Blogginlägg

Återbesök

ReDog besök kl. 10,30 och Caos var så mycket bättre!! Ingen reaktion alls i ryggen och bogmuskeln var finfin. Vi hade ju märkt att det efter två veckor hände något och hon blev pigg som tusan. Nu visade det sig att vi hade rätt. Ska ta det lite lugnt ett par dagar till sen ska vi trappa upp träningen.

Vi hann även med ett besök på en husvagnsfirma. Nu börjar vi få klart med hur vi vill ha planlösningen och vad som känns viktigt för oss i valet av husvagn.

Har även ägnat en stund åt pojkarna och deras träning i att ledas, än ser det bra ut men antar att det blir mer fart när vi kommer ut i stora världen .

Tankarna kring Isas parning klarnar och vi får nog ihop allt med lite planering.


Isa löper..

Åkte med Matts till Myrsjö när han skulle jobba idag. Fick se lite fölungar och även att en del inte gillar det här med att verkas utan gärna vill ha sista ordet . Vi pratade även lite om fölmönstringe som är nästa helg, 10-11/8. Nu måste pojkarna lära sig det här med att gå fint i grimma.

När vi kommer hem så ser vi att Isa börjat löpa!! Sist var 17 april, troligen har hon hängt på Essie som löpt en vecka nu.
Gissa om det snurrar miljoner tankar i huvudet på både mig och Matts nu. Parning nästa helg, resan dit, fölmönstring samtidigt.. Ja allt löser sig men varför ska allt hända samtidigt.


Klippning

Pinsamt, missade klipptiden jag hade för två veckor sedan. När jag ringde för att andra den tiden jag trodde jag hade så var det redan för sent... Men idag blev håret i alla fall kortare. Luggen har stört mig ett tag men nu så är det bra igen
Gillar att vara ute och spana på hästarna, pojkarna busar bra med varandra och har lärt sig att utnyttja sina starka sidor. Frank vet att ha är stor och stark, Zin Fire vet att han är snabb. Taktik på hög nivå när de leker.

Hundarna fick varsitt spår på kvällen. De löste det riktigt bra finns ju en del att jobba på "men alla kom i mål".


Slapparhelg

Hemma efter ett par soliga och sköna dagar i vår sommarstuga vid Spaksjön. Vi har inte gjort många handtag mer än att äta, äta lite till och masa oss ut på gräsmattan.

Hundarna har badat och stojat. Så skönt när de kan fara runt och härja utan att störa andra .
Essie hoppar i simmar en bit, upp på land igen sen hoppar hon i och simmar en sväng till. Så kan hon hålla på - länge..
Caos pysslar med pinnar-samlar i kanten av sjön och bär upp på land för att sedan flytta runt dom.
Isa vill ha sällskap, av matte, för att göra något. Hon pysslar inte alls själv som de andra.

Det är kul att kunna iaktta hundarna när de under en längre tid är fria att göra, nästan, precis vad de vill. Gissa om de somnade gott om kvällarna, precis som jag och Matts trots att vi inte gjort något.

IMG_0996[1]IMG_0984


Fotbollsplaner

Fotbollsplaner är bra, att spåra på. Laddade spåren med korv och kattmat idag och Isa spårade på som bara den när hon kom på att det fanns kattmat i spåret. Hon är HELT galen i allt ätbart, både på gott och ont..
Caos har än lite problem med att ha näsan helt nere men det kommer mer och mer. Hon har ju faktiskt mest spårat i skogen så ibland faller hon tillbaka till den tekniken hon har där..
Essie fick ett långt spår, det går inte så fasligt fort längre. Tror hon börjar fatta att hon inte behöver fara fram som en grå raket i spåret .

Ikväll åkte även sommarhästen Maja hem. Gyleen som gått med henne kommer nog att sova gott i natt nu när hon är inne i sin box igen. Hon trivs bäst inne på sommaren, men i år tror jag hon haft det bättre ute iom bromsfällan. Vet ingen annan häst som är så känslig för insekter!


Valpplaner

Har bestämt mig, det blir en kull valpar med Isa som mamma om allt går som tänkt. Har haft kontakt med en kennel i Holland och ska använda en av deras fina hanar på Isa


Skyddsträning

Matts tog Essie och Isa med sig och åkte till Jonas för skyddsträning medan jag arbetade. Båda tjejerna gjorde det bra i värmen, vilket även Matts gjorde . Det är jobbigt att köra två hundar.. Återigen kvalitetsträning med bra övningar att ta med hem .

På kvällen kom Mia och hon och jag körde lite lydnad hemma på planen. Det blev fritt följ, rutskick, Z, vittring och fjärr. Caos var överlycklig och det känns som hon verkligen är sitt gamla forna jag - mer ös än benen hinner med emellanåt  men så länge hjärnan är mer så gör ju inte det så mycket.


Hazze

Efter lunch åkte vi och hälsade på Hazze, han kom fram direkt och ville bli kliad. Den här gången stod gänget inte långt från grinden så vi slapp leta efter dom.
Han är fin i hullet men lätt ärrad över hela kroppen. Tror han försökt ta för sig bland de andra. När de andra ledsnat på oss så stod han kvaroch gosade med oss en lång stund, sen följde han efter Matts när han började gå mot grinden.
IMG_0940[1]   IMG_0959[1]   IMG_0958[1]


Galopp

Kommer inte ifrån det, gillar verkligen galopp!! Tror det smittat av sig på Matts .
Vi åkte till Täby ikväll vilket vi gör alldelse för sällan. Älskar att se hästarna i ledvolten, speciellt den som i princip gick lös, hör väl inte till vanligheterna, de brukar vara mer nerver där. Såg sen ett kvallöp först, "små" tvååringar som gick som tåget. Sen startade en bror till Speyside, Talisker, oh kom trea. Vilken kämpe, nu är han 11 år och gick en steeple på 3 500 m.
Sen startade två Heart of Oak avkommor i ett slätlöp och kom etta och trea  . Emellan dom kom "min" rixhäst Branson.

Vi har även verkat småpojkarna i dag, det gick fint och nu skuttar de runt på fina fötter. Speyside och Wilma är kloka mammor som tryggt står vid fölen sida när de verkas.


Bromsar

Nu så är Zin Fire anmäld till fölmönstringen den 11 augusti. Frank kommer att visas den 10 august, han är även anmäld till elitfölsuttagningen den 14 augusti. Spännande!! Pojkarna börjar finna varandra nu och busar på i hagen. Zin Fire är busigare - än så länge..
Bromsfällan som vi monterade förra veckan är ett riktigt lyft för hästarna och säkert även fåren. Bromsarna far förbi och fram till den svarta bollen. Vet inte hur många som fastnat i den, men många är det!!

Caos fick ett spår på stora vallen som nu efter många år är slagen av en grannbonde. Hon var glad att få göra något. Det var lite ofokuserat men "jag har en plan" .
Essie gick superfint med Matts då de körde lite lydnad. Isa, ja vad ska man säga...Lite klapper och full fart på lilla raketen .


 


Kennelläger!

Brigadens kennel har haft läger, torsdag till söndag och vi var med från fredag em till idag. Fem av sex E-kulls syskon var där och det fanns vissa likheter mellan dom. B, C och D-kullen var också representerade och visst fanns det en hel del likheter med Essie även där (de har samma mamma).
Det har skyddats, spårats och körts en del lydnad under dagarna. Värmen var lite väl påtaglig men idag var det helt ok. Hundarna fick svalka sig med bad vilket det så klart gillade . Essie är som en säl i vattnet.

Trond figgade för Essie och Isa, härligt att se och höra hans arbete och tankar kring våra hundar. Han satte ord på det vi känt kring våra hundar!
Isa har utvecklats i lydnaden och jag hon ger mig en så härlig känsla . Tankar kring spår och spårmotivation har också gett mycket! Kul med så mycket delaktighet av alla kring hur de jobbat med sina hundar.

Det var givetvis en grillkväll med goda hamburgare med tillbehör! Skratt och framtidsplaner, hundhistorier och norska ord. Kul hade vi!!

Gissa om vi fortsatte pratet om hundar, träning och framtiden i bilen hem. Sen var det det där med husvagn. Håkan har verkligen promotat för en! Kanske vi kommer med en Cabby till Brigadens kennelläger nästa år, vem vet.. .


Veterinärbesök

Caos har inte riktigt varit sig lik i träningen sista tiden. Har haft en diffus känsla av att något inte stämmer. Sen har hon i de två senaste skyddsträningarna pipit till när hon haft sele och gått i bett. På besöket hos ReDog så visade det sig att hon hade en överansträngning av muskeln i bogen. Hon var även lite öm över ländryggen. Röntgen visade inga som helst skelettförändringar utan det är rent muskulärt hon har ont. Nu blir det koppelpromenader i tre veckor och sedan återbesök.
Isa är mest bekymrad, hon vill ju leka! Men det får vänta ett tag.

Småpojkarna har hittat varandra nu och börjat busa. Kommer att bli spännande att ta ut dom imorgon .


En semestervecka går fort

Vi rivstartade veckan med att Matts åkte och verkade och skodde på Myrsjö medans jag skurade ur stallet. På kvällen packade vi bussen och for till sommarhuset som ligger vid Spaksjön i Dalarna.

VCaos spaksjön 130703i hade några lata sköna dagar där. Hundarna älskar att vara där, precis som vi. De badar och far runt som galningar på dagarna, sen snarkar de gott på natten . Caos tyckte vi kunde träna lite och letade upp apporten i bilen.

På torsdag kväll  åkte vi hem för att bygga klart i stallet under fredagen då Wilma och Frank skulle komma på lördagen. Två boxar har blivit en, golvsocklar har rivits och en ny boxdörr har snickrats av Matts.

Jag träffade även Cathrine på fredagen för att spåra och fick många fina tips som jag kommer använda mig av i spårträningen med våra hundar. På kvällen han vi även med lite lydnadsträning med Mia .

Wilma o FrankLördag och dags att hämta hem Wilma som nu ska bo här! Vi har lånat hennes "mage" ett år och hon är nu konstaterad dräktig med Sir Donnerhall II, en fantastisk hingst! Om allt går som det är tänkt så fölar hon här i slutet av april nästa år. Det känns otroligt fint att Anita lånar ut fina Wilma till oss!
Frank kommer att vara här tills han ska vänjas av. Frank är stor, stilig och till salu.

Idag åkte jag till Gävle för elitlydnadsstart. Årets varmaste dag... ja inte blev det något förstapris, då kan man inte nolla två moment. Vi hade i alla fall några bra saker med oss hem. 9 på fria följet, kändes som en jätteseger! 8 på vittringen och 9 på metallen, lika härligt det. Men nu måste vi få till det i alla moment samtidigt och jag måste sluta med mina dubbelkommandon.

Avslutar veckan med supergoda "egenodlade" grillade lammfärsburgare som min alldeles egna kock Matts har gjort .

Höll på att glömma, Caos och Essie fick några skyddspass på lördag kväll med Knivstagänget .

Stinas lilla blogg

062

Blogghistorik

«juli 2013»
tiontofr
01020304050607
08091011121314
15161718192021
22232425262728
293031

Senaste inlägg
Hundra sommardar
Hunderbanan och lite flera får
Cajsa och Carola
Kastrering...
Hipp hipp hurra!!
MH
KORAD
It takes a village to raise a child
En semester inriktad på hund – och lite häst också såklart
Lite hästuppdateringar

Senast kommenterade
Hipp hipp hurra!!
KORAD
Perfekta kombinationer
Skyll aldrig på...
Rasmästerskap
Team Frenesi
Knorr och morr
Hundmässan 2018
Balders röntgen
Grattis på tvåårsdagen

Arkiv
2021
2020
2019
2018
2017
2016
2015
2014
2013
 •    December
 •    November
 •    Oktober
 •    September
 •    Augusti
 •    Juli
 •    Juni
 •    Maj
 •    April
 •    Mars
 •    Februari
 •