Blogginlägg

Täby

Efter jobbet kom Annelie förbi, vi tog in hästarna och sen åkte vi till Täby där Hazze skulle starta i lopp 5.
Vi började med att smacka i oss varsin Clocker's burgare, sen hängde vi vid ledvolten. Tvååringarna som startade i de två loppen innan Hazze var fantastiskt fina.

Så till Hazze då. Han tyckte det var mörkt ute och lite läskigt men när alla hästarna kom i in ledvolten så gick han fint igen. Han cantrade fint ut till starboxarna men sedan tog det lite tid innan alla var ilastade.
Han kom sedan i väg fint i starten och var väl med genom halva loppet, sen tappade han ork och slutade sedan på en 8:e plats (14 startande). Trist men han var sig inte lik. Vi får se vad tränaren säger om honom i morgon, hon såg också bekymrad ut. 
Jockeyn tyckte i alla fall han var fin att rida men att han kanske behövde en lite längre distans vilket han också kommer att få i nästa start.


Slut på betet

For till Myrsjö vid niotiden i morse. Dags att hämta Zin Fire från betet där han var sist kvar tillsammans med två andra småkillar och ”gamlingen” Gigolo. Zin Fire blev sist kvar, hade ingen lust att få på sig en grimma men med några grindar mellan haggrinden och släpet och så följde han med kloka Gigolo in där. Sen blev det grimma på, utan problem.
Framme på Myrsjö blev det verkning och han var supersnäll, stod still nästan hela tiden. Han har verkligen växt under sommaren, stilig är han också, börjar tom växa i öronen.
Imorgon väntar vaccinering och kastrering.

Hälsade även på Contessa som ser så nöjd och fin ut. Har kollat lite mer på hennes stam och konstaterade att hon kommer ur samma stostam som hingsten Verdi. Ska bli spännande att välja hingst till henne i vår och även att se vad hon kommer lämna med King Louie.

Fick med oss foderhäcken till fåren hem, den har stått och väntat på oss sen i våras. Var ju lite nervös för att köra hem den med tanke på hur det blåste ute men det gick bra. Ställde in den i hagen när vi kom hem och lade i en hösilagebal som fåren stod och mumsade på nu i kväll.
foderh

Var en lång stund ute i hagen med hundarna som busade och lekte. Isa och Caos har verkligen hittat tillbaka till varandra nu. De springer, hoppar, busar och brottas. Tyvärr kanske lite väl mycket för Caos gick lite orent när vi kom till KBK för skyddsträning i kväll. Blev inget för henne. Tror nog mest att hon legat och stelnat till i bilen men tänker inte ta några risker.
Isa som tror att hon har samma fysik som innan valpningen missade en flykt. Har väl aldrig hänt!! Men hon kom igen och satt sedan i ärmen som aldrig förr.
Beck gick ett riktigt bra pass idag, han börjar komma in i det och varva ner lite. Han är riktigt rolig den tyska torpeden.

Amira som varit med på allt dag kommer nog att sova gott i natt. Hon började med att somna i bilen på väg hem från Knivsta.
10708372_10152711565504197_1610200059_n


Blåsigt

Hämtade höstens första hösilagebalar hos Uffe igår kväll. När vi åkte hem så lystes himlen upp och jag trodde först det var ett flygplan men när jag klev ur bilen hemma visade det sig att det åskade. Otroligt!! 16 grader varmt och åska den 26 september. Sen kom ösregnet, och stormen. Kort och intensivt med strömavbrott här och var i Funbo men vi klarade oss den här gången.

Det blåste en hel del på förmiddagen idag också, blev lite svåra spår för hundarna. Träffade Marie och spårade här i Åkerby. Caos och Beck gick fantastiskt fint trots blåsten, kändes som Caos blev mer och mer fokuserad när det blev svårare. Hade inte riktigt koll på var Marie lagt hennes spår så jag var nästan i/eller i det när jag gick tillbaka efter att ha lagt ut Hexas och Isas spår.
Amira var med och fick leta lite korv på vallen. Hon kände på långt håll att det fanns något gott att leta efter. Helt klart lik sin mamma där.
10686984_10152709368299197_6819195921900572988_n

Efter en shoppingrunda, var ju inte direkt ensam i området rund coop idag, så tog vi hem fåren. Matts är bästa fåraherden, fick med sig alla får hem på en gång.

Blev även en svampplockarpromenad med Amira, Caos och Isa. Inte helt enkelt att plocka svamp med en valp som hoppar i svampen och gärna snor svamppåsen. Fick i alla fall med några hem som jag sedan brände i stekpannan, ingen vidare kock jag inte…
10408896_10152709368464197_8445935345005178734_n  10625032_10152709368174197_6701644467014461514_n

Fölen var bra busiga idag, de står på bakbenen, springer runt och är störiga mot varandra och stona. Men när de skulle gå in och såg fåren i hagen var de inte lika kaxiga. Speyside och Wilma suckade åt deras skuttade när nu fåren plötsligen var i en annan hage.

Har fått rapporter om att Aa'Qe börjar bli rejält pigg och busig nu. Otroligt skönt att han börjar bli sig själv igen.

Känns som det blir en tidig kväll. Hundarna ligger här på köksgolvet och snarkar redan. Tror i och för sig inte de säger nej till lite lördagssnacks som jag köpt åt dom idag. Knorrar och öron tänkte jag bjuda på.


Spår!

Isa fick följa med och spåra ikväll. Lycka. Noga i spåret, inte missade hon en godis, däremot var det segt med att lägga sig vid apporterna. Men sist hon spårade var väl i maj så jag är supernöjd!
Det var även ett tag sedan Caos spårade, lite högt tempo men nosen var bättre i än sist. Har lite att jobba på...
Matts var nöjd med Beck som har lite jobbigt med att Caos löper. Han fick tre kortare spår och det sista var riktigt, riktigt fint.
Var beredd på att det skulle vara kallt ute men det var ju skönt. Kanske berodde på varma muckboots, långkalsonger och fleecetröja. Vill verkligen inte frysa!!

Har fått två samtal från Åland ikväll. Först en rapport från Lena och Aranya. Bara positivt, Aranya verkar ha charmat många, vilket jag förstår. De har börjat med små spår och så har de varit med på lite lydadsträning. Hemma fungerar det också bra och hon sover hela nätterna.

Så fort jag lagt på efter samtalet med Lena fick jag ett nytt samtal från Åland. Har en tjej som är intresserad av Zin Fire och de ville berätta är de kunde komma för att titta och troligtvis ta med honom hem. Han ska kastreras på måndag så såret kommer hinna läka ihop en del tills de kommer över vilket blir någon gång under v 41.

Har även fått rapporter om Arwen och Aa'qe som värmer.


Stormigt...

Det regnade ju som sagt en hel del i går kväll. Sen började det även blåsa, rejält. Sov lite dåligt när det knakade i huset, regnet slog mot sovrumsfönstret och man riktigt hörde hur blåste tog i.

Hästarna fick äta frukost inne, mörker, regn, blåst och hästar är ingen riktigt bra kombo. När de sedan gick ut var det fullt ös ut i hagen. Fölen har nog aldrig varit med om sån här storm förr så de låg helt utslagna i sina boxar ikväll.

Tog Amira, Caos och Isa på en liten skogspromenad, de fick leta godis i blåbärsrriset. Amira är inte så stor så hon fastade nästa där i riset. På stigarna däremot var det full fart.

Ikväll har Aa'Qe fått komma hem till sin familj igen, väldigt mycket piggare och väldigt glad över att få träffa sin matte igen.  Nu håller vi alla tummar och tassar för att han snabbt blir återställd.


Tillbaka igen

Började fm med att köpa en ny frys att ha i köket. Lyxigt att kunna hämta glass där i stället för i förrådet när man blir sugen. Inte för att det skiljer mer än några meter men ibland gör det stor skillnad.
EUF2748AOW

Gjorde klart stallet innan vi åkte till Knivsta BK för att träna. Isa gillade att få vara med igen och det kändes på ett sätt precis som i maj är vi slutade träna och på ett annat sätt lite ovant. Är trots allt en ganska stor skillnad på mina två damer när det kommer till träning.
Caos har inte heller varit iväg på ett par veckor me det som vi tränat på förr satt kvar och hade tom landat ännu mer. Då tänker jag framförallt på att sitta rakt i bevakningarna och inte släppa när jag kommer in och ansluter.
Träffade fina Angus och försökte även få honom på bild. Inte helt enkelt...
Angus 140921

Efter träningen for vi till Pizza Hut med Mia och åt en god middag och det blev givetvis en hel del hundsnack.

När vi satt där så började det ösregna, såklart tänkte jag på hästarna som var ute. De brukar inte gilla när det regnar så här och då inte vara speciellt sugna på att komma in.
Så var det även idag. Fölen var supersura för att de var blöta och skuttade som stollar in från hagen. Minns Frank från förra sommaren som blev arg och sparkade Wilma så fort det regnade ute. Ibland undrar man vad som rör sig i huvet på de vackra djuren.

Har fått rapporter från flera valpar idag och det är så härligt att läsa och se hur de utvecklas. Tyvärr är lille Aa'Qe sjuk och ligger inlagt på djursjukhuset i Falun. Troligen har han hjärnhinneinflammation vilket han behandlas för. Han har svarat bra på behandlingen och får om allt fortsätter att gå bra komma hem imorgon igen till sin matte. Så jobbigt när en liten valp blir sjuk

Hazze är anmäld till Täby den 29 september. Är tjejkväll på Täby då så jag hoppas få med mig några tjejer som vill titta på fina hästar tillsammans med mig.


Tomt

Så har Aria flyttat, sista valpen att ge sig iväg mot sitt nya spännande liv.
Aria

Känns häftigt att alla valparna nu har nya familjer som de ska dela framtiden med. Kvar här  finns Amira som Niclas valde ut till sin nya hund. De är nu ute på sin första lilla semestertripp och allt verkar gå bra.
I det jag fått till mig via Facebook och meddelanden så har alla valparna tagit sia nya familjer med storm. Härligt!!
Lite tomt är det men samtidigt rätt skönt att mina tofflor står kvar där jag lämnade dom .

De här veckorna med valparna har gått så fort. Tycker inte alls det var länge sedan jag sov i valprummet och vaknade till små knorraden. Sista veckorna har jag vaknat av skällande, lekade valpar...

Cartman fick besök idag av en tjej som jag hoppas föll för honom. Framtiden får utvisa om hon blev riktigt förtjust i honom, men jag tror det...

Mia kom förbi och tränade lite, känns som evigheter sen vi tränade tillsammans. Ska bli skönt att sätta igång igen. Isa har knappt varit från gården sedan i maj så jag tror även hon kommer att uppskatta att få aktivera sig lite mer.
Caos löper just nu, det gör även Essie har vi fått rapporter om. Det här löpet kom ju lite snabbt så hon kommer paras på nästa löp om allt går enligt planerna med avelskorningen.

Ett bagglamm rymde idag,
Mörkt lamm
in till hästarna och sen ville han busa med Cartman. Kanske inte en sån bra idé...
Vem vet, de har kanske tittat snett på varandra över staketet ett tag och nu var det dags att göra upp. Ingen gick vare sig skadad eller segrande ur striden


Kurs

Den här veckan är jag borta på kurs och Matts håller ställningarna hemma till jag kommer hem på fredag eftermiddag.
Igår flyttade Aa'Qe och nu är det bara två små valpar hemma. Var rikigt jobbigt att åka i från de små charmtrollen i går morse.
10665061_10152683117744197_7266060904004742517_n
Troligtvis så flyttar Aria till helgen.

Wilma är dräktighetskollad och hon är fortsatt dräktig.
Det har hört av sig nya spekulanter på Cartman. Tänkte försöka komma iväg till  ridhus med honom i helgen så han får se lite bommar på marken.

Förutom att pyssla med allt hemma så har Matts även fått köpa ett nytt kylskåp, det gamla havererade när vi var i Flyinge.


Hemma igen

Så var vi då hemma igen efter helgens resa till Flyinge. Hästarna har skött sig fantastiskt bra och arrangemanget var bra. Wilma och Wittra bodde i Färs och Frostastallet under nätterna och under lördagen så stod de i tältstall.
Flyinge1  Flyinge 2  Flyinge 3
Tyvärr var ju inte köparna på vår sida och det kom nästa inga bud alls.
Flyinge 4
Trist när Wittra är så fin!! Visserligen visade hon sig lite bättre på förvisningen kl 12 än under själva auktionen men det borde inte spelat så stor roll.
Men när vi såg vem som köpt Wittra så kände det rätt bra ändå. Vid Wittras box stod Sofie Lexner! Det var hon och Johan Ifverson som köpt henne.
Häftig var i alla fall att höra budgivningen på första fölet där den slutade på 600 000 kr. Galet mycket pengar för ett föl!
Wittra var jättetrött efter auktionen och låg helt utsträckt i boxen så ganska snart. Trots att det kanske inte gick som vi tänkt oss så måste jag säga att det var ett äventyr. Hoppas någon gång få göra om det.

Blev ju en hel del timmar i bilen och Anita och jag har diskuterat allt mellan himmel och jord. En och annan plan smiddes...

Rapporterna från de valpar som flyttat ut börjar komma. Alla har tagit sina flyttar med ro och har verkligen charmat sina nya familjer. Känns underbart att höra! Får se så fina bilder både på facebook och via sms.
Imorgon flyttar Aa'Qe och sen är det bara Niclas Amira och Aria kvar. Aria är inte tingad än då hennes tilltänkta köpare hoppade av. Vill gärna att hon placeras ut på foder.

Under helgen har IPO VM varit i Malmö, delar av Österrikes lag bodde på vårt hotell. Skoj att få en liten doft av VM. De hejade glatt på mig, kanske för att jag såg överlycklig ut när de passerade...


Bad

Nu är Wilma och Wittra badade inför helgens äventyr. Wittra tyckte det var helt ok, skönt...
Speyside blev lite avis på Wilma som fick bada, får skura henne när vi kommer hem. Kanske hon ångrar sig då?
Vi åker vid niotiden imorgon och det blir en lång resa ner till Flyinge. Ska packa det sista imorgon, är en del som ska med. Har kommit av mig med att fixa inför resor, var ett tag sedan jag gjorde en längre utflykt med häst. Tur Anita kör och har koll .

Matts blir hemma då tre valpar ska flytta på fredag eftermiddag. Astra flyttar till Linda i Sveg, Angus till Andreas i Knivsta och Aranya till Lena på Åland. Känns trist att inte få vara med när valparna åker, kommer vara tomt när jag kommer hem på söndag kväll. Men de behöver iväg och få egna familjer som ger dom egentid.

På lördag är det Ansgars tur att flytta, han åker med Matts ner till Malin i Klippan på lördag fm. Sen kommer han ner till Flyinge.
Niclas och Michelle får vara hemma och vara hund och hästvakter.
Caos ska också få åka väg över helgen. Hon ska vara hon Sanna och leva lyxliv som ensamhund .

Här är gänget på trappen. Amira, som är minst, var kvar i köket hos Matts. Tror hon fick något gott, kanske ost .
IMG_4443[1]


Arwen flyttar

Idag har Arwen flyttat, tänk att det märks så när en av åtta valpar flyttar.
Ska bli så spännande att följa Marja och Arwen framöver!

Här är två av min favoritbilder på Arwen. De får tala för sig själv
IMG_0904  Arwen2


Ready for takeoff

Kl 9 var det dags för vaccinering, chipmärkning och besiktning av de små randiga liven.
Bilresan gick bra, nu åkte vi ju inte speciellt långt. Väl där så uppförde dom sig fint, även om chipen gjorde lite ont att få i sig.
Nu är de alltså klara att flytta hemifrån. Tänk vad tiden gått fort!!

Niclas och Michelle tog lite fina bilder på några av valparna igår.
10685165_10153147627544447_1737439568_n  140907

Arwen  Astra

1409072jpg  Arwen2

 


Vips så var helgen över

Fölen växer, valparna växer, gräset växer och solen skiner. September har börjat bra.
Matts har jobbat hela helgen och jag har donat med valparna och hästarna. Har även tränat lite med Beck och Caos.
Vi pysslade lite med apporteringar.
10656657_10152667737434197_879149254_n
Det finns en stubbåker nära oss och idag fick Caos och Beck rasa av sig på den. De var rätt nöjda efter det. Isa hade inte lika mycket fart under fötterna utan joggade runt lite stilla.

Har haft valptittarbesök och de små raringarna var så charmiga, först busade de en stund och sen ville de ligga i våra knän och sova.
10660923_10152667737294197_2032912881_n
10660923_10152667738319197_1645027817_n10699141_10152667737979197_959690078_n
Valparna har även börjat låta lite mer, eller ganska mycket faktiskt. De gillar att skälla ut varandra.
10695171_10152667737569197_483135799_n

Men sån tur är så sover de emellanåt. Som just nu. Bäst de vilar ut, imorgon är det besiktning och på onsdag flyttar första valpen.
Trötta valpar
Fölen växer som sagt, Gyleen har lärt dom att äta nypon och de går gärna med henne nu. Är väl början till avvänjning.
Nästa vecka kommer det två stycken för att titta på Cartman, hoppas de gillar honom. Sen på fredag är det dags att åka ner till Flyinge med Wilma och Wittra. Ska bada båda innan, den ena är säket med på det, frågan är om den andra är det...


Ut i hagen

Det blev en lite längre promenad med valparna idag.
IMG_4256
Ut i hästhagen där vi satte oss på några stenar medan valparna skuttade runt och upptäckte den delen av världen. Isa tyckte det var riktigt roligt att få ta med sig alla sina valpar ut.
IMG_4242
Efter det blev det en lite längre skogspromenad med Caos, Beck och Isa där vi spanade efter kantareller. Hittade några men de var rätt fula så de fick stå kvar i skogen.

Hästarna blev avborstade och var rätt så nöjda med att komma in rätt tidigt. Det har blivit så mycket mygg igen och det gillar varken dom eller jag.


Galopp!

Efter en månads lite lugnare jobb var det dags för Hazze att starta igen.
Nu var det över 1200 m.
Han var superlugn i ledvolten, till allas förvåning , cantrade fint iväg till startboxarna och lastades där in som en av de första.
HB 140903
I starten kom han lite efter, låg sist genom svängen men när upploppet kom så fick han värsta farten! Han kom trea över mållinjen! Jisses vad glad jag blev!! Efter loppet var han också så där cool. Vilken kille han är!

Hemma så har jag lekt med valparna, haft besök av valpköpare, borstat föl, tränat lite apporteringar med Beck och Caos. Nu ligger alla åtta valparna utslagna på golvet och snarkar och drömmer. Hoppas de sover lite längre än till kl 5 imorgon bitti.....

 


Ibland går det fort

Har haft en planeringsdag med jobbet och den besökte vi Medicinhistoriska samt psykiatriska museet. Det var en upplevelse!! Tänk vilka ingrepp man gjort, hur man trott att kroppen fungerat och hur utvecklingen gått framåt. Psykiatridelen var ocskå superintressant. Fascinerande att se vilket område Ulleråker en gång var.

När jag skulle ta in hästarna så lyckades Speyside få en stöt av elstängslet, hon blev arg och sparkade bakut. Fastnade så klart i trådarna, drog av tre stolpar och fick fart på resten av gänget. Allt gick i alla fall bra, inga skador på varken hästar eller människor. Men oj vad snabbt det går när det händer nåt oförutsett.

På kvällen blev det en resa till SK Enköping för lite skyddsträning. Caos händer det mycket med, hon är så snabb! Blev lite bevakningar, flykter och inhopp. Hade en bra känsla i magen när jag åkte hem.


September

1:a september och hösten närmar sig, det gillar jag. Kanske lite kalla mornar men klarare luft, mörkare kvällar och en extra tröja behövs. Är ju även mysig med en varm kopp te och lite tända ljus.

Matts har klippt planen idag och vi funderar på vad vi ska ha för belysning nu när det blir mörkare. Det sitter ju två lampor vid ridbanan men vi vill kunna träna på gräset utanför så länge det går. Kommer inte ifrån att det är rätt skönt att kunna träna hemma. Spar en massa tid, och pengar. Sen är det skönt att slippa stressa hem till resten av djuren.

Fölen har ändrat lite karaktär, de börjar se mer vuxna ut. Kanske beror på att de tappat fölpälsen? De är även ganska nyfikna, mer än vanligt. De går ju löst in till stallet men det får vi nog ändra på snart. Hoppas kunna hitta några bra hem till båda fölen och så klart även Zin Fire. Även om Wittra nu säljs på auktion vill man ju att det ska kännas rätt!

Isa fick följa med och träna lite. Jubel!! Hon är ju galen i godis i vanliga fall men nu är det ett snäpp värre. Allt för en Frolic.
Valparna har varit ute på stallbacken och härjat. De for som små galningar runt och hoppade och rullade runt i gräset. Vilka charmtroll de är!!

Stinas lilla blogg

062

Blogghistorik

«september 2014»
tiontofr
01020304050607
08091011121314
15161718192021
22232425262728
2930

Senaste inlägg
Hundra sommardar
Hunderbanan och lite flera får
Cajsa och Carola
Kastrering...
Hipp hipp hurra!!
MH
KORAD
It takes a village to raise a child
En semester inriktad på hund – och lite häst också såklart
Lite hästuppdateringar

Senast kommenterade
Hipp hipp hurra!!
KORAD
Perfekta kombinationer
Skyll aldrig på...
Rasmästerskap
Team Frenesi
Knorr och morr
Hundmässan 2018
Balders röntgen
Grattis på tvåårsdagen

Arkiv
2021
2020
2019
2018
2017
2016
2015
2014
 •    December
 •    November
 •    Oktober
 •    September
 •    Augusti
 •    Juli
 •    Juni
 •    Maj
 •    April
 •    Mars
 •    Februari
 •    Januari
 • 2013