Blogginlägg

IPO 3

Isa är första hunden jag tävlar med. Visst, jag tävlade Axa och lyckade till slut få till ett LP1. I Lk 2 så gick det inte så bra...Men jag hade ingen erfarenhet av lydnad i högre klasser, bruks och definitivt inte IPO när Isa kom till mig som valp. Varje tävling är en ny erfarenhet för mig och varje gång så dyker det upp saker som "man borde ha tränat på". Sådant dök såklart upp även idag .

I Skutskär startade vi idag IPO 3 för andra gången, förra gången, i juni, blev vi inte godkända då spåret slutade på 63 p. Sista tiden har Isa tvekat lite i markeringar av apporter men fått ett mycket bättre spårintresse. När vi kom fram till vallen vi skulle spåra på så blåste det rejält. Men vad gjord det, spårandet kunde jag inte klaga på! Men första apporten missade hon, nosade runt efter något men gick vidare, andra apporten var av trä. Isa plockade lyckligt upp den och kom in, jag var inte lika glad över att hon plockade upp och inte påvisade. Sista apporten stannade hon vid och jag kommenderad ligg, oerfaret.. Men avd A slutade på 80 p trots dessa två apporter bort och sen sista förarmissen.

Tillbaka till klubben för lydnad, Isa var überladdad!! Vi körde lydnaden först och positionen i fria följet pendlade en hel del. Isa väntade mest på framåtsändandet, men gjorde bra sättande, läggande och ställaden fina apporteringar. Sen äntligen tänkte hon nog, for hon iväg som en raket i framåtsändandet. och la sig direkt på kommandot. Platsliggandet gick även fint. Avd B = 89 p

Så skyddet då, puh! Ronderade inte första, men andra och tredje skjulet, Sen var det sexan som gällde, bevakade bra, skruttigt urkallande och ett dåligt bett i första flykten, bättre i andra. Superfin transport som jag är så nöjd över, perfekt position hela tiden.  I modprovet så blev det att ta till ett extra kommando på näst sista släppandet. Vi slutade på 80 p i avd C.

Min lilla randiga hund höll mina, och Matts, nerver på spänn in i det sista, men det gick vägen.
Vägen till IPO start har ju inte varit direkt spikrak så det känns så härligt att det nu räckt ända till IPO 3.

Nu ligger hon intill mig i soffa och knorrar så därsom bara hon kan göra. Fina, fina Isa


Halv semesterdag

Har haft halv semesterdag och slutade efter lunch. Vi hade bestämt att åka förbi Knivsta BK där det var upptakt för klubbens svenskskyddsgrupp. Roligt att det kommer igång en sådan grupp på klubben! Har ju tänkt köra Caos i svenskskyddet och jag behöver verkligen se och lära mig massor, och lite till!! Fick lite tankar med mig som vi kommer ha nytta av.

Vi har aldrig varit vid Pilsbo men vi åkte dit och spårade efter vi varit på Knivsta BK. Det blåste en hel del och i Isas spår passerade en rådjusfamilj strax innan vi skulle gå det. Pilsbo hade stora fina ytor att spåra på så dit åker vi nog igen.
Essie fungerar fint på längre lina, hon markerar apporterna lite otydligt än men med liggmarkeringar så kommer det att lösa sig. Hon har lugnat sig betydligt i spåret och går emellanåt utan dag i linan trots att det inte finns godis mer än i depåer.
Isa har fått ett mycket bättre sug i spåret. Känns som hon verkligen vill hitta rätt nu och arbetar på ett mycket bättre och intensivare sätt både på raka sträckor samt i vinklarna. Godisgrisen Isa gör allt för lit gott, idag var det bacon i spåret.
Caos ligger på som bara den i spåret, numera känns det som Essie spårar riktigt lugnt jämfört med gula galningen . Vi kom i allafall igenom spåret, med mig hängande därbak i linan. Hon är duktig på analysera men "vinglar" lite i spåret. Ska även arbeta med apportmarkering. Hon tar gärna apporten i mun och spårar vidare, i skogen är det inte så lätt att hinna med att se det...

Ikväll har vi även hunnit med Jula och IKEA. Har köpte en liten vagn att köra ut hösilage på. Hittade även en ny mössa och en ostkupa. På IKEA var det gardinstång och lampskärm som stod på inköpslistan. Som vanligt slank det ner lite mer, idag blev det servetter, ett skohorn och två trattar .


Ösregn

Kom hem från jobbet och såg massa hovspår på gården. Visade sig att hästarna hade rymt på em!! Tur Matts och Niclas var hemma och kunde fånga in dom. Troligen har Hazze blivit trängd vid grinden av Wilma och tog närmsta vägen ut, genom grinden. Tur allt gick väl!

Senare blev det spår i ösregn,,, men va bra det gick!! Isa tryckte ner nosen i marken och spårade som aldrig förr! Det tar sig. Glömde markera en apport men det jobbar vi med sen. Har tidigare inte varit ett problem så det löser sig säkert.
Essie löste sitt relativt korta spår fint hon med, lite mer fart än sist men hon var noga och missade inte en endaste köttbullsbit.
Caos hade ett friskt tempo i sitt spår, ville nog tillbaka in i bilen och slippa regnet . Själv längtade jag hem till soffan och en varm kopp te när vi var klara men vi åkte vidare till Sunnerstagropen. Där släppte vi hundarna och Isa sprang lite, Essie sprang lite mer och Caos skenade runt som en galning.

Öppnade årets första hösligebal till kvällsfodringen. Då är det höst på riktigt.


TurboCaos

Efter middagen for vi iväg till Knivsta och körde igenom IPO 3 momenten, Isa var som vanligt mer än laddad. Apporteringarna känns bättre och framåtsändandet var toppen. Nu får hon hålla formen till lördag ;-).
Caos undrar jag om någon laddat med raketbränsle, vilken energi hon har. Blev lite fritt följ, inkallningar, kryp, skall och hopp.
Essie jobbar på med sina klickerövningar och är lika trött i mössan efter varje sådant pass.


Punka!

Lördag: Bagghyttan tur och retur, gräsklippning och vintring av stugan. Stannade till vid Skutskärs BK på vägen hem för att känna lite på planen inför nästa helgs tävling. Det var ett tag sen vi var där men Isa verkade känna igen sig. Sen hem och fixa stall och hästar, sen till Vänge för kalas och tårta då syster fyllt år. Punka!! Jätte punka på vägen dit. Matts fixade och vi kom fram, och hem igen.

Söndag: Spårade med Isa på förmiddagen. Hon har fått ett mycket större spårintresse nu efter att hon fann grisörat i spåret och det känns bra.
Åkte till Enköping på em för att kolla på skyddstävling. Kul att se de duktiga hundarna och förarna. Det väcktes en del tankar kring Caos och framtida träning J. Vidare till Myrsjö för att hämta spån och pellets.  Blev en tidig kväll.


Spaksjön

I fredags när jag slutat jobbet åkte vi upp till huset vid Spaksjön. Hundarna blev lika stolliga som vanligt när de kommer dit och far runt på tomten och badar som tokar. Tystnaden där är enorm, och både fredag och lördagskvällen bjöd på fantastiskt månskensglitter i sjön.

På lördagen så for vi iväg och la spår och sen vidare till sjön Sixen. Så här års så är det ju inga badande där utan vi hade hela stranden för oss själva. Började med uppletande bakom stranden och alla tre hundarna gjorde det bra. Efter så badades det och sprangs på stranden.
Packade in blöta, nöjda hundar och åkte tillbaka till spåren som nu legat ett bra tag. Spårterrängen var inte så kul, stenigt och håligt. En sak att lägga spåren en annan sak är att hänga på en ivrigt spårande hund. Alla kom runt och var rätt nöjda när vi kom hem till huset igen.

Grillade lamm till middag och somnade rätt så tidigt, ganska så typiskt oss när vi åker bort.

Cyklade en sväng på söndag förmiddagen och efter lunch så packade vi ihop och åkte hemåt igen. Skönt att komma hem så vi han fixa med fåren och byta hage och köra ut hö. Hästarna verkade också rätt nöjda med att komma in, speciellt Hazze och Gyleen som sovit ut tre nätter.

Matts trampade ut spår åt Isa och Essie på vallen. Gissa om Isa blev nöjd när hon hittade ett grisöra i slutet på sitt spår. Essie blev lika glad när hon fann sin röda kampdutt. Caos fick köra lite bruksmoment i högre. Första gången med 4 kg´s apporten, hon såg lite snopen ut men kämpade in med den samtidigt som svansen viftade. Goa lilla hunden.


Isa tom.

Ultraljud idag, Isa var tom. Vet inte riktigt vad jag ska säga. Känns så otroligt tråkigt att det inte blir några valpar. Räckte det inte med att Caos inte fick några?


Riksföl och Hazze hemma igen

Idag var det Fölriks i Högbo. Frank var inte riktigt lika fin som vid fölmönstringen då han växt en hel del. Gångarterna är för den skull inte dåliga men han är lite gänglig. Han har ett fantastiskt temperament, var den enda fölunge som inte försökte slita sig, sparka efter visare eller mamma. I stallet gick han bara förbi alla boxar, sadelskåp och annat som finns i ett tävlingsstall, sen stod han och åt helt lugnt i boxen tillsammans med Wilma. Den som köper Frank kommer få en härlig kompis och tränings/tävlingskamrat.
Bästa gångartsföl blev Zoe e. JJ RayBan som står inackorderad hos Anita. Kungakannan vann ett superfint sto e. Zuidenwind  som Evelina Johannisson red. Hon vann även Kungakannan med Wilmas lillasyster My Princess 2008.

Efter visningen så åkte vi till Myrsjö med Wilma och Frank. Imorgon är det ultraljud och dräktighetskoll. Hälsade även på Highcruiser som Anita och Anders köpt. En riktigt fin hingst!
Vi tog sedan med oss Hazze hem. Han åkte ut på bete 1 maj och har sedan dess levt "ungkarlsliv". Hästarna kom när vi ropade och Hazze gick direkt fram till mig, sedan rakt in i transporten. Fantastiskt! Han skuttade runt lite i transporten i början men sen var det lugnt. Kändes att han växt och väger mer än i maj. 
Zin Fire såg lite snopen ut när det var en ny häst i stallet när han kom in men gnäggade glatt och ville hälsa. Får se hur bröderna blir som lekkamrater. Gyleen och Speyside konstaterade bara med en suck att nu är "bus Hazze" hemma igen .

Nu väntar en ny spännande vecka. Imorgon Wilmas ultraljudoch på tisdag är det dags för Isa, då får vi se vad som döljer sig i magarna. Föl i den ena och valpar i den andra är vad jag hoppas och tror på .


Verkning

Hög tid för verkning av Frank och Wilma. Båda stod så fint när de fick fina hovar. Frank lutade sig mot trygga Wilma och sen stod han still som en droppe. Så duktig!! På söndag ska båda vara upputsade och blanka när det är dags för Riksföl. Hoppas jag får till knopparna lika bra som sist. Vill ju att båda ska vara riktigt fina då!

Lydnadsträning på UBK. Testade lite högre moment som vi inte kört på ett tag. Började så smått i våras men under sommaren har vi inte ägnat det en tanke. Mycket är det som ska till. Tungapport, framåtsändande, skall, kryp och sen måste vi träna på uppletande. Ska bli kul att se hur och när vi får till allt.

 


A-hinder...

Var på möte i Stockholm idag och som vanligt är det skönt att komma ut på landet efter det.

Åkte till Knivsta lite tidigare för att köra lite lydnad innan skyddsträninge. Kan bara säga att kommunikationen mellan mig och Caos var sådär vid A-hindret... Men skam den som ger sig, vi fick till det. Sen testade vi Caos lite åt svensk skyddshållet, tror det kommer passa henne, och mig bättre. Framtiden får utvisa det men nu vi kör på det istället för IPO´t som det ser ut nu. Då slippper vi dessutom A-hindret .
Gula galningen såg så lycklig ut när hon skuttade runt med den blå ärmen.


Tävling

Upp i ottan och iväg till Tierps BK med datorn för att hinna fixa startlistor och protokoll innan samlingen klockan 8. Hann precis, datorn fick för sig att uppdatera..
Startade Caos och det gick så där, rutan trodde hon var någon annanstans men med lite dirigering så kom hon rätt. Sen blev vi lite störda i hopp-apport = 0 sen tappade vi lite fokus.
På em var det dags igen och det kändes sådär så man bara ler igenom hela programmet. Händer ju inte varje dag.  Då visade det sig att jag nollat inkallningen då jag inte sagt att jag bara hade handtecken, så himla surt... Det blev 250 poäng trots allt men inget första pris .
Jag hade helt glömt bort att man måste säga till och när jag tävlade för samma domare för två veckor sen sa jag heller ingenting om handtecken, inte heller på fm tävlingen... Men då var det ok. Bara påminna sig om att det är en bedömningssport...

Ikväll har vi hämtat lite småbalshö och jag har gått i skogen med hundarna. Kollade efter svamp men det gav ingen utdelning.  Nu blir det en tidig kväll, kommer somna väldigt snabbt.

Stinas lilla blogg

062

Blogghistorik

«september 2013»
tiontofr
01
02030405060708
09101112131415
16171819202122
23242526272829
30

Senaste inlägg
Hundra sommardar
Hunderbanan och lite flera får
Cajsa och Carola
Kastrering...
Hipp hipp hurra!!
MH
KORAD
It takes a village to raise a child
En semester inriktad på hund – och lite häst också såklart
Lite hästuppdateringar

Senast kommenterade
Hipp hipp hurra!!
KORAD
Perfekta kombinationer
Skyll aldrig på...
Rasmästerskap
Team Frenesi
Knorr och morr
Hundmässan 2018
Balders röntgen
Grattis på tvåårsdagen

Arkiv
2021
2020
2019
2018
2017
2016
2015
2014
2013
 •    December
 •    November
 •    Oktober
 •    September
 •    Augusti
 •    Juli
 •    Juni
 •    Maj
 •    April
 •    Mars
 •    Februari
 •