Blogginlägg

253 p

Luciacup i Österåker för mig och Isa, tidig morgon och fantastiskt fint med alla marschaller längs stigen från parkeringen upp till klubbstugan. Vi drog startnr 3 av 7 startande. Under gruppmomenten bjöd de på glögg och pepparkakor när vi stod bakom planket, ett trevlig initiativ. Isa kändes fin under värmingen och de tre första momenten fritt följ, z och inkallningen fick betygen 9, 9 ,9. Rutan som de två första hundarna missat snurrade Isa runt så det blev ett dk. Dk även vid dirigeringapporteringen då hon stannade precis utanför cirkeln...Metallapporteringen 8, vittring 6 och sen 8,5 i fjärren. Det tillsammans med 8, 10 på gruppmomenten gav alltså 253 p och en andra placering, ett enda poäng till i något moment hade gett ett förstapris..

Fast det spelar egentligen ingen roll nu när de är vi, Isa och jag, på planen. Idag var det max tre klapper med tänderna under programmet, så underbart med en glad och samlad hund som väntar och tänker efter på vad jag egentligen säger.

Som vanligt när man är ute så blir det en hel del prat om träning och hur olika hundar fungerar och agerar. Otroligt givande och utvecklande.

Har även fått rapport från Ullbolsta och Hazelburn. Han går framåt med stormsteg, planen är nu att han ska få åka med in till Täby inom en eller två veckor för att få bekanta sig med den miljön.

Har även hunnit hämta ett hästsläp med spån på Myrsjö. Hälsade så klar även på Zin Fire och han växer!! Känns som det föl jag hälsade på för knappt två veckor sedan är dubbelt så stort, kanske inte riktigt, men han har växt!!
Anita bjöd oss på våfflor, något som Matts pratade om i bilen på vägen dit. Han var lite avundsjuk på mig som han visste varit i våffelstugan på Österåkers BK under fm . (åt faktiskt bara en våffla där)


Kommande valpar

Har lagt upp parningen mellan Messi och Isa på workingdog idag. Hoppas verkligen det går vägen den här gången! Förhoppningsvis far vi ner till Holland i mitten av januari.
Kollade även runt bland kommande kombinationer och det är många spännande kombinationer på gång. MEN jag har två bra hundar som har många år kvar så det dröjer innan jag skaffar valp igen

Matts däremot, han blir snart med valp igen. Nedräkningen har börjat inför resan när vi ska hämta hem hans "Bad Boy".

Det blåste ju bra på dagen och jag var tveksam till träning på kvällen men vi for i alla fall iväg till Knivsta för en liten genomkörare inför helgens tävling.
Isas fria följ är så mycket bättre nu, däremot är hon lite tveksam vid konskick vid dirigeringapportering. Annars kändes det rätt så bra.
Caos var på g, som alltid... Men idag hade hon glömt vad sitt under gång var. Fokus sen låg på kon-ruta. Efter det så blev det lite släta apporteringar, idag utan lek .
Vi avslutade med rutskick från lite olika platser på planen med snabba belöningar. Vill få henne mer centrerad i rutan och så vore det ju bra om hon väntade på mitt ligg och inte far ner så snabbt själv.

 


Skyddslicens

För att få tävla IPO eller svenskskydd måste man ju ha licens. Nu har jag och Caos visat upp oss och fått vår ansökan påskriven. Nu ska den postas och sen får vi se när skyddslicensen dyker upp


Söndag

En dag med återigen en skön skogspromenad. Fortfarande inga ormar eller fästingar, däremot massa frusen älgbajs. Hur gott kan det vara - fråga Caos.

Hästarna stod i skogsbrynet och solade sig mitt på dagen, inte så vanligt att solen värmer i november.

Vi har även visat upp Isa och berättat en del om henne och rasen för en förhoppningsvis kommande holländarägare.

Var även till Knivstahallen och tränade lydnad tillsammans med Mia, Kattis, Lena och Lisa. Alltid lika trevligt att träffas och se alla hundarna utveckling.

Å så var den här helgen slut.


Hemmadag

En hemmadag! Släppte ut hästarna, matade hundarna och sov en stund till. Så skönt! Helgerna har ju annars en förmåga att innebära tidigare mornar än i veckorna.
Sen gick vi en skön skogspromenad. Jag gillarskogen så här års. Inga ormar eller fästingar .
Matts lade ett spår åt Essie på vallen som hon tog fint. Sen lkte vi lite rapport. Det gillar den lilla grå galningen, jisses vad hon springer.

Efter lunch så blev det var sina skyddspass för mina tjejer.
Isa känns som en ny hund, samlad och fokuserad på mig! Tänk att det fortfarande håller i sig. Det vi övade på var bevakningar och transporter.
Caos övade utbackningar och transporter, körde även lite bytesförsvar

Dagen avslutades med middag på Spaksjöälg hos mina föräldrar. Mumsigt och gott!


I lampans sken

Tränade på UBK ikväll, vi hade planerna helt för oss själva. Både Isa och Caos fick köra dirigeringapportering, kon-ruta och fjärrdirigering. Isa har ju inte det bästa tempot i inkallningar så det övade vi också lite på.
Båda tjejerna gjorde det bra, bara jag som måste tänka på att hundarna är lite olika att jobba med ...

gatlampa


Lera...

Hästarna är leriga, hundarna är leriga, mina stövlar är numera grå och inte gröna.
Var är vintern? Vill inte ha en vargavinter, bara lite kallare så leran stelnar.

Wilma, Speyside och Gyleen idag...

1455032_10151980347904197_1401371836_n1451356_10151980347964197_634825376_n1479482_10151980393349197_2107395725_n

Bara Hazze som är ren och fin, fast han har ju flyttat hemifrån..Finns nog ingen lera på Ullbolsta

480350_707019322642979_1489742837_n1465352_707019375976307_1957122634_n


Duktig!

Fick lite fina bilder på Hazze, han jobbar på och verkar trivas med sitt nya liv på Ullbolsta.
Ska köpa en påse morötter och hälsa på honom i helgen!
IMG_1927IMG_1928IMG_1929


Rättvik

I fredags drog vi till Rättvik för att ställa ut och göra en exteriörbeskrivning på Caos. Regnet öste ner hela vägen fram till Falun, så drygt att köra då.
Jag hade hyrt minsta stugan i Fyrklöverns stugby, ja den var väldigt liten, men vi hade mysigt ändå.
IMG_1912[1]IMG_1909[1]

Utställningen började inte förrän 9,30 så vi fick lite sovmorgon innan vi åkte ner till Körhallen. De är en så bra hall att ha hundevenemang i. Stor, ljus och lagom uppvärmd.
Det var tre mallar som ställde, alla tikar, Caos och en annan tik fick G och den sista tiken fick VG. Alltså ingen BIR hund.
Isa däremot blev BIR . Det var två holländare som ställdes, båda tikar. Aagje som den andra tiken heter, är hela 13 år och så fräsch!! Hoppas verkligen Isa kan åldras som henne.
IMG_1913

Nu var det ju en stund tills finalerna som skulle börja kl. 14,00. Jag har länge tjatat om att jag vill se Dalhalla så nu tog vi och åkte dit. Miljön där är så vacker, och så var det så tyst!! I skogen runt om hängde massor med skägglav i träden. Tyder väl på bra luft?
Hundarna gillade också Dalhalla, eller i alla fall att få springa lösa och busa en stund.

Tillbaka i Rättvik så visade det sig att exteriörbeskrivningarna hade börjat då "vår" domare var klar med sin ring. Pirrigt värre.. Vi sprang lite, det tittades på huvudet och på tänderna, vi sprang lite till, vinklar studerades och det mättes lite här och lite där. Caos stod bara och viftade på svansen, goa hund. Sen så sa bedömaren - det gick ju bra det här! Puh! Nu är vår lilla gula galning korad!

I gruppfinalerna så åkte Isa ut .

Förmiddagen idag ägnades åt en lång skogspromenad med alla hundarna och lite handling för att fylla på kylskåpet.
IMG_1922IMG_1923

Söndagar är också inomhusträning. Matts och jag var själva nästan hela första timmen så då blev det lydnad för Essie, Caos och Isa. Vi nöter vidare med det vi påbörjat. Stadga och koncentration för Isa och Essie, konskick och fjärr för Caos.
IMG_1925

Sen dök de andra upp och då varvades lydnad och skydd. Caos fick köra några bevakningar, bytesförvar´och flykter. Märks att hon gillar det


Ljusblå

Zin Fires grimma är fortfarande ljusblå. Vi hälsade på honom ikväll. Han trivs och har hittat en ny bästis att busa med. Tydligen finns det lite kardborrar i hagen och dom hade han så klart hittat och pyntat luggen med .
IMG_1901[1]


Frank har flyttat

Nu har Frank flyttat till sin nya familj. Han var supergosig ikväll och de kliade och myste med honom innan vi lastade. Han gick i princip rakt in i släpet, fina Frank! Wilma var inte alltför ledsen över att han åkte. Speyside däremot var lite sur på mig ikväll...Hennes flock krymper.

Nu är det bara tre tanter kvar i stallet men det känns faktiskt ganska skönt.
Om fem månader kommer det ju faktiskt förhoppningsvis två nya föl .


Ingen polishund

Idag träffade Matts en polis som var intresserad av Essie, snabba bud! Men Essie har för få tänder för att bli polishund. Så kan det gå! Hon saknar en hörntand och tre premolarer. Något vi inte ens funderat över eftersom tänderna aldrig kom efter nosskadan hon fick som liten när hon försökte stjäla mat av Axa..
För er som undrar varför det står disqulified i hennes utställningsresultat från förra året så beror det på att domaren inte godtog tandintyget vi hade fått.

En del reaktioner efter Essies L-test förvånar och förundrar....


Så mycket bättre

Det var märkbart tyst i stallet när jag kom upp till stallet i morse. Den som alltid gnäggat högst är Zin Fire. Speyside verkar inte sakna honom och det känns skönt.

Tävlingen då, Isa var samlad efter veckans träningar men skulle det hålla ett fritt följ på tävling? Gruppmomenten gav 9-9. Sen var det då dags för fria följet.. Hon var lugn och samlad, jag tror bara det kom tre klapper från tänderna . Betyg 9!!
Sen följde hon mig lugnt mellan alla moment, så otroligt skönt. Det blev en del missar i programmet. Bl.a. ett missat skifte i z, strul vid dirigeringsapporteringen då hon var lite tveksam ut och sen tog hon upp fel vittringspinne innan hon valde rätt som hon kom in med. Slutade på 222 p. Men hon höll ihop som aldrig förr genom hela programmet, nu ska vi bara hålla kvar vid det här och plocka in lite belöningar.

Sen vidare till Tierp för att hämta tävlingsdatorn efter rapporten som var idag. Sista tävlingen i TÄS för mig, känns ganska skönt. Ett halvår i TÄS har blivit tre år.
Hem, fixa stallet, in med hästarna. Frank verkar ha blivit vuxen över en natt nu när han är ensamt föl. Konstigt det där, plötsligt känns de bara så där världsvana och redo att klara sig själva.

Avslutade "hunddagen" med lite skyddsträning i Laggas ridhus. Även här fick jag med mig Isa som jag aldrig fått förut, vilken känsla!! Bästa randiga raketen


Flytt

Zin Fire har flyttat till Myrsjö idag. Dags för avvänjning och nya kamrater. Innan han åkte fick han en ny fin ljusblå grimma. Undrar just hur länge den får ha den färgen... Förhoppningsvis blir den lätt att hitta i hagen när kompisarna plockat av den.
Lastningen gick bra, först stod han lite på bakbenen men sen så tryckte Matts in honom i släpet. Väl där inne så mumsade han ur havrehinken. Framme på Myrsjö så klev han ur släpet tämligen oberörd och började äta så fort han kom in i boxen. Tjejerna i boxen intill var inte så imponerade över sin nya kamrat.. Är man årets Riksföl så duger nog inte vilka boxgrannar som helst.
1424262_10151955960584197_628765568_n

Innan vi åkte så tränade vi lite med hundarna hemma på planen. Caos fick köra igenom elitlydnaden moment för moment. Det är ju lite nya moment i eliten. Kon - ruta gick kalasbra. Dirigeringapporteringen gick bra även den men vi hade lagt en större apport på den sida hon skulle gå åt.
Isa pulade jag lite vändningar med, annars så vi gjorde inget mer än det vi vet fungerar bra. Tävling imorgon...

När jag nattade hästarna och gick in till Speyside för att göra rent så tittade hon mot Zin Fires tomma box, slutade äta och la huvudet på min axel. Nu var det hon och jag igen. Tror hon vet var ZF åkt och varför, fast hon är ju bara en häst, eller??


L-test

Medan jag låg hemma och var sjuk, huvudvärk och halsont, så åkte Matts och Essie till Örebro och gjorde ett L-test. Där blev de blev imponerade av vad de såg i Essie och efter en lång om omfattande test så bedömdes hon som lämplig att testas som polishund.
Det var roligt att hon visade de sidorna de ville se i testet. Vi som känner henne vet ju att det finns en hel del andra sidor också, vilka inte alltid är helt enkla att hantera.

Både Matts och Essie var bra trötta när de kom hem. Vad det blir av Essie, polishund eller inte, får framtiden utvisa.


En ny taktik

Har funderat sen igår på vad vi skulle gjort annorlunda och det jag kom att tänka på var att vi värmde upp med kamplek på agilityplan, precis som vi brukar göra innan skyddsträningen. Eftersom ekipaget innan mig bröt så hann vi aldrig tagga ner ordentligt innan vi gick in på planen. Att jag sedan gick snett  så vi hamnade mot utgången där jag lagt kampdutt och koppel gjorde inte det hela bättre.

Ikväll så testade jag en ny metod, jag var helt tyst. Isa blev mer och mer fundersam, vi gick vårt fria följ och hamnade hon snett i sättandena så rättade jag in henne med händerna och gjorde om. Godis fick hon bakom mig när det blev rätt. Hur hon funderade. Positionen blev bättre och bättre! Nu ska vi fortsätta med det här ett tag.
Det blev några metallapporteringar, samma här jag var tyst tills Isa var tyst ochh slutat klappra med tänderna sen kastade jag apporten och sen väntade vi en stund till innan hon fick hämta.

Caos fick testa på dirigering, höger-vänster, med godis skålar. Söta Caos åt upp godiset och apporterade sen in skålarna .

Är supernöjde med kvällens träning

Nu ska "småpojkarna" börja sova i egen box. De verkade rätt så oberörda av att nattas där, de var mest hungriga när de fick sitt natthö.
De har även nyfixade hovar. Zin Fire testade om det verkligen var nödvändigt att få bakhovarna fixade och ja det var det! Han är så cool, inget kvarstående där inte


Elitlydnad

Idag tävlade jag och Isa elitlydnad hos Knivsta BK. Det var 7 hundar till start och vi fick startnummer 3.
Gruppmomenten gick hyfsat, lite pip och nosande drog ner betyget något. Kollade på första startade som var en staffe som rest från Norge för att tävla idag! Gick sen för att hämta Isa och förbereda henne, då bryter ekipage nr 2...
Även om jag vet att det finns tid för mig att förbereda och  inte behöver stressa in på planen så blir det lätt så ändå när hunden innan bryter. Nu berodde det nog inte på det att vi fick ett katastrofalt fritt följ. Isa var helt ur position mest hela tiden kändes det som och hennes fokus var inte på att följa mig på det sätt som jag vill att hon ska göra.
Z och inkallningen gjorde hon bra, i rutan snurrade hon någon, som hon brukar men lade sig sedan fint mitt i. Dirigeringsapporteringen då, fint till kon sen tänkte hon ta mittenapporten men jag morrade till lite och hon tog då rätt. Metallapporteringen och vittringen gick bra. Sen kom vi då till fjärren. Efter två skiften hör Isa något från agilityplanen och hoppar runt för att lika snabbt hoppa rätt igen och fortsätta skiftena. Vilken liten rackare! Hur som helst så blev det 240 poäng och en delad tredje plats.
Även om det inte kändes så speciellt lovande i fria följet så gjorde Isa en bra tävling! Det är faktiskt hennes högsta poäng i år efter 1:a priset i april

På em så blev det stallpyssel och en skön skogspromenad med Isa och Caos. Nu har vi ätit en god köttgryta och det är strax dags att gå ut i stallet och natta hästarna.


En vanlig lördag

Matts drog till Avesta i morse för att äta tårta hos sin moster som fyller år. Jag stannade hemma då jag har beredskap den här helgen. Tog Isa och Caos och åkte till Knivsta och tränade lite inför imorgon och det kändes fint!
IMG_1800
Hemma igen så blev det en skogpromenad och stallpyssel.
IMG_1798IMG_1799

Nu har jag sorterat lite böcker, vill ha lite snyggt i bokhyllorna


Ösregn!

Idag kom det en riktig regnskur! Precis när vi skulle åka till Knivsta och träna. Det blev Sunnersta och gropen där för lite fys istället. Då kom solen fram igen!

Har fått fina bilder på Hazelburn som fortsätter göra framsteg hos Catharina. Kände knappt igen honom på bilderna...
1381428_10151929604639197_580769492_n578056_10151929604419197_33402452_n

Stinas lilla blogg

062

Blogghistorik

«november 2013»
tiontofr
010203
04050607080910
11121314151617
18192021222324
252627282930

Senaste inlägg
Hundra sommardar
Hunderbanan och lite flera får
Cajsa och Carola
Kastrering...
Hipp hipp hurra!!
MH
KORAD
It takes a village to raise a child
En semester inriktad på hund – och lite häst också såklart
Lite hästuppdateringar

Senast kommenterade
Hipp hipp hurra!!
KORAD
Perfekta kombinationer
Skyll aldrig på...
Rasmästerskap
Team Frenesi
Knorr och morr
Hundmässan 2018
Balders röntgen
Grattis på tvåårsdagen

Arkiv
2021
2020
2019
2018
2017
2016
2015
2014
2013
 •    December
 •    November
 •    Oktober
 •    September
 •    Augusti
 •    Juli
 •    Juni
 •    Maj
 •    April
 •    Mars
 •    Februari
 •