Blogginlägg

v.8

Valparna växer och är redan rätt så rörliga. Tyvärr så förlorade vi den minsta valpen mellan lördag och söndag. Han gick upp i vikt i början men sedan tappade han trots extra matning. Trist och tråkigt men så är det ju emellanåt.
Isa är väldigt nöjd och glad, gillar verkligen att ligga i valplådan och snarka medan de små äter. Det är så avkopplande att lyssna när de äter och sedan känna tystnaden när alla är mätta och sover. Tiden står liksom stilla.
image  image
I helgen har vi även hunnit med en del träning och fick så fina bilder på Caos och Kotten.
image

Hittade årets första fästing!! Så äckligt
image
Så har Volvon fått nytt batteri, satt kanske inte så smidigt till.... Men ska väl inte behöva byta det igen. På förra bilen var det bökigt att byta halvljus - visst var det allt mycket enklare förr med bilarna.
image  image

 


Valpar

I natt och under förmiddagen så kom Isa och Midos valpar. Isa var lite orolig under lördagen så vi anade att det var dags. Första valpen kom vid kvart i två och sedan var det två till som kom snabbt där på. Det blev sen långa uppehåll mellan valparna och den sista kom vid halv nio.Fyra hanar och två tikar blev det till slut
Isa och valparna mår bra och det knorras i valplådan. 
16681872_10155021402524197_3256226305728051576_n
Idag blev Can blev BIR och Cora BIM när de var på utställning i Gävle. Stort grattis till er!!


Tidig träning

Började dagen med att åka till KHC för en träning med Åsa tillsammans med Kotten och Beck. Kotten har inte varit med hos Åsa sedan i december och han är så duktig, samlad och fokuserad.

Men dagens hit var ändå Beck, nästintill tyst och riktigt fokuserad gick vi ett långt fritt följ som kändes så bra. Även aktivitetshöjande saker som tempoväxlingar och inkallningar funkade riktigt bra!!
power-is-nothing-without-control
Åkte hem med en go känsla i kroppen för att ägna mig åt Isa och valparna som kommer när som helst.


Spår

Har fått till spår två dagar i rad nu med Beck och Kotten.  Planen med Beck är att göra längre spår så han blir mer uthållig och att blanda dessa med mer teknikspår för noggrannheten. Kanske inte så originellt men så tänker jag. Såklart behöver vi även jobba med apportmarkeringarna som behöver bli rakare och snabbare samt även spårupptaget efter som jag vill ha mer fokuserat.
De långa spår han fått nu under två dagar har han löst bra även om jag märkt att det är jobbigt på slutet.

Kotten knaprar på i sitt spår, tar det lugn och metodiskt och jag försöker se till att han inte missar något godis jag lagt ut.  Även han var såklart duktig!


v.6

Ytterligare en vecka som susat förbi. Det märks att det blir ljusare ute för varje dag och det är härligt att kunna åka hem från jobbet medan det är ljust och att se hästarna i hagen när de ska tas in.

Isas mage växer och växer men är inte alls lika stor som inför förra valpningen. Hon tar det rätt lugnt och tar lugna promenader, precis som det ska vara.

Caos har börjat gå med klövjeväska som en del av sitt träningsprogram. Hon är fantastiskt glad och pigg så det märks att hon mår bättre och har mindre spänningar i musklerna.

Kotten är busig och börjar bli en rätt rejäl ”klump”. Han kanske inte är så hög men han är rätt kraftig. Nu har han förstått ”runt” och runda en kon, det funkar även på IPO skjulen. Kampen börjar komma mer och mer. Försöker få honom att bli tung och när han kämpar bakåt så får han vinna. Måste jobba på lite med ordförståelsen vid sitt och ligg då han gärna låser på godishanden den lilla gotteråttan . Nu är det inte bara Kotten som gillar godis, här är alla lika sugna på något gott.
16708367_10154996958864197_4343175475278947198_n

Med Beck har jag haft en väldigt omväxlande vecka. Efter tre veckor i koppel så hade han inte riktigt samma tanke som mig på vad vi skulle göra på träningsplanen… Efter en usel träning på tisdagen, en strålande träning på torsdagen så blev det inte så bra på fredagkvällen. Men, tänka sig, lördagkvällen blev det bra igen. Hade en fantastiskt fin känsla i fria följet och vändningarna som kunde göras utan ljud. Han fick även ett skyddspass och det gick riktigt bra!!

Vi har fått träffa fler av Isa och Caos barnen den här veckan och jag blir så glad över att de alla är positiva, sociala och arbetsvilliga hundar. I fredags i Knivsta var Cora och Badja med, i Lervik i går var Astra, Speja, Bita och Impa med och så kom Angus förbi en stund.  Erika hade ordnat med träffen i Lervik och förutom lydnad och skydd så åt vi pizza, snackade hund och hade väldigt trevligt!


Provledare

Nu är jag och Matts godkända som provledare i IPO. Vi har lyssnat, läst, gjort tidsprogram, ritat spår och ställt massa frågor och idag var det så examination. Hoppas jag inte kommer vara lika nervös vid första tävlingen som provledare som jag var idag .


Blivande patullhund

Idag har Blixtra klarat inträdesprovet till patrullhund i hemvärnet och i april börjar hon och Linda utbildningen. Grattis!!

Här har vi spårat och tränat lydnad, gått i skogen och fyllt på foder åt både hästar och får. Beck var nog gladast på gården i dag när han fick springa lös för första gången på två veckor. Nu ser vi hans tass som läkt och han får vara lös på mjukt underlag.
image

image

Matts och jag har fixat det sista inför morgondagen då vi ska skriva för att bli provledare i IPO. Spännande


Annan typ av röntgen

Var till Rembackens vet klinik för att kolla hur många valpar som gömmer sig i Isas mage via röntgen. Det såg ut som fem, eventuellt sex valpar och det känns jätteskönt! Hon är ju rätt rund så det var skönt att få reda på vad som väntas.

image
Hoppas nu att allt går bra!!

Stinas lilla blogg

062

Blogghistorik

«februari 2017»
tiontofr
0102030405
06070809101112
13141516171819
20212223242526
2728

Senaste inlägg
Hundra sommardar
Hunderbanan och lite flera får
Cajsa och Carola
Kastrering...
Hipp hipp hurra!!
MH
KORAD
It takes a village to raise a child
En semester inriktad på hund – och lite häst också såklart
Lite hästuppdateringar

Senast kommenterade
Hipp hipp hurra!!
KORAD
Perfekta kombinationer
Skyll aldrig på...
Rasmästerskap
Team Frenesi
Knorr och morr
Hundmässan 2018
Balders röntgen
Grattis på tvåårsdagen

Arkiv
2021
2020
2019
2018
2017
 •    December
 •    November
 •    Oktober
 •    September
 •    Augusti
 •    Juli
 •    Juni
 •    Maj
 •    April
 •    Mars
 •    Februari
 •    Januari
 • 2016
  2015
  2014
  2013