Blogginlägg

Första öronen uppe

I morse var det en valp som hade fått upp sina öron. Ser så kaxig ut med båda öronen spetsade. Får e vem som blir nummer två att spetsa öronen.
26815325_10156033615434197_7235930093946156366_n


Blandat

Har fått till en helg med spår, lydnad och skydd för Kotten. Beck får forsätta ta det lugnt ett tag till. Kommer bli spännande att sätta igång honom sen  .
Vi var till Jonas för att få lite input och utvärdering av Kottens skyddsarbete och han fick köra bytesförsvar, bevakningar i skärm, flykter och inhopp. Det tar sig verkligen!! Vår tanke med att inte skynda verkar ha fungerat bra. Tycker även han har en bra förmåga att samla ihop sig och även om han vill mycket så kan han vänta. 
Lydnaden körde vi inomhus och det var lika trivsamt den här veckan och Kotten var lika fokuserade som sist. Nu börjar han greppa det här med apportering också. 
Spåret som han fick löste han bra, var lite ofokuserad första sträckan men sen så fäste han på bra jobbade på hela vägen. Vinklarna tar sig de också  . Nu vill jag att det fortsätter vara snöfritt så vi kan spåra på.

Valparna har nu 'frigång' i hela valprummet då vi tagit bort ena kanten på lådan. De sover gått där längst inne i hörnet när de inte är ute och härjar. Det går fort nu och de är bra stadiga på benen och de äter glatt det jag ställer ner. Bilder läggs som vanligt i fotoalbumet.

Matts byggde ju om fårens gamla foderhäck så den passar hästarna och vad mycket minder spill det blir nu. Toppen! 
De yngre stona blir ju lite rastlösa nu när det inte går att springa så mycket i hagen eftersom det är så hårt ovch knöligt. Däremot skuttar de runt i skogsdungarna och har skoj. Omnia är lekledare och försöker styra upp de andra två som gillar att brottas och stå på bakbenen. 


Käk!

Nu har de små testat på färskfoder. De verkar tycka det är gott men än är de såklart inte så glupska eftersom Caos har mat så det räcker och blir över. Vi har valt att börja Vom och hundemat. De små köttbullarna är helt perfekt att tina och ge dom. Sen kommer de även att få torrfoder.
Valp käkar


Tre veckor

Det händer en hel del på tre veckor, det syns om inte annat på bilderna. Nu är det rätt bra fart på de små benen och de attackerar varandra så gott de kan. Däremellan så äts och sovs det. Än har ingen rymt ur lådan men det är bara en tidsfråga innan det händer.
26229525_10156010568629197_8196744512777312950_n  IMG_5871


Lite lydnad

Eller en hel timme i Stockholms hundsportcenter blev det. Vi har inte tränat där förr och det var en skön känsla med det mjuka underlaget, tystnaden och värmen därinne.
Det var jag & Kotten, Mia & Hanna som var där. Båda hundarna jobbade på superbra och jag tror att de gillade att komma in i hallen lika mycket som vi gjorde.
Även om solen lyst har det varit råkallt ute och rätt blåsigt.

Det var skönt att hänga inne vid valplådan och att pyssla i stallet efter träningen. Hästarna var inte heller svårflörtade när det var dags att gå in. Även om dom har foder, vatten och skog så gillar de att komma in och mysa i sina boxar när det är lite ruggigt ute.


Lite skydd

Idag har Kotten fått lite mer skyddsträning, han fick bita lite på Jonas och det gillade han. Vi har ju utan att överdriva skyndat långsamt med Kotten och det känns som det passat honom (och mig). Idag blev det sektor, några inhopp, flykter och bevakning i skärm.

Sen har eftermiddagen bestått i att vara i valplådan och stallet. Rätt skönt med helg

Sist men inte minst så har Erika och Grim idag gjort ett godkänt resultat i startklass! Grattis!!
Grim


Valptillväxt

Valparna växer med raketfart, det ska de i och för sig göra. Precis som vid förra kullen så tycker man inget händer och de bara ligger där och äter och knorrar (morrar). Så plötsligen har de ögon, biter varandra och försöker spatsera runt med svansen högt. De är liksom bara bäst på allt, tills de plötsligen tappar balansen och snopet ligger där på rygg.

Bilder lägger jag in under valparnas fotoalbum och så finns det en del på instagram.


Vattensvans

Blodörat börjar bli bra nu på Beck men då drar han istället på sig en vattensvans... Ja alltid är det något med dessa underbara djur .
Han fick alltså stanna hemma under em träning i Knivstahallen. Kotten däremot var med och var lika glad som vanligt. Det blev lydnad och lite skydd innan vi for hem i ösregnet.
Vilket uselt vinterväder vi har haft så här långt.

Stinas lilla blogg

062

Blogghistorik

«januari 2018»
tiontofr
01020304050607
08091011121314
15161718192021
22232425262728
293031

Senaste inlägg
Hundra sommardar
Hunderbanan och lite flera får
Cajsa och Carola
Kastrering...
Hipp hipp hurra!!
MH
KORAD
It takes a village to raise a child
En semester inriktad på hund – och lite häst också såklart
Lite hästuppdateringar

Senast kommenterade
Hipp hipp hurra!!
KORAD
Perfekta kombinationer
Skyll aldrig på...
Rasmästerskap
Team Frenesi
Knorr och morr
Hundmässan 2018
Balders röntgen
Grattis på tvåårsdagen

Arkiv
2021
2020
2019
2018
 •    December
 •    November
 •    Oktober
 •    September
 •    Augusti
 •    Juli
 •    Juni
 •    Maj
 •    April
 •    Mars
 •    Februari
 •    Januari
 • 2017
  2016
  2015
  2014
  2013