Blogginlägg

Gott Nytt År!!

image


Släktträff

Hade bokat KHC mellan 12-15 idag och de som kunde av Cherberos hundarna var välkomna. Ja andra också så klart. Så roligt att få träffa, klämma och känna på Isa och Caos underbara valpar. Blir så glad åt att se hur de förvaltas och hur älskade de är av sina familjer.  De tre timmarna sprang iväg!

Hemma igen så hade det börjat smälla av raketer men hästarna tog det lugnt. Imorgon kommer de att få gå in tidigt ifall någon börjar fira ett ljudligt nyår i förtid.


På utflykt

Började dagen med att åka till Frida för träning med Kotten. Hängde på Hampus och Cora eftersom deras träningskompis som skulle varit med låg sjuk. Så roligt att vara där och träna. Kotten kan ju se lite försynt ut men han tar sig an sina uppgifter på ett bra sätt.
Vi övade på sitt, ligg, stå, fokus och så följa övningar. Lite bus och lek blev det också. Till sist blev det upptäktsfärd bland de spännande sakerna som stod på planen.
Det var en trött och nöjd hund och matte som sen åkte hemåt.


Spår

Jobbade halvdag för att sedan åka och träna på KBK. Först blev det spår för grabbarna och det gick över förväntan. Det med tanke på att det var ett tag sedan de fick arbeta med näsan. Kotten tyckte det var ett strålande bra sätt att använda resterana av julmaten på och Beck glufsade glatt sig de depåer av fodax han fann i spåret.

Sen fick Beck rondera vilket han också gjorde riktigt bra. Han är ju mer än vid åt ena hållet så det får vi lösa. Har en plan som vi ska sätta i verket.


Gyleen

Idag har Gyleen lämnat oss, hästen som gick genom livet med öronen ständigt framåt. Alltid nyfiken, trygg, tålmodig och tillgiven.
Senaste tiden har hon blivit stelare i kroppen vilket synts när hon gått och så har hon haft svårt att komma upp efter det hon vilat. Hennes positiva attityd var däremot den samma hela tiden.
Gyleen blev tjugo år, nästa tjugoett och elva av dessa år bodde hon hos oss.

Finns så mycket jag skulle kunna skriva om henne, allt som vi gjort, både tokigt och slugt.
Tror inte det finns så många hästar som är så stabila som hon var. Tänker bl.a. annat när det sköts med kanon intill henne på nationaldagen, de små voltigebarn som hon haft på sin rygg och hon sakta och tryggt gått runt med. Våra lite mer fartiga skogspromenader och pass på dressyrbanan. Men det bästa hon visste var nog att gå framför vagn eller släde, tyvärr så blev det inte så mycket av det då vi inte bor så till. Andra saker som hon gillade var bananer, kaffe och ljudet av motorsågar. Ja hon var verkligen speciell och älskade att vara i centrum.
Det kommer bli, eller rättare sagt, är redan tomt utan henne men vi får glädjas åt alla minnen och att vi fick många år tillsammans.


Provsvar

Idag fick vi till slut svaret på DM testet som vi skickade i början av förra vecka. Isa är fri från den genen som orsakar degenerative myelopati. Det är en neurologisk sjukdom som hos schäfrar är mer känd som vingelsjukan. Inom HH rasen så är den inte alls vanlig men i vissa få linjer finns genen.
På tyska rasklubbens hemsida finns de hundar som testats där redovisade och där ser man att hundar ur de linjer som vi använt i vår avel är även de fria.
Isa DM test


Hoppas på valpar

Nu har Isa haft en andra date med Mido så nu hoppas vi på valpar i februari.
FullSizeRender


Så löper Caos..

Anade att löp var på gång med hade hoppats hon skulle vänta en vecka till så vi hann göra en sista start i elitlydnad innan de nya reglerna börjar gälla. Men så blev det inte eftersom hon började löpa idag. Så typiskt men ändå rätt bra och praktiskt att tikarna löper samtidigt.


v. 50

 Vintern verkar vara här för att stanna nu, vitt, ljust och rent. Det tycker i om!

I torsdags så var jag på en väldigt intressant föreläsning på ReDog om den växande hunden och dess tillväxtsjukdomar. Nyttigt att ha med sig både som uppfödare och hundägare. Det ska bli en fortsättning i januari om skador på den arbetande hunden och den ska jag givetvis också gå på.

Fredag kväll så tränade vi på KBK och både Beck och Kotten var kungar på plan. Kotten var hur stolt som helst när han sprang till bilen med sin dutt.

Isa löper ju och idag så fick hon träffa Mido. Det var inte lång ”lärakännastund” innan parningen. På tisdag så ska vi ses igen och se om Isa fortfarand är lika på.

Avslutade veckan med träning i Knivstahallen med Kotten, Beck och Caos. Var så glad när vi åkte därifrån!!

Speyside har tagit på sig rollen som lektant till Omnia, tror de har rätt så skoj tillsammans. Ascention och Olympia är rätt ”präktiga” just nu. Dräktigheten är väl i en sådan fas.

Under veckan har det ju även presenterats en del från besiktningar inför vårens hingstprov neråt Europa. Finns mycket spännande att titta på. Sen är det ju tävlingarna i Olympia just nu! Går bra för svenskarna.


Livet med en liten Kotte

Livet med en liten Kotte är rätt spännande.

Imorse hade han öppnat dörren, klokt att gå ut och kissa i och för sig. Tyvärr stängde han inte när han gick in...
På eftermiddagen gjorde han ett kängruhopp och tänkte suga tag i en elgrind som jag öppnade. Kunde ju vara nåt kul att kampa med. Var rätt glad när han missade.
Ikväll försökte han skälla ut en av hästarna som fick lite mer uppmärksamhet än han men det brydde sig inte hästen det minsta om utan suckade bara djupt.

Men nu sover han gott och drömmer säkerligen om nya upptåg och spännande saker


HeW-16

Ytterligare en vecka som flugit iväg och det har hänt en hel del roliga saker!

Isa löper och planerad parning blir nästa vecka med Geremys’s Mido av Flying Attack´s. En hane som bor i Hargshamn! Lite närmare än de tidigare hanarna som bott i Tyskland.

Jag har varit och fått hjälp av Åsa med Beck och apporteringen, inte helt enkelt men han är rätt så läraktig måste jag säga. Händer massor med honom just nu! Kotten händer det också massor med. Vi jobbar på med vårt godis och våra lekar.

Alla hästarna är supergosiga nu och kommer raskt fram så fort jag går ut i hagen. Skulle filma lite skritt på Omnia åt en spekulant men det var inte så enkelt med den linslusen.

Sen så har Aranya blivit HeW-16, hon blev BIR med cert och cacib!!


SE V -16 SE VV -16

Under helgen har det varit Stockholm hundmässa. Otroligt mycket besökare, väldigt massa hundar och så mycket roliga saker man kan shoppa.  Vi ställde ut Isa i veteranklassen och hon blev BIM och Svensk Vinnare och Svensk Veteranvinnare 2016!! Så häftigt, svårt att ta in…
Det var 5 holländare med, två hanar och tre tikar, alla fick excellent.

När vi kom hem så visade det sig att staketet var trasigt och Olympia var utanför hagen. Bara sätta igång att laga staketet som älgarna hade haft sönder. Matts var inte alltför glad när han fick laga staket i skenet av bilen extraljus.

Under veckan har vi hunnit med ett par bra träningspass för hundarna och en del pyssel med hästarna. Hyrde hallen i Knivsta fredag kväll och det var så skönt att komma in och träna. Även om det går att träna i lampans sken så är det allt bra lyxigt att vara inomhus.

Stinas lilla blogg

062

Blogghistorik

«december 2016»
tiontofr
01020304
05060708091011
12131415161718
19202122232425
262728293031

Senaste inlägg
Hundra sommardar
Hunderbanan och lite flera får
Cajsa och Carola
Kastrering...
Hipp hipp hurra!!
MH
KORAD
It takes a village to raise a child
En semester inriktad på hund – och lite häst också såklart
Lite hästuppdateringar

Senast kommenterade
Hipp hipp hurra!!
KORAD
Perfekta kombinationer
Skyll aldrig på...
Rasmästerskap
Team Frenesi
Knorr och morr
Hundmässan 2018
Balders röntgen
Grattis på tvåårsdagen

Arkiv
2021
2020
2019
2018
2017
2016
 •    December
 •    November
 •    Oktober
 •    September
 •    Augusti
 •    Juli
 •    Juni
 •    Maj
 •    April
 •    Mars
 •    Februari
 •    Januari
 • 2015
  2014
  2013