Blogginlägg

Vårsol

Valparna har nu fått vara ute en stund och känt på vårluften. Helt fantastiskt väder nu under helgen med varma vindar som blåst.
image  image 
Det har varit många besök hos de små. Nu är de ”uppmärkta” med halsband så fler än vi ser skillnad på vem som vem. Tikarna fick svart och lila halsband, hanarna fick blått, grönt och gult.
Här är herr Grön
image
Beck och jag har varit på skyddsträning för Gustaf Ebers. En intressant dag där det vara rak och tydlig kommunikation.  Både jag och Beck var rätt trötta i mössan efter våra pass .
Väldigt roligt att se alla hundar och hur Gustaf jobbade med dem och förarna. Flera saker trillade på plats och jag känner att tankar jag har kring Kottens träning stämmer med det jag hörde.

Sen har Ibb/Bilbo varit ute och tävlat startklass lydnad. Det gick strålande och han och Emma vann klassen med 180,5 poäng! Stort grattis till er
image


Wittra, valpar och vårsol

Vårsolen värmer och stona står och njuter. Dom börjar bli rätt stora de två som ska föla. Speyside och Omnia är lite mer busiga och drar gärna en repa i hagen nu när det börjat torka upp igen.
image  image
Det är inte bara roligt, och nervöst, att vänta på föl. Det är minst lika roligt att se vad det blir av dom när de växer upp. Här är Wittra som numera bor i Danmark och ska bli dressyrstjärna.
Valparna börjar fara runt i hela huset nu. Kotten är väldigt förtjust i de små men undrar så varför de har hans säng och alla hans gamla leksaker!
image


1 månad

Har gjort en liten film på valparna som redan är en månad. 
Personligheterna utvecklas för varje dag och tempot ökar varje vaken stund.

Har varit en fantastisk helg vad gäller vårväder, tror alla njuter.
Sen har vi fått upp de nya skjulen och det blev så fint!!
17362748_712660582237293_2713571758055573939_n


Blandat

I går kväll så var det träning på KBK, lyckligast tror jag nog att Caos var när hon fick gå sitt fina fria följ med Matts. Kotten var också på och jobbade med sitt fria följ som mer innbär att följa godishanden. Har ju varit lite dåligt med träning ett tag nu och båda hundarna kändes laddade och på g.

Valparna börjar busa på rätt bra med varandra, de gillar även att sitta i knät och bli kliade. Dehar så glada svansar . De har haft besök av pappa Midos matte och hon blev lika förjust i de små som vi redan är. Efter middagen så var det en som fick lite extra energi och drog igång och kampade med en pläd, rätt gulligt nu, kanske inte lika gulligt när han ändrar det till mina strumpor när tänderna blivit ännu vassare . Sen somnade han rätt snabbt, så söt!
image
Ascentions mage var det verkligen fart i när jag kvällsfodrade, såg ut som det var någon som övade på att hoppa och bocka därinne. Nedräkning till fölningen är påbörjad, bara drygt 30 dagar kvar...


Morgonmys och lite hästar...

Är så glad åt våra fina hundar! Nu på morgonen när de små ska äta sin frukost så kommer Caos och Kotten för att kolla att de mår bra. De står utanför valplådan, de små får hålla sig där när de äter frukost, och tittar på. Är så fascinerande att de bara står där och tittar tillsammans med Isa. De kanske funderar över deras obefintliga bordsskick . Beck missar morgontitten på valparna för han är ute och fixar hästarna med husse så dags. Tror inte han är så imponerad av de små krabaterna, de är ju för små att leka med än.

En av valparna har lite högre tempo än de andra, har övergått till att springa när de är ute, ser rätt festligt ut för det går inte speciellt fort. En annan valp är lite mer iakttagande och en tredje är lite bufflig. Alla blir glada när vi kommer och svansarna viftar för fullt. Tänk att det kan finnas så mycket personlighet trots att det är så unga!

Så har även våra IPO skjul kommit så nu ska här ronderas .

Ascentions juver börjar växa och hon är lite sur påde andra hästarna, antar att det är hormoner som spökar. I helgen blev Frontier Ask, som hon är dräktig med, segerhingst vid premieringen i Herning!! Hans pappa Favorit Ask som är elithingst blev Årets hingst.
Här är en film på Frontier från helgen.


Mat

Idag har de små krabaterna fått smaka köttfärs och de var inte de minsta svårbedda. Glupska precis som sin mamma. Har även uppdaterat valparnas fotoalbum med fina bilder från i lördags.


Ljudliga valpar

Det är ett gäng otroligt söta, ljudliga och ljuvliga valpar vi har fått. Ikväll så smet den första ur valplådan...


Bruksprov

Har tillbringat tre dagar nere på Flyinge och årets bruksprov. Flög ner i fredags morse och började helgen med utbildning i exteriörbeskrivning, intressant och nyttigt! Först teoretiskt, sedan praktiskt på ett antal hästar för att avslutas med att vi kollade på prestationshingstarnas exteriörbedömning.
På kvällen var det spännande hingstklasser med många fina ritter.
Lördag morgon kl. 8 så satt jag in ridhuset och blev kvar där till kl. 19. Löshoppning, gångarter för treåringar och sedan testryttare gjorde att dagen for iväg.
I morse var jag på plats samma tid för att se de sista delarna. Efter lunchmingel så var det avelskickoff. Många fina hingstar har passerat under dagarna och jag blir mer och mer klar över vad som tilltalar mig. Båda bruksprovsvinnarna var helt fantastiska.
Efter en väldigt intressant helg så sitter jag nu hemma i soffan efter att ha nattat hästarna och myst med valparna. Har lite att sortera i vad gäller årets hingstval, beprövat eller nytt, vad vill vi med vår avel och en del andra frågor av mer praktisk karaktär som snurrar.

Valparna som växt en hel del och nu passerat kilosgränsen har börjat öppna sina små ögon och
de gör stapplande försök att ta gå. Ska försöka filma deras ”framfart” imorgon.

Stinas lilla blogg

062

Blogghistorik

«mars 2017»
tiontofr
0102030405
06070809101112
13141516171819
20212223242526
2728293031

Senaste inlägg
Hundra sommardar
Hunderbanan och lite flera får
Cajsa och Carola
Kastrering...
Hipp hipp hurra!!
MH
KORAD
It takes a village to raise a child
En semester inriktad på hund – och lite häst också såklart
Lite hästuppdateringar

Senast kommenterade
Hipp hipp hurra!!
KORAD
Perfekta kombinationer
Skyll aldrig på...
Rasmästerskap
Team Frenesi
Knorr och morr
Hundmässan 2018
Balders röntgen
Grattis på tvåårsdagen

Arkiv
2021
2020
2019
2018
2017
 •    December
 •    November
 •    Oktober
 •    September
 •    Augusti
 •    Juli
 •    Juni
 •    Maj
 •    April
 •    Mars
 •    Februari
 •    Januari
 • 2016
  2015
  2014
  2013