Blogginlägg

Utställning och röntgen

I fredags så kom Arwens röntgen resultat och det stod HD A och ED UA! Strålande!!

I lördags morse så packade vi in Isa och Badja, som vi passat under helgen, och styrde mot Gävle och valputställningen där. Den första vi såg var Laika som var så fin!! Laika var där med sin familj för att heja på sina systrar Hetsa och Beckie.

Jag har ju inte träffat någon av de tre sedan de flyttade och det var underbart att se hur fint de utvecklats, hur duktiga de var i ringen med sina mattar och hur coola de var i den röriga hallen.
Båda tikarna fick superfin kritik och HP. Domaren hade svårt att veta vem av dem som skulle bli BIR. Efter mycket funderande så blev det tillslut Beckie som fick den rosetten. 
Hetsa Gävle Hetsa stod så fint!!

Beckie Gävle Beckie känns igenom av domaren. Hon fick beröm för sina lår.

Efteråt så fick Hetsa och Badja busa en stund medan Isa tittade på. Isa ville helst in i hallen själv, tror hon kände att det luktade korv…

Nu är det lite tomt här utan Badja, en skön tjej som bara flöt in i flocken under helgen. Hon är så lik Isa som hon var i den åldern.  Beck såg lite fundersam ur först och undrade om Isa krymt.
12795481_532127713623915_58344193874438724_n (2)

Hästarna fick någon sorts vårfnatt idag i solen och rullade sig som tokar, antar att all päls som släpper kliar en del nu.  Med sådant här väder och ljusare kvällar så kan de ju vara ute längre och njuta av våren.
Vår rull


Hårigt värre

Nu är det verkligen vår i hästarnas värld. VInterpälsen ryker all världen väg - eller det mesta fastnar nog på mig när jag borstar .

Olympia fäller mest, Speyside lite lagom och Ascention som är klippt fäller bara på den lilla oklippta biten på ryggen. Rätt praktisk med klippta hästar vissa tider på året .


Dåligt med uppdateringar

Det har varit lite dåligt med uppdateringar här senaste veckorna. Under februari händer det inte så mycket utan det känns som ett litet vakuum innan våren sätter fart på riktigt. Ljuset börjar i alla fall komma och det är så skönt!! Småfåglarna börjar också låta gladare och skatan låter den med till Matts förtret.


Fåren har varje år i februari en period där de bräker och inte är nöjda med något. De har mat och vatten men de är ändå inte nöjda. Till påsk så är det dags för tackorna att vara inne och sen hoppas vi att lamningen är klar till slutet av april. Hugo får hålla sig utanför fårhuset för han blir ju så nyfiken på lammen. Om vi dessutom skulle behöva fålla in någon tacka så blir han irriterad för vi får inte möblera hur som helst i hans fårhus.

Hästarna är rätt trötta på det knöliga hårda underlaget som är ute nu. Ascention och Speyside försöker fara runt men de blir bara kort stunder. Olympia börjar så klart bli rejält rund och njuter bra när jag pysslar med henne.  
Nu börjar det komma mer och mer hingstvisningar, kollade på den från  och det är lika spännande varje vår, kanske lite mer nu då när vi ska betäcka. Ascentions hingstval är redan klar men de andra två är vi inte riktigt klara med.
Planen är att åka ner och kolla på bruksproven och efter det så tror jag nog att vi ska kunna bestämma oss, eller blir det svårare då :-/


Jag har satt upp 6 skärmar nu så jag kan träna ronderingar hemma. Beck behöver som sagt bli lite tätare, Caos behöver använda sina öron och Isa behöver spurta på lite mer fram till nr 5 och inte bara gasa på sista biten.
Lydnad har det faktiskt blivit en del av också och det känns lovande inför kommande tävlingar. Nu gäller det att fokusera på rätt saker och hålla i motivationen hos hundarna. Lagom är bäst på alla tre men det är inte alltid så enkelt…
Spår har det varit dåligt med men det kommer!

I lördags var Matts och träffade Hetsa och Kaos (Berk). De hade verkligen växt på sig och Hetsa var en tjej med humör, vilket Isa snabbt tog ur henne. Kaos verkade hon känna igen på ett annat sätt men han var ju kvar lite längre.          
Det kommer även uppdateringar om de andra Isabarnen och de verkar sätta sina familjer i arbete på ett eller annat sätt

 


Rättvik on ice

Gissa om det var isigt runt körhallen och i backarna upp till stugbyn där vi skulle bo. Har varit på utflykt till Rättvik i helgen och deras lydnadstävlingar. Tanken var att jag och Caos skulle varit med i elitklasserna men eftersom det varit rätt dåligt med uppladdning och träning för vår del så nöjde vi oss med att vara support åt Mia som tävlade lkl 1.
Alltid lika trevligt att vara på Nedansiljans tävlingar, bra domare och stämning, bra bemötande och en väldigt fin tävlingsplats. Att det sedan kan kombineras med en minisemester gör det ju bara ännu bättre!

Har även fått en hel massa roliga positiva rapporter från valparna ut B kullen. Så roligt!!


Sen har Piggen (Ansgar) och Malin blivit uppflyttad till lkl 2!! Ett stort grattis till er!!

Stinas lilla blogg

062

Blogghistorik

«februari 2016»
tiontofr
01020304050607
08091011121314
15161718192021
22232425262728
29

Senaste inlägg
Hundra sommardar
Hunderbanan och lite flera får
Cajsa och Carola
Kastrering...
Hipp hipp hurra!!
MH
KORAD
It takes a village to raise a child
En semester inriktad på hund – och lite häst också såklart
Lite hästuppdateringar

Senast kommenterade
Hipp hipp hurra!!
KORAD
Perfekta kombinationer
Skyll aldrig på...
Rasmästerskap
Team Frenesi
Knorr och morr
Hundmässan 2018
Balders röntgen
Grattis på tvåårsdagen

Arkiv
2021
2020
2019
2018
2017
2016
 •    December
 •    November
 •    Oktober
 •    September
 •    Augusti
 •    Juli
 •    Juni
 •    Maj
 •    April
 •    Mars
 •    Februari
 •    Januari
 • 2015
  2014
  2013