Blogginlägg

Vecka 4

Återigen en vecka med sårtvätt, såret läker riktigt fint och Speyside har inte fått
någon feber än. Det är väl nu det gäller att vara noga, när man tycker såret
läker så fint. Vill verkligen inte ha några komplikationer nu!
10942795_10153014555269197_1272067758_n

Har även fått en rapport från Åland och ”Zinne” som Zin Fire nu kallas. Allt
går superbra och han är duktigare än vad han egentligen skulle behöva skriver
Patricia. Det känns verkligen skönt!!

På Åland bor ju även Aranya, hennes matte är så nöjd över sin lilla randiga
hund. Nästa helg kommer de på besök, om det nu inte blir storm och drivis. Ska
bli så kul att träffas!

Angus träffar jag ju en del, han var med på lydnad/skyddsträningen i fredags och
han är så duktig!
Rapporterna från de andra valparna är också så härliga att
få. Alla verkar nöjda och verkar verkligen älska sina små randiga raketer. Jag
kan verkligen förstå dem när jag vet hur Amira är.

Annat som hänt under veckan är att jag bytt bil, åker numera Volvo V70. I
nästan 13 år har jag åkt Citroen C5 så det tar nog ett tag innan jag vänjer
mig. Nu ska väl Matts ha enklare att byta lampor i alla fall .
1794744_262190690617620_1568825607_n

Är väldigt nöjd med Isas träning under veckan, har mer tryck i fria följet.
Jobbar nu med snabbare sättanden och lägganden samt med att minska tugget och
öka farten in med apporterna. Känns som vi är på rätt väg.

Caos har träffat en förhoppningsvis blivande valpköpare. Tror hon lyckades
charma henne.
10940580_381623358674352_3211390709952360853_n

Planen för henne är elitlydnad i Rättvik och Roslagen under februari, ska försöka
få till en till lydnadstävling till innan löp och parning.

Beck har inte bara legat på latsidan under vecka även om det kanske ser ut så. Mallarna är riktigt livsnjutare och soffhundar
10924816_378181889018499_8747847498173374254_n

Ikväll startade Hazze på 2000 meter. Ny distans, nya konkurrenter. Han hade
spår tolv och vi trodde nog han skulle ligga rätt långt bak i fältet första
halvan av loppet men han hade andra tankar. Full fräs direkt och ytterspår
genom en stor del av loppet. Men han hade inte riktigt ork för det tuffa tempot
och det spåret så han kroknade på slutet. Nästa vecka är det ett nytt lopp på
1600 m som han är anmäld till. Tar han bara det här loppet bra så startar han alltså
om en vecka igen.

Det skulle ju vara så kul om Rebecca som ridit honom i de senaste starterna
kunde få passera mållinjen först på honom någon gång, precis som hon gjort med
hans mamma Speyside.
26221_381610589196_6696627_n


Vecka 3

Veckan har rullat på med jobb, sårtvätt, hundar och ishalka. Varför ska snön bort så fort den kommit? Tur att snön försvunnit på många ställen i skogen så det går att gå där med hundarna.

Idag skulle Hazze ha startat på Täby men dagens lopp ställdes in p.g.a underlaget. Skönt att de tänker på hästarnas väl i första hand även om det hade varit roligt med en start idag.

Speysides sår ser bättre ut även om det fortfarande är ett stort hål i halsen.  Har gett henne penicillinsprutorna och det har gått bra. Är ju alltid lite olustig när man vet att de kan få en rejäl chock av sprutorna.
Olympia verkar känna sig mer och mer hemma och det är en riktigt go häst som gillar att pysslar och domar med henne.
Gyleen är brunstig och smyger efter Olympia i hagen.
10937627_10152999215054197_220455322_n

Vi har även tränat med hundarna, bl.a. lydnad + skydd i fredags och lydnad i lördags. Tycker alla sköter sig bra och jag tycker att jag är rätt så duktig till att hålla mig till planerna jag har för varje hund.
10941713_10152999215334197_166208833_n
Fastnar lätt framför datorn nu på kvällarna och då i de vackra hingstarnas värld. Funderar och funderar på hingst till Olympia. Vad vill vi ha, hur fungerar de olika blodslinjerna ihop med varandra.
Till Contessa är vi till 95 % klara med hingstvalet. Där vill jag gärna ha Darco tillsammans med det franska.
Speyside då? Galopp eller hopp??

Sen var det då hane till Isa. Har en som vi fastnat för och haft kontakt med. Nu hoppas vi att VM och löp inte kommer samtidigt utan i rätt ordning. Men känner jag Isa rätt så har hon en alldeles egen agenda för sin framtid.

Väntar med spänning på att Caos ska börja löpa, dröjer nog ett tag i och för sig, ser så fram emot den här kullen och kombination mellan henne och Crash.

Tur att vi har Hugo inte behöver leta bagge varje är. MV fri och med hästamningsbevis och med ett trevligt temperament
10888084_10152926006309197_1228863020_n


Sårtvätt

Såret ser bättre ut men Speyside har fortfarande rätt ont i sin hals. Vi har tvättat och lagt om med honung och sorbact. Hon fick även sin penicillinspruta. Tyckte allt det är lite läskigt att de den.
Vid kvällsfodringen sen så hade hon rullat sig. Vilken lycka!! Hon rullar sig annars minst två gånger efter det att hon kommit in på eftermiddagen och nu har hon inte kunnat rulla sig sedan i torsdags.


Snöiga söndag

Snö och ännu mera snö. Gillar snö och att det för en gång skull är fruset i marken när den kommer. Hundarna var helt stolliga i dag och Amira som aldrig sett så mycket snö var nog rätt förvånad över hur jobbigt det var att ta sig fram.

Hästarna var också rätt stolliga när det skulle ut i morse. För första gången på flera veckor var det mjukt att springa. Speyside var lite mer försiktig än de andra. De fick inte vara ute så länge idag och när de kom in så såg såret sämre ut på Speyside. Ringde veterinären som kom och spolade rent, fyllt med honung satte bandage med en sorbactkompress och påbörjade en penicillinkur.

Jag har även skottat nästan hela gården, från stallet ner till brevlådorna med min snösläde, antar att jag kommer ha rejäl träningsvärk imorgon kväll. Men det är det värt för det blev så fint! Gillar raka linjer även när det gäller snöskottning. Är något visst när man får till det.

Avslutade dagen med att borsta av bilen, ta med mig Caos och Isa och åka till Knivstahallen och träna tillsammans med Mia. Caos gjorde fyra fina dirigeringsapporteringar och lite annat smått och gott. Isa och jag tränade på snabba vändningar. Gick rätt så bra tycker jag.

Nu ska jag sova och ser fram emot en ny spännande vecka!!


Ingen vanlig fredag

Igår kom jag hem från jobbet, käkade middag och sen packade vi ihop för att åka till Lagga och kvällens träning med hundarna. Beck och Caos fick följa med eftersom termometern bestämt sig för att krypa neråt och jag inte riktigt har pejl på hur värmen är i hundkärran.
Först körde vi lydnad en timme där vi hjälpte varandra med tips och att ha koll på varandras positioner och reaktion i moment.
Sen var det dags för skyddspass och Beck var lie mer sansad än förra veckan. Caos får stå över skyddet nu när jag har lydnadstävlingar inplanerade. Nästa vecka vill jag ha med Isa så vi kommer igång även här.

Väl hemma så skull jag natta hästarna. Speyside var väldigt mystisk och hade vänt upp och ner på hela boxen. Hon stod vid krubban och ville knappt ha kraftfoder, sen såg jag ett stort blödande sår på höger om halsen. Får ut Matts och ringer Ambulatoriska som kommer inom en halvtimme.
Speyside får lugnande, rakas och såret tvättas. Det är inte så stort men det är djupt, ända in till kotorna. När det upptäcktes så blev jag bra nervös!!  Men de satte drän, hon fick stelkrampsspruta och metacam. I morse var hon pigg och hade ingen feber utan tempen låg på 37,5 grader.
Så nu är det bara att försöka hålla tummarna och hålla rent och ha koll på såret.
IMG_5657 
Det blev ingen lördagslydnad för mig idag då jag ville ha koll på Speyside. Får ta igen det och träna extra mycket nästa lördag istället.

Har blivit en del promenader i den vackert frostiga skogen i väntan på snön som nu trillar ner. Amira var full i bus och får springryck med jämna mellanrum i skogen. Hon vill så gärna leka med Beck även när vi är ute men samtidigt tycker hon nog att han nog är lite väl stor. Inne ligger han ju på rygg när de leker och låter henne styra vad de ska göra.
IMG_5668
Körde även uppletande av små repknutar med Caos och Beck. Caos har ju gjort det här förut men för Beck var det premiär. Båda for som gula raketer i skogen och verkade verkligen gilla det. Blev bara ett kort innan vi körde igång det hela.

IMG_5673


Lite som Sickan

Nu har jag en plan klar i huvudet för hur jag ska träna Isa fram till VM, nu gäller det bara att huvudet håller sig till planen. Har ju en förmåga att skynda på saker och ting fast jag vet att det inte behöver gå snabbt. Behöver ju inte vara klart förrän 1 maj....


Speyside

Alla hästar har ju sina sätt att göra saker på. Speyside är inte något undantag, varje kväll när jag fodrat och ”bäddar” i hennes box så ska hon bli kliad på halsen innan hon rullar sig så spånet yr. Om jag inte bäddar så blir hon lite sur och rullar sig inte. Likadant när hon kommer in och fått nytt spån, hinner inte stänga dörren förrän hon ligger och rullar i spånet.

Idag tyckte jag hon behövde skor nu när det är så hårt ute. Hon har aldrig varit så snokig på Matts som hon var nu när han skodde, kände som hon ville krypa in under förklädet. När hon var klar så såg hon så stolt och nöjd ut.

Jag körde sen fram släpet för att lassa ut några spånbalar som var kvar där i och då blev Speyside alldeles stollig och pip och bockade i boxen… Man undrar ju vad som rör sig i hennes huvud emellanåt.

Tänkte sedan på att hon de senaste fyra vintrarna varit dräktig så hon är nog i en annan sinnesstämning nu än tidigare år. Vem vet om det är så? Ja bara hon.


Solig söndag

Soligt och vackert väder, så skönt att det nu varit så största delen av julledigheten.

Har tagit en lång sväng i skogen med hundarna, donat lite i stallet och under
kvällen var det träning i hallen med Mia.

Caos och Beck fick åka kärra och Amira och Isa i bilen. Är fortfarande ovant
med en liten kärra bakom bilen.

Vi hade skoj och busade och lekte blandat med ordning och reda i fria följet
och sitt, ligg och stå övningar för de stora. Lilla Amira fick köra följa- och
fokusövningar och leka lite i agilitytunnlarna på sitt eget lilla vis.
10427255_10152959324364197_5069461330487140822_n


LördagsLydnad

Lördags Lydnad under förmiddagen i ett ridhus utanför Örsundsbro. Amira och Isa fick åka med. Amira som inte varit ute så mycket är lite feg men när vi håller på med våra kontaktövningar så är hon helt med mig.
Isa gillar att få vara igång nu och jag hoppas på någon IPO start innan hon börjar löpa framåt maj.
10917111_10152950475504197_1911314895490310278_n  10613155_10152950476189197_6602452588600718150_n

Det blev Beck och Caos som fick följa med ut i skogen när vi kom hem. Full fart i en timme. Lyckade få dom att sitta still en liten stund i alla fall.
10897879_10152951126789197_1363202627904332188_n

Nu har vi ätit middag, kött och potatis, och Matts har kört in en hösilagebal i ladan. Kommer bara gå ut en gång till idag och det är för att natta hästar, promenera hundarna och fixa morgonfoder i hagen.


Nya skor

Matts ville ha nya skor, han går som sagt en hel del om dagarna på FHTE. Han visste vad han ville ha men gissa om det var svårt att hitta ett par Salomon i storleken 47 1/3... Inte var jag direkt ensam i Boländerna heller.
Men till slut så lyckades jag i alla fall.
thCAOVM3KM

Har trampat runt en del i skogen, hundarna far desto mer. Amira har kommit på att om hon sitter uppe på en sten, eller gömmer sig under en gran så blir hon inte översprungen av Beck.
10394120_10152946056019197_4059112219827922305_n

Isa den raringen rullade sig i en rejäl blöt bajshög som låg på stigen. Hon fick bada i stallet när vi kom hem.

Dagen avslutades med träning i Lagga. Premiärkörde hundkärran, så liten jämfört med hästsläpet. Hur ska jag lära mig backa med den när den knappt syns bakom bilen.
Isa fick vara med och skälla och bevaka lite. Hon gillade det men kändes lite lat... Kanske för jag körde med busige Beck precis innan .


Nyårspizza

Nyårsdagen blev en dag full av aktivitet. Åkte med Matts när han skulle sko på förmiddagen, sen träffade jag Mia för lite spår. Amira var med och letade köttbullar och fick lite miljöträning.
Senare for vi till Myrsjö för att äta pizza :-) Bra start på året

Stinas lilla blogg

062

Blogghistorik

«januari 2015»
tiontofr
01020304
05060708091011
12131415161718
19202122232425
262728293031

Senaste inlägg
Hundra sommardar
Hunderbanan och lite flera får
Cajsa och Carola
Kastrering...
Hipp hipp hurra!!
MH
KORAD
It takes a village to raise a child
En semester inriktad på hund – och lite häst också såklart
Lite hästuppdateringar

Senast kommenterade
Hipp hipp hurra!!
KORAD
Perfekta kombinationer
Skyll aldrig på...
Rasmästerskap
Team Frenesi
Knorr och morr
Hundmässan 2018
Balders röntgen
Grattis på tvåårsdagen

Arkiv
2021
2020
2019
2018
2017
2016
2015
 •    December
 •    November
 •    Oktober
 •    September
 •    Augusti
 •    Juli
 •    Juni
 •    Maj
 •    April
 •    Mars
 •    Februari
 •    Januari
 • 2014
  2013