Blogginlägg

Olympia har fölat

Så har även Olympia fölat. Hon var orolig på kvällen och vi anade att det var något på gång. Vid halv fem så föddes så tillslut det rejält långbenta stofölet. Lycka att fölningen så långt gått bra.
Sen så ville inte navelsträngen gå av. Den satt kvar i efterbörden som fölet släpade på när hon skulle försöka resa sig men det löste vi. När fölet sedan hade rejäla problem med att resa sig såg vi att frambenen inte var helt normala och att de inte gick att räta ut. Gissa om det var tusen tankar på en gång….
Jag mjölkade ur Olympia, som är en fantastiskt snäll mamma, och gav fölet råmjölken som hon glatt sög i sig. Sen ringde veterinär som kom vid niotiden och gav antibiotika och kollade av allmäntillståndet. Det långbenta fölet är en kavat dam som nu reser sig själv och kan dia utan problem.
Nu blir det smärtstillande, stretching och kortare promenader så håller vi alla tummar och hovar vi har för att det går bra.
18157974_10155246317569197_8366125420733705265_n  IMG_8513


Nyfiken i en strut

Idag när jag skulle till jobbet så skulle jag ta in Ascention och lilla Ärtan. Det tog över tjugo minuter att ta sig vägen från hagn till stallet. Jisses vad det fanns mycket roliga saker att titta på... Plötsligt upptäcker man att det är gott om saker längs vägen, kärror, lastpallar, en hög med stockar, en pall med staketstolp. Som om inte det var nog så var magasinets dörrar spännande, traktorn var också intressant. Allt skulle nosas på... Även om jag nog tyckte det vore enklast att gå från hage till stall direkt så är det också spännande att se hennes nyfikenhet och intresse för alla saker som noga skulle kollas upp. Att mamma gnäggade lite var inte lika viktigt. Till slut så kom vi i alla fall in i stallet  .
Nu ska vi helt klart ta tag i det här med grimma och grimskaft...


Lite tankar efter tävlingen

Nu har vi landat efter tävlingen och det är dags att ta nya tag i träningen. Det känns väldigt skönt att det gick bra även om poängen inte var super men det är inte det enklaste att få till det med Beck.  

Han är ju en rätt laddad och energisk kille att jobba med och att hålla ihop. Vi har så många gånger sedan Beck var liten fått höra att han är för svår för oss, det är mycket hund, att han inte kommer att komma till start, att det är bara att packa ihop honom och en hel del andra saker som inte är så roliga att höra när man kämpar på med sin hund som är ens vän och familjemedlem. Nu är det ord från personer som inte varit med på hela resan och sett Beck från när han kom hem till oss som valp och fram idag. Tur är att jag har stöttade och peppande personer i närmsta träningsgänget. Det är guld värt!

Jag känner att det är skönt att jag numera kan gå in i bubblan under träning och tävling för att bara vara här och nu med hunden.  Som nu i söndags när Beck plötsligen fick för sig att skalla hela vägen från hälsningen på domaren fram till platsen. Skönt att inte längre fundera på vad de andra tycker och tänker utan kunna fokusera på vad vi ska göra för att genomföra det vi planerat.

Som jag brukar skriva, powerisnothingwithoutcontrol, så är det så häftigt när det börjar lossna och vi får en teamkänsla som växer sig ännu starkare. Visst tappar vi den emellanåt men det kommer tillbaka snabbare och snabbare. Vi gör saker nu som för ett år sedan hade varit näst intill omöjliga.

Nu känner jag mig rätt lugn och tillfreds med planeringen framöver. IPO 3 kommer närmare och vi ska bara ”slipa på några små detaljer” först

18119911_10154454209436863_1371526711_o


Beck består IPO 2

Så har Beck bestått IPO 2. En spännande och rolig dag på många sätt. Poängen är inte något att skryta med men allt med Beck är en resa och nya lite oväntade saker dyker upp längs vägen.
Idag så snurrade han t.ex. extremt mycket i vinklarna i spåret, han skallade sig in till platsen och han tittade faktiskt ut när jag anslöt för urkallningen i första bevakningen.
Men nu har vi fixat det här, bäste Beck och jag. Nu så ska vi klura lite på framtida träningsupplägg och såklart njuta av att han numera har titeln IPO 2.
Elisabeth, Ace matte, tog så fina bilder på lydnad och skydd! Fler bilder finns i hans fotoalbum.18119639_10154454209066863_2067557989_o  18119889_10154454209076863_519553556_o


Full fart framåt

Nu har Ascention och fölet varit ute lite mera. Det är verkligen drag under hovarna på den lilla. Jag blir alltid lika nervös för att de ska trilla ut ur hagen och efter middagens race så satte jag upp lite avspärrningsband som syns bättre.


Ascention har fölat

Vid midnatt så föddes Ascentions första föl. Fölningen gick superbra och hon är en supergo mamma som pysslar och donar. Inga som helst problem med att låta den lilla äta trots att juvret var rätt rejäl spänt.  Det var lite problem med efterbörden men med lite hjälp så släppte även den. Är alltid så facinerande att att vara med och se instinkterna hos stoet och fölet. Det där första kontaktskapande gnäggandet som sker är helt magiskt att få höra .
IMG_8195  IMG_8205
Fölet, som är ett sto, är riktigt kavat busar redan en hel del. Ska bli intressant att ta ut henne…Nu ska vi bara fundera ut ett passande namn.
  IMG_8263   IMG_8246


Tomt och tyst

Så har alla valparna flyttat och huset känns tomt och det är väldigt tyst. Det går att gå runt utan att någon liten sätter krokben för en. Det blir ju lite som att leva i en valpbubbla under åtta veckor och det är som Venke sa, man är lite som en guldfisk där man sitter och tittar tomt framför sig när alla valpar åkt…
Isa verkar rätt nöjd och det hon är mest bekymrad över är vi minskat på maten! Det är nog det värsta som kan hända i Isas värld
Rapporterna som kommer är att alla valparna tar för sig i sina nya hem vilket är så roligt att höra. Är ju såklart supernyfiken på hur det går. Här är Novak som intagit soffan hemma hos Lena.
IMG_8170
När sista valpen åkt så for vi till Enköping med alla hundarna för lite träning, är ju tävling där för Beck nästa helg. Kändes väldigt konstigt att kunna ge sig iväg så där ”hela familjen”. Isa var med och körde lite med Matts, båda var lika glada.

Kotten är lycklig över att ha hela huset för sig själv igen. Han känns väldigt stor när han ligger på köksgolvet intill Isa.
IMG_8168
Så har Emma och Ibb varit ute och tävlat. De gick strålande och nu är de uppflyttade till lägre klass spår efter en appelltävling med superfina poäng! Grattis!!
IMG_8164


Träning och sista natten med gänget

Idag var det en full träningsdag här hemma. Åsa var här och hade kurs och vi var ett par som kör IPO som tränade. Beck fick tre lydnadspass och ett skyddspass. Han var lite väl i gasen andra lydnadspasset men annars är jag väldigt nöjd. Det är inte enkelt men det tar sig.

Roligt också att se andra ekipage på olika nivåer och få inspiration till träningen med våra andra hundar. Skönt också att ha en plan hemma, så fint att kunna ha uppsikt över hästarna när vi tränar.

Ascention och Olympia har fått upphalmade boxar nu och jag börjar bli mer nervös, som vanligt när det närmar sig fölning.

Ikväll är sista natten med gänget eller början på något nytt och spännande för D-valparna. Gänget som lever efter devisen en för alla, alla för en.
Nyss fick de lite rå lever och det är med "livet som insats" man ger det ….
De här åtta veckorna har gått med ett huj men nu märks att de små behöver egna familjer som kan ta dom vidare ut i världen.


Ready for takeoff

Idag var det besiktning av valparna. Alla fick med beröm godkänt och de var alla tysta och stilla under vaccinering och chipmärkning.  Ja, en lev lite sur när chippet skulle in och det kan jag förstå.
Det var ett gäng trötta valpar som kom hem från veterinären och de sov en ovanligt lång stund innan det var full fart igen. 
Så nu är de ready for takeoff. Här är Grim som fick ovanligt stora öron på bilden .
17796233_10155191628354197_7853999276476075383_n


Idag kom vi lite längre

Så berättade Hampus att fina Cora ska vara månadens sötnos i Härliga hunds majnummer. Förstår att de valde henne, kan inte varit så svårt.


På promenad

Det är drag under tassarna när de små krabaterna ska ut och gå. Vi kommer oftast inte så långt för det finns så mycket roligt man kan göra på vägen.


Vilken härlig helg!

Igår gjorde sex stycken av Isas valpar gjort MH. Fem stycken från B-kullen och en från A-kullen. Vilka härliga hundar!!
Det finns både likheter och olikheter mellan hundarna men de är alla sociala, fulla av energi, glädje och har en rejäl kamplust …
Alla hade fantastiskt fina avreaktioner och klev av banan med en lika härlig attityd som när de klev in på den. Roligt att så många kom  med tanke på att en del inte bor precis nästgårds.
Nu har 10 av hennes 15 valpar som är i ålder för att genomföra MH gjort det och vi kan inte mer än vara nöjda med det som hundarna visat upp.

Inte nog med det, Can var på utställning och blev BIR med HP. Grattis !!

Idag har några av oss som var med igår träffats här hemma för lite träning och hundprat. Lika fina och duktiga som igår, är fortsatt imponerad. Alla körde lite bitarbete och man förundras alltid över att hundarna tycker det är så roligt.

Vi hann även iväg en sväng till Lövsta och deras hingstvisning. Många tankar nu...
Van Vivaldi var lika fantastisk som vanligt, får gåshud av att se honom visa upp sig. Ser så enkelt och lätt ut allt han tar sig för.

Valparna har somnat nu och har klämt ihop sig under min stol, så låg alltid Isa när hon var valp  . Tänk att de redan är sju veckor och snart redo att flytta.


Vips så har en vecka gått

Oj vad dålig jag varit på att skriva om valparnas utveckling den här veckan! Det händer så mycket varje dag och alla personligheter utvecklas med stormsteg.
De busar och kampar både med oss och med varandra. Gården blir roligare och roligare att vara ute på och vi har ju haft superväder nu ett par dagar, perfekt för valparna!
Nu är det klart vem som ska flytta till vem och där blev det plötsligt en ändring så nu letar vi hem åt den lilla ”lila” tiken. En riktigt charmig tjej som lika gärna hänger i våra byxor som ligger i knät och myser.
Fick fina bilder igår och har uppdaterat fotoalbumet med valparna, länk på förstasidan.

I övrigt så har jag hunnit med lite träning av killarna. Har jobbat på med råden jag fick förra helgen.
Tackorna ska vi ta och stänga in i fårhuset så de slipper Hugo nu när det närmar sig lamning. Han brukar bli lite bråkig när tackornas hormoner ställer in sig på att få lamm.

Det har varit hingstvisningar på flera olika ställen under helgen och jag har kollat en hel del på Clipmyhorse. Fiffigt att det går att få vara med trots att jag sitter hemma i soffan. Den riktiga känslan får man ju inte riktigt utan doften av häst och spån men det är väldigt intressant i alla fall.

Stinas lilla blogg

062

Blogghistorik

«april 2017»
tiontofr
0102
03040506070809
10111213141516
17181920212223
24252627282930

Senaste inlägg
Hundra sommardar
Hunderbanan och lite flera får
Cajsa och Carola
Kastrering...
Hipp hipp hurra!!
MH
KORAD
It takes a village to raise a child
En semester inriktad på hund – och lite häst också såklart
Lite hästuppdateringar

Senast kommenterade
Hipp hipp hurra!!
KORAD
Perfekta kombinationer
Skyll aldrig på...
Rasmästerskap
Team Frenesi
Knorr och morr
Hundmässan 2018
Balders röntgen
Grattis på tvåårsdagen

Arkiv
2021
2020
2019
2018
2017
 •    December
 •    November
 •    Oktober
 •    September
 •    Augusti
 •    Juli
 •    Juni
 •    Maj
 •    April
 •    Mars
 •    Februari
 •    Januari
 • 2016
  2015
  2014
  2013