Blogginlägg

Mera MT'n

MT i Örebro med RHH under helgen och det var många fina holländare som gick banan. Rani gick på lördagen och fick härliga 494 p. Hon tog sig an allt med glädje och visade att hon även är rätt tuff. Rani är ju en fodertik som planeras paras nu vår och det är hög tid att bestämma sig för hane. Nu med det här resultatet från MT så klarnar planerna lite mer ☺.
Hennes bror Ace tog sig an banan på söndagen och han var lika road som sin syster av inledningen med kamp, lek och jakt. Där var de jämna med 142 respektive 141 p. Ace slutade sedan på 443 p.
Härliga hundar båda två och jag var glad att få se båda!
Det var ju även andra hh med och jag hoppas rasen fortsätter visa sig så här fin! Nu måste det till en breddning av genbasen och fler hundar behöver användas så vi kan behålla friska, sunda hundar och som en ras som fortsätter imponera på fler än oss som redan är fast för de randiga.
Med dessa två så har Isa nu fem avkommor som gjort MT och kan få ett korningsdiplom när alla gjort  sin exteriörbeskrivning. Det tycker jag är så roligt!! Alla har dessutom finfina poäng där alla ligger över 400! 

Kotten gjorde även han MT i Örebro. Tyvärr så gillade han inte provledarens hantering och markerade det vilket var överraskande för oss alla! Annika gjorde ett strålande jobb som kunde ladda om och föra honom genom resten av banan. De landade sedan på 397 poäng och med de poäng som försvann vid hanteringen och sedan under lite allmänt intryckt så kan vi inte vara mer än nöjda! Beskrivarna var väldigt förtjusta i Kotten, och vem är inte det? De kunde efter vi var klara känna igenom hela honom och återigen tala om vilken fin hund han var men det var så dags då..


Hunderbanan och lite flera får

Utanför Norrtälje finns Hunderbanan som är som en äventyrsbana för hundar. Knivsta BK hade bokade den och jag åkte dit med Jessie för att se vad det var för något och hur hon skulle ta sig an den. Riktigt fiffiga saker och hundarna som var med gillade utmaningarna. Allt från kluriga tankeövningar till balans och mod. Fanns något för alla och vi hade kunnat stanna en bra stund till och pulat på där på banan och de 46 stationer som fanns.

Men vi hade lite annat att stå i på em. Cajsa och Carola skulle få kompisar. De var ju inte helt bekväma med att vara själva… Så flocken utökades med fyra tackor till, den här gången pälskorsningar. Rejäla tjejer som när de kom hem till Trångtä klev ur släpet kollade in sina nya kompisar och började käka. Och ooppps, jag köpte även med en bagge… en stilig pälsbagge, mönstrad med bra poäng så nu hoppas jag på lite lamm till våren.

Stinas lilla blogg

062

Blogghistorik

«oktober 2020»
tiontofr
01020304
05060708091011
12131415161718
19202122232425
262728293031

Senaste inlägg
Mera MT'n
Hunderbanan och lite flera får
Cajsa och Carola
Kastrering...
Hipp hipp hurra!!
MH
KORAD
It takes a village to raise a child
En semester inriktad på hund – och lite häst också såklart
Lite hästuppdateringar

Senast kommenterade
Hipp hipp hurra!!
KORAD
Perfekta kombinationer
Skyll aldrig på...
Rasmästerskap
Team Frenesi
Knorr och morr
Hundmässan 2018
Balders röntgen
Grattis på tvåårsdagen

Arkiv
2020
 •    Oktober
 •    September
 •    Augusti
 •    Juli
 •    Juni
 •    Maj
 •    April
 •    Mars
 • 2019
  2018
  2017
  2016
  2015
  2014
  2013