Blogginlägg

Hjärtkoll

Dags att kolla upp Becks blåsljud som upptäcktes då han skulle höftledsröntgas. Matts hade bokat tid hos en hjärtspecialist som håller till vid Husby Långhundra. Det kördes EKG och ultraljud och han kunde snabbt konstatera att det inte var något fel på hjärtat utan att blåsljuden kom i från att Beck är vältränad
hjärta
Vi kunde andas ut och resan hem var betydligt enklare än resan dit!!


Kiropraktor

Har ju märkt att något inte stämt med Isa, speciellt vid hoppen och idag var vi till en kiropraktor som gick igenom henne.
Det fanns en del spänningar i bäckenet och när det släppte så fick Isa en så avslappnad blick som jag aldrig sett förrut. Även i en bog var det en del spänningar.
Nu blir det en vecka i koppel och sedan lugn igångsättning och återbesök om tre veckor.
Supersurt att det händer just nu men jag är mest arg på mig själv som inte kollat upp Isa tidigare!


Aa`Qe

Aa'Qe finns inte mer.
Han drabbades ju av en hjärnhinneinflammation strax efter att han flyttade från oss. Efter det fick han svårt att koncentrera urinen och drack en hel massa. Det har gjorts utredningar på Ultuna och det som konstaterats är att det roligen är en biverkning av hjärnhinneinflammationen som gör att han fått dessa problem.
Kharro har tillsammans med veterinärer och tillsammans med oss bestämt att det inte var ett bra liv som Aa'Qe hade eller skulle ha framöver så därför togs detta beslut.
Urjobbigt för alla med framförallt för Kharro och hennes familj som såklart älskade charmtrollet Aa'Qe.
10660923_10152667737294197_2032912881_nAvelsråd

Som plusmedlem i ASVH så har man gratis avelrådgivning i de fall man vill och det ville jag. Skrev ihop lite om våra tre ston och skickade in och har nu fått återkoppling på det. Det roligaste var tankarna kring stona och vad jag bör tänka på typ och linjemässigt.

Men döm om min förvåning när bland det första som kom som Contessas alternativ var Bravour! Han som jag tittat på under en lång tid. Sen fanns även Dylan N och Cortino med. En som jag inte alls funderat på var Fango in Blue, också han en intressant hingst.

Speyside rekommenderades C-blod och Click and cash. Även Darcoblod som jag har tittat på sågs som ett bra alternativ och då nämndes Latour. Gisborne VDL var en ny bekantskap som imponerade när jag läste på och såg filmer.

Olympias hingstval är redan klart och det gjordes utifrån de tankar jag fick av rådgivningen lite tidigare i vår.

Det är så lätt att fastna för det som är inne och flashigt på nätet och de hingstar som diskuterad mest. Men det är kanske inte alltid det som passar alla gånger och då är det intressant att få höra vad en rutinerad domare och uppfödare har att säga om avel. Hur det nu än går med kommande föl så känns det bra att jag är på rätt väg i mitt tänk kring vad som passar våra ston. Även om jag kanske haft det på känn i diskussioner med de som känner mig och stona så känns det bra att det kommer samma tankar från någon som inte alls har någon relation till mig eller stona.

Matts kommenterade tidigare idag att det är jobbigt att läsa om de fölningar som går snett, föl som söker ammor och ston som förlorat föl. Då är det skönt att inte ha någon fölning i år. Samtidigt så går det ju oftast bra och känslan av att se när ett sto för första gången pratar med sitt nyfödda föl är så underbar och fantastisk att den är värd all oro!


9 månader

9 månader och snart vuxna. Är så glad över de valpar som föddes förra sommaren och all den glädje de skänker sina familjer och mig.
Tänkte när de flyttade att jag så gärna ville att deras nya familjer skulle få känna samma känsla som jag haft med Isa ända sedan hon flyttade hem till mig och det verkar som det är så.

Den valpen jag har hemma nu, Angus, är en sådan hund. Kärvänlig, gosig och samtidig så gillar han att arbeta. Är så nöjd med honom.
Amira som jag också haft hemma länge var också kärvänlig, gosig och arbetsvillig. Har förstått att hon är mer än omtyckt av Birgitta.

Det är något med de här randiga hundarna som är svårt att beskriva mer än på ett sätt.
Dom är bara helt enkelt underbara


Hingstval - Speyside

Plötsligt så började jag på allvar fundera över hingstvalet på Speyside. Hopp blir det.
Galopp har fallit bort i år även om jag är överförtjust i Aces Star. Tänk att jag av någon anledning fastnar för grå hästar. Jag är ju annars känd för ”brun med stjärn” hästar.

Speyside har fått två klass 1 föl där hoppfölet rörde sig bättre än gångartsfölet.
Tittar nu efter en hingst med bra poäng på typ, huvud, ben och galopp. Bland hopphingstarna funderar på Bravour som fått höga poäng rakt igenom och verkar ha ett rätt lugnt temperament. Vi har även nygodkände Dylan N som också har bra poäng rakt igenom men som beskriv som lite het. Å så finns ju Latour, Cortino, Click and Cash....

Speyside 2015
Speyside 150414 
Speyside 2010
20577_280431094196_137431_n
Speyside 2007
26221_381610589196_6696627_n


Curling

Två lamm till idag, Berit och Brutus och jag har testat på curling, gissa om det var svårt...
Ni ser ju vem som ligger på framstupa på isen
curling


Äntligen

Till slut så kom då årets första lamm, stor och kavat. Matts gav henne namnet Alfhild  .
Lamm1


Storm...

Fy tusan vilket väder det varit idag. Vi hade ju bestämt att spåra på förmiddagen och när jag åkte hemifrån så öste regnet ner, på tvären...
Det skulle ju klarna upp så jag var inte så orolig. Vi slapp visserligen regnet men det blåste ju så jag trodde linserna skulle fara ut. Alla hundarn gjorde bra spår under väderförhållandena. Bäst var Caos som var överlycklig när hon förstod att hon skulle få spåra. Fullt fokus och kastade sig sedan ner när hon kom till apporterna. Bästa lilla gula .

Efter lunch kom lydnad. Samma där Caos glänste, hon fick även leka lite med Marie och hennes kudde.Isa går bättre och bättre och idag så fick vi till läggandet riktigt bra.
IMG_6603[1]  IMG_6602[1]

Fortfarande har det inte kommit några lamm. Den tackan som är mörkast har en enorm mage och vi får väl se hur länge det dröjer innan hon lammar. Snart hoppas jag.

Speyside och Olympia har börjat stå och klia på varandra nu. Har aldrig sett Speyside klia någon förr och hon har ju haft en del kompisar här under åren. Skönt att Olympia har funnit sig så bra tillrätta här hos oss.

Matts fick se ett Van Vivaldi föl idag och han blev lika förtjust i det som jag är. Hingstvalet börjar se rätt klart ut för Olympia .


Ultraljud

Det visade sig att det inte gick att se några valpar...Så trist och tråkigt. Vi får komma tillbaka om en vecka för att göra om det och se om det kanske gömde sig någon valp idag. Men även om det skulle göra det så lär det inte vara mer än en eller två stycken.
Såklart undrar man vad osm gått fel, det blev ju tre bra parningar och efter den sista så gick Caos ur löp. Men som vanligt är det bara hon som vet vad som felade..


Fredagsspår

Träffade Susan för att spåra och upptäckte att "våra" spårvallar var nydränkta i flytgödsel så det blev att styra om till ett annat spårställe.
Som vanligt den här veckan så blåste det rejält så Isa fick verkligen jobba med näsan för att ta sig igenom. Angus hittade sina korvar och slutet med kattmat.
Spår 1  Spå3  Spår 2

Har även bytt till sommardäck på Volvon och oj vad tyst det blev. Så nu är det bara att byta på hundkärran och transporten också. Fast det överlåter jag till Matts .

Fick en tid för ultraljud av Caos imorgon. Undrar om det döljer sig något i hennes mage. Hoppas verkligen det!!

Sen har vi några bilder som jag fått av Lisa från förra helgens träning.
1463106_10152810727867773_5558235254522811707_n  11114243_10152810728082773_8771957995664266884_n

10394604_10152810727517773_6285158008781501818_n  11110806_10152810728167773_2424912441149710638_nInga lamm, än

Än har det inte kommit några lamm... Får nog ta och prata med Hugo.
På gutefårets facebooksida kryllar det däremot av söta lammbilder.
Något som verkar vara unikt för i år att att väldigt många tackor fått trillingar!! Det hör ju verkligen inte till vanligheterna i den här rasen.


Onsdag

Spår, lydnad med trevlig sällskap. Spanat på fina föl och tittat på fåren och undrar varför det inte kommer några lamm....

Pojkarna härjade på lite, de är bra söta och busig. Beck är stor och snäll och Angus försöker hänga på.
IMG_6532

Hundarna var rätt nöjda när vi kom in idag. De här två snarkar fortfarande.De har bara bytt plats med varandra.
IMG_6526  IMG_6527


Tidig morgon

Matts skulle vara på Arlanda kl. 05.30... Visst sa jag och skuttade upp kl 04.30 för att skjutsa dit honom och han kamrat. De skulle flyga ner till Berlin för att sedan åka vidare och köpa en bil till Matts mamma.

Myggen har börjat komma! Gyleen var ovanligt på när jag skulle ta in hästarna och sen såg jag att hon var full i myggor.
IMG_6521
Ska ta och testa det nya medlet jag köpt från Mörka Skog och se om det är lika bra som det heter - nämligen Försvinnn.

Jag kanske var pigg på morgonen men inte på kvällen. Caos som numera sover uppe var nog lika trött hon. Sen tror jag nog att hon var rätt nöjd med att få ha halva sängen för sig själv.
IMG_6522


Annandag påsk

Tog lite sovmorgon och sedan en sväng i skogen. Träffade Mia på eftermiddagen för spår och sedan lydnad här hemma.
IMG_6495
Trodde ju att det skulle komma lamm under helgen när jag var borta med det har det inte gjort. Bara att vänta ett tag till.

Hästarna är bra busiga, de skuttar och far i hagen.Nu närmar sig betäckningssäsongen med 
stormsteg. Har inbokat Krafftsamlingen den 26 april och så Lövstas hingstvisning dagen efter. Finns två speciella hingstar jag vill tittta lite extra på.

Contessa är beräknad till 18 maj och det ska bli så spännande att se hur hennes föl kommet att se ut. Likna mamma eller likna pappa?


9 månader

Valparna är redan 9 månader, tiden far iväg. Så underbart att få små uppdateringar och bilder på de små liven. Är så stolt över alla valpköpare och allt de ger sin hundar. De kunde inte fått det bättre.


Hemåt igen

Påskdagen och träningstävling. Jag valde att bara köra lydnaden för att hinna med Angus ordentligt också innan det var dags att åka hemåt. Isa var återigen överladdad… men trots det så ligger hon lugnt på platsen vilket känns tryggt.

Solen sken ju hela tiden och med en lite lagom blåst så kan jag säga att jag var lätt röd i ansiktet när vi åkte hem. Vågade inte stanna förrän i Vårgårda, då hade det röda lagt sig litegrann, ville ju inte skrämma någon.

Blev ju några timmar i bilen och tid till att reflektera och fundera över allt jag sett de senaste dagarna, träning, hundar, avel och hur skoj det är att träffa ett helt gäng som har samma intresse och samma ras. Känns också så bra att få bli medbjuden på ett sådant här träningsläger. Lyxigt värre!!

Aranya var på utställning och blev BIR valp på Stockholm Easter Show. Grattis!! Matts var där och hejade på och tittade. Är nog dags att anmäla Angus till en utställning.


Påskafton

Påskafton och nu var det samling på Stafsinge IP där tävlingen ska gå. Jag var lite tidig och åkte en sväng och hittade ett bageri där jag köpte nybakta varma bullar.
IMG_6471
Vi delade åter upp oss och jag valde att stanna kvar och köra lydnad. Isa var lite väl på och trodde att allt skulle vara framåtsändande. Jaja hur som helst så gick det hyfsat men när vi kom till apporteringarna så hoppade hon inte tillbaka och det har väl aldrig hänt! Som tur var hade vi en veterinär med som kände igenom henne men kunde inte hitta något. Jag tror det var det vita nya hindret och solen som ställde till det. Hoppas det i alla fall.

Påskmiddagen bestod i en mozzarellapizza i Skogstorp innan det var dags att spåra lite. Fick till ett mycket bättre spår nu då jag preppat för vindar och hög näsa.
IMG_6476
Lite shopping på ICA och sen dags för skydd. Körde bevakningar, flykter och modprov.
Blev en tidig kväll i vår stuga.


Långfredag

Långfredag och samling kl. 13 så vi han gå lite mer i området och se oss omkring.
IMG_6486  IMG_6458
Vi delad sedan upp oss för spår och lydnad.
Det blåste en del och Isa fick ett spår med vind från alla håll samt en del viltsvinsbök. Hög näsa, lite slarviga vinklar med bra sista sträckor blev resultatet. Angus tuggade på i sitt spår och var rätt nöjd.

Sen var det dags för middag på pizzerian i Ätran. Det blev lite stressigt för den ensamma pizzabagaren när vi kom in allihopa. Gillade hans discokula och kristallkronor.
IMG_6433

Efter det så blev det skydd och jag körde igenom programmet och det gick väl så där. Vissa bitar är bra andra får vi jobba på med.
Blev lite kvällssnacks och snack tillsammans med de andra innan jag och hundarna somnade.


På väg

Skärtorsdag och förmiddagen ägnade jag åt att förbereds resan ner till Ätran och uppladdningen tillsammans med resten av de som är anmälda till VM.
Handla lite och packa. For iväg efter lunch och resan gick fint med väldigt omväxlande väder. Sol, regn, snö, hagel och så sol igen.
IMG_6416

Väl framme så packade vi in oss i vår stuga och sen gick vi och såg oss omkring. Vackert med vatten och månen. Angus och Isa var nog rätt nöjda med att få sträcka på benen och plaska lite i strandkanten innan det var dags att sova.
  IMG_6428

Stinas lilla blogg

062

Blogghistorik

«april 2015»
tiontofr
0102030405
06070809101112
13141516171819
20212223242526
27282930

Senaste inlägg
Hundra sommardar
Hunderbanan och lite flera får
Cajsa och Carola
Kastrering...
Hipp hipp hurra!!
MH
KORAD
It takes a village to raise a child
En semester inriktad på hund – och lite häst också såklart
Lite hästuppdateringar

Senast kommenterade
Hipp hipp hurra!!
KORAD
Perfekta kombinationer
Skyll aldrig på...
Rasmästerskap
Team Frenesi
Knorr och morr
Hundmässan 2018
Balders röntgen
Grattis på tvåårsdagen

Arkiv
2021
2020
2019
2018
2017
2016
2015
 •    December
 •    November
 •    Oktober
 •    September
 •    Augusti
 •    Juli
 •    Juni
 •    Maj
 •    April
 •    Mars
 •    Februari
 •    Januari
 • 2014
  2013