina vantar när jag kom hem.
Hon VET när jag hälsat på Zin FIre eller Hazze. Hon är klok den hästen.

Fick även träffa King Louie, tänk att han är 22 år och så välbehållen efter alla år i de högsta hoppklasserna.

Pratade lite framtidsplaner kring avel och ston. Får se vad det landar i. Fortsättning följer...

Parkering

En parkering har en hel massa vita linjer och rutor. IKEAs parkering har dessutom en riktigt bra belysning och så är den nästan tom på kvällstid. En perfekt plats för träning när det är slaskigt på andra ställen. Bra störning blir det också av alla bilar.
Blev fritt följ på vita linjer, konskick med apportering, vittring och fjärr med Isa. Hade en riktigt riktigt härlig känsla i sista fria följet.
Gjorde samma saker med Caos och det gick riktigt bra förutom vittringen där hon HELT glömt bort vad det var för något. Blir att tänka till och göra om och rätt. Vid fjärren var hon så söt, jag la henne bakom en vit linje och när hon kom nära i sista skiftet så vek hon in frambenen för att inte komma för långt fram .

 


Utställning

För nio år sedan var Axa 9 månader och ställdes ut på Bosse Nymans minnesutställning, Idag var det Essies tur att ställas ut på samma utställning. Matts anmälde henne i måndags och vi hade inte tränat ett endaste dugg för det här.
Det blev som det brukar vid utställningar en lång dag där Essie hade nr 51. Det var tre av fyra anmälda som kom till start och jag måste säga att den lilla grå, en av två med den färgen under dagen, gjorde det bra. Skönt var också att alla tandintyg var ok och godtogs efter allt meck med att få till dom,
Jag lyckade även ställa upp henne hyfsat och under "den lilla löpturen" så letade hon efter Matts. När vi värmde upp och han stod på läktaren försökte hon hoppa upp till honom när vi passerade.

Kritiken var riktigt bra, det är ju trots allt en hund som inte är lika avlad på exteriör som många av de andra där . Hon fick VG.
Ska försöka scanna in kritiken och lägga på hennes sida imorgon.

Hästarna hade vi klätt på ordentligt i morse och det var tur det för vilket otäckt regn det var under dagen. De var itne nödbedda att komma in när det var dags.

Söndagkväll=skyddsträning. Beck fick vara med och leka lite och det gillade han, jag och Matts .
Innan vi åkte hade jag lyssnat på lite peppande musik, inspirerad av "Fridakursen". Det kändes som det hängde med hela träningen.


Nu kommer vi alla att somna ovaggade, fast det gör vi mest hela tiden i det här huset .
Säger tack för en bra helg!!

Stinas lilla blogg

062

Blogghistorik

«februari 2014»
tiontofr
0102
03040506070809
10111213141516
17181920212223
2425262728

Senaste inlägg
Hundra sommardar
Hunderbanan och lite flera får
Cajsa och Carola
Kastrering...
Hipp hipp hurra!!
MH
KORAD
It takes a village to raise a child
En semester inriktad på hund – och lite häst också såklart
Lite hästuppdateringar

Senast kommenterade
Hipp hipp hurra!!
KORAD
Perfekta kombinationer
Skyll aldrig på...
Rasmästerskap
Team Frenesi
Knorr och morr
Hundmässan 2018
Balders röntgen
Grattis på tvåårsdagen

Arkiv
2021
2020
2019
2018
2017
2016
2015
2014
 •    December
 •    November
 •    Oktober
 •    September
 •    Augusti
 •    Juli
 •    Juni
 •    Maj
 •    April
 •    Mars
 •    Februari
 •    Januari
 • 2013