Blogginlägg

Lite hästuppdateringar

Idag fick Hilda åka till seminstationen. Tyvärr så hade hon gått ur brunst men eftersom hon skulle vara i karantän två veckor innan hon fick komma dit blev det så. Hon kommer sprutas igång nu så hoppas på seminering nästa vecka. Hingstvalet är Vivaldon som jag såklart tror kommer passa henne perfekt.

vivaldon-webb
Hilda har landat fint och verkar trivas bra med att bara strosa runt även om jag tror hon tyckte det var rätt skoj med en liten lagom lång resa idag.

För de utlånade stona är läget så att Speyside är dräktig med Fetcher. Så roligt med tanke på att vi inte lyckades få dräktigt med honom på skick.  Nu stod hon på hans hemmastation och tog sig med en gång.

Olympia är dräktig med Ironman igen. Hennes tidigare föl med honom är ju helt fantastiska! Nu blev hon dräktig på första försöket och det var ju tur det efter som han tagits ur avel. När hon inte har föl vid sidan verkar hon ta sig direkt medan när hon har föl vid sidan behöver två brunster på sig innan hon tar sig. Får ha det i åtanke nästa år.

Ascention är seminerad med Enelzkey och ska kollas den 10/7. Håller tummarna för att hon även denna gång tar sig på första försöket. Blir fjärde dräktigheten för henne då. Tänk vad tiden går!!


BE körkort

Nu så, tog lite tid innan jag tog tag i det men nu har jag BE körkort. Tog ju B96 2013 och har egentligen ända sen dess känt att jag skulle tagt BE. Teorin skrev jag i mitten av maj och när jag sedan skulle boka körning så fanns det inget förrän i september.När det sedan plötsligt dök upp en tid i juni så bokad jag den snabbt som ögat. Och då fanns det så klart ingen lektion att få innan för det ville jag ju ha för att stämma av lite. Men det löste sig i alla fall och jag fick en lektion i Sala med teori kring lastning, säkring och så körning med fickparkering...
Uppkörningen blev sen med ny bekantskap till bil och släp med det gick ju bra och jag är rätt stolt över mig själv nu.


High Heels

Skulle ju inte ha en häst till...men så blev det. Fick ett tips i måndags om ett vackert välstammat sto som tyvärr skadat sig och inte fungerar som tävlingshäst.
Så nästa vecka kommer High Heels, eller Hilda som hon kallas till Sverige igen efter en kortare tur till Tyskland där hon skulle sättas igång igen efter sin skada. Det gick inte som planerat och hon får nu bli avelssto i stället.
Stammen är fina Dragon Hill (Damon Hill - Sandro Hit)- Buddenbrock - Matador. Mormor är Helena XIV som även bl.a är mamma till bröderna Hohenstein!
Hoppas allt går bra med hennes hemresa och att hon sen vill bli dräktig. Nu lusläses det om hingstar och kommer inte ifrån att det är väldigt roligt!!
HH2  HH 1


Hundra sommardag

60EE1E3A-33FB-4042-A07F-A24843A5B6C3-683x1024


Caos 10 år

Så här skrev jag för tre år sedan:
Idag är ingen vanlig dag för idag är det är Caos födelsedag. Hon fyller redan 7 år 🎂. Tänk vad mycket skoj vi hunnit med och vad mycket jag lärt mig på vägen. Vi har tävlat lydnad med 1:a pris i elitklass, har blivit uppflyttade till högre spår och fått cert i både IPO och på utställning 🏵. Caos har ju även hunnit bli korad med 523 poäng 💪och fått en helt fantastiskt valpkull. Underbara kloka, tokiga, påhittiga och charmiga lilla hund, hoppas vi får många roliga år till 💖
Caos 7 år
Idag fyller hon hela 10 år och jag kan bara fortsätta glädjas åt allt hon skänker mig. Sedan hon fyllde sju har ytterligare valpar fötts, lika fantastiska som första kullen. Även barnbarn har det blivit och fler hoppas vi kommer. 
På tävlingsfronten har hon gjort någon ytterligare IPO start och även skaffat sig ett rallylydnadsdiplom i startklass. Men framförallt är hon den där kompisen i vardagen som hänger med på allt som bjuds. Även om den tidigt gråa nosen blivit ännu gråare så hoppas jag innerligt att hon har många år kvar.
Caos

Caos bor ju sedan tre månader tillbaka i Uppsala hos Kattis och där njuter hon av ett lyxliv som pensionär. Det är ingen latmanstillvaro utan dagarna fylls med härliga promenader, spår, lydnad och en massa annat skoj som hon är så väl värd.RSS

Stinas lilla blogg

062

Blogghistorik

«juli 2020»
tiontofr
0102030405
06070809101112
13141516171819
20212223242526
2728293031

Senaste inlägg
Lite hästuppdateringar
BE körkort
High Heels
Hundra sommardag
Caos 10 år
Skyll aldrig på...
Perfekta kombinationer
Vinnande team
Våren är på gång
Ta ett championat.

Senast kommenterade
Perfekta kombinationer
Skyll aldrig på...
Rasmästerskap
Team Frenesi
Knorr och morr
Hundmässan 2018
Balders röntgen
Grattis på tvåårsdagen
En solig helg
Träningshelg med Frida

Arkiv
2020
 •    Juni
 •    Maj
 •    April
 •    Mars
 • 2019
  2018
  2017
  2016
  2015
  2014
  2013