Blogginlägg

30 dec

Idag blev det lite spår vid Studenternas.
Caos hade lite bråttom.
Essie var lite slarvig.
Isa var noga i spåret, men missade första apporten, hur noga är man då? Men andra apporten markerade hon superfint.

Sen hem och fixa stall och gå en lite sväng i skogen. Skönt att det är fruset ute idag.
IMG_2159[1]

Vidare in till Boländerna och handla inför nyårsafton.

Lyxade sen till det med sushi till middag.


Träningsdag

For iväg till Jonas för ett skyddspass med Caos på förmiddagen. Vi jobbade på bevakningar, flykter, modprov och transporter. Caos gick fint och är så samlad, det är sån skillnad att träna henne jämfört med Isa. Fick som vanligt med oss en del övningar hem som vi ska nöta på med nu.

Hem och fixa stall, får och hästar och sen vidare till Hallen och träning med "gänget".
Efter det så for vi till ridhuset för mer skyddsträning...

Nu snarkas det gott i  husets alla hörn.


247 p

Årets sista tävling idag, Östhammars BK som alltid har lydnadstävlingar på annandag jul. Fjärde året i rad som vi är anmälda. Vädret har minst sagt varit omväxlande vid alla tillfällena. Men idag sken solen .

Vi drog startnr 11 och blev sista startande. Gruppmomenten landade på 9-10, ff 8, z 9.5, inkallning 8.5, rutan var svårt att hitta..7, dirigeringsapporteringen gick rakt fram först innan det blev rätt apport 6.5, metallapportering 10, vittringen 0, fjärrdirigering 9.

Surt med vittringen. Isa sökte över pinnarna så fint, sen tog hon pinnen efter den rätta... och snabbt in till mig med den.
Känslan i alla de andra momenten var bra. Max tre tandklapper under hela programmet  
Domaren, Göran Haweé, hjälpte till vid kommenderingarna. Jag har ju ingångar framifrån och tävlingsledaren missade att kommendera in till fot vid första apporteringen och då ryckte han in och hjälpte till. Sen tyckte han allt att Isa var lite slarvig vid vittringen, kan bara hålla med.

Nu har jag gjort lite statistik över årets tävlingar och utifrån det så ska jag lägga upp träningen framöver. Det jag tyckt varit bra och varit nöjd med var visst inte så bra när man granskar det närmare.


 


Till eftertanke

om jag vill lyckas med att föra

en människa mot ett bestämt mål

måste jag först finna henne

där hon är, och börja just där

den som inte kan det

lurar sig själv att hon kan hjälpa andra

 

för att hjälpa andra måste jag

visserligen förstå mer än den andre gör

fast först och främst förstå det den förstår

om jag inte kan det så hjälper det inte

att jag kan och vet mera

 

all äkta hjälpsamhet börjar

med ödmjukhet inför den man vill hjälpa

och därmed måste jag förstå att detta med

att hjälpa ej är att härska

utan att vilja tjäna

kan jag inte detta

så kan jag ej heller hjälpa någon

 

vill jag ändå visa

hur mycket jag kan

 

så beror det på att jag är högmodig och fåfäng

och egentligen vill bli beundrad

av den andre istället för att hjälpa


Fruset

Åkte till UBK ikväll och marken var faktiskt frusen.
Började med Isa. Fria följet gick fint, jag är fortfarande ovan vid att hon håller position och är tyst.
Fortsatte med släta inkallningar .
Konskicken som vi körde sen måste vi öva mycket på då hon stannar "lite överallt" men alltid intill konen. I rutan har vi börjat få till ett stå innan läggandet. Får de hur långt det håller men nu känns det bra. Dirigeringsapportering och fjärrdirigeringen kändes bra. Sen har vi då vittringen... Ska fundera en sväng till där men är som Jönssonligan och har en plan.

Caos - vad ska man säga..Hon är bara för kul. Går som en ostkrok runt mig i ff, bra eller dåligt? Idag kom hon ihåg vad sitt betydde iallafall .
Sen var det kon - ruta, jisses vilken fart och vilken lycka. Tror hon älskar det momentet. Det var även fullt ös i dirigeringapporteringen. Caos bästa belöning är nog en apport .

Hemma igen och vid kvällsfodringen i stallet så var Speyside och Wilma så mysiga och gosiga. Gyleen var mest hungrig..


Hösilage och fullmåne

Har hämtat hem två hösilagebalar ikväll. Vi var stora och starka och rullade av balarna från kärran och struntade i traktorn. Det finns kvar på balen i ladan så Matts få köra in en bal i morgon istället.

Tog sedan ut hundarna på en promenad. Vilken fullmåne!! I skogen blev det skuggor av träden och ute på vallen sen så släckte jag pannlampan och gick i månskenet. Tänk om det varit lite snö nu.
424790_10150570689569197_620099715_n


Mera lera

11 grader varm den 16 december känns lite galet. Wilma gillar det, tror jag, eller hon gillar att rulla sig i lera. Anita sa att hon ite var så förtjust i täcken, men jag är inte förtjust i att försöka få bort det där centimertertjocka lagret av vår fantastiska upplandslera. Så snart blir det täcke om det inte fryser på.
1461144_10152048814299197_1465640307_n

Speyside rullar sig hon med men hon har sitt Horsewaretäcke på sig. Bästa täcket enligt mig, enkelt att klä på och sitter så fint! Kommer hålla mig till det märket framöver.
akbw92_5nmm_a


Julbord

Hästarna på stall Ullbolsta var pyntade och så fina! Hazze hade lila glitter i pannluggen och mumsade morötter som bara den. Fina killen! Han verkar så nöjd med sin nya tillvaro och stalltjejerna öser beröm över honom. Det är skönt att höra att den lille rackaren växt till sig .
1499507_10152041710139197_2008630738_n

Det bjöds på en inte helt enkel tipspromenad, god mat, skratt och en och annan hästhistoria så klart.


Lucia

Idag har vi varit på begravning i Avesta. Det var Matts moster Birigtta som begravdes.
Det var en vacker minnesstund i kyrkan och efteråt så samlades vi i församlingshemmet. Där bjöds på smörgåstårta vilket alltid varit Birgittas favoriträtt att bjuda på. Fick även en och annan släkthistoria berättad för mig.

Hemma igen så blev det en stunds vila innan vi träffade Mia i hallen för en stunds träning. Fast Matts och Isa myste mest.. Mina fina .
1463380_229508117219211_828061860_n


Ny pannlampa

Har köpt en ny pannlampa, gillar att traska runt i skogen under mörka vinterkvällar.
Hundarna hoppas jag ser ändå, jag ser i alla fall dom när de har sina fina blinkhalsband på sig .


Söndag - skyddsträning

Caos fick köra i IPO skjulet ikväll, lycklig hund.. Det har hänt massor under höstens träningar och nu kunde jag verkligen känna av det. Hon fick rondera, bevaka. Sen blev det några flykter och släppanden, kändes så fint! Visst det är mycket kvar men hon är så himla glad!

Isa var som hon brukar, laddad och fokuserad. Jobbade med förflyttningen från urkallandet till flykten, flykter och sedan lite skyddslydnad. Blev nöjdare och nöjdare allteftersom i träningen.


Svensk Vinnare!

Tittade ut i morse och undrade hur väglaget skulle vara efter gårdagens och nattens snöfall men det var fint. Inget snöfall i alla fall. Åkte till Stockholm efter att ha rastat hundar, gjort rent i stallet och matat fåren.

Det var lite försenat men till slut blev det holländarnas tur att gå in i ringen.
Jag har alltid visat Isa själv men hon hamnar lätt i att "gå fot" vilket inte är så bra när det är utställning. Idag var det Carina Magnerholt som visade henne och vilken skillnad! Isa ställde upp sig som aldrig för och rörde sig fint!

Det var en hane och sex tikar som ställdes. Alla var så vackra!! Det blev sedan fyra tikar som gick in i ringen för att göra upp om bästa tik. Domaren ställde Isa först och sedan fick de springa ett varv och Isa var fortfarande först. Oj så nervöst. När vi sedan förstod att Isa blev bästa tik var det inte långt till tårarna.
Vår lilla fina Isa blev Svensk Vinnare -13!!

BIR blev sedan Isas brorson CFU Don´t Stress, en riktigt fin hane som vunnit massor av utställningar. När han och Isa gick i ringen för bäst i rasen och han travade iväg så förstod jag att Isa skulle bli BIM.
2:a bästa tik blev Isas lillasyster Beretha som bor på Åland.

Har även såklart träffat massa hundmänniskor och pratat, såklart hund .

Nu ligger Isa intill mig i soffan och knorrar. Jag tror hon vet precis hur fin hon är och hur mycket hon betyder för oss


Ibland undrar man..

Ibland undrar man vad som rör sig i huvudet på en häst. Vi var till Ullbolsta ikväll och jag stod en lång stund och kliade på Hazze. När vi kom hem och jag skulle nattfodra så luktade Speyside på mig, det brukar hon göra varje kväll, men idag tryckte hon verkligen in näsborrarna emot mig och blev stående så. Det var som om hon sken upp, ögonen såg så glada ut, sen nosade hon lite mer och la huvudet på min axel.
Goa häst. Undrar just vad det var hon kände igen, lukten från Hazze eller något annat som påminde henne om tiden hon själv var i träning. Bara hon som vet.
IMG_1795480350_707019322642979_1489742837_nIMG_0274

På Ullbolsta har Hazze fått flytta in i stora stallet och han hörs! Han är ett matvrak, ska ha först och mycket och när han äter kraftfodret är det bäst att sparka ordentligt i väggen..
Vi tog ut honom på gången och under täcket doldes en nästan svart, kortklippt och musklad häst. Han har växt och är så stilig! 
Unghästfluffet som funnits över hela kroppen är borta och hela han är numera fast och full av muskler. Överlinjen börjar bli så fin! Talangfull är han visst också, bär sig bra, hoppar bra och är enkel överlag att ha att göra med.
Första resan till Täby börjar närma sig men först ska han få öva att kliva in i lastbilen.

Det är som ordspråket säger.
"Det är något med utsidan hos en häst som är bra för insidan hos en människa"

Stinas lilla blogg

062

Blogghistorik

«december 2013»
tiontofr
01
02030405060708
09101112131415
16171819202122
23242526272829
3031

Senaste inlägg
Hundra sommardar
Hunderbanan och lite flera får
Cajsa och Carola
Kastrering...
Hipp hipp hurra!!
MH
KORAD
It takes a village to raise a child
En semester inriktad på hund – och lite häst också såklart
Lite hästuppdateringar

Senast kommenterade
Hipp hipp hurra!!
KORAD
Perfekta kombinationer
Skyll aldrig på...
Rasmästerskap
Team Frenesi
Knorr och morr
Hundmässan 2018
Balders röntgen
Grattis på tvåårsdagen

Arkiv
2021
2020
2019
2018
2017
2016
2015
2014
2013
 •    December
 •    November
 •    Oktober
 •    September
 •    Augusti
 •    Juli
 •    Juni
 •    Maj
 •    April
 •    Mars
 •    Februari
 •