Blogginlägg

I hallen

Hade semester på eftermíddagen för att träna med Mia i hallen.
Isa och Caos fick egentligen träna på samma saker.

Stadga vid koner... Inte helt enkelt alla gånger men det kändes bättre och bättre.

Vittringsapportering -  påminna mig själv om att inte upprepa. Båda hundarna har så svårt att göra momentet mer än en gång så varför försöker jag då göra det?? Var nöjd när det går bra är en ganska bra devis.

Fritt följ - halter, vändningar och stegförflyttningar. Känns bra med Isa, Caos är lite mer "på bakbenen" emellanåt.

Hoppapport, metall - träna gripanden och ingångar med Caos, allt går lite fort...
konvittringmorotskaka

Vi hann såklart med att fika och äta lite morotskaka. Sen kom Maria Rick och det blev lite mer hundprat innan jag åkte hemåt.

 


Lite träning

Hade inte tänkt träna ikväll eftersom jag legat i sängen halva veckan men träningssuget kom över mig så det blev en tur till Knivsta i alla fall.
Började med Isa. IPO planen är riktigt bra nu med den snön som ligger där. Vi värmde upp med ff, kanske gick hon något långt fram men det löste vi. Sen blev det ronderingar, fina sådana!! Framåtsändande som Isa älskar och apporteringar. Bra känsla igenom hela passet.

Caos fick göra samma saker, inte lika stadig så klart men det det tar sig. Vi hade "snömannen" Matts som stod och störde oss på planen, han kunde ju ha nåt kul på gång...
Vi fick även till riktigt bra avslut på apporteringarna, lovande .

Essie fick träna på ronderingar, apporteringar och framåtsändandande vilket gick riktigt bra. Bara lite ljud vid apporteringarna och det är ju strålande.

Nu längtar vi till våren och kommande tävlingar

 


Mera kurs

Har legat i sängen dedan måndags kväll med huvudvärk och troligen lite feber. Vi är dåliga på att hålla koll på våra termometrar, de flesta hamnar i stallet eller används på hundarna.
termometer

Kurs ikväll och efter att par alvedon och diklofenakt så kände jag mig redo att åka
Vi pratade om våra mål och hur vi skulle uppnå dom. Vad krävs för att nå dit, vilka faktorer är viktiga för mig att tänka på. Känslan när vi nått målet, hur kommer den att vara?
Vikten av musik i olika sammanhang och hur kan vi använda vi den? Lyssnar alltför lite på musik nu. Måste bli ändring på det.
En del ikväll hamnade även om hur vi ser på oss själv, vad vi är och vad vi vill vara. Intressant....Blandningen av vill vara och är på samma lista var en riktigt höjdare

framgång

 

 


Rutan, rondering och SnyggHazze.

Hade finbesök i lördags, av Håkan och Ulrika som kommit ända från Björneborg för att träffa Beck. Han lyckade givetvis charma dom ordentligt. Blev så klart en massa hundprat och så fick vi ett fint iphone fodral.
1012290_243492339154122_1382972744_n

Hann även med sköna hundpromenader och att njuta av stona och deras magar som verkligen börjar växa nu. Det sparkar fint därinne emellanåt. Hoppas på två stoföl. Speysides mage ser annorlunda ut nu mot tidigare år. Kanske ett tecken på stoföl?

Uppdaterade även hemsidan med hästar vi haft. Har så många minnen av dom allihopa och skulle kunna skriva så mycket om var och en. Får fylla på eftersom jag får tid. Ska även försöka få till bilder på de vi hade först. Då fotograferade man ju och skickade till fujifoto, sen väntade man spänt på resultatet. BIlder hade ett annat värde då.

Idag blev det en skön "asfaltspromenad" och stallfix på förmiddagen.
1546387_10152139219389197_1480266301_n

Efter lunch åkte vi till Knivsta BK för lite lydnadsträning. Isa gick kalasbra, Caos var lite väl i gasen..
Lille Beck gjorde sitt första besök där och han gillade det.
75046_10152139219504197_2089058724_n

Söndagkvällar = skyddsträning. Jag är supennöjd med hundarna. Jag körde både Caos och Essie.
Isa fick vara hemma tillsammans med Beck och Axa under Niclas vakande ögon.
De hade sovit hela tiden .

Fick ett mess från Ullbolsta med en träningsrappport. Hazze hade varit på Täby och gjort bra ifrån sig på träningen. Han hade ridits av Rebecca Colldin som även ridit Speyside, till två segrar. Hon gillade honom. Men vem gör inte det? Tänk så fin han blivit på tre månader!!
Hazze 140126

 

 

 

 


Lite tankar

Efter onsdagens kursstart för Frida har jag funderat lite kring det hon sa och försökt omsätta det till mig själv. En sak vi fick fundera på var om måsten finns eller om man kan välja.
Igår hörde jag Olle Ljungströms "en apa som liknar dig" på radio. Den har ju spelats massor sedan förra året då Darin gjorde om den.
Men nu fastnade textraden 'Det är du som väljer så var noga med ditt val, det är ändå du som väljer vem du är'. 
PA

Fastnade även på Anna Nordins hemsida www.enastaende.se och hon har också så mycket att förmedla som vi kan lära oss av!

Har visst snöat in på det här med mental träning, självkänsla och självförtroende. Men det är ju så otroligt spännande!!


Spark

Testade sparkföret idag, det var tyvärr inget vidare. Här kan man prata om att ett litet gruskorn får stopp på det hela. Ska göra ett hemmabygge i helgen, skidor under sparken. kan det vara något? Eller passar sparken bäst som trädgårdsprydnad när man bor här?
spark

Gick sen en sväng i skogen och då blev Caos halt. Hon har ont i ena tassen, surt och tråkigt. Nu blir det vila för henne ett par dagar så får vi se hur det hela utvecklas.

 


Att ha kul på tävling

Första träffen av sex i kursen 'att ha kul på tävling' för Frida Wallén. Roligt, inspirerande och tänkvärt.

Varför är jag med på den här kursen? Vad vill jag få ut? Skiljer sig tränings och tävlingsglädje? Vad är målet med mitt tävlande? Det och många många andra saker fick vi att funera över under kvällen.
Ser fram emot nästa träff!!

Matts var på röntgen med Essie på förmiddagen för att få plåtar på att det finns tandanlag på den tandlösa sidan. Det fanns tänder där som inte kommit fram precis som vi anade. Tänk vad en bitskada över nosen på en valp kan förstöra mycket!!


Täby och ÅBB, nästan i alla fall

Fick ett mess igår kväll från Ullbolsta att de skulle till Täby idag. Jag tog ledigt mitt på dagen och åkte dit med Matts för att se hur Hazze skötte sig. Han stod så fint och åt i stallet när vi kom fram.
74094_10152128935434197_1359273645_n
Han sadlades och fick sedan gå tillsammans med två andra hästar ner till banan. Jag ledde den ena, den enda som höll sig i skinnet. Hazze pep och gjorde några små skutt på vägen ner. De gick sedan nästan två varv, vara ett i galopp. Banan var tung men han kämpade på. Jag hade tänkt filma men glömde såklart trycka på rec så det blev ingen spännande film från upploppet.
Sen blev det startboxträning som även den gick bra. Så roligt att se hur se jobbar med hästarna och verkligen tycker om dom! Det känns så skönt.
Lille Beck var med och gissa om han somnade snabbt i bilen på vägen hem
1003216_10152128935574197_242502500_n

Ikväll kom resultaten för Årets Bästa Belgare, ÅBB, och Caos kom på andra plats i Lydnadsklass 3  Duktiga lilla Caos!
1560683_10152094473379197_847210395_n


Vilken helg...

I fredags hade vi bokat hallen för lite inomhusträning, tycker lite synd om lille Beck som flyttat hit till snö och kyla. Men inget blir ju riktigt som man tänkt sig. Innan vi ska åka går jag vår vanliga sväng runt hagarna med Isa, Caos och Axa. Alla är med tills jag kommer ut ur skogen. Då är Isa borta!! Ropar och ropar medan jag går hemåt men ingen Isa. Matts går samma sväng med Essi och kommer hem utan Isa.
Jag börjar bli riktigt orolig nu. Matts och jag går ut och ropar och ropar och plötsligt kommer Isa, med ett ben munnen. Antar att hon hittat något smarrigt att snaska på och stängt öronen.
Hem och iväg, lite sena då. Visar sig att det är kö på E4, krock... Blir ännu senare till hallen. Men väl där så blir det en bra träning för Beck och Caos.
Middagen hade jag iallafall förberett så det gick snabbt att få mat i magen när vi kom hem

Lördag fm åkte vi och hälsade på Hazze. På Ullbolsta är man alltid så välkommen. Hämtade in Hazze från hagen och klädde av honom. Vilken fin häst han blivit!! Musklad, blank och vacker. Han är tydligen ständigt hungrig och äter allt. Han reds i ridhuset och han är fin!! Men han kan busa... Glad jag inte satt på honom, hade i och för sig  inte fått det för Matts . Nu är planen kval under våren och starta löp under sommaren. Så spännande!!


Hem och äta. Sen åkte vi till Rembacken för att få ett friskintyg på Beck så att försäkringen gäller.
Han skötte sig kalasbra och fick beröm för sitt temperament.
1522306_615852338469245_1309851641_n
Sen stallpyssel innan det plötligt blev kväller. Så vackert ute nu med snö och fullmåne. Det blev även en riktig kölddimma, häftigt!
1487384_10152128936829197_1907492995_n45669_10152128936679197_337571407_n

Söndag morgon. Matts åker och jobbar, jag traskar med hundarna i skogen. Mysigt med snö och tystnaden som blir då.
Lunch och så stallpyssel innan träning i hallen och skyddsträning. Då ringer Mia. Hon har kört i diket, allt har gått bra men hon behöver hjälp upp på vägen. Matts åker för att hjälpa. Tur att allt gått bra!!
In med hästarna och sen mot hallen för träning. Så nöjd med med Isa och Caos.
1545121_10152128935804197_1758048426_n
Känns som jag har en bra plan nu .

Beck och jag kollade sen på skyddsträningen genom fönstret från den varma cafeterian, det gillade både han och jag.
1604374_10152128935689197_1567446539_n

Nu sover han gott och jag kommer snart att göra det samma. Tack alla för en härlig helg!!


Valptid

Vi börjar komma in i valplunken nu. Sova, äta, busa, kissa och så börjar det om igen. 
Lilleman sover mellan oss på nätterna, han har sovit från det vi släckt tills dess klockan ringer. Helt otroligt!!

De andra hundarna bryr sig inte så mycket, Axa och Isa låtsas som han inte finns. Caos hoppar runt och Essie funderar på om han kanske går att leka med .
Beck140115

Hästarna har han skällt ut, hände inte mycket där. Vedpirran har fått sig en "omgång", handdukar och bollar är bästa bussakerna.

Matts klickade lite igår kväll, tror godismonstret kommer fatta fort! Sen körde vi lite inkallningar på stallbacken. Tjoho va kul det var!!.

 

 


Många mil

Vi trodde inte tillståndet från Jordbrukverket skulle hinna komma till i fredags så vi hade till 99 % ställt in resan. När sedan det kom med posten så bestämde vi oss för att fara ner och hämta hem Matts nya hund Berserker.
Vi åkte först till Malmö och sov där. På vägen ner stannade vi på Eataliano i Mjölby och där hade de en chokladfontän till min stora glädje
5
Det visade sig sen att handbollslandslaget bodde på samma Scandic som oss och när de gled in för att käka frukost så såg Matts plötsligen inte så stor ut.
Sen fortsatte vi vår resa och det ösregnade och blåste storm hela vägen och broarna var inte alltför roliga. Matts satt med luvan över huvudet för att slippa se. Ja, det var jag som körde i Danmark och Tyskland
Vi stannade efter gränser och shoppade lite innan vi sökte upp vårt lilla söta hotell i Bad Bramstedt.
23

Så åt vi så klart lite till. Nu blev Matts glad
4

Nu var det äntligen dags att åka och träffa den lille juvelen! Han kom farande som ett jehu tillsammans med sin mamma Fleur och brorsan Bismarker. Båda valparna var otroligt gosiga och så var även Fleur.
Vi fick även träffa en tik från Fleurs tidigare kull, Anouk, hon har samma pappa som Caos.
Där lyckade jag inte fota något. Fyra mallar som for som gula raketer fastnar inte på bild...

Hem till hotellet och sova, sista natten med lite lugn...

Hämtade vår nye kamrat kl. 9,00 och sen åkte vi, rastade, åkte, åt, åkte, rastade och så fortsatte det i  115 mil. Det gick fantastiskt fint, bara lite kallt att äta ute och kissa i snön.
1

Första natten och dagen hemma har också gått bra, de andra hundarna bryr sig inte speciellt mycket - än. Vi får väl se hur det blir sen.
7

Nu ligger lille Beck, som vi nog kommer kalla honom och sover vid Matts fötter igen.
Det känns bra det här!!
6

 


Surt..

Progesteronprovet på Isa som vi tog idag visade att hon låg på 17,5. Det innebär att vi inte skulle hinna till Holland för att para henne. Alla hennes tidigare löp har varat i minst 21 dagar och vi var helt övertygade om att även detta skulle vara ett sådant och att vi parade för tidigt sist. Det ska ju vara en vanlig orsak till utebliven dräktighet.
Det här provet, taget på dag 11 i löpet visade ju annorlunda... Hon har ännu inte visat något intresse för våra andra hundar och som jag tagit som ett tecken på att hon är på väg in i höglöp, Men så var det inte den här gången...

Så ingen parning nu. Känns trist men allting har väl en mening som det brukar heta.


Funktionär

För tredje året i rad har Tierps BK inomhustävlingar på Tuthammarens ridcenter. En så fin och välplanerad anläggning. Tävlingarna var så klart också välplanerade. Mia gör ett fantastiskt jobb med att rodda ihop allt. Sen är det superfina priser vilket inte gör saken sämre. 
Jag som satt i sekretariatet hamnade på första parkett. Det är så bra att kunna se alla hundar och se bedömningarna.
1510559_10202665253253695_1436813519_n

Efter tävlingarna var jag snabbt hem och käkade lite innan det var dags för skyddsträning med Isa och Caos. Isa var som vanligt laddad men går fint ändå. Caos "glömde" att hon måste rondera . Hennes bevakningar blir bättre och bättre vilket känns finfint!
Kan lova att vi alla är trötta nu


Spån och mera spån

Ledig lördag, lite shopping, skogspromenader och sen hämtade vi spån på Myrsjö. Nu har vi lärt oss, vi lastar direkt i säckar där istället för att packa om när vi kommer hem.
Så här fullt var släpet i somras när vi  hämtade spån, inte så mycket när vi lastade in sa Matts, desto mer när när vi kom hem .
spån
Blev som vanligt en massa hästprat och planering inför framtiden - och den kommer bli spännande, ska bara övertyga Matts om några saker först .


Hazze på Täby

Nu har Hazze åkt lastbil, testat startboxar och galopperat runt på Täby .
Han tyckte tydligen det var kul för han hade busat lite under ryttare, sen blev han trött och orkade knappt gå på lastbilen när de skulle hem.

HB 140102

Nu är det två veckors arbete till innan han ska få en två veckors period utan ryttare. Sen börjar vårsäsongen...

 

Stinas lilla blogg

062

Blogghistorik

«januari 2014»
tiontofr
0102030405
06070809101112
13141516171819
20212223242526
2728293031

Senaste inlägg
Mera MT'n
Hunderbanan och lite flera får
Cajsa och Carola
Kastrering...
Hipp hipp hurra!!
MH
KORAD
It takes a village to raise a child
En semester inriktad på hund – och lite häst också såklart
Lite hästuppdateringar

Senast kommenterade
Hipp hipp hurra!!
KORAD
Perfekta kombinationer
Skyll aldrig på...
Rasmästerskap
Team Frenesi
Knorr och morr
Hundmässan 2018
Balders röntgen
Grattis på tvåårsdagen

Arkiv
2020
2019
2018
2017
2016
2015
2014
 •    December
 •    November
 •    Oktober
 •    September
 •    Augusti
 •    Juli
 •    Juni
 •    Maj
 •    April
 •    Mars
 •    Februari
 •    Januari
 • 2013