Blogginlägg

2015

Vill sammanfatta det här året på samma sätt som jag gjorde med det förra.

Kan inte mer än säga att det varit ett fantastiskt år! Tänk vad jag fått varit med om. Alla nya människor och spännande händelser som har berikat mitt liv och mitt sätt att se på saker.
Det går inte att sätta något framför det andra, alla upplevelser har sitt alldeles egna värde.

Tack alla som varit en del av mitt 2015, nu ser jag fram emot 2016 .

2015


Ibland blir det inte som man tänkt sig...

och Hazze är hemma igen...


Kallt

Den här lille Berk som bor här ett riktigt charmtroll. Vet inte ur många gånger per dag som vi skrattar åt honom och hans små upptåg. Han är rätt så obrydd över saker och ting, nyfiken och framåt. Det gäller att ha koll för han är rätt snabb även om benen är korta. Sen gillar han att gosa och bli kliad på magen, det är nästa lika bra som att få mat.
Nu när det varit neråt 10 grader så vågar jag inte var ute några längre stunder med honom, har inte fixat någon overall och är rädd att han blir kall. Tror det ska bli varmare i morgon så då ska vi vara ute lite mer. Sen är det dax för veterinärbesiktning inför söndagens flytt.

Det var rätt tyst i stallet ikväll, Speyside och Olympia är inte lika ljudliga som Hazze.
Han verkar ha tagit flytten med glädje, äntligen har han fått en rolig kamrat att busa med. När jag tänker efter så har han inte haft någon att leka med sedan sommaren han var två. När han kom hem efter det betet så höll stona honom på avstånd. Sen blev det träning och egen hage. Efter det han kom hem i maj så kan jag väl inte påstå att det busats så mycket även om han och Speyside emellanåt har fått racefnatt och sprungit ikapp och drömt om gamla tider på banan medan jag blundat...

I helgen kommer Ascention hit, eller Jesus, som hon kallas. Matts vill att vi kallar henne Esset, vi får väl se vad det blir. Ska i alla fall verkligen bli spännande att få träffa henne.


Hazze har flyttat

Idag har Hazze flyttat till Camilla i Alunda. Det känns så bra att han nu får en ”egen människa” som kommer ägna sig åt honom. Efter att ha sett de två tillsammans i lördags och idag så är jag övertygad om att de framöver kommer få mycket skoj ihop. 
7787_752952234716354_775331182_n


Annandag Jul och en massa kul :-)

Idag har det hänt mycket roliga saker!

På förmiddagen hade Hazze besök och det landade i att han flyttar till sitt nya hem på måndag.

Sen fick Berk besök av en familj som han kommer flytta till nästa söndag.

På eftermiddagen kom sedan Balder på besök med Sara och Stefan. Det blev en del bus och brottning mellan bröderna så nu sover Berk gott i sin lilla säng.
Även Isa är lite trött och har lagt sig tillrätta på soffan och ser ut att ha det rätt så skönt.
Isa på kudden

 


Varmt och skönt

Har inte blivit så mycket uppdaterande under senaste veckan. Har varit full fart trots att de små ligisterna flyttat hemifrån .

Uppdateringarna från valparna säger att de är smarta, söta och rätt så fulla av energi. En beskrivning mitt i prick! Tur att de bor en och en…
En valp har kommit tillbaka. Det är Berk, och han sysselsätter oss. Det är inte helt enkelt att julstäda eller få så mycket annat gjort med en liten rackare som vill lägga näsan i blöt i det mesta. Tur att han är så söt och bra på att se oskyldig ut.
Nyfiken är han också, höll på att försvinna i ladan ikväll när jag fodrade hästarna. Kanske är svårt att försvinna där men det finns en och annan vrå som bara en valp kan komma in i.

I söndags så tränade vi inne i Knivstahallen och det var så skönt att slippa blåst och lera!
Det är lite konstigt när det är 12 grader varmt i december. Kan inte påstå att jag tycker det är något problem utan rätt skönt att slippa klä på sig så mycket.

Hästarna går ju mer på ljuset och har lite svårt att förstå varför de ska vara ute i mörkret på em. Spelar liksom ingen roll att de har sin bal med foder ute. Hazze är den som först står vid grinden och ska in. Han står gärna och gnäggar så vi inte ska missa att det är dags att komma in.
Fiffig som jag var så la jag ut annons på Sveatäcket som inte passar någon av de hästarna vi har nu. Sen är jag ju lite såld på horseware även om de kostar skjortan och lite till. Kanske inte var så rätt tajmat med en annons på ett 300 g utetäcke just nu...
 
Så har vi även bestämt oss för att köpa ett nytt sto nu när vi inte har kvar Contessa. Hon är född 2010 e. Careful - Al Cantino och kommer hit i mellandagarna. Spännande!! Så klart är hon brun med stjärn
12313886_1034594109925988_1307430491169033885_n


Asfalt

Åkte in till stan och tog en asfaltspromenad med tjejerna efter middagen. Lantisarna hade massor med saker att lukta på men det mest spännande var nog alla dessa harar som far runt. Tror nog både Isa och Caos hade velat hänga med i deras lekar.

Det utlovas ju snö/regn imorgon så jag testade så täckena passade på hästarna. Hittills har det varit så bra väder så de har fått gå ”nakna”. Alla tre har riktigt tät och fin glänsande päls men den står inte emot blötsnö och regn som på t.ex. Gyleen.

Amira började löpa så fort hon kom hit så Beck är lite nyfiken på henne men ändå förvånadsvärt lite jämfört med när de andra två har löpt.


Kyligt

Plötsligen blev det rysligt kallt, fast man kanske inte kan kalla -7 för så rysligt kallt när det nu är mitten av december.
Ikväll var vi i Jällas stora ridhus och tränade. Hundarna älskar att komma in där. Det blev en hel del lydnad och sedan ett kortare skyddspass. Ska ta tag i elitmomenten med Caos nu. Hon är väldigt laddad så det kan nog gå lite hur som helst .

Isa är rätt så nöjd och verkar inte sakna sina små rackartroll så värst mycket. Hon saknar nog mest att hon inte får lika mycket mat nu som när valparna diade som mest.

Tittar man på datumet så är det två månader sen valparna föddes, känns som igår - kanske inte riktigt men nästan.
Har fått många glada och positiva uppdates om valparna och det gör oss så glada!! Vi saknar vår morgonpigga valporkester som underhöll oss så bra .

Speyside blir alltid lite sur när det blir kallt ute. Det brukar hålla i sig några dagar sen är hon som vanligt igen. Undrar just om det är för att hon inte kan rulla sig i leran som hon är lite kinkig.
Hazze är rätt oberörd, han är mest less på tanterna som inte vill leka.
Olympia blir rundare och rundare och tar det rätt lugnt mest hela tiden som den prinsessa hon är.


Nordisk juniorvinnare -15

Att mata städa efter fyra valpar på morgonen var ju en baggis!

For sedan iväg mot Stockholm och årets hundmässa. Det varAngus som skulle få visa upp sig.
Vi var i god tid och Angus fick kolla hallen och gå en sväng runt rasmontrarna.

Väl i ringen var han laddad och idag fick han ett excellent och så blev han Nordisk Juniorvinnare -15!
Söta Aranya fick idag ett VG.

Idag har Berk rest i väg mot Umeå tillsammans med Daniel och Helen.
Bilbo har rest till Boxholm tillsammans med Magnus och Emma
Blixtra har även hon haft en lång resdag. Hon och Linda reste ner till Tollarp.

Nu är bara "Be Like This" kvar här hemma, hon åker ikväll hem till Anna i Årsunda. Hon passar på att njuta av att vara ensam och ha mamma och matbaren helt för sig själv .

Sista dagarna har det varit fullt upp och inte så många nya bilder på valparna. Nu hoppas jag på många uppdates från deras nya hem tillsammans med bilder på de små juvelerna


Hälften kvar

Det minskar i valpflocken.

Vid lunch så åkte Bonnie hem till Annika och storasyster Aria i Bålsta.

Om en stund kommer Cissi ner från Gustafs för att hämta hem sin Bhetsa. Det är en tik som vi valt att lägga ut på halvfoder.

De vuxna hundarna, och vi, fick en lång skön promenad med massa bus i ett grustag under eftermiddagen. Det är som Amira inte varit ifrån dom andra hundarna alls vilket känns bra. Beck är som vanligt och låtsas inte se henne och Caos vill leka. Isa som inte varit hemifrån på 10 veckor var lycklig även om hon idag fick hålla sig i koppel!!

Det är även hög tid att packa väskan med utställningskoppel, nummerlapp + hållare samt lite annat smått och gott som kan vara bra att ha imorgon när det bär av till Stockholmsmässan! Det är 9 korthåriga holländare anmälda varav Angus och Aranya är två av dom .


En in och en ut.

Idag flyttade Beckie till Birgitta i Östervåla och Amira flyttade hem till oss igen.
Isa blev jätteglad och hon och Amira busade en långt stund.
Det känns nästan lite tomt med bara 6 valpar i huset nu, men det härjas på rätt bra ändå. Amira tittar med stora ögon på de små galningarna :-)

Rapporterna från de valpar som flyttade i går är så positiva. Alla tre har liksom bara flyttat in och som jag förstått redan tagit sin självklara plats.


Första valparna har flyttat

Nu har tre valpar flyttat. Känns rätt lite med sju kvar . Eller, det är faktiskt rätt lagom.
Badja har flyttat till Elsa i Knivsta.
Bita har rest iväg med Marie-Louise till Säffle.
Balder har flyttat till Stefan & Sara i Täby.
Alla valparna såg så nöjda ut när de åkte iväg. Helt klart dax att få egna familjer nu.
Ska bli så spännande att följa deras framfart i livet .


Besiktning och vaccinering

Nu är alla besiktigade och vaccinerade. Alla valpar var nyfikna och undersökte rummet hos veterinären noga. När de fått sin vaccination och chipmärkts så blev de allt lite trötta och en efter en så somnade de i en valphög.
12348710_10154390620814447_240452152_n  12346701_10154390654014447_241043252_n

Imorgon flyttar de första valparna och på lördag flyttar de sista. Kommer att bli tomt, men framför allt tyst i huset då

Har även besiktigat Hazze idag och det gick fint. Ingen reaktion på något böjprov nu! Så nu hoppas jag han snabbt kan få ett nytt hem och börja aktiveras och bygga upp sig igen :-)


Contessa

Vi fick inte så lång tid tillsammans med Contessa. Blodprovet vi tog innan hon kom hem hit visade på  förhöjda värden av ACTH, vilket produceras i hypofysen. Hon hade alltså cushing, som numera kallas PPID.
Det gjorde att Contessa tappade vikt, och muskler, fick lång päls och svettades. Hon blev bättre med medicin, hon fick en liten tablett varje dag och den gjorde snabbt skillnad.
Tyvärr så är avel på dessa ston inte att rekommendera då biverkningarna av medicinen t.ex. kan påverka mjölkproduktionen.  
Det tillsammans med ett dåligt bakben gjorde att vi valde att ta bort henne. Hon skulle inte kunna fungera varken som avels- eller promenadhäst.

Vi tycker det är så otroligt trist att vi inte hann få några föl efter henne. På den korta tid hon var här så visade hon på en så härlig personlighet. Hon var en häst som verkligen var lätt att tycka om.


Mer film och ett grattis

Det händer massor med valparna nu fär var dag som går så skönt att vädret är milt och att går att vara ute en hel del. inga superlånga stunder men mer än om det vart massa snö.

Har även fått rapport från Lena som varit med Aranya i Helsingfors och ställt ut. På lördagen blev det excellent med ck och på söndagen blev det excellent! Stort grattis till er!!
Kan inte varit lätt att vara på topp efter en resa i stormen Helga!


Tre saker

Det är tre saker som valparna gillar att leka med, en handduk, en sko och så idag så fann de "all time high favoriten", en spårapport. Billiga och bra leksaker! Det är klart grodan är rätt ball den också.
Den har hållit dom sysselsatt idag, alla har lyckats ha den en stund och då gäller det att hålla sig undan, gissa om det har varit race i huset! Och ni skulle hört panikskallen när den fastnade i ett hörn och de inte fick loss den...
Eftersom det regnat en hel massa så blev det bara en kort stund ute idag men även då var det fullt ös.


Namn

Nu finns valparna med i hunddata och så här ser det ut.
bild


Buskul

Vi var i Jällas stora ridhus och tränade lydnad under kvällen igår. Caos var överlycklig!! Hon har ju bara gått i skogen sen hon hade ont senast. Nu har jag pratat med min veterinär och hon vill att jag tränar på, börjar lite lugnt, och så får vi se om bevären kommer tillbaka. Hon ville i dagsläget inte röntga henne då hon inte trodde det skulle visa något alls.

Beck fick "köttbulleträning", rätt jobbigt för honom men jag tycker han klarade det riktigt bra. Fick en bra känsla i fria följet och fick även till relativt snabba sättanden.

Nu har jag beställt valppaket från Happy Dog och så har valppaketen från Agria kommit. Nästa tisdag är det besiktning och sedan är valparna ready for take off.

Nu är det klart vilken valp som kommer hamna var och det känns så bra,inte bara för mig utan säkert även för alla som väntat på besked.

Det är ju lite kallt ute men valparna är ute ett par gånger per dag, lite kortare stunder. De är supersnabba och nyfikna. De far iväg över gården och verkar lyckliga över att få lite frost mellan tårna.

Stinas lilla blogg

062

Blogghistorik

«december 2015»
tiontofr
010203040506
07080910111213
14151617181920
21222324252627
28293031

Senaste inlägg
Mera MT'n
Hunderbanan och lite flera får
Cajsa och Carola
Kastrering...
Hipp hipp hurra!!
MH
KORAD
It takes a village to raise a child
En semester inriktad på hund – och lite häst också såklart
Lite hästuppdateringar

Senast kommenterade
Hipp hipp hurra!!
KORAD
Perfekta kombinationer
Skyll aldrig på...
Rasmästerskap
Team Frenesi
Knorr och morr
Hundmässan 2018
Balders röntgen
Grattis på tvåårsdagen

Arkiv
2020
2019
2018
2017
2016
2015
 •    December
 •    November
 •    Oktober
 •    September
 •    Augusti
 •    Juli
 •    Juni
 •    Maj
 •    April
 •    Mars
 •    Februari
 •    Januari
 • 2014
  2013