Blogginlägg

En sliten grimma...

Idag rasade den, grimman som Gyleen hade när hon kom till oss i december 2005 och som Speyside sedan tog över när hon flyttade hit 2009. Jag har vid flera tillfällen köpt nya nylongrimmor, tyckte att morötter och äpplen på grimman passade bäst hemma… Men de grimmor jag köpt har inte hållit måttet, dålig passform eller så har spännena spruckit.
Har under åren haft några lädergrimmor som jag varit supernöjd med, sådana där man kan justera nackstycket på båda sidorna men de har flyttat iväg med olika hästar.
Nu så är det då dags att hitta en ny hållbar grimma som passar på ett vackert fullblodshuvud som är ett mellanting av storlekarna cob och full. Det ska nog lyckas men ingen kommer vara så bra som den slitna blå med morötter och äpplen på.
16427737_10154959643404197_5561256640564955454_n


En hel vecka

En hel vecka utan några inlägg!! Har varit rätt aktiva dagar och kvällarna går fort när man har roligt.

Har bl.a. varit på ReDog på en föreläsning om sporthunden och de skador den kan få. Väldigt intressant och givande. Det viktigaste jag fick med mig, eller rättare sagt blev påmind om är vikten av att värma upp, värma ur och att hålla kolla på hundens kropp och om det blir eventuella förändringar där.
Sen har även Caos varit där och blivit lasrad och vattentraskat, hon ses som synnerligen trivsam och tacksam och hon har svarat så otroligt bra på behandlingarna och det känns så himla bra!

Lördag söndag så var det Lydnadsseminarium med Peter och Connie Scherk. Så bra att få hela kedjan, från valp till vuxen i alla moment som hör till lydnaden i IPO. Underbart att se glädjen i träningen och hundarnas motivation till att göra rätt.

Isas mage växer så det knakar! Tre veckor kvar till valpning nu och hon börjar bli lite mer tillbakadragen och tycker att Kotten kan leka själv.

Beck som skadat sin tass genom att typ hyvla av en halv trampdyna är bra  snäll när vi tvättar och pysslar. Har nog gjort rätt ont men han ligger där på rygg och låter oss hålla på. Köpte skyddskor i gummi och det fungerar riktigt bra på honom. Trist, ja detär det alltid när de gör illa sig, men nu så får jag styrka mig från startklassen vi var anmälda till nästa helg. Men det kommer nya tävlingar.
K278082
Sen så har Olympia fått ett sår på utsidan av ett bakben men även hon är snäll att fixa med och lägga på bandage.  Vore bra om det kunde hålla sig lite torrt ett par dagar till så vi slipper lort i såret.
Ascention blir bara glupskare och glupskare, undrar just när det kommer bli trångt för maten i den tjocka magen?

Två fina resultat har det också blivit den här helgen!
Can blev BIR och sedan även BIG 3 på utställningen i Malung!!
Bita vann lk1 med 272,5 p och är nu uppflyttad till lk2!!
Stort grattis!!
16265526_10154949168684197_7117682972772331447_n


Mera röntgenresultat

Så har Badja och Bitas röntgenresultat kommit och de fick båda HD B/ED ua. Nu är halva B kullen röntgad och alla har samma fina resultat. Härligt!!

Matts och jag har även påbörjat utbildning för att blir provledare i IPO. Blev en dag med mycket intressanta diskussioner och en hel del skratt.

Ikväll konstaterade jag att Ascention börjar bli bra rund om magen. Tre månader kvar och det är så rogivande att stå och kolla på när hennes mage rör sig.

Så har Volvon fått sig en tvätt, inte en dag för sent kan jag lova. På vägen hem så var halvljuset dubbel så starkt som helljuset var på väg in till tvätten....


Verkning

Nyverkad och som synes gillar hon att vara i centrum.
image


Vattentrask

Caos fick testa vattentrasken idag när vi besökte ReDog. Hon tyckte det var ett lite märkligt sätt att bli blöt om fötterna på men trampade snällt på med öronen lite lätt utåt. Hennes muskler börjar mjukna och stelheten i nacke och rygg bli mindre och mindre. Hon har svarat bra på lasern och det vi gjort hemma med henne. Det har ju vänt rätt så snabbt till det bättre. Första besöket hos Anna var ju den 3 januari.

Har fått hem ett par superlånga (11 meter) belysningsstolpar och ett gäng armaturer som vi tänkte montera upp nere vid ridbanan/träningsplanen.  Idag finns en lampa på ridbanan men den behöver lite hjälp för att det ska bli riktigt bra träningsbelysning ute på gräset också.

Sen är det beställt IPO skjul, bir bra att kunna rondera hemma. Funderade på att bygga egna, är ju betydligt billigare men då blir det inte lika enkelt att flytta skjulen vilket kan vara praktiskt.
A-hinder ska vi också beställa, vill gärna ha ett som går att bredda lite. Ska kolla runt vad som finns, de är ju rätt dyra…

Nu vill jag ha vår och torra snöfria planer


Dräktig

Ultraljudet av Isa visade att det finns några valpar därinne. Hur många får röntgen visa. Hon är helt fantastisk att ha med sig till veterinären, vill umgås med alla och stod droppstilla under rakning av magen och sedan under ultraljudet.
Nu håller vi tummarna för att allt fortsätter gå bra och att vi får ett gäng randiga rackarungar i februari


Det tar sig...

Hemma efter en dag med hundträning. Hemma med ett leende på läpparna och med en känsla av att fler saker mer och mer börjar falla på plats i vår träning.
Beck är ju mycket hund på så många sätt med sin outtömliga energi, enorma kamplust och ett föremålsintresse som är rätt unikt. Han är på så många sätt en once i a lifetime hund. Och för er som undrat. Han kan faktiskt ligga i soffan och softa 💖.
12507674_515309138639106_1617207845280154535_n


Premiär

Premiärdag i utställningsringen för Kotten och Cora som var SÅ duktiga.  Fullt med skällande hundar av alla former, storlekar och hårlag. De uppförde sig superfint och båda kunde koppla bort omgivningen när de skulle in i ringen.
Kotten tyckte det var skoj att visa upp sig och han stod så fint vid bedömningen, kan ju inte påstå att vi övertränat det precis.
image
Cora var ännu duktigare och rörde sig så fint och stod så bra. Premiär även för husse Hampus i ringen men det märktes inte alls.
image
Båda fick fin kritik och Kotten blev sen BIR och Cora BIM.
image  image

Det var ju en liten väntan, om än ovanligt kort till gruppfinalen och Kotten tog det rätt lugnt och la sig och vilade. Väl i gruppen så blev vi inte kvar så länge .
image  image
Sen har jag fått en liten rapport om Cartman som varit iväg och löshoppat vilket han gillar. Han fick även beröm för att han var riktigt snygg. Blir så glad över såna rapporter .


Fredagsträning i hallen

För Kotten är KHC som Leos lekland för barn. Så roligt att få komma dit och träna och göra roliga saker.
image
Beck han tycker också det är skoj. Ikväll blev det lite hopp över hinder, och som han hoppar
image  image


Hingstvisningar

Nu börjar det komma datum för vårens hingstvisningar. Tyvärr blir det ingen Krafftsamling, hoppas den kommer tillbaka nästa år. Var så bra föreläsningar på den förra året.
Strömsholm kommer att ha en hingstvisning den 29 mars, på kvällen. Sen 1-2 april har Tullstorp, dit vill jag såklart också åka. Lövsta har sedan sin den 9 april. Blir många hingstar att kolla på under de veckorna. Får se när Eklunda kommer ha sin. Det var ju där vi fastnade för Frontier förra året.


Fyller på i kalendern

Så börjar vårens kalender ta form. Träningar, tävlingar, utställningar och träffar fyller kalendern och jag har gjort en ny liten del på startsidan om vad vi kommer hitta på framöver.
Har också bokat en skyddshelg med Fredrik så han kommer 30/4-1/5. Är redan många som är på och det känns roligt att det är stort intresse.
GoalPlanWish
Utöver det som står i kalender så hoppas vi på valpar, lamm och föl. Känns som långt fram nu när snön har fallit och kyla varit här. Såg däremot att granarna barrar i skogen och enligt bondepraktikan så betyder det att halva vinterns snömängd kommit, det gillar vi!!


Vinterkyla

Kallt som tusan i morse, eller rättare sagt -20 grader.
Rätt skönt med en bokad tid i KHC. Vi var inte så många så det blev mycket träning för oss. Kotten fick två lydnadpass och två små ”skyddspass” Beck fick två lydnadpass och ett längre skyddspass. Båda killarna gick fint, de är så otroligt olika men så rolig att hålla på med. Apporteringen går sakta med säkert framåt med Beck och det känns fint!
En liten kille som blev trött och somnade som en stock när vi kom hem.
15826639_10154872200529197_2727529119192869733_n
Hästarna har ju sin bal ute och nu med värmebaljan med vatten så känns det ok att ha dom ute när det är så här kallt. Visst, det sägs att hästar inte fryser men jag tror nog de gillar att komma in efter en dag ute i vinterkylan.


Återbesök

Återbesök på ReDog och spänningarna var redan mindre hos Caos, mera laser och så lite stretchövningar med oss.
Matts skottade en del snö och flyttade hm fårens foderhäck. De har ju haft den kvar ute i hagen och kunnat gå hem till sitt fårhus om de velat. VI har ju kört ut vatten men nu är det så pass kallt så värmebaljorna ska igång så då är det ju praktiskt att ha allt på samma plats.
Kotten och jag tränade lite för utställningen nästa helg, ja det kommer bli spännande.


Rehab och röntgen

Värsta snöyran och Caos första besök på ReDog och rehab. Förra veckan var vi ju där och fick henne genomgången, hon pep till vid träning precis innan jul och vi tar ju inga risker med henne (eller någon annan av våra hundar heller). Den undersökningen visade att hon var fin i skelettet efter att hon genomröntgats och att det inte heller var något med mun eller öron. 
Nu så blev det laser på spända muskler i nacken och ljumske. Fick lite övningar att göra som vi ska göra mellan besöken.

Så hörde Annika av sig och berättade att Arias röntgenresultat kommit. HD B/ED ua . Nu är det bara en kvar att röntga i A-kullen, hittills har alla varit fria båda på höfter och armbågar. Så vi håller tummarna för att resultatet blir 100% fria.

Stinas lilla blogg

062

Blogghistorik

«januari 2017»
tiontofr
01
02030405060708
09101112131415
16171819202122
23242526272829
3031

Senaste inlägg
Hundra sommardar
Hunderbanan och lite flera får
Cajsa och Carola
Kastrering...
Hipp hipp hurra!!
MH
KORAD
It takes a village to raise a child
En semester inriktad på hund – och lite häst också såklart
Lite hästuppdateringar

Senast kommenterade
Hipp hipp hurra!!
KORAD
Perfekta kombinationer
Skyll aldrig på...
Rasmästerskap
Team Frenesi
Knorr och morr
Hundmässan 2018
Balders röntgen
Grattis på tvåårsdagen

Arkiv
2021
2020
2019
2018
2017
 •    December
 •    November
 •    Oktober
 •    September
 •    Augusti
 •    Juli
 •    Juni
 •    Maj
 •    April
 •    Mars
 •    Februari
 •    Januari
 • 2016
  2015
  2014
  2013